Elektrikerverktygssatser: Ett Urval Av Dielektriska Verktygssatser För Elektriker. Vilka Isolerade Verktyg Ska Finnas I En Resväska?

Innehållsförteckning:

Video: Elektrikerverktygssatser: Ett Urval Av Dielektriska Verktygssatser För Elektriker. Vilka Isolerade Verktyg Ska Finnas I En Resväska?

Video: Elektrikerverktygssatser: Ett Urval Av Dielektriska Verktygssatser För Elektriker. Vilka Isolerade Verktyg Ska Finnas I En Resväska?
Video: Verktygssats i en resväska, 400 delar 2024, Maj
Elektrikerverktygssatser: Ett Urval Av Dielektriska Verktygssatser För Elektriker. Vilka Isolerade Verktyg Ska Finnas I En Resväska?
Elektrikerverktygssatser: Ett Urval Av Dielektriska Verktygssatser För Elektriker. Vilka Isolerade Verktyg Ska Finnas I En Resväska?
Anonim

Alla elektriska verktyg måste vara tekniskt sunda och använda för avsett ändamål. Det är värt att överväga mer detaljerat verktygssatser för elektriker, populära tillverkare och urvalsfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktygskrav

Verktyget måste uppfylla moderna kvalitetskrav och säkerhetskrav. Det finns många krav för lagring och drift. Det är viktigt att själv övervaka instrumentens skick eller lämna in dem för inspektion för behöriga myndigheter. Ett sådant verktyg måste ha följande egenskaper:

  • isolerat;
  • sitter bekvämt i handen;
  • glider inte;
  • tar lite plats;
  • har en låg vikt;
  • ger det nödvändiga antalet funktioner.
Bild
Bild

Det finns grundläggande och mycket strikta krav på isolering: den måste ha erforderliga isolerande och mekaniska egenskaper, behålla dem under hela livslängden. Den måste vara gjord av modern dielektrik, vara hållbar och halkfri. Du bör vara försiktig med hur mycket spänning isoleringen tål. Du måste vara uppmärksam på märkningen. Verktyg med isolerade handtag måste ha speciella stopp. Ju mer uttalade sådana stopp, desto bättre. De förhindrar att handen glider på oskyddade delar av instrumentet.

Ett bra verktyg är bekvämt att hålla i handen. Följaktligen är de nöjda med att arbeta. Det glider inte och vänder inte, händerna tröttnar mindre. Det är bra om handtagen på verktygen är ljust färgade: mot bakgrunden av arbetsröran är det slående, det kommer inte att vara svårt att hitta sådana verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En elektrikers verktyg ska vara lätta och inte ta mycket plats i en arbetsväska eller resväska . Denna faktor verkar inte så viktig, men den spelar roll. Speciellt i de fall du måste gå långa sträckor. Om det är ett kit förpackat i ett fodral, ska det vara bekvämt att bära.

Det är viktigt att den minsta uppsättningen verktyg har maximalt antal funktioner, är rationell och tar så lite plats som möjligt.

Bild
Bild

Vilka verktyg ingår i satsen?

För enkla elektriska operationer behöver du inte en rik verktygslåda. Standarduppsättningen för en elektriker innehåller ett visst minimum.

Uppsättning skruvmejslar

Dielektriska skruvmejslar används ofta i elektriska ledningar och reparationer av elektriska apparater. Dessa skruvmejslar har en isolerad stång, vilket garanterar säkerhet under arbete under spänning, eftersom det inte tillåter dig att röra stålstången med händerna. Det borde finnas många sådana skruvmejslar: med olika diametrar, olika längder och ändamål (korsade och slitsade). Det finns skruvmejslar med avtagbara stavar.

Skruvmejslar ska vara gjorda av bra stål och isolerade med en högkvalitativ dielektrik som är resistent mot aggressiva medier (svett, syra, elektrolyt). De ska inte böja sig . Skruvmejselns spets måste vara stark så att den inte deformeras under drift och har en lång livslängd. Spetsen kan magnetiseras, vilket inte alltid är bekvämt.

Vanliga skruvmejslar kommer också att vara till stor hjälp. För att spara plats i ett fodral eller en resväska kan dessa skruvmejslar bytas ut mot en uppsättning med avtagbara bitar och förlängning. En sådan uppsättning kan ersätta ett stort antal skruvmejslar. Det finns vändbara skruvmejslar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Indikatorskruvmejslar förtjänar särskild uppmärksamhet . Det bör finnas flera av dessa i uppsättningen, för att inte tvivla på deras användbarhet. De är vanliga indikatorer på spänningen i nätverket. Det rekommenderas inte att använda en sådan skruvmejsel som en vanlig skruvmejsel, eftersom de inte alltid har den styrka som krävs.

Det finns sådana typer av indikatorskruvmejslar som:

  • indikatorskruvmejslar på neonlampor;
  • indikatorer med strömförsörjning (batteri) och LED;
  • en elektronisk anordning med en flytande kristall som visar spänningens storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppsättning av skiftnycklar eller lock

Skiftnycklar i installationen är inte alltid relevanta och krävs inte i stora mängder. Öppna skiftnycklar är obekväma att arbeta i elektriska paneler och elektriska lådor, så du kan ersätta dem med en blygsam uppsättning spärrlock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dielektrisk tång

Dielektrisk tång är ett mångsidigt verktyg. De bör väljas för kvalitet, design och storlek. Det är inte alltid bekvämt att arbeta med stora tänger. De ska vara starka, ha bra stopp, passa bekvämt i handen och vara behagliga att ta på. Du bör titta närmare på uppsättningen funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidoskär

Sidoskärare varierar i storlek. Det kommer att vara bekvämt att arbeta med små sidoskär i trånga panelrum. Med "tång" med stora eller långa handtag blir det lätt att klippa en tjock kabel eller tråd. De måste vara vassa och robusta, ha bra stopp och anständig isolering.

Underskatta inte deras roll i en elektriker.

Bild
Bild

Kniv

Kniven kan vara infällbar (med avtagbara utbytbara blad) eller fast. Kabelkniven kräver skötsel, regelbunden kabeldragning och rengöring. Du bör vara uppmärksam på kvaliteten på verktyget, hur kniven ligger i din hand. Det är ett mycket viktigt och mångsidigt verktyg, tillgängligt i en mängd olika modifikationer.

Bild
Bild

Extra verktyg och enheter

Hjälpverktyg finns för mycket olika ändamål, ibland är de universella. För stora arbetsmängder hjälper de till att spara tid och förenkla installationen. Vanligtvis har dessa verktyg många rörliga leder, så du bör vara uppmärksam på kvaliteten. Om kvaliteten visar sig vara låg är det mycket troligt att verktyget helt enkelt inte utför de önskade funktionerna.

Dessa inkluderar följande:

  • strippare - hjälper till att ta bort isolering i en rörelse;
  • kabelklippare - ett professionellt verktyg som kan klippa stora tvärsnittskablar;
  • pressning - används när det är nödvändigt att krympa terminaler på strängade ledningar;
  • lödkolv - enhet för lödningstrådar och tinningkontakter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Instrument för mätning av elnätdata kommer att vara utmärkta hjälpare i ditt arbete. En sådan enhet hjälper till att kontrollera spänningen på elnätet under installationsprocessen, gör det möjligt att ringa ut kabeln helt och till och med för att beräkna kabelns motstånd. Dessa inkluderar följande:

  • multimeter - denna universella enhet gör det möjligt att kontrollera att installationen är korrekt och presentera alla nödvändiga egenskaper hos det elektriska nätverket;
  • strömtång - låter dig mäta en elektrisk krets utan att bryta den.

Viktig! En ficklampa är ett måste-attribut som gör det lättare att arbeta i oupplysta rum. Och även användbar PVC -isoleringstejp, plastband och andra små saker, utan vilka det är svårt att föreställa sig elarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag ett färdigt kit?

Inhemska och utländska tillverkare erbjuder ett stort urval av färdiga uppsättningar elektriska installationsverktyg i olika priskategorier. Att välja en bra uppsättning i denna sort kommer inte att vara lätt. Ett sådant kit bör väljas enligt flera parametrar.

  • Rekryteringsfunktioner för specifika uppgifter . Var uppmärksam på funktionerna, vilket verktyg som ingår i uppsättningen. Om några av verktygen inte behövs under installationen eller används sällan är detta en anledning att titta på andra uppsättningar. Få ut det mesta av satsen.
  • Verktygets kvalitet . När valet görs bör man uppmärksamma verktygets kvalitet: stålelement måste vara starka i utseende, rörliga skarvar får inte dingla, högkvalitativa antistatiska isoleringsmaterial är välkomna. Handtagen måste vara fria från grader. Kvalitetsprodukter är gjorda av höghållfasta material: molybdenstål eller kromvanadiumlegeringar. Läs instruktionerna för satsen. Vanligtvis anger det tillverkningsmaterial.
  • Förpackning / transport av satsen under dess användning . Setet kan packas i en praktisk resväska, tygförpackning med fickor, en väska eller ett läderpenna. Denna faktor bör inte underskattas, du bör tänka på transportens bekvämlighet. En resväska, portfölj eller låda kommer att hålla längre än tygförpackningar. Det är bra om uppsättningen packas effektivt, bekvämt och effektivt. Det är bekvämt och trevligt att arbeta med en sådan uppsättning.
  • Prisklass . En dyr uppsättning är inte alltid av hög kvalitet. Du bör vara uppmärksam på värdet för pengarna. Uppsättningen kanske inte är riktigt dyr, eller tvärtom. Var uppmärksam på tillverkaren. Betala inte för mycket för ett varumärke om din budget inte tillåter det.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Elektriska installationsverktyg representeras av ett stort antal kända världstillverkare, liksom mindre kända tillverkare. Vissa är engagerade i tillverkning av dyra professionella verktyg, andra - i tillverkning av verktyg för att lösa enkla elektriska problem.

" En teknikfråga " Är en inhemsk tillverkare av billiga handhållna universella verktyg från Moskva som uppfyller alla moderna standarder. På företaget utförs tester och kvalitetskontroll under laboratorieförhållanden. Priset kommer att överraska dig positivt. Produkter omfattas av en garanti.

Bild
Bild

" Arsenal " presenterar ett brett utbud av billiga och hållbara handverktyg för en mängd olika jobb. Verktygen tillverkas i fabriker i Taiwan av hållbart stål av hög kvalitet. Förnicklad applicerad. Produkter täcks av livstidsgaranti. Seten är ganska mångsidiga.

Bild
Bild

" KBT " - är en tillverkare av universella elektriska verktyg från Kaluga. Han är känd på hemmamarknaden och i OSS -länderna i mer än två decennier som tillverkare av verktyg med hög tillförlitlighet. Produktserien uppdateras ständigt. Produkterna omfattas av en garanti från 1 till 5 år, beroende på kategori. Detta inhemska varumärke har etablerat sig och vunnit högt konsumentförtroende.

Bild
Bild

PASSA . Detta välkända företag från Kanada har filialer i Ryssland, bedriver produktion av hand- och elverktyg för professionellt bruk. Produkterna från denna tillverkare presenteras i ett stort sortiment på vår marknad: grundläggande verktyg för elektrisk installation, färdiga kit, hjälpverktyg och enheter, stegar och skyddsutrustning.

Serien innehåller mycket mångsidiga uppsättningar med relativt få föremål, förpackade i snygga och små fodral. Produkterna har en viss popularitet och stadig efterfrågan.

Bild
Bild

Pro'sKit Är ett mycket populärt taiwanesiskt företag känt över hela världen. Ledande europeiska länder erkände Pro'sKit-produkter som de bästa när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet. Produkterna överensstämmer med europeiska kvalitetsstandarder och är också certifierade i Ryssland. Den representeras av ett brett utbud av hand- och ledningsverktyg, en rad instrument och en mängd andra verktyg, instrument och tillbehör.

Bild
Bild

Knipex Är en välkänd tysk tillverkare av dyra elverktyg. Unik design utformad för mycket tung last - alla produkter från denna tillverkare har det högsta betyget för kvalitet och tillförlitlighet. Tillverkaren ägnar stor uppmärksamhet åt ergonomi. Multifunktionellt, mångsidigt verktyg kommer att tilltala både professionella och amatörer.

Rekommenderad: