Träslipmaskin: Vilken Ska Man Välja? Funktioner Hos Handhållna Slipmaskiner. Betyg Av De Bästa Modellerna. Att Välja En Liten Diskmaskin

Innehållsförteckning:

Video: Träslipmaskin: Vilken Ska Man Välja? Funktioner Hos Handhållna Slipmaskiner. Betyg Av De Bästa Modellerna. Att Välja En Liten Diskmaskin

Video: Träslipmaskin: Vilken Ska Man Välja? Funktioner Hos Handhållna Slipmaskiner. Betyg Av De Bästa Modellerna. Att Välja En Liten Diskmaskin
Video: Best Angle Grinders 2021 - Top 5 Angle Grinder Picks 2024, April
Träslipmaskin: Vilken Ska Man Välja? Funktioner Hos Handhållna Slipmaskiner. Betyg Av De Bästa Modellerna. Att Välja En Liten Diskmaskin
Träslipmaskin: Vilken Ska Man Välja? Funktioner Hos Handhållna Slipmaskiner. Betyg Av De Bästa Modellerna. Att Välja En Liten Diskmaskin
Anonim

Slipmaskiner för trä kallas ett viktigt och multifunktionellt verktyg. De används ofta under konstruktion, renovering och restaurering. Hittills är sortimentet av denna produkt ganska omfattande, verktygen kan skilja sig åt i design, syfte och tillämpningsmetod.

Särdrag

Att slipa träytor är ingen enkel process. Manuellt kan denna typ av arbete inte utföras perfekt, så det är ganska lämpligt att använda en slipmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med slipmaskiner inkluderar följande egenskaper:

  • hög hastighet på ytslipningsarbete;
  • liten fysisk ansträngning;
  • hög kvalitet på ytan som erhålls efter arbete;
  • ytterligare funktioner som säkerställer ytskiktets enhetlighet;
  • närvaron av en dammuppsamlare, vilket gör arbetet snyggt och rent;
  • ett brett utbud av modeller, vilket bidrar till rätt val av verktyg för ett specifikt material och en uppgift;
  • olika användningsområden för slipmaskinen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns få nackdelar med detta verktyg:

  • steg-för-steg-utförande av arbete, byte av skivor i processen;
  • förekomsten av "döda" zoner efter bearbetning, som måste slutföras manuellt;
  • prisberoende på kvalitet, billiga varor kräver därefter mer frekventa reparationer.

Kvarnen har följande element

  • Motor . Det kan inte bara vara en samlare, utan också en samlarfri typ.
  • Mat kan vara nätverk, batteri eller pneumatisk.
  • Plattform för arbete . På denna del är bilagor, flyttbara ark, skivor fixade.
  • Spak . Det finns modeller med både ett och flera handtag.
  • Kontrollsystem , där funktionen att slå på, stänga av, reglera varv är aktiverad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar det?

Kvarnens arbete på trämaterial är baserat på effekten av anordningens friktion mot materialet som bearbetas.

Verktyget kan utföra sin funktion enligt följande principer:

  • vibrationer, som kännetecknas av fram- och returrörelser;
  • cirkulär, när rörelsen utförs kring axeln;
  • kombinerad, där de två första typerna kombineras;
  • linjär, vilket är typiskt för verktyg av bandtyp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetet med detta verktyg utförs i följande steg:

  • koppla kvarnen till elnätet;
  • implementering av ett bekvämt handgrepp;
  • slå på verktyget;
  • väntar på uppsättningen varv för enheten;
  • ta upp till ytan, där bearbetningen och själva processen kommer att utföras.

Slipanordningar används med olika typer av redskap, tack vare vilka bearbetning av vissa material sker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad används det till?

Träslipmaskiner är ganska vanliga i vardagen och på jobbet. Hjälp av detta verktyg ligger i bearbetning av materialet, dess utjämning och avlägsnande av gamla beläggningar. Med en slipmaskin kan befälhavaren snabbt och effektivt slipa och polera väggar, golv, restaurera gamla möbler, pensla trä och ta bort lack och färg.

För varje typ av arbete kan du göra ett urval av verktygsmodellen. Enheterna kan utföra grovslipning, vilket eliminerar oegentligheter.

Vyer

Det finns många typer av träslipmaskiner. De utför liknande funktioner, men skiljer sig åt i det slutliga resultatet. På marknaden kan du hitta professionella, handhållna små kvarnar, trumma, cirkulära, platta, elektriska, diskar. Alla uppfyller sina uppgifter perfekt och är oumbärliga enheter både för hushållens behov och för yrkesverksamma.

De viktigaste typerna av verktyg för bearbetning av trä.

Bild
Bild

Vinkelslip

Användningen av en slipmaskin för arbete, som är förknippad med slipning och bearbetning av träytor, har varit populär i många år. Detta är ett ganska funktionellt verktyg som enkelt anpassar material med stora dimensioner. Från nackdelarna med en sådan anordning kan man inte särskilja ytans idealiska jämnhet beroende på arbetets resultat. LBM kommer att vara ett utmärkt alternativ för timmerstugor, men inte för snickeriarbeten. Detta är en cirkulär skivmaskin, vars munstycken enkelt kan bytas ut.

Kronblad, skivformade cirklar är de mest framgångsrika alternativen för detta arbete. Mellan- och grovslipning kan utföras vid byte av redskap.

Bild
Bild

Tejp

Bandsliparen heter så på grund av närvaron av sandpapper, som är i form av ett bälte. Den senare utför kontinuerliga rörelser på grund av närvaron av rullar. Denna typ av verktyg är värt att använda för grova inriktningar av material . För att ytan ska kunna bearbetas perfekt måste du använda ytterligare utrustning. Längsgående repor kan avlägsnas genom stegslipning med upprepade kornbyten. De främsta fördelarna med bältetypverktyget är bra prestanda. Bland bristerna kan man peka ut oförmågan att få alla strukturella element, till exempel hörn.

Den andra nackdelen anses vara en ganska stor vikt av maskinen, vilket orsakar vissa svårigheter under drift. Kvarnen är också ganska bullrig, så du måste bära hörlurar när du använder den . För ett grunt djup av spår, kör instrumentet längs fibrerna. Mindre nackdelar med tejpenheten är obetydliga, eftersom enheten är funktionell och produktiv, därför är den ganska efterfrågad bland konsumenten.

Bild
Bild

Orbital

Orbitalmaskinen är utrustad med en rund bas och kardborreband, där sandpappret fästs. Skivorna för en sådan maskin kan enkelt bytas ut. Yttersulan är utrustad med många hål genom vilka damm släpper ut. Kull samlas i påsar och kassetter av kassett. Orbiterns funktion är baserad på rotationsrörelser. Tack vare detta arbete säkerställs den optimala hastigheten för träbearbetning. Under användning av verktyget utförs spiral- och orbitalrörelser på plattformen. Denna typ av verktyg är lätt, tyst och lätt att använda.

Till och med maskinens hörn klarar en svåråtkomlig plats, till exempel ett hack, ett snitt . Bearbetningen av en stor träyta ligger också inom en orbitalslipmaskin. Efter att ha installerat grovt sandpapper på den kan enheten användas för grov och mellanliggande slipning. Hastigheten är något sämre än den tidigare versionen, men användarna noterar att det är ganska tillräckligt. Nackdelarna med verktyget inkluderar oförmågan att bearbeta trä i hörnen.

Bild
Bild

Vibrerande

Detta verktyg är utrustat med en rektangel eller triangelsula. Under driften sker rörelser i en cirkel, enheten vibrerar. Denna typ av verktyg är ett utmärkt alternativ för efterbehandling, under lackering, innan målning. Den har en låg prestandanivå. Maskinen, som är utrustad med en rektangulär plattform, kan bearbeta stora materialområden, men det gör det inte möjligt att slipa trä nära en vägg eller vertikal yta. Alternativet med triangulär plattform är idealiskt för hörn och svåråtkomliga platser.

Med förbehåll för inträngning av sandkorn eller fasta element under bearbetning kan små cirklar ligga kvar på materialet. Det är därför ytan måste rengöras noggrant innan slipning påbörjas.

Bild
Bild

Oscillerande

Enheten tillhör inte träslipmaskiner, men den kan utföra sina funktioner. Verktyget har en sådan slipförmåga som inte är inneboende i andra slipmaskiner. När du installerar en triangulär slipplattform hjälper enheten ytbehandling i hörn och svåråtkomliga platser . Maskinens funktioner inkluderar inte bara att ta bort trä, utan även lim från ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Handverktyg som skär träbitar fungerar genom att ta bort ett litet lager trä med rörelsen från ett slipverktyg. Designfunktioner gör det möjligt att dela in slipmaskiner i flera typer.

Hushåll

Dessa är billiga alternativ för verktyg som har begränsningar i motoreffekt, kortvarig drift och begränsad funktionalitet.

Populära modeller för hemmet

" Kaliber LShM - 750 " - en maskin till en överkomlig kostnad och bra funktioner. Verktyget är utrustat med en högeffektmotor. Enheten har funnits tillämpning vid bearbetning av träparkett och trä. Maskinen kan ta bort lack, måla, rengöra vedhög. Verktyget är kompakt i storlek, du kan justera slipbandets position. Nackdelarna med modellen inkluderar buller och grovt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bort BBS - 801N 93728007 perfekt för hemmabruk och renoveringsarbete. Denna handhållna enhet kan slipa träämnen, förbereda golvet och hjälpa till med reparation av möbler. Maskinen har en mekanism som justerar bearbetningshastigheten. Fördelarna inkluderar närvaron av en dammuppsamlare, liksom universell användning. Med en genomtänkt design och effektivitet är en slipmaskin inte värd mycket. Nackdelarna med anordningen inkluderar dålig fixering av locket.
  • Patriot BS - 810 Är en effektiv remslipare med bra prestanda. Med verktyget under en kort tid är det möjligt att bearbeta ett stort område. Detta utrustningsalternativ kommer att vara optimalt för arbete med träbyggnader. Elmotorn bidrar till arbetets varaktighet och effektivitet, dessutom är maskinen utrustad med ett bekvämt handtag och ett låssystem. Dess fördelar kan kallas lätthet, kraft och tillförlitlighet, och dess nackdelar är kabelns längd, vilket ofta inte räcker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell

Träbearbetningsmaskiner, som kan tillverkas inte bara i Kina utan även i Tyskland, kan ha professionella egenskaper. De har en stor motorresurs, de kan fungera länge. Utrustningen är anpassad för bearbetning av ytor med ett stort område, därför kännetecknas den av omfattande funktionalitet och en kraftfull motor. Granskning av de bästa modellerna av professionella slipmaskiner.

  • Black Decker KA 88 . Verktyget kan klassificeras som en dragram. Den kan fästa tätt på sidoytorna, samt hantera möbelskivor, parkettgolv och väggbeklädnad. Fallets särdrag tillåter bearbetning av hörnfogar, samt skyddar väggarna från skador. Instrumentets huvudsakliga egenskaper är extremt stark kropp, lätthet, lång sladd. Nackdelarna inkluderar den svåra processen att byta borstar och bältets funktioner.
  • Ryobi EBS 800 V Är en typ av professionell utrustning där du kan justera stödhandtagens position. Alla kan byta slipband. Verktyget kännetecknas av uthållighet, tillförlitlighet, hög bearbetningshastighet och överhettningsskydd. Maskinen kan bekvämt användas för slipning av skärytor, den kännetecknas av produktivitet och mångsidighet. Av bristerna noterar användarna igensättning av dammuppsamlingskanalerna, liksom behovet av att smörja lagren.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Makita 9910 är en maskin från den professionella serien, den utmärks av högkvalitativa balanserade enheter, ergonomiska handtag och karosser. Den kompletta uppsättningen innehåller en skrymmande påse som samlar spån, damm. Startknappen har möjlighet att låsa. Att byta slipband är snabbt och enkelt. Slipverktygets slag är ganska exakt. Verktyget är efterfrågat på grund av dess enkelhet och användarvänlighet, även med en hand. Maskinen kännetecknas av tillförlitlighet, byggkvalitet, kroppskomfort och bra balans. Nackdelarna inkluderar låg effekt, brist på hastighetskontroll.
  • Hitachi SB8V2 är en enhet som är utrustad med en kraftfull motor. Han kan arbeta med trä av olika densitet och hårdhet. Bilen visade sig vara utmärkt för att ta bort den tidigare beläggningen. Det kännetecknas av närvaron av elektronisk reglering av varvtalets hastighet. Tack vare designfunktionen blev det möjligt att bearbeta trä nära sidornas ytor. Fördelarna med enheten inkluderar kraft, förmågan att bearbeta ek, bok, lärk, närvaron av en dammuppsamlare och en robust kropp. Nackdelarna kan anses vara genomtänkt balansering, komplexiteten i vertikalt arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken ska man välja?

Helst behövs flera slipmaskiner för att utföra procedurer med trä, varav en kommer att utföra en grov finish och den andra kommer att avslutas. Grovslipning görs bäst med ett verktyg med en excentricitet på 6-8 millimeter, och för efterbehandling av slipning och polering-2-4 millimeter. Med en begränsad budget kan slipytor göras med en slipmaskin. Det mest produktiva, men samtidigt det billigaste alternativet är vibrationsslipmaskinen.

Om medel tillåter är det värt att ge företräde åt det universella orbitalalternativet. Precis som alla andra verktyg är träsliparen indelad i flera klasser. Hushållsversionen är utformad för kortvarig intermittent drift. Det rekommenderas att arbeta med sådan utrustning högst 3 timmar om dagen, medan du avbryter i 15 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En professionell enhet kan fungera från 8 till 12 timmar utan avbrott. Dessa maskiner är hållbara, pålitliga och har ett bra arbetsliv. Sådan utrustning är ganska effektiv. Användaren har möjlighet att välja en modell med dammsamlare, dammsugare eller linjär rörelse.

Det är nödvändigt att välja ett verktyg som kommer att utföra alla uppgifter som tilldelats det. De viktigaste kriterierna för att välja ett verktyg inkluderar följande:

  • effekt som har en direkt inverkan på utrustningens prestanda;
  • sladdens längd - ju större den är, desto mer mobil är bilen;
  • närvaron av överlägg på handtaget, vilket förbättrar användarvänligheten;
  • vikt - med ett tungt verktyg måste du anstränga dig mer, men sådana maskiner är lättare att använda;
  • smidig start;
  • möjligheten att ansluta en dammsugare;
  • reglering av motorvarvtal;
  • skydd mot överhettning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Efter att ha köpt en träslipmaskin måste du konfigurera verktyget korrekt. För att göra detta, installera tejpen enligt pilarna på baksidan. I avsaknad av dessa beteckningar sätts banden godtyckligt. Tejpens placering bör vara strikt i mitten. Efter installationen är det värt att slå på verktyget och kolla upp det.

De flesta slipmaskiner säljs med behållare som samlar damm. Om de inte finns tillgängliga kan verktyget anslutas till dammsugaren med hjälp av ett elastiskt rör. På så sätt kommer damm att tas bort och kan störa arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skydda dig från skador när du använder kvarnen bör du följa följande tips:

  • för att förhindra skada på trumhinnan är det värt att bära hörselskydd;
  • en andningsskydd och en fuktig näsduk hjälper till att skydda mot damm;
  • så att spån och damm inte skadar dina ögon måste du ha glasögon;
  • koppla bort verktyget innan du rengör dammbehållaren;
  • innan du kopplar bort maskinen från elnätet måste du trycka på knappen "koppla från" på maskinen.

Slipmaskiner är enheter som varje ägare behöver. När du väljer dem bör du inte bara ta hänsyn till kostnaden eller externa egenskaper, utan vara uppmärksam på funktionerna i deras vidare användning.

Rekommenderad: