Bordsställ Och TV -fästen: Universella Bordsfästen Och Vridbara Bordsställ, Tips För Val

Innehållsförteckning:

Video: Bordsställ Och TV -fästen: Universella Bordsfästen Och Vridbara Bordsställ, Tips För Val

Video: Bordsställ Och TV -fästen: Universella Bordsfästen Och Vridbara Bordsställ, Tips För Val
Video: Hemudu Universal Table Top TV Stand Base VESA Pedestal Mount for 27 inch to 55 inch TVs with Cable M 2024, April
Bordsställ Och TV -fästen: Universella Bordsfästen Och Vridbara Bordsställ, Tips För Val
Bordsställ Och TV -fästen: Universella Bordsfästen Och Vridbara Bordsställ, Tips För Val
Anonim

TV-apparater har utvecklats från stora lådor till ultratunna modeller med designernamnet "glasskiva". Om tekniken från det förflutna kunde läggas på ett bord eller en kantsten utan stöd, behöver moderna produkter med sin sköra sofistikerade form stöd. Tillverkare av utrustning från olika företag utvecklar oberoende stativ för sina enheter, och idag produceras de lika många som tv -apparaterna själva. Artikeln kommer att fokusera på alternativ för datorstöd för modern tv -teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Platt-TV finns i en mängd olika skärmstorlekar, och för många av dem måste du beställa bord.

Men fördelen med modern elektronik är dess relativt låga vikt, vilket gör att även imponerande modeller kan installeras, till exempel på glasställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest praktiska enheterna för att stödja TV -apparater idag är erkända stativ på fästen, eftersom de har många obestridliga fördelar:

  • fästen fixa elektroniken säkert på bordet kan den inte flyttas och brytas;
  • deras stora plus är lätthet, kompakthet men samtidigt styrka och tillförlitlighet;
  • underlägg förstör inte möbelns yta , eftersom de oftast är fastsatta på bordsskivan med hjälp av klämmor (klämmor);
  • bordsställ med fästen låter dig installera TV: n i vilken vinkel som helst som är bekväm att titta på;
  • hon är så osynlig , som inte stör den korrekta introduktionen av elektronik i interiören;
  • leverera särskild komfort roterande stativ med roterande funktioner med deras hjälp kan TV: n distribueras till valfri del av rummet;
  • ofta har stativet kabelkanal för bekvämligheten av att lägga tråden;
  • pris av sådana produkter är tillgängliga för alla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med stationära mönster är inte så betydande, men de är fortfarande tillgängliga:

  • du kan installera stativen endast nära eluttag;
  • miniatyrfästen gömma sig väl bakom TV -skärmen , men trådarna förstör oftast estetiken, för dem måste du komma med kamouflagelådor;
  • med tiden, elementen i stativet under TV: ns belastning kan böja sig .

Visningar

Alla bordsställ kan grovt delas in i två typer:

  • dekorativa, dekorera inte bara bordet, utan också delta i skapandet av rummets design;
  • står med fästen.

För att göra det lättare att förstå skillnaden kommer vi att beskriva varje art separat och ge exempel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ

Oavsett vilket material produkterna är gjorda av ser de bra ut. Glas skapar effekten av att TV: n flyter i luften. Metall betonar den moderna andan i interiören. Trä ger värme och komfort till miljön.

Kombinerade produkter kan flexibelt integreras i vilken design som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa stativ är oftast fixade, sitter på dem, kan TV: n inte ändra sin position . Men ibland installerar tillverkaren en roterande cirkel under plattformen, då kan elektroniken rotera runt sin axel. Denna enhet är praktisk för stora rum med en central plats för TV: n, när skärmen kan vridas till betraktaren i alla riktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Dessa stativ är tillverkade av kraftigt härdat glas och tål med säkerhet den TV som anges i instruktionerna. Produkter har oftast en svart, matt eller transparent yta. Designen är utrustad med små kromben eller har en platt bas. De består ofta av en eller flera hyllor. En mängd olika glasunderlägg kan ses i exemplen.

Våningssäng med kromben

Bild
Bild

Det enklaste exemplet på ett bordsställ i glas. Den används när de inte vill fokusera på en liknande möbel, eller när det är nödvändigt att tillföra luftighet och ljus till interiören

Bild
Bild

En elegant bit med svart glas och kromdetaljer

Bild
Bild

Ett litet plasmaskärmstativ med tre transparenta hyllor och ett nätställ

Bild
Bild

Minimalistiskt böjt svart glasställ

Bild
Bild

Trelagerad modell av glas och metall

Bild
Bild

Ovanlig TV -stativ helt i glas

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Aluminium och stål används oftast för att skapa produkter med fästen. Men de kan också visa sig vara öppna eleganta hyllor för elektronik.

  • Bordsställ under en metall -tv med brevpapper. En kompakt, användbar och mångsidig möbel.
  • Aluminiumställ Fellowes Smart Suites.
  • Vit genombruten dekorativ produkt tillverkad av metall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Träställningar är ganska vackra och passar in i många inredningsstilar:

ställställare av naturlig bambu

Bild
Bild

enkel lakonisk massiv träprodukt

Bild
Bild

miljövänligt rack tillverkat av naturmaterial

Bild
Bild

TV -modell med lådor

Bild
Bild

multifunktionellt träställ

Bild
Bild
Bild
Bild

dekorativ TV -hylla, vacker och praktisk

Bild
Bild

släta böjda linjer passar inredningen i modern stil

Bild
Bild
Bild
Bild

vacker våg från böjt trä

Bild
Bild
Bild
Bild

Står med fästen

Den andra, ännu fler gruppen, innehåller stativ med fästen. De är tillverkade av hållbar metall som kan bära vikten av även den största plasmaprodukten . Hållare i inredningen är osynliga, eftersom de gömmer sig bakom TV -skärmen. De fokuserar inte på sig själva och lämnar vacker modern teknik att spela en dominerande roll.

Men den stora fördelen med parenteser är det de kan "presentera" displayen i den vinkel som tittaren önskar, höja den till önskad höjd och rotera den i den valda riktningen.

Bild
Bild

Vissa bordsskivor, med en liten omvandling, blir till väggmonterade - detta utökar möjligheterna att använda strukturerna. Alla produkter på fästen kan vara fasta eller rörliga, som i sin tur är indelade i flera typer.

Fast

Produkten är en stabil plattform med ett stativ på vilket ramen är placerad med ett minsta antal fästen. De fixerar TV: n tätt mot ramen.

En sådan enhet tillåter inte teknikern att göra några rörelser utan plattformens deltagande - det vill säga att TV: n endast kan vridas med stativet.

Bild
Bild

Rörlig

Vidare kommer vi att prata om rörliga fästen, de är dyrare, men det finns mer efterfrågan på dem, eftersom fästena gör det möjligt att installera TV: n i ett optimalt läge för betraktaren.

Rörliga fästen är av olika typer

Lutande . Modeller kan ändra lutningsvinkeln. De är enklare än pan / tilt men kan hantera tunga belastningar, till exempel 70-tums TV-apparater.

Bild
Bild

Vridbar-lutning … Svängarmsstativet är det mest populära eftersom det erbjuder fler alternativ. Med den här modellen kan TV: n placeras idealiskt i förhållande till betraktaren, välja en bekväm lutningsvinkel och vrida skärmen upp till 180 grader. Sådan rörlighet gör det möjligt att vid behov snabbt ändra displayens position och rikta den till andra sidan. Vridbara fästfästen gör det möjligt att installera TV: n i hörnområdet.

Du kan välja fästen som oberoende kan ändra platsen för elektroniken under fjärrkontrollens kontroll. Men kostnaden för sådana produkter kommer att bli hög. Nackdelarna med tilt-and-turn-designen är tv: ns viktgräns och oförmågan att flytta stativet nära väggen.

Bild
Bild

Svinga ut … Sådana stativ har den maximala frihetsnivån, vilket gör det möjligt att justera TV: ns plats efter ägarens gottfinnande. Den svängbara fästet har en infällbar design som gör att du inte bara kan vrida och luta skärmen utan också att flytta den i olika riktningar. Enheten hjälper till exempel att vrida skärmen i motsatt riktning från fönstret och därmed stoppa bländningen från att komma in.

Nackdelen med ett sådant stativ är begränsning av elektronikstorlek - TV -skärmar som den glidande strukturen kan stödja får inte överstiga 40 tum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du ska köpa ett bords -TV -stativ måste du ha en klar uppfattning om typen av modell: det kommer att vara ett spektakulärt dekorativt föremål som stöder rummets övergripande design eller en praktisk funktionell design på fästen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett dekorativt stativ bör du vara uppmärksam på ett antal kriterier

  • Form, färg och material måste matcha rummets stil . För att göra detta bör man komma ihåg att metall är lämplig för högteknologi, loft, minimalism; glas - fusion; plast - moderna interiörer; trädet är universellt.
  • Kan välja stationär eller roterande version .
  • Om det finns små barn i huset är det bättre att föredra stå med klämma . Fast fixering skyddar utrustningen från att falla.
  • För en TV som är installerad på ett skrivbord är det lämpligt att vara uppmärksam på stativ med hyllor för kontorsmaterial eller datormaterial, arrangörsställ . Ett sådant val kommer att öka bordets funktionalitet och hjälpa till att städa upp de små sakerna.
  • Det finns stativ med kanaler och speciella fästelement för ledningar . Sådana alternativ förbättrar avsevärt utseendet på bänkskivor som innehåller apparater.
  • Det viktigaste urvalskriteriet är stabilitet, tillförlitlighet och överensstämmelse med vikten av den elektroniska enheten . Du bör fråga säljaren om den belastning som stativet kan ta och jämföra det med vikten på din TV.
Bild
Bild

När det gäller att välja ett bordsställ med fästen bör du också ta hänsyn till vissa nyanser

  • Det är bättre att föredra swing-out eller swing-out-versionen … Detta kommer att flytta skärmen i önskad riktning. Men tänk på begränsningarna - skärmens diagonal får inte överstiga 40 tum.
  • Om TV: n är fixerad i en position, betala inte för mycket - du kan få de enklaste fasta parenteserna .
  • De som älskar tröst och är villiga att betala för det bör vara uppmärksamma på modellen för självjusterande fästelement på kontrollpanelen .
  • Behövs nödvändigtvis kontrollera monteringsfunktionerna med massan på din TV .
  • Köp inte hållare med plastelement .
  • På marknaden för teknik kan du hitta många förfalskningar och coasters är inget undantag. Men de kommer att behöva behålla den dyra elektroniken. Det är bättre att välja produkter från betrodda märken. Eller be säljaren om ett säkerhetsintyg: om fästet uppfyller moderna krav kommer det att vara TUV -märkt.
Bild
Bild

Kom ihåg det när du väljer ett TV -stativ presentationen av tekniken för betraktaren är mycket viktig . En obekvämt placerad skärm kan göra det omöjligt att njuta av att titta på din favoritfilm. Och ändå måste stativet vara 100% pålitligt, särskilt om små barn bor i huset.

Rekommenderad: