Lådnyckelsats: översikt För 6-32 Och 10-27 Mm Nycklar, Långa Och Böjda Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Lådnyckelsats: översikt För 6-32 Och 10-27 Mm Nycklar, Långa Och Böjda Modeller

Video: Lådnyckelsats: översikt För 6-32 Och 10-27 Mm Nycklar, Långa Och Böjda Modeller
Video: Course 1 Lesson 4-7, Elapsed Time (Borrowing Part II) 2024, Maj
Lådnyckelsats: översikt För 6-32 Och 10-27 Mm Nycklar, Långa Och Böjda Modeller
Lådnyckelsats: översikt För 6-32 Och 10-27 Mm Nycklar, Långa Och Böjda Modeller
Anonim

Att arbeta med olika demonterbara leder kräver användning av specialverktyg. Och hemma och i garaget och på andra ställen kan du inte klara dig utan en nyckelnyckel. Det är mycket viktigt att ta reda på vad de är och hur man väljer rätt produkter korrekt.

Bild
Bild

Särdrag

Det finns många typer av skiftnycklar som ofta används i praktiken. De viktigaste kraven för varje produkt är driftsäkerhet och möjligheten att skruva loss fästelement var som helst, även om det är svårt att komma åt.

Cap-mekanismer skiljer sig från carob-mekanismer genom en sluten O-formad kontur av huvudet. Ett sådant verktyg låter dig greppa muttern runt hela diametern.

Som ett resultat, tillsammans med en ökning av den applicerade kraften, uppstår dess enhetliga fördelning. Därför är hårdvaruskador helt uteslutna. Det finns modeller där 2 istället för en gripare 2 är installerade. Det är vanligt att dela in nycklar i tre huvudgrupper:

  • platt (där arbetssegmentet och handtaget upptar en gemensam axel);
  • böjd (med en avvikelse från arbetssegmentet från axeln med 15 grader);
  • krökt (med en böjning av olika storlekar).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Oerfaren bilmekaniker eller amatörreparatörer bör noggrant förstå detta ämne. Ett fel kan leda till att pengarna ges för 12 stycken. nycklarna blir "bortkastade".

För att bekanta dig med storleken är det nödvändigt att klargöra om det är indikerat enligt mätvärdet eller enligt den anglosaxiska standarden. I de flesta fall är det värt att välja millimeteruppsättningar.

När det gäller antalet kopior i en uppsättning, då 6 nycklar räcker för icke-proffs för tillfälligt arbete.

För specialister är kit med 15 eller fler verktyg mycket bättre lämpade . Men vanligtvis kan de själva hitta det de behöver. Av materialen anses den bästa lösningen vara en strukturell stål med krom, molybden och vanadin inneslutningar.

Innan du föredrar produkterna från den eller den här tillverkaren måste du vara uppmärksam på oberoende recensioner. Visst förtjänar uppmärksamhet Ombra, Arsenal, Makita.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är meningsfullt att bara köpa kinesiska produkter som förbrukningsartiklar. De är inte lämpliga för något längre arbete.

Viktigt: förpackningen kan inte heller ignoreras. De flesta människors erfarenhet visar att de bästa nycklarna är förpackade i stållådor.

Tyg- eller plastprodukter är billigare, men mindre praktiska.

Bild
Bild

Specifika alternativ

Spärrnyckelsatserna från Delo Tekhniki har mycket bra prestanda. En av dessa uppsättningar innehåller 7-24 mm verktyg. Setet innehåller 14 stycken. Av recensionerna att döma, under året med aktiv drift, tappar inte produkterna sina positiva egenskaper. Den beskrivna uppsättningen är tillräckligt för vardagligt arbete med bilen.

Delo Tekhnikis produkter jämför sig positivt med de gamla modellerna som tillverkades på 1980 -talet . Det utförs enligt ett kombinerat schema, när ena sidan är ett lock och den andra är ett johannesbrödsformat. En spärr är monterad på lockets kant, tack vare vilken demontering och montering förenklas så mycket som möjligt. Nycklarna böjer sig inte ens under mycket ansträngande arbete, inklusive användning av metoden "nyckel och långsträckt rör".

En annan uppsättning innehåller 9 nycklar med måtten 8-22 mm. Alla är också gjorda enligt det kombinerade schemat. Brottmotståndet ökar på grund av användning av förstärkta profiler. Svampar med ökad tjocklek görs på dem. Fästningen av nycklarna på muttrarna är så tät som möjligt, vilket nästan helt eliminerar sammanbrottet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer uppsättningar på 6-32 mm är det lämpligt att vara uppmärksam på Airline Torx-nycklar . Förstklassigt krom- och vanadinstål används för tillverkning. Dess långsiktiga drift säkerställs av den heta smide-tekniken. Det sista steget i behandlingen är applicering av förkromning. Förutom att öka slitstyrkan hjälper denna beläggning till att minska föroreningar.

Oftast har nyckelsatser ett storleksintervall på 8-32 mm. För mer seriöst arbete behövs justering och rörverktyg redan, för mindre - specialnycklar.

Bild
Bild

Det är användbart att uppmärksamma King Tony 1712MR -setet . De tolv verktygen som ingår i satsen är placerade i ett mjukt paket, som enkelt kan hängas på en arbetsbänk eller på en vägg. Den totala vikten av satsen är 3,75 kg.

Bild
Bild

När det gäller uppsättningarna på 10-27 mm är allt mycket svårt här: det är nästan omöjligt att välja just sådana uppsättningar. En bra ersättare är NORGAU N2-011 (av 11 instrument) … Setet levereras i skumplaststugor. Tangenternas storlek varierar från 6 till 32 mm.

Bild
Bild

Förekomsten av "onödigt små" enheter kan inte betraktas som ett minus, för i vardagen är det ofta nödvändigt att arbeta med dem. I de flesta fall innehåller uppsättningarna nycklar i standardstorlek. Förlängda enheter måste troligen köpas separat. Det är lämpligt att välja dem på samma sätt efter material och märke, liksom hela set.

Rekommenderad: