Hushålls Spannmålskrossar: Vilken Hushålls Spannmålskvarn Att Välja? Betyg Av De Bästa Slipmaskinerna, Deras Användning

Innehållsförteckning:

Video: Hushålls Spannmålskrossar: Vilken Hushålls Spannmålskvarn Att Välja? Betyg Av De Bästa Slipmaskinerna, Deras Användning

Video: Hushålls Spannmålskrossar: Vilken Hushålls Spannmålskvarn Att Välja? Betyg Av De Bästa Slipmaskinerna, Deras Användning
Video: Top 5 Electric Grain Grinder Mill in 2021 2024, April
Hushålls Spannmålskrossar: Vilken Hushålls Spannmålskvarn Att Välja? Betyg Av De Bästa Slipmaskinerna, Deras Användning
Hushålls Spannmålskrossar: Vilken Hushålls Spannmålskvarn Att Välja? Betyg Av De Bästa Slipmaskinerna, Deras Användning
Anonim

I ett hushåll är det nästan omöjligt att klara sig utan en sådan enhet som en spannmålskvarn. Huvuduppgiften för sådan utrustning är att mala spannmål, och detta sparar avsevärt mänskligt arbete och minskar kostnaderna. Det finns flera typer av enheter på marknaden som skiljer sig åt i sin struktur och har sina egna fördelar. Det rekommenderas att du bekantar dig med listan över populära modeller som redan fört fört konsumentens förtroende. Några användbara tips hjälper dig att välja din egen spannmålskross enligt vissa parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Spannmålskrossen är en ekonomisk enhet där du kan mala olika typer av spannmålsgrödor - ärtor, vete, korn och majs. Det bör noteras direkt enheten har fantastisk prestanda, även kolvar kan kastas i den, som den enkelt klarar . Således är det inte nödvändigt att göra onödigt arbete, skala av kornen, det räcker med att kasta in allt i mekanismen, och själva maskinen kommer att klara uppgiften. Om det behövs kan du byta ut nätet mot mindre hål för att göra mjöl av majsen, vilket är ganska bekvämt.

Bild
Bild

Det finns många moderna modeller på marknaden som är lämpliga för att krossa äggskal och skal . Frågan är, varför krävs allt detta? Tja, om gården har fjäderfä måste den matas med något, och spannmål är bäst lämpad för detta. Det måste dock återvinnas, så det är svårt att hantera utan en krossare. Enhetens särart ligger i det faktum att varje typ av denna enhet kan ha sin egen design.

Bild
Bild

Till exempel, när det gäller hemkrossar, är de små och lätta att använda. Det finns dock också stora mekanismer på marknaden som installeras i jordbruksföretag, där det finns en stor mängd arbete.

Bild
Bild

Trots parametrarna har varje spannmålskross utmärkt prestanda, så den kan bearbeta en enorm mängd råvaror på kort tid, vilket är den största fördelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det är värt att studera sorterna av spannmålskvarnar, som skiljer sig åt i struktur och driftsprincip. Var och en av alternativen som presenteras har sina egna egenskaper och fördelar som bör beaktas vid val av utrustning.

Hammerheads

Denna enhet fungerar på grund av en roterande trumma, som har speciella hammare, därav namnet på denna typ av tröskare. Kornkrossen är en enkel enhet som alla kan använda, eftersom designen är elementär . Vid utgången producerar bruket högkvalitativt foder, men man bör komma ihåg att en sådan enhet inte kan användas för råa grönsaker.

Bild
Bild

Den maximala fukthalten i råvaror bör inte överstiga 15% . Utrustningen fungerar ganska bullrigt, eftersom det inte finns några ytterligare komponenter som skulle dämpa ljudet. Samtidigt anses en hushållsapparat vara ekonomisk och presenteras i en kompakt storlek, därför används den oftast på små gårdar. Detta är det bästa alternativet för att krossa ett hus till ett fyndpris, så du kan säkert överväga denna typ av utrustning.

Bild
Bild

Disk

Utformningen av en sådan kvarn inkluderar hammare som är fästa på skivorna. Dessa element är upphängda, kännarens främsta kännetecken är att det finns skjuvplattor inuti, som är utformade för att skära fodret, som utsöndrar juice. Tillbehöret är fäst på trumman, vilket gör det lättare att hugga grönsaker . Således är det möjligt att producera foder inte bara för kycklingar och annat fjäderfä, utan också för nötkreatur.

Bild
Bild

Vält

Sådan utrustning kan inte bara krossa spannmål, utan också mala råvaror, vilket är en stor fördel. Det är värt att notera att det i vissa enheter finns möjlighet att justera slipningen, dessutom är de elektriska och manuella, allt beror på mängden arbete som behöver göras. Huvudelementet i denna typ av krossar är rullarna, som har en korrugerad yta, och i vissa är de hack.

Bild
Bild

En sådan anordning är effektiv om kornmaterialet initialt fuktas . Om det till exempel är nödvändigt att krossa spannmål måste det fuktas med vatten eller ånga, varefter det kan matas in i systemet. Denna utrustning är lämplig för arbete med foder, malt, vilket är relevant vid produktion av öl. Enheten som är utformad för detta fungerar på en annan princip, eftersom rullarna är utrustade med platta tänder, så att matningen inte bara kan hackas utan plattas ut.

Bild
Bild

En sådan kross är manuell, den har en viktig fördel - kornet bevaras intakt, eftersom endast dess yttre skal förstörs.

Bild
Bild

Roterande

Enheten presenteras i en stor storlek, så den har hög prestanda och kraft. Ofta installeras utrustningen i stora företag där det krävs mycket arbete. En sådan kross kommer att bli en integrerad del av gården . Enheten är konstruerad för slipning av rotgrödor, korn och gräs, råvaran är monterad på en rotor som roterar. När det gäller källmaterialets storlek beror det på hastigheten, som kan justeras manuellt.

Bild
Bild

Det finns också minikornskvarnar som kan användas i hushållet . De skiljer sig åt i typen av drivmekanism. Handmanövrerade enheter är lätta att underhålla, men arbetet tar längre tid och kräver mer ansträngning. Om du behöver foder för fjäderfäodling är det bättre att använda en pneumatisk kross, som kan laddas med majs, vete och andra grödor.

Bild
Bild

En sådan enhet har hög hastighet och prestanda. Elbruk är mycket efterfrågade, som är snabba och enkla att implementera. Dessutom presenteras enheten i en kompakt storlek, därför lockar den ofta ägare till små gårdar och individer.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Marknaden erbjuder ett brett utbud av krossar från olika tillverkare, de skiljer sig åt i kvalitet, motoreffekt, driftsprincip och tillgängliga fördelar. Vi uppmärksammar de bästa makuleringsförstörarna som förtjänat konsumenternas erkännande . I detta betyg finns en kort beskrivning av enheterna och deras främsta fördelar anges.

En av de bra representanterna för krossar var enhet "Chelyabinsk Cyclone 350 ", som är kompakt i storlek och lätt i vikt. En sådan kross gör en tillräckligt fin slipning, fungerar ekonomiskt med hög produktivitet. Om du behöver förbereda foder för fjäderfä på en gård är det här alternativet perfekt. Grödorna måste fyllas uppifrån, vilket är en stor fördel eftersom det inte blir några rester. Krossen är rektangulär, vilket gör rörelsen obekväm, men detta är en mindre nackdel. Enheten är känd för hög effekt, överkomligt pris och enkel underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa på listan var chopper "Three Little Pigs 350 " … Paketet innehåller en kniv och en sil, detta är en ekonomisk enhet med en behållare, som är bekväm att ladda. Produktens huvuduppgift är att bearbeta hö- och spannmålsgrödor, om så önskas kan spannmål krossas till tillräckligt små, råvaror läggs ovanpå. Lätt och ekonomisk enhet blev " Farmer IZE-05 "som också har en ergonomisk design. Utformningen av denna modell är noga genomtänkt, så den kan drivas i ett litet företag. Om det behövs kan du ändra storleken på fraktionen tack vare spjällen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning är mycket efterfrågad inom sitt område " Zubrenok 1350 W ", som är tillverkad i miniatyr och utrustad med ytterligare nät med olika diametrar. Detta är en roterande kross där korn eller majs huvudsakligen krossas. Tack vare sina bekväma dimensioner kan enheten installeras även i bakrummet. Kornmottagaren har en långsträckt form, vilket inte alltid är bekvämt.

Bild
Bild

Inom en timme kan du få cirka 140 kg grovt spannmål, men allt beror på typen av spannmål. För personligt bruk är en sådan kross bäst lämpad.

Bild
Bild

Lätt att använda på grund av designen är installationen " Electromash Bizon-300 "med hög prestanda. Maskinen har en imponerande livslängd utan avbrott. Sådan utrustning kan matas inte bara spannmålsgrödor, utan även majskolvar eller rotgrödor, som kommer att bearbetas på några minuter. Maskinen kan arbeta i 6 timmar utan att stanna, vilket är en betydande fördel. Trots att utrustningen inte har en sikt har den stadigt gått in på rankningen av de bästa slipmaskinerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en så seriös enhet är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal faktorer som kan påverka det ytterligare resultatet. Eftersom marknaden erbjuder många olika typer av utrustning som används i byn, kommer det att vara användbart att bekanta sig med ett antal rekommendationer som hjälper dig att klara uppgiften. Man bör komma ihåg att köp av dyr utrustning inte alltid uppfyller förväntningarna, först och främst är det nödvändigt att uppmärksamma de tekniska egenskaperna.

Bild
Bild

För att välja en kross som gör sitt jobb perfekt är det viktigt att säkerställa maskinens styrka och kraft. Studera därför först materialet som utrustningen är tillverkad av. Stålets tjocklek spelar en viktig roll eftersom det påverkar enhetens deformationshastighet. Nästa kriterium bör vara storleken på slipningen . Bestäm exakt vad du ska slipa, för vem fodret är avsett. När det gäller fjäderfäodling är en hammarkross det bästa valet, men en roterande anordning är lämplig för nötkreatur.

Bild
Bild

Krossmetoden anges alltid i maskinens egenskaper . Om knivar används för huggning kan enheten hantera både torrfoder och rotfrukter. Krossning av hammare är inte lämplig för sådana uppgifter. Produktivitet påverkar mängden arbete. För stora företagsföretag är det nödvändigt att välja utrustning som klarar belastningen och kan arbeta i flera timmar utan att stanna.

Bild
Bild

Eftersom fodret måste förvaras i förväg för vintern är det viktigt att säkerställa att utrustningen klarar denna volym. När det gäller måtten beror allt på var kornkrossen kommer att installeras, eftersom enheterna erbjuds i olika storlekar. Samtidigt är det viktigt att ge fri tillgång till råvarutillförsel, avlägsnande av foder. Strimlaren ska finnas i en lämplig miljö med ventilation.

Bild
Bild

Driftsregler

Under driften av jordbruksmaskiner måste vissa regler följas för att säkerställa arbetets säkerhet och produktivitet. Råvaror måste matas jämnt in i behållaren, detta undviker att systemet stannar eller fastnar . Det är viktigt att justera krosshastigheten beroende på typen av råvara. Motorn måste slås på med en tom behållare för att hackaren ska få fart, annars överbelastas motorn.

Rekommenderad: