Bärbara Skannrar (26 Bilder): En översikt över Mobila Och Handhållna Modeller För Dokument, Hur De Fungerar, Hur Man Skannar Långa Ark

Innehållsförteckning:

Video: Bärbara Skannrar (26 Bilder): En översikt över Mobila Och Handhållna Modeller För Dokument, Hur De Fungerar, Hur Man Skannar Långa Ark

Video: Bärbara Skannrar (26 Bilder): En översikt över Mobila Och Handhållna Modeller För Dokument, Hur De Fungerar, Hur Man Skannar Långa Ark
Video: Skanning 2024, April
Bärbara Skannrar (26 Bilder): En översikt över Mobila Och Handhållna Modeller För Dokument, Hur De Fungerar, Hur Man Skannar Långa Ark
Bärbara Skannrar (26 Bilder): En översikt över Mobila Och Handhållna Modeller För Dokument, Hur De Fungerar, Hur Man Skannar Långa Ark
Anonim

Att köpa en telefon eller TV, dator eller hörlurar är en vanlig sak för de flesta. Du måste dock förstå att inte alla elektroniska enheter är så enkla. Att välja en bärbar skanner är inte lätt - du måste ta hänsyn till många finesser och nyanser.

Bild
Bild

Särdrag

I allmänhet förstår nästan alla människor vad en skanner är. Detta är en enhet för att ta bort information från papper och andra media, digitalisera den och överföra den till en dator . Senare kan text och grafisk information digitaliserad på detta sätt bearbetas, överföras eller enkelt lagras. Allt detta är naturligtvis möjligt i olika kombinationer. Men du måste fortfarande förstå vad en bärbar skanner betyder, och inte dess stationära motsvarighet.

Bild
Bild

Ja, i d hemförhållanden det är oftast stationär utrustning som används. Det används också (på grund av dess stora kapacitet och ökade prestanda) i:

  • bibliotek;
  • arkiv;
  • kontor;
  • designbyråer och liknande platser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men bärbar utrustning är bekväm att ta med sig. Med en modern elementbas kommer den inte att vara sämre i funktionalitet än en stationär produkt. Kanske blir prestandan något lägre. Dessutom finns det flera situationer där användning av en bärbar skanner är motiverad:

  • på en lång resa;
  • på svåråtkomliga platser långt från civilisationen;
  • på byggarbetsplatser och på andra platser där det inte finns någon stabil strömförsörjning, och det är helt enkelt obekvämt, finns det ingenstans att placera en konventionell skanner;
  • i ett bibliotek, ett arkiv, där dokument inte delas ut, skanning är dyr och enheter misslyckas.
Bild
Bild

Typer och deras funktionsprincip

Det enklaste alternativet är handhållen skanner för dokument, text och bilder . Den här enheten ser mer ut som någon sorts enhet från spionarsenalen, eftersom en sådan teknik visas i populära filmer. Miniscannern fungerar relativt bra och tar inte mycket plats. Dess storlek överstiger inte måtten på A4 -ark. Det är mycket bekvämt för förvaring och transport.

Bild
Bild

Tack vare batteridrift det finns ingen anledning att vara rädd för ens ett plötsligt strömavbrott eller behovet av att skanna texter där det inte finns någon strömförsörjning. Formfaktor låter dig läsa information från tjocka dokument och till och med använda en liknande skanningsenhet för böcker i stort format. Det kommer naturligtvis att klara av ett tidningsbinderi, och med ett gammalt fotoalbum, och med omfattande etiketter eller pappersbokstäver, sammanfattningar, dagböcker. Vanligtvis tänkt inre minne som kan utökas med microSD -kort. Och enskilda modeller kan till och med känna igen texter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skannat material kan överföras trådlöst via Wi-Fi eller en vanlig USB-kabel. Det blir ganska enkelt att överföra det både till en dator och till andra elektroniska enheter.

Men miniscannrar har också tydliga nackdelar .… Det är väldigt svårt att använda dem. Tekniken är väldigt "tunn", den kräver noggrannhet och omsorg. Praktiken visar att minsta skakning i handen, en ofrivillig rörelse genast smetar ut bilden. Och skanning är inte alltid framgångsrik från första körningen. Det vanligaste problemet är text, där ljusa områden växlar med mörka områden. Valet av rätt arkpassagehastighet måste göras individuellt varje gång. Ingen tidigare erfarenhet hjälper här.

Bild
Bild

Alternativ - kompakt dra skanner … Det är en miniatyrkopia av en skanningsenhet i fullformat. Värdet är något högre än för manuella modeller. Därför kan du inte vara rädd för att det är svårt att förvara en sådan enhet i en skrivbordslåda eller bära den på ett tåg. För att skanna texten behöver du bara lägga arket med det i hålet och trycka på knappen; sofistikerad automatisering kommer att göra vad som krävs.

Bild
Bild

För strömförsörjning i broaching används skannrar som egna batterier och anslutning till en bärbar dator via USB . Användningen av Wi-Fi-moduler kan också övas. En broaching -skanner stöder vanligtvis ett mycket större utbud av filformat än en handbroms. Det blir bekvämt att skanna:

  • anteckningsblock separat;
  • frimärken;
  • kuvert;
  • kontroller;
  • lösa blad och texter;
  • plastkort.
Bild
Bild

Men oförmågan att skanna något annat än enskilda ark är ibland mycket deprimerande. För att göra en elektronisk kopia av ett pass, tidning eller bokspridning måste du återigen leta efter alternativa sätt. Valet mellan dessa alternativ beror på vad du kommer att skanna i de flesta fall . Du måste också ta hänsyn till att både bärbara och handhållna skannrar har absolut låg optisk upplösning . Att arbeta med film är inget alternativ för dem.

Bild
Bild

Den allmänna principen för bildtagning är densamma i alla stationära och bärbara enheter . En ljusström riktas mot ytan som ska behandlas. Reflekterade strålar tas upp av optiska element inuti skannern. De omvandlar ljuset till en elektrisk impuls som visar originalets geometri och färg på ett speciellt sätt. Vidare känner specialprogram (installerade på datorn eller på själva skannern) bilden, visar bilden på monitorn eller i en fil.

Bild
Bild

Vi bör också nämna den sk mobila skannrar . Det här är inte separata enheter, utan specialprogram installerade på smartphones. De mest populära i detta segment är:

  • FasterScan;
  • TurboScan Pro;
  • CamScanner;
  • Genius Scan (naturligtvis distribueras alla dessa program mot betalning, förutom den grundläggande versionen av FasterScan med reducerad funktionalitet).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Överväg flera alternativ för teknisk bärbara skannrar … Bland dem sticker modellen ut Zebrasymbol LS2208 … Denna enhet är ergonomisk och kan användas under lång tid utan onödig trötthet. Industriell skanning gör att du kan samla in information exakt från streckkoder. När enheten skapades var de viktigaste insatserna att öka dess tillförlitlighet mot ogynnsamma miljöförhållanden, att öka dess slitstyrka.

Bild
Bild

Det är också värt att notera:

  • ett brett utbud av gränssnitt som kan användas för anslutning;
  • närvaron av både ett manuellt läge och ett "frihand" -läge;
  • helautomatisk konfiguration;
  • förbättrad dataformatering;
  • en mängd olika informationsvisningsmetoder.

Den tekniska mobilskannern Avision MiWand 2 Wi-Fi White kan vara ett trevligt alternativ. Enheten fungerar med A4 -ark, upplösningen är 600 dpi. Används för att mata ut information till en LCD -skärm med en diagonal på 1, 8 tum.

Varje A4 -ark skannas inom 0,6 sekunder. Anslutning till en PC tillhandahålls via USB 2.0 eller Wi-Fi.

Bild
Bild

En annan enhet - den här gången från företaget Epson - WorkForce DS -30 . Skannern väger 325 g, och konstruktörerna har tillhandahållit färdiga kommandon för typiska skanningsalternativ. Avancerad programvara från tillverkaren är tillgänglig för användare. Du kan skanna ett A4 -dokument på 13 sekunder. Enheten deklareras som en trogen assistent för säljare och andra människor som är upptagna med ständiga resor.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Flatbäddsskannrar låter dig digitalisera både enskilda dokument och böcker … De hanterar säkert fotografier och plastkort. Men denna teknik är lämplig för en liten mängd arbete. Slot -skannrar som hoppar över ark gör att du kan bearbeta mycket fler dokument på kort tid. Manuella ändringar kommer att tilltala dem som uppskattar kompakthet, men de klarar bara A4 -format eller mindre, och dessutom är fel i arbetet för stora.

Bild
Bild

Prestanda måste skräddarsys strikt efter dina behov. Om du planerar att skanna komplexa material ofta måste du välja specialiserade enheter.

Viktigt: skannrar baserade på lysrör är inte lämpliga för aktiva resor.

Enheter baserade på CCD -protokollet kännetecknas av sin noggrannhet, förmågan att räkna ut fotografier väl. CIS-baserade modeller kör snabbare och förbrukar mindre ström.

Bild
Bild

Hur man använder?

På skannrar med en matningsmekanism långa pappersark kan skannas. Men i alla fall måste den bärbara enheten antingen laddas eller anslutas via USB -protokollet. Vid den första starten måste du välja ett språk och ange andra grundinställningar. Kalibrering av vitbalans utförs med ett tomt papper. För att på ett tillförlitligt sätt para ihop din enhet med din dator måste du använda de program som följde med den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Handhållna skannrar det är nödvändigt att röra sig jämnt, utan acceleration och retardation, och strikt längs en rak väg. Att ta bort huvudet från arket försämrar bilden irreversibelt. Indikatorer används ofta för att indikera felaktig skanningsförlopp. Naturligtvis får skannern inte tappas eller fuktas.

Och ytterligare ett tips - läs instruktionerna innan du använder enheten och vid problem.

Rekommenderad: