Elektrisk Borstsax: Vilken Ska Du Välja? Funktioner Hos Den Teleskopiska Trädgårdsborstsaxen. Betyg Av De Bästa Modellerna Och ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Borstsax: Vilken Ska Du Välja? Funktioner Hos Den Teleskopiska Trädgårdsborstsaxen. Betyg Av De Bästa Modellerna Och ägarrecensioner

Video: Elektrisk Borstsax: Vilken Ska Du Välja? Funktioner Hos Den Teleskopiska Trädgårdsborstsaxen. Betyg Av De Bästa Modellerna Och ägarrecensioner
Video: Rehabilitering efter stroke Kroppsrörelse och kontroll, del 2/2 2024, Maj
Elektrisk Borstsax: Vilken Ska Du Välja? Funktioner Hos Den Teleskopiska Trädgårdsborstsaxen. Betyg Av De Bästa Modellerna Och ägarrecensioner
Elektrisk Borstsax: Vilken Ska Du Välja? Funktioner Hos Den Teleskopiska Trädgårdsborstsaxen. Betyg Av De Bästa Modellerna Och ägarrecensioner
Anonim

Om du vill göra din webbplats till ett konstverk kan du inte klara dig utan en häcksax, eftersom vanliga beskärare inte kommer att kunna ge attraktiva former till växter på gården. Ett sådant verktyg hjälper både vid enkel skärning och lockig skärning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En elektrisk trädgårdshäckare för ett sommarboende har många fördelar, men det är inte värt att köpa en sådan assistent bråttom, eftersom den måste uppfylla vissa krav så att du inte blir besviken på köpet senare. Till skillnad från elverktyg har bensin- eller sladdlösa modeller i denna kategori stor kraft och hög prestanda. Samtidigt skapar de inte mycket buller under drift och öppnar nya möjligheter för användaren.

Den enda nackdelen med att använda rent elektriska tekniker är anslutning till energikällan . Om det behövs kan trädgårdsmästaren använda en förlängningsstång för att öka häcksaxens rörlighet i sitt eget område. Dessutom har tillverkarna redan tillhandahållit en lång strömkabel som sträcker sig upp till 30 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsreglerna har begränsningar för användningen av verktyget just för att det fungerar från nätverket. Det ska inte användas i regn eller till och med hög luftfuktighet.

Dessa häcksaxar är lätta och har en genomtänkt praktisk design. Innan du köper en produkt bör du inte bara vara uppmärksam på de tekniska egenskaperna, utan också på enhetens funktioner.

Bild
Bild

Hur fungerar det?

Om vi tittar närmare på principen för en häcksax, så är den mycket lik elektrisk sax för att arbeta i en trädgård. Snittet är gjort med två metallblad som är placerade mot varandra. Utformningen av en sådan enhet innehåller följande element:

  • inkluderingsspak;
  • elektrisk motor;
  • returfjädermekanism;
  • kylsystem;
  • blad;
  • säkerhetssköld;
  • sladd;
  • terminalkort.
Bild
Bild
Bild
Bild

Under motorns verkan roterar kugghjulen och rör bladen. Tack vare saxmekanismens fram- och återgående rörelse utförs flera skärcykler på 1 minut.

Tillverkare utrustar sina verktyg med olika spakar för att hålla användaren säker på detta sätt . Först när den trycks samtidigt börjar häcksaxen fungera. Verktygets konstruktion är tänkt ut på ett sådant sätt att operatörens båda händer är upptagna när de skär buskar, så han kan inte av misstag sätta en av dem mellan bladen. Bladen är placerade bakom skyddet.

Bild
Bild

Innan enheten används är det nödvändigt att kontrollera buskarna för avsaknad av ledningar, främmande föremål, till exempel tråd, stolpar. Nätsladden måste kastas över axeln, eftersom det är det enda sättet den inte kan komma upp i busken och det finns ingen chans att användaren kommer att klippa den. Kronan formas uppifrån och ner, och ibland dras ett rep som en guide.

Efter arbetet måste utrustningen rengöras från löv. För detta används en borste med vilken skräp tas bort från enhetens ventilationsöppningar. Kroppen och bladen kan rengöras med en torr trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

En elektrisk borstskärare kan också vara annorlunda:

  • trimmer;
  • höghus.

Den elektriska borsttrimmern klarar tunga belastningar och fungerar bra under alla förhållanden. Om den ses från en teknisk synvinkel och jämförs med en gräsklippare, då i en sådan enhet, ersätts linjen med metallblad.

En av huvudfunktionerna är möjligheten att använda olika redskap, inklusive skivor, knivar. Motorn är placerad längst ner eller upptill, allt beror på modellen. Bottenläget är idealiskt för små buskar, men dessa häcksaxar levererar inte prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med höghuset kan du enkelt ta bort grenar på toppen av kronan - dit trädgårdsmästaren inte kan nå utan en trappstege. Teleskopstången är tillverkad av lätta material för att inte tynga strukturen.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Det finns många recensioner på Internet om vilken hedgecutter som har förtjänat rätten att kallas bäst. Det är svårt att avgöra i enlighet med användarnas personliga åsikter, så det är värt att förlita sig på en kvalitativ granskning av enskilda modeller.

Av de tillverkare som har vunnit den moderna konsumentens förtroende mer än andra:

  • Gardena;
  • Greenworks;
  • Black & Decker;
  • Sterwins;
  • Bosh;
  • Ryobi;
  • Hammer Flex.

Det är dessa märken som förtjänar särskild uppmärksamhet, eftersom de har tillverkat trädgårdsredskap i många år. Namnet på häcksaxen, där något av dessa ord finns, talar redan om tillförlitlighet och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Står ut bland det erbjudna utbudet av trädgårdsutrustning och modell " Champion HTE610R " … Borstklipparen har en låsknapp på kroppen, vilket gör det möjligt att ändra riktningen på det bakre handtaget. Knivar 610 mm långa. Tillverkaren har tillhandahållit en krok för användaren att hänga den elektriska ledningen på.

Om vi pratar om högkvalitativa teleskopiska borstsaxar, sticker modellen ut Mac Allister YT5313 väger drygt 4 kilo. Verktyget är utformat som en dubbelsidig såg, det tar snabbt och enkelt bort grenar på höga höjder och uppskattas för sin kvalitet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

BOSCH AHS 45-16 lämplig för trädgårdsmästare som inte har någon erfarenhet. Under lång tid på marknaden har detta varumärke blivit en symbol för tillförlitlighet. Denna enhet är mycket enkel och lätt att använda. Män och kvinnor har märkt många fördelar när de använder penselklipparen. Laserslipning är synlig på knivarna, tack vare vilka grenar snabbt skärs av. Det är önskvärt att deras diameter inte överstiger 2,5 centimeter. Med allt detta är verktyget lätt i vikt och dimensioner.

Tillverkaren försökte göra handtaget så bekvämt som möjligt. Som ett trevligt tillägg har enheten ett säkerhetssystem som har förbättrats av tillverkaren. Det är ett dubbelstartsystem, det vill säga, tills båda spakarna trycks ned kommer inte borstklipparen att sättas på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska MAKITA UH4261 det är också bekvämt, det är inte nödvändigt att ha särskilda färdigheter för att använda sådan utrustning. Strukturens vikt är bara 3 kilo, dimensionerna är mycket kompakta. Trots detta visar verktyget hög prestanda, eftersom det finns en kraftfull motor inuti.

Om du inte har någon erfarenhet av sådan utrustning, oroa dig inte: penselklipparen har ett utmärkt skyddssystem med tre omkopplare. Det finns helt enkelt ingen chans att enheten startas av misstag. Det är en utmärkt kombination av kvalitet, tillförlitlighet, säkerhet och överkomliga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten är inte sämre i popularitet och kapacitet Bosch Ahs 60-16 … Det är lättare än till och med det tidigare beskrivna verktyget, eftersom det bara väger 2,8 kilo. Häcksaxen har bra balansering, i allmänhet kan handtaget behaga ergonomi och bekvämlighet. Från det yttre utseendet blir det omedelbart klart att tillverkaren tog hand om användaren när han skapade en sådan assistent.

Designen innehåller en superkraftig motor, och knivarnas blad gläds av sin skärpa. Deras längd är 600 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en häcksax i ett stort sortiment kan verka som en skrämmande uppgift. För att inte bli besviken på köpet bör du ta hänsyn till de tekniska egenskaperna, nämligen: kraften, de material som används, bladens längd. Design och färg spelar inte alltid en grundläggande roll, men ergonomi gör det. Ju längre verktygets knivar, desto fler möjligheter har användaren, som kan förverkliga sina vildaste fantasier. Utan att använda en trappstege är det möjligt att nå de höga grenarna och bilda en perfekt krona. Köparen bör definitivt uppmärksamma säkerheten för det använda verktyget. Det är bättre att köpa produkten där det finns skydd mot oavsiktlig start, och det finns också en knapp som gör att du snabbt kan stänga av enheten, även om den har fastnat.

Häcksaxens kraft avgör vilken prestanda som kan uppnås när du arbetar med verktyget . Effekt på 0,4-0,5 kW räcker för att bearbeta en personlig trädgård på en standard personlig tomt.

När det gäller bladets längd anses den mest effektiva ligga i intervallet från 400 till 500 mm. Om du tänker arbeta med en häck är det bättre att välja en enhet med ett längre blad, eftersom detta kan minska tiden för att slutföra uppgiften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket uppmärksamhet ägnas också åt det material som bladet är tillverkat av. Det är önskvärt att den övre delen är gjord av stål, och den nedre är gjord av metall, som har förmågan att självslipa. Dessutom kan bladen vara:

  • ensidig;
  • bilateral.

Ensidig är bättre för nybörjare, liksom dubbelsidig för avancerade trädgårdsmästare.

Skärets kvalitet beror på en sådan indikator som knivslagets frekvens . Ju större den är, desto mer exakt är snittet.

Kniven kan röra sig på olika sätt. Om båda bladen rör sig, skär de ömsesidigt, och när ett är stillastående är detta en enkelriktad enhet. Om vi pratar om bekvämlighet är förstås ömsesidigt skärning mycket bättre, eftersom en sådan montering kräver mindre ansträngning från användaren. Envägskanaler skapar en stark vibration, så många märker obehag vid användning - trötthet kommer snabbt i deras händer.

Bild
Bild

När det gäller bekvämlighet är det värt att överväga handtagets form, närvaron av gummiflikar på det, vilket gör att du bättre kan hålla verktyget under drift.

Rekommenderad: