Ombra Verktygssats: OMT94S Universal Resväska För 94 Artiklar, OMT82S Set För 82 Artiklar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ombra Verktygssats: OMT94S Universal Resväska För 94 Artiklar, OMT82S Set För 82 Artiklar, Recensioner

Video: Ombra Verktygssats: OMT94S Universal Resväska För 94 Artiklar, OMT82S Set För 82 Artiklar, Recensioner
Video: Набор инструментов Ombra OMT94S - оптимальный выбор для самостоятельного ремонта автомобиля. 2024, Maj
Ombra Verktygssats: OMT94S Universal Resväska För 94 Artiklar, OMT82S Set För 82 Artiklar, Recensioner
Ombra Verktygssats: OMT94S Universal Resväska För 94 Artiklar, OMT82S Set För 82 Artiklar, Recensioner
Anonim

Den tekniska förmågan hos handverktyg är efterfrågad idag som för decennier sedan. Verktygen är pålitliga och av hög kvalitet. Ombra -kit är professionella mönster som uppskattas av många hantverkare.

Bild
Bild

Tillverkarens information

Varumärket Ombra utvecklas, unga. Tillverkaren utvecklar många produktlinjer och anses därför vara universell. Ombra följer internationella standarder och får uppskattning över hela världen.

Bild
Bild

Företagets historia börjar 1983 i Taiwan . Landet är en administrativ enhet i Kina, som faktiskt kontrolleras av den delvis erkända republiken Kina. Ursprungligen tillverkade företaget låssmedverktyg som användes inom bilindustrin.

Varumärket blev populärt tack vare mekaniska beslag. På begäran av användare började företaget, känt för sitt bilreparationsverktyg, utvecklas på andra områden.

Tillverkarens kvalitetsbegrepp är på högsta nivå. Förutom kundernas önskemål tar Ombra -specialister hänsyn till en sådan källa som marknadsföring. Vid Ombra grund ligger känslan av konkurrenskraftiga företag.

Bild
Bild

Till exempel, företaget var ett av de första som använde Triple Coating -teknik … Det är en flerlagershartsbeläggning. Det unika ligger i det faktum att med hjälp av polymeren är hartserna bundna till det övre lagret av nylon på molekylär basis. Detta garanterar maximalt skydd mot fuktabsorbering, idealisk ytjämnhet och bra slitstyrka.

Ombra -enheter väljs av många proffs för deras ökade ergonomi. Det är bekvämt, bekvämt och attraktivt för konsumenterna. Få fler företag ger livstidsgaranti på sina verktyg. Tjänsten gör att Ombra sticker ut från sina konkurrenter.

Under sin existens har tillverkaren tagit tekniska operationer för tillverkning av även vanliga skiftnycklar till en mycket hög nivå. Endast en kvalitetstestning tar cirka 20 produktionssteg.

Bild
Bild

Jämfört med liknande produkter från andra företag är Ombra-enheter höglegerat kromvanadiumstål. Detta ökar setens hållbarhet med 30-50%.

Olika rekonstruktioner kräver en rad verktyg. Alla Ombra -kit innehåller de mest populära apparatalternativen . Förutom manuella alternativ för verktyg producerar företaget garageutrustning, olika tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ombra -setet märks mot bakgrunden av andra prover i mellanklassen. Den största fördelen med produkterna:

  • ljusstyrka och kvalitet - speciell stil lockar konsumenternas uppmärksamhet;
  • produkterna har bra prestanda, så det är knappast möjligt att skada instrumentet;
  • perfektion av skyddet inte bara från fysiska, utan också från kemiska effekter;
  • estetiskt tilltalande ger användaren komfort;
  • mångsidigheten hos de kompletta uppsättningarna uppsättningar;
  • utökat sortiment;
  • brett säljnätverk.
Bild
Bild

Negativa egenskaper hos verktyg:

  • inte särskilt högkvalitativa fästelement;
  • inkonsekvens i dimensionen av vissa typer av verktyg (till exempel skiftnycklar);
  • utseende av rost vid användningstid;
  • höga kostnader för volymetriska uppsättningar;
  • den släta ytan är inte särskilt bekväm, eftersom verktygen glider ur händerna.

Trots de negativa egenskaperna är den taiwanesiska tillverkarens verktyg populära och konkurrerar framgångsrikt med andra kända tillverkare. Berömmelse för Ombra i Ryssland har kommit nyligen. Varumärket har fått ett stort erkännande bland både proffs och vanliga DIY -entusiaster.

Bild
Bild

Olika sorter

Kit för VVS är mångsidiga, men varierande. Det finns många sorter.

Särskilt populärt med OMT82S -setet . Det säljs i ryska butiker till ett pris av 5500 rubel. Detta är den grundläggande versionen av den professionella serien och är idealisk för att organisera en mekaniker arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktygen kännetecknas av en skyddande kromvanadinbeläggning som motstår korrosion. Tack vare denna glasyr är rengöringsprocessen enklare.

En uppsättning med 82 tillbehör inkluderar kombinationsnycklar, sexkantiga och tändstift, ett skruvmejselhandtag och bitar. Sortimentet är optimalt, allt viks till en rejäl plastväska.

OMT94S -versionen är ett annat mångsidigt kit , som passar inte bara för automatisk låssmedarbeten. Till skillnad från den tidigare versionen innehåller denna uppsättning inte skiftnycklar, bitar, hammare och skruvmejslar. Hylsa, ljus, djupa huvuden presenteras i en mängd olika. Andra artiklar inkluderar en återställningsskruv, bithållare, kardang, förlängningsadapter, vinkel och sexkantnycklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Setet med 94 delar är lätt att transportera eftersom det är utrustat med ett ergonomiskt handtag. Lås och lås är mekaniska, hållbara. Metallen av alla element från uppsättningen är av hög kvalitet.

OMT94S12 är ett mångsidigt 12-punktsuttagset . Klassen av produkter är professionell. Det totala antalet produkter är 94 st. Från de tillgängliga verktygen ett handtag för bitar, en drivrutin för huvuden, en spärr, nycklar. Ytterligare attribut OMT82S12 tillgängliga: kardanleder och förlängning, det finns 16 bitar. Sortimentet är förpackat i en plastväska, som är dekorerad i brunt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositionerna av enheter är efterfrågade bland anställda på servicecenter, fordonsägare. Utseendet på produkterna är attraktivt och varar länge. Produktvård är enkel. Liknande kit från andra tillverkare är mycket dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det främsta kännetecknet för Ombra -set är antalet föremål. Uppsättningen innehåller prover på upp till 150 artiklar. Valet är relaterat till applikationens syfte. Om du planerar att utföra professionell verksamhet är det bättre att överväga uppsättningar med 100 artiklar. För en hantverkare är universella fodral för 80 föremål lämpliga.

Ombra typiska sortiment inkluderar:

  • hylsnycklar + huvud;
  • hexnycklar;
  • spärrar och handtag för skruvmejslar;
  • sidoskärare;
  • lång nos tång;
  • ledad kardan;
  • adapter;
  • manuellt huvud;
  • bågfil;
  • skruvmejsel;
  • roulett;
  • kniv.
Bild
Bild

Modest 37 eller 55 stycken uppsättningar väljs som presentalternativ. Verktygen i var och en av uppsättningarna är de mest populära. Satsen kompletteras med utbytbara tillbehör och ytterligare handtag.

När du väljer Ombra -kit är det värt att komma ihåg behovet av tvångsvård under användning. Dessutom rekommenderas att varje enhet används strikt för sitt avsedda ändamål. Om du använder tång istället för en skruvmejsel kommer detta att leda till snabbt slitage på armaturerna. Dessutom kan den del som repareras skadas.

Bild
Bild

Verktyg med en högteknologisk beläggning måste fortfarande förvaras på en torr och ren hylla . Det är bättre att inte lita på dessa produkter till en icke-professionell. Många av föremålen i uppsättningen har skarpa kanter, vissa är tunga. Därför är det bättre att förvara fodralet på en stängd plats, vilket kommer att vara otillgängligt för främlingar. För att eliminera negativa faktorer och förlänga produkternas livslängd är det viktigt att regelbundet kontrollera verktygen för att utesluta utseende av rost och andra tecken på skador på delar.

Recensioner

I olika länder är produkterna från den taiwanesiska tillverkaren extremt populära. Hemma anses varumärket vara nummer ett. Företaget har bevisat sig positivt på hemmamarknaden. Anledningar till kvalitetsbetyg:

  • anslutningspris - kvalitet;
  • lång garantitid;
  • yttre skönhet;
  • styrka och bekvämlighet.

Professionella hantverkare tycker att nästan alla enheter i satserna är mycket användbara i deras arbete. Ägarna karakteriserar uppsättningarna som hållbara. Servicecenter noterar att vissa detaljer hjälper till vid demontering av gamla bilar för vilka det inte längre är möjligt att hitta lämpliga komponenter.

Bild
Bild

Det finns praktiskt taget inga negativa recensioner om satserna, förutom att proffs klagar över bristen på detta eller det exklusiva föremålet, vilket är nödvändigt för smala typer av arbeten. För att förlänga verktygets livslängd rekommenderar tillverkaren starkt:

  1. använd inte delar för handhållna enheter med mekaniserade prover;
  2. inte öka längden på drivarmen eller nycklarna;
  3. slå inte på nyckeln eller köra med andra delar;
  4. tappa inte enheter från en höjd;
  5. förvara inte delar i fukt eller andra aggressiva miljöer;
  6. att inte reparera och justera enheter under garantin;
  7. rengör produkter från smuts omedelbart efter arbetet;
  8. använda delar enligt deras avsedda ändamål;
  9. kontakta servicecentra vid störningar.

Rekommenderad: