Eucalyptus Filt (42 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Eukalyptusfiber Som Fyllmedel

Innehållsförteckning:

Eucalyptus Filt (42 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Eukalyptusfiber Som Fyllmedel
Eucalyptus Filt (42 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Eukalyptusfiber Som Fyllmedel
Anonim

De användbara egenskaperna hos den vintergröna representanten för familjen Myrtov - den gigantiska eukalyptus - har antagits inte bara av läkare och kosmetologer, utan också av tillverkare av sovtillbehör. Med utvecklingen av nanoteknik har en ny metod för bearbetning av eukalyptusträ dykt upp, vilket gör det möjligt att få en mjuk, silkeslen fiber samtidigt som den porösa växtstrukturen bevaras. Den nya generationens material som kallas lyocell (tencel) används för att sy 100% naturliga sängkläder och används som fyllning för kuddar och filtar.

Filtar av eukalyptus, som har en rad attraktiva konsumentkvaliteter, har blivit en seriös konkurrent till traditionella bomulls-, ull-, siden- och exotiska bambuprodukter. Vad som orsakade surret kring eucalyptus mirakel filtar och om deras betydande kostnad är motiverad - låt oss ta reda på det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om produktion

Författaren till utvecklingen av tekniken för tillverkning av textilfibrer Lyocell (Lyocell) tillhör britterna. Idag är USA fortfarande huvudtillverkaren av tyger under varumärket Tensel. Lyocell har blivit skaparnas stolthet, vilket är ganska motiverat, eftersom tekniken är helt avfallsfri, själva cellulosaprodukten är 100% naturlig och dess produktion är 100 gånger mindre skadlig för miljön än bomullsavfall.

Det är sant att det finns flera "men". Tencelföretag tvingas följa en hård prissättningspolicy och sätter en ganska hög prislapp på sina produkter. Detta faktum förklaras av de höga kostnaderna för själva råvarorna, särdragen i deras bearbetning och behovet av att ge tid för eukalyptuskogar att återhämta sig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller fiberproduktion, i en komplex flerstegsprocess:

  • eukalyptusträ bearbetas med ett säkert organiskt lösningsmedel för att producera vedmassa;
  • den resulterande massan pressas genom nätfilter för att bilda trådar;
  • trådarna behandlas med en sur komposition för att ge den slutliga formen och torkas.
Bild
Bild

Eukalyptusfibrernas mjukhet, ömhet och elasticitet jämförs ofta med naturligt siden. Därför är filtar gjorda av det förvånansvärt bekväma och garanterar en trevlig taktil känsla.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Naturen delade generöst sin helande kraft med eukalyptus. Den eteriska oljan innehåller cineol, ett ämne med antiseptiska egenskaper, och bladen innehåller tanniner, som har antiinflammatoriska effekter. Dessutom bevaras dessa användbara egenskaper vid träbearbetning på grund av användningen av organiska lösningsmedel. Efterfrågan på eukalyptusfyllda täcken drivs av prestandan från dess förälder, eukalyptus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Positiva aspekter av eukalyptustäcken:

  • Slät, vilket förhindrar ansamling av ytdamm.
  • Mycket lätt - så manifesterar sig luftkomponenten i fibrerna.
  • Andas - fyllmedlets andningsegenskaper bidrar till att skapa ett idealiskt mikroklimat hela natten.
  • De tar hand om sängens hygien. Materialet med antiseptiska och bakteriedödande egenskaper förhindrar spridning av patogena bakterier, bildning av förorenande svampar och populationer av husstoftkvalster.
  • Miljövänligt och säkert. Produkterna kännetecknas av fullständig frånvaro av kemisk aktivitet, elektrifieras inte och är helt ofarliga för kroppen.
  • Hypoallergen - provocera inte utvecklingen av oönskade reaktioner och irritation av andningsslemhinnan. Detta kommer säkert att vara av intresse för personer med en predisposition för allergier och de som lider av astma.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De har deodorantkvaliteter, vilket eliminerar uppkomsten av obehagliga lukter.
  • Ge en optimal luftfuktighet - porösa fibrer fyllda med luft absorberar lätt överflödig fukt, förångar det direkt och skapar inte en växthuseffekt.
  • De håller den idealiska temperaturen oavsett årstid på grund av god värmeöverföring. De svalnar bra på sommaren, värmer bra på vintern.
  • De har en läkande effekt: eterisk olja ångor minskar förkylningssymtom, bekämpar sömnlöshet, migrän, lindrar stress orsakad av stress, förbättrar kapillär blodcirkulation, tonar huden.
  • Slitstark - eukalyptusfibrernas fantastiska styrka garanterar en lång livslängd på cirka 10 år.
  • Resistent mot deformation: vakuumförvaring hotar inte formförlust.
  • Krävande i tjänsten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med filtar hänvisar till deras kostnad, som, som redan nämnts, är ganska hög i jämförelse med liknande produkter från sängkläderna med naturliga fyllmedel. Den andra punkten är förknippad med eukalyptusaromen - ganska stark, kan man säga, påträngande, vilket inte alltid är acceptabelt för personer med överdriven känslighet för lukt när de tar mediciner eller kroniska sjukdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Sortimentet av filtar med eukalyptusfyllning representeras av tre kategorier av produkter som skiljer sig åt i täthet:

  • Sommarmodeller : 100 g / m2 densitet, de är konstruerade för användning vid höga temperaturer, därför är de mycket tunnare och lättare än vinteralternativ.
  • Vintermodeller : 300 g / m2 - ett utmärkt alternativ till yltäcken, där fyllmedlet ofta orsakar allergiska reaktioner.
  • Alla säsonger : 200 g / m2 är den optimala lösningen på grund av dess mångsidighet. En skön sömn garanteras under hela året.

I det här fallet är det värt att fokusera på organismens individuella egenskaper, egna vanor och lokala klimatförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer filtens storlek styrs de av sängens dimensioner och antalet användare.

Det finns fyra vanliga filtstorlekar som är:

  • enda en och en halv;
  • dubbel;
  • dubbel med europeisk standardstorlek;
  • barns.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktstorlekar kan variera något från tillverkare till tillverkare. Även om det finns ett antal standardstorlekar som är utformade för att passa vanliga sängkläder.

Standardstorlekar:

  • En och en halv produkter är 140x205 cm, vilket anses vara den vanligaste storleken, motsvarande det klassiska ryska ett och ett halvt påslakan 145x215 cm.
  • Produkter för dubbelsängar, som är bredare respektive 175x205 cm, är utformade för påslakan 175x210 cm.
  • Eurostandard -modeller 200x220 cm - nästan alla tillverkare har sådana alternativ, liksom sängkläder av lämplig storlek finns i alla välkända textilmärken.
  • Barnmodeller 110x140 cm, och de köps inte bara för barnsängar, utan också för barnvagnar för nyfödda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En och en halv täcken är bra för äldre barn: full överensstämmelse med traditionella storlekar på barnsängar och en och en halv sängkläder för vuxna är mycket bekvämt och låter dig snabbt välja en filt för en tonåring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du planerar att köpa en filt av eukalyptus, förutom storlek och densitet, var uppmärksam på dess sammansättning.

Man bör komma ihåg att det finns flera typer av produkter som säljs:

  • Med 100% Tencel -fyllning är dessa de dyraste modellerna på grund av deras höga kostnad.
  • Fylld med 100% polyester faux svan ner med ett quiltat lock.
  • Blandad: eukalyptus + bomull.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket som helst av de listade alternativen kan ge hög komfort, men när du köper ett rent lyocell -sängtillbehör är en prioritet, glöm inte att fråga om sammansättningen av den köpta modellen.

Det händer också att tillverkaren i de deklarerade egenskaperna anger som fyllmedel - eukalyptusfibrer, men i själva verket innehåller växtfibrer bara det övre lagret av sängkläder.

Även om kompositionen innehåller från 20% till 50% naturliga fibrer och resten av komponenterna är syntetiska och silikontillsatser, förenklar detta vården av produkterna.

För att undvika missförstånd bör du ägna ett par minuter åt att studera instruktionerna och kommunicera med en säljassistent för att ta reda på skillnaderna mellan analoger av olika märken.

Bild
Bild

Vårdregler

Underhåll av eukalyptusfyllda filtar reduceras till en vanlig maskintvätt vid behov. Ett alternativ är kemtvättstjänster.

För att produkten ska hålla så länge som möjligt, följ följande rekommendationer:

  • Tvätt är önskvärt i ett känsligt läge, temperaturen bör inte överstiga 40 °.
  • Undvik att använda aggressiva tvättmedel till förmån för milda, skonsamma formuleringar.
  • Delikat centrifugering i maskinen är möjlig, men det är bäst att torka produkten naturligt i frisk luft. Den tvättade filten läggs ut på en horisontell yta, och eftersom eukalyptusfyllningen är hygroskopisk, tar torkningen inte lång tid.
  • Ventilera filten regelbundet för att hålla den fluffig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen genomförda studier av sömnläkare har visat ett direkt samband mellan livskvalitet och kvaliteten på en natts vila. Med tanke på att vi i sovande tillstånd tillbringar en tredjedel av vårt medvetna liv, som programmerat av naturen, bör valet av sängtillbehör tas med en viss grad av allvar.

Rekommenderad: