Vibrationsslipmaskin: Funktioner I Platta Träslipmaskiner. Hur Skiljer Det Sig Från Excentriska Och Bandmodeller? Tillverkarnas Betyg

Innehållsförteckning:

Video: Vibrationsslipmaskin: Funktioner I Platta Träslipmaskiner. Hur Skiljer Det Sig Från Excentriska Och Bandmodeller? Tillverkarnas Betyg

Video: Vibrationsslipmaskin: Funktioner I Platta Träslipmaskiner. Hur Skiljer Det Sig Från Excentriska Och Bandmodeller? Tillverkarnas Betyg
Video: Makita Die Grinder GD0601 Review - A Great Tool For Any Craftsman! 2024, April
Vibrationsslipmaskin: Funktioner I Platta Träslipmaskiner. Hur Skiljer Det Sig Från Excentriska Och Bandmodeller? Tillverkarnas Betyg
Vibrationsslipmaskin: Funktioner I Platta Träslipmaskiner. Hur Skiljer Det Sig Från Excentriska Och Bandmodeller? Tillverkarnas Betyg
Anonim

Används som ett alternativ till manuellt arbete, vibrationsslipmaskinen är ett verktyg med en platt arbetsplattform på vilken speciella förbrukningsartiklar är fästa för att utföra ytrengöring och utjämning. Prisvärd kostnad, funktionalitet och tillförlitlighet gör det till ett utmärkt val för hemverkstaden. De tekniska egenskaperna hos platta slipmaskiner för trä gör att de framgångsrikt kan hantera stora arbetsmängder, vilket ger högkvalitativ ytbehandling av materialet utan betydande tidssatsning.

Bild
Bild

Särdrag

En vibrerande slipmaskin är en anordning med en elektrisk motor och en fungerande platt sula, på vilken slipande förbrukningsmaterial fixeras med kardborreband eller specialklämmor. Genom att variera sandpappret som används kan du slipa grovt eller fint, vilket ger en kontinuerlig påverkan på den yta som experten valt. Amplituden för plattformsrörelsen är inte hög, men den höga rörelsefrekvensen gör det möjligt att uppnå en högre kvalitet på arbetsprestanda än vid manuell slipning. Kompakta dimensioner förnekar inte verktygets funktionalitet. Vibrationstypskvarnen har följande prestandaegenskaper:

låg vikt - de flesta modellerna som säljs har en massa på 1,5 till 2 kg, de mest kraftfulla alternativen når 3 kg

Bild
Bild

motoreffekten varierar från 110 till 600 W; de flesta av de populära modellerna är begränsade till 350-400 W

Bild
Bild

rotationshastigheten för drivaxeln upp till 25 000 rpm, påverkar direkt mängden vibrationer som produceras av sulan

Bild
Bild

förskjutningen i horisontalplanet beror på hur grovt arbetet ska utföras; för det mest känsliga arbetet rekommenderas att använda slipmaskiner med en amplitud på 1, 5–2, 5 mm; för grövre bearbetning är det bättre att välja maskiner med en maximal förskjutning på upp till 5 mm

Bild
Bild

Viktig! Det är dessa funktioner som har en grundläggande inverkan på valet av lämplig utrustning för hemmabruk eller professionellt bruk.

Var används den?

Vibrationsytans slipmaskin används i verkstaden eller vid reparationer, restaurering av ytor. Den rörliga plattformen kommer under sitt arbete i kontakt med materialet och tar bort det översta lagret från det. Verktyget slipar material med olika indikatorer på hårdhet och styrka. Konstgjorda och naturliga stenar, polymerer, trä, metall är känsliga för åtgärder, vilket säkerställer avlägsnande av plack, föroreningar (kolavlagringar, rost, skala). På gården är användningen av vibrationer PSHM ganska varierande.

Med deras hjälp kan du utföra följande åtgärder:

för att uppnå önskad jämnhet och jämnhet hos träytan under restaurering och reparation av möbler

Bild
Bild

renovera golv som delvis har skalats av

Bild
Bild

rena hushållsredskap som används vid matlagning av sot

Bild
Bild

förbereda väggar, tak, fönsterbrädor, trappor för dekoration

Bild
Bild

Detta är bara en liten del av det arbete som moderna slipverktyg lyckas klara.

Vad är dem?

Den vibrerande platta slipmaskinen är konstruerad för användning i kombination med olika material. För träbearbetning väljs modeller med maximal plattformsstorlek och stor effektreserv. De gör det till och med möjligt att framgångsrikt arbeta på hörn av golv och väggar. Mini-versioner är praktiska för användning på svåråtkomliga platser, har en kompakt plattform och låg effekt. För arbete på metall används PShM i bilverkstäder, liksom vid tillverkning av dörrar, staketkonstruktioner.

Bild
Bild

Med hjälp av utrustningen kan du ta bort gammalt lack, ta bort repor, spår av korrosion och oxidation . Den trekantiga eller deltoida sulan är oumbärlig för restaurering av gamla möbler och inredningsartiklar. Med sin hjälp är det bekvämt att rengöra fönsterkarmar och dörrkarmar från färg. Modeller med extra utrustning kan fungera med ett runt munstycke, ersätta excentriska motsvarigheter.

Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

På marknaden för vibrationsyteskärare finns främst utrustning av europeiska och amerikanska märken, samt varor från Kina. Det är värt att titta närmare på tillverkarens betyg.

Bosch . Detta varumärke specialiserar sig på tillverkning av elektriska PCHM för snickare. Sortimentet inkluderar modeller med en plattformsstorlek upp till 92x182 mm, som utvecklar upp till 22 000 varv / min vid en effekt på 300 watt. Den lätt borttagbara utrustningen kompletteras här med maximal bekvämlighet vid finslipning av trä och plast.

Bild
Bild

DeWalt . Det är ett amerikanskt varumärke som specialiserat sig på tillverkning av professionella slipmaskiner. Modellerna är anpassade för kontinuerlig drift, inklusive i förhållandena på en byggarbetsplats eller stora lokaler. De hjälper till att uppnå den perfekta jämnheten i beläggningen utan problem.

Bild
Bild

Makita . Denna japanska tillverkare presenterar ett brett utbud av produkter, ger det mest bekväma valet av PSHM för olika ändamål. Maskinerna är utrustade med moderna styrsystem, kraftfulla varvmotorer, dammsugare. Utrustningen är en av de rikaste.

Bild
Bild

Metabo . Detta tyska varumärke är främst specialiserat på tillverkning av excentriska modeller, men det har också ytslipningsutrustning i sitt sortiment. Ergonomisk kropp, kompakt storlek och justerbar exponeringsintensitet gör den till det bästa valet för amatörer och proffs.

Bild
Bild
  • Ryobi . Det är en japansk tillverkare med fokus på innovation. Maskinerna har en speciell halkfri beläggning för handtaget, och ett grundläggande nytt dammborttagningssystem används.
  • " Våldsamt ". Detta är en ganska intressant tillverkare som nyligen har fått en rysk "registrering". I sortimentet finns tunga och kraftfulla maskiner för att skrapa golv och andra arbeten som kräver långsiktig kontinuerlig exponering för materialets yta. Plattformen har en stor kraftreserv, medan det inte finns någon onödig vibration.
Bild
Bild

Interskol . Detta är en tillverkare som tillverkar sina produkter i Ryssland och för hemmamarknaden. Utbudet av modeller inkluderar tekniskt intressanta lösningar med inbyggda dammsugare, vibrations- och bullerdämpande element. Massiva vibrationsslipmaskiner är utrustade med dynor eller gjuten aluminium, som fungerar så länge som möjligt. Setet innehåller ett strömknappslås, oumbärligt för långsiktig kontinuerlig drift av enheten.

Bild
Bild

" Våldsamt ". Detta är en ganska intressant tillverkare som nyligen har fått en rysk "registrering". I sortimentet finns tunga och kraftfulla maskiner för att skrapa golv och andra arbeten som kräver långsiktig kontinuerlig exponering för materialets yta. Plattformen har en stor kraftreserv, medan det inte finns någon onödig vibration.

Bild
Bild

Jämförelse med andra modeller

Det är värt att överväga hur en vibrerande ytkvarn skiljer sig från excentriska och remmodeller. Det anses vara ett mer mångsidigt alternativ, så att du kan variera ytytans nivå. Bandslipmaskinen är bekväm för hantering av föremål med en enhetlig struktur, lämplig för grov efterbehandling. Med ytslipningsalternativet kan du uppnå resultat oavsett beläggningens ursprungliga släthet.

Bild
Bild

Excentriska modeller har sina egna egenskaper . De är främst konstruerade för arbete på stora ytor och möjliggör framgångsrik efterbehandling. Den excentriska slipmaskinen är lämplig för arbete på parkettgolv. Men det hjälper inte att arbeta med andra, hårdare material. Medan ytslipningsenheten kommer att säkerställa framgångsrik bearbetning även på ytan av ömtålig plast eller metall som är starkt korroderad.

Bild
Bild

Faktum är att när det gäller funktionalitet är den vibrerande PSHM någonstans mellan bältet och excentriska modeller. Med dem kan du framgångsrikt slutföra den slutliga behandlingen av ytor i olika områden. Mini-versioner klarar framgångsrikt smala materialområden, svåra och svåråtkomliga platser. Den justerbara rotationshastigheten gör PSHM så bekvämt som möjligt för arbete med ytor med en inhomogen struktur.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är värt att uppmärksamma när du väljer vibrerande ytslipmaskiner för flera viktiga kriterier.

Syfte med arbetet . Om huvuduppgiften är att bearbeta stora ytor är det värt att välja en modell i full storlek. För slipning av svåråtkomliga områden är det bättre att använda miniformatalternativen.

Bild
Bild

Slagets frekvens och amplitud . För grov bearbetning är den mest resursstarka PSHM lämplig, vilket gör att du kan ta bort ganska tjocka materiallager. Om modellen köps som en universell lösning kan du välja alternativet med hastighetskontroll, vilket gör att du kan anpassa modellen till förhållandena för den aktuella uppgiften.

Bild
Bild

Funktion av fodret . Sulans bas är gjord av legeringar baserade på magnesium eller aluminium, i budgetmodeller finns det stål- och polymeralternativ. I en högkvalitativ modell känns nästan ingen vibration vid tomgång. Det är bättre att välja en polymeröverläggning för plattformen, som är mindre benägen att slitage. Plattformen kan vara rektangulär eller deltoid, som ser ut som ett järn. Plattformsvridning finns på utvalda versioner.

Bild
Bild

Metod för att fästa slipande element . Specialutrustning kan användas för att fixera plåstret från sandpapper av önskad kornstorlek på ytan. Fjäderbelastade klämmor gör verktyget mer lönsamt ur ekonomisk synvinkel. Kardborrband alternativ kommer att kräva inköp av hyllor riggar, öka kostnaderna.

Bild
Bild

Åtdragning . Fint damm som uppstår under drift av utrustning kan påverka elmotorns funktion negativt. Det är därför alla kroppsdelar måste vara så tätt som möjligt anslutna till varandra. Lös passform av element på platser för fastsättning av lager, kanalsystem, omkopplare kommer att leda till att enheten kommer att misslyckas ganska snabbt.

Bild
Bild

Vikt . Om du måste arbeta med vikt kommer en tung och skrymmande enhet att vara ett obekvämt alternativ. Optimal i detta fall är en kompakt modell som väger 1, 5–1, 7 kg. De tyngsta och mest kraftfulla modellerna är lämpliga för kombination med arbetsbänk.

Bild
Bild

Ergonomisk . En visuellt intressant modell kan visa sig vara obekväm att använda på grund av handtagets form eller den obekväma platsen för startknappen, nätsladden, svårigheter med att byta utrustning. Det är värt att hålla det i dina händer innan du köper, prova det på tomgång.

Bild
Bild

Dammuppsamlare ingår . I ett slutet rum är dess närvaro den enda räddningen från de minsta dammpartiklar som sprider sig runt. Det är ännu bättre om det finns ett uttag för anslutning till en dammsugare. I detta fall kommer all sågspån att avlägsnas omedelbart och lämna det omgivande området rent.

Bild
Bild

Efter att noggrant ha studerat alla funktioner och egenskaper hos vibrationsslipmaskiner kan du enkelt välja det bästa alternativet för sådan utrustning för personligt bruk eller hemverkstad.

Rekommenderad: