Bomullstäcke (29 Foton): Tung Och Lätt Med En Satinsida, Hållbarhet För Dubbel Quiltad Och Enkel, Vikt Och Rengöring

Innehållsförteckning:

Video: Bomullstäcke (29 Foton): Tung Och Lätt Med En Satinsida, Hållbarhet För Dubbel Quiltad Och Enkel, Vikt Och Rengöring

Video: Bomullstäcke (29 Foton): Tung Och Lätt Med En Satinsida, Hållbarhet För Dubbel Quiltad Och Enkel, Vikt Och Rengöring
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Bomullstäcke (29 Foton): Tung Och Lätt Med En Satinsida, Hållbarhet För Dubbel Quiltad Och Enkel, Vikt Och Rengöring
Bomullstäcke (29 Foton): Tung Och Lätt Med En Satinsida, Hållbarhet För Dubbel Quiltad Och Enkel, Vikt Och Rengöring
Anonim

Bomull i filten är ett material som har testats för kvalitet under många decennier. Och det är fortfarande relevant och efterfrågat i många familjer och olika institutioner.

Särdrag

Dagens konsumenter väljer naturliga och miljövänliga material. Och eftersom ett fyllmedel som bomull uppfyller många krav för produkter av detta slag, gör detta bomullsprodukter mycket populära även idag. Alla kommer fortfarande ihåg att ett bomullstäcke av hög kvalitet håller värmen länge, absorberar fukt perfekt och är en allergenfri produkt.

Bild
Bild

Produktfördelar:

  • Moderna filtar som använder långsträckta bomullsfibrer klumpar inte längre och håller mycket längre. Livslängden för dessa filtar med god och kvalitetsvård kan vara cirka 30 år.
  • Dessutom har ett bomullstäcke ett lågt pris, vilket gör det så populärt bland många andra typer av filtar med olika fyllningar.
  • Den miljövänliga beståndsdelen av bomullsull tillsammans med naturliga sängkläder som används för att dekorera den övre delen av produkten (det kan vara calico eller teak, samt chintz) gör täcket 100% naturligt och av hög kvalitet.
  • En filt med vadderad fyllning är mycket varm, under den kommer du definitivt inte att vara kall även under den kallaste vintern, men även under sommarvärmen kommer du knappast att svettas när du använder den. En sådan produkt prickar eller elektrifierar inte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men förutom ett antal positiva punkter har sådana filtar också några nackdelar:

  • En produkt av bomull kommer att vara riktigt tung, inte varje lekman kommer att vara bekväm under en sådan vikt. Men för de vanliga människor som är vana vid en så stor vikt kommer det att vara mycket svårt att byta ut det vanligt tunga kroppsskyddet för något lättare.
  • Produkten är extremt svår att tvätta på grund av sin tunga vikt. Under tvätt kan det också uppstå klumpar av fyllmedel, som då kan vara mycket svåra att skaka. Kemtvätt kan lämna fläckar på produkten.
  • Bomull som absorberar överflödig fukt har inte förmågan att avdunsta, så denna filt kommer att kräva torkning ofta - minst en gång var 3-4: e månad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Enligt sömnadstyperna delas bomullstäcket in i tre vanliga typer:

  • Quiltade produkter , som tillverkas på specialmaskiner. I dessa produkter säkras fyllmedlet noggrant med ett speciellt täcke. Det quiltade täcket är mycket populärt bland konsumenter. Först och främst är det uppskattat för det faktum att under sin tunga vikt kan du gömma dig från alla, även de allvarligaste förkylningarna.
  • Karostepny filtar har betydande värmeisolering jämfört med andra modeller. De är handgjorda på grund av den invecklade designen.
  • Kassettfilt för att sova - den dyraste och mest nyckfulla att använda är en individuell sektion - de kallas kassetter. Var och en av dem innehåller bomull. Tack vare dessa konstgjorda skiljeväggar kommer bomullen inte att röra sig eller skifta hela tiden när du använder produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överkast i bomull finns i olika storlekar:

  • En dubbel quiltad täcke kan vara lämplig för två personer som sover i samma säng eller för någon som sover på en stor säng. En sådan produkt kommer att ha standardmått - 172x205 cm.
  • För ungdomar, liksom vuxna som sover en i taget, köps oftare en och en halv produkter med dimensioner på 140x205 cm.
  • Täcken för nyfödda barn som behöver konstant värme anses vara särskilt populära. Här kan måtten vara från 80x120 cm till 110x140 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Quiltade föremål med satinsida har alltid varit mycket populära bland vanliga människor. Sådana produkter kommer inte att glida, när du använder ett påslakan kommer den eleganta sidan av tyget att vara synlig i dess fack, utan ett påslakan kan du helt enkelt täcka sängen med satinsidan, och det räcker för att dekorera sängen.

Bild
Bild

Färglösningar

Tygerna som används för att sy den övre delen av filten har en mängd olika färger, därför kan denna typ av filt säkert användas utan filtskydd. Nuförtiden, med hänsyn till de snygga stilarna på omslag, liksom önskan från vanliga människor att bara köpa naturmaterial, är fler och fler omslag för produkter gjorda av bomull. Färgerna antas antingen vara monokromatiska - icke -märkande nyanser, eller med originalprydnader. Om du ska använda en bomullstäcke utan påslakan kan färgen mycket väl sammanfalla med färgen på ditt sovrum, eller omvänt kontrastera kraftigt med den för att bli en ljus accent i sovrumsinredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en bomullstäcke bör du fokusera på följande egenskaper:

  • Produktstorlek . Det väljs beroende på sängens storlek, där du aktivt ska använda den här produkten. En felaktigt utvald och för liten filt ger dig inte den nödvändiga värmen för hela kroppen; för stor filt kommer att störa att somna och få en god natts sömn.
  • Produktens värmegrad . Du kan köpa en modell av bomullstäcke för en kall vinter - det här kommer att vara tunga, tjocka produkter som kommer att värma dig vid vilken temperatur som helst, eller du kan välja en modell för sommaren - en lättare version av en bomullstäcke.
  • Fyllnadsfördelar . Välj vadderade filtar som innehåller vaddering i 100% bomull, och då kommer du att kunna uppskatta alla kvalitetsegenskaper hos en riktig vadderad filt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

En vadderad filt kräver särskild uppmärksamhet när du tar hand om den. Du kan tvätta en sådan produkt antingen själv för handtvätt eller kemtvättstjänster. Det kommer inte att fungera att skjuta in en sådan produkt i tvättmaskinens trumma - den går helt enkelt inte dit.

För att tvätta en varm bomullstäcke måste du hälla varmt vatten i en stor behållare (du kan i ett bad) och placera hela produkten där. Denna tvätt görs vanligtvis om en obehaglig lukt börjar komma från hela filten, som bör tas bort omedelbart. I detta fall måste de smutsigaste delarna av produkten tvättas noggrant och sedan sköljas noggrant. Det är omöjligt att pressa produkten, vrid den. Så att all vätska från filten är välglas, kan den tillfälligt läggas på ett speciellt galler för badet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att allt vatten har runnit ut måste produkten torkas noggrant. För att förhindra att filten förlorar sin prakt under torkning måste den periodiskt vändas från ena sidan till den andra och slås ut. Det är omöjligt att avbryta en sådan produkt för att inte deformera fyllmedlet. Det är bäst att tvätta den här typen av produkter på sommaren, eftersom det inte är lätt att torka en sådan mängd bomull. För handtvätt av en sådan filt måste du använda ett flytande pulver, eftersom det är lättare att tvätta det från fyllningens fibrer utan att lämna fula ränder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är kemtvätt nödvändigt för en sådan produkt. Du kan helt enkelt slå ut filten eller använda en vanlig dammsugare.

Bild
Bild

Om detta är en filt för ett barn kan du testa att tvätta den i tvättmaskinen. Välj det mest skonsamma läget, ställ in temperaturen till 30 grader och stäng av centrifugeringsläget. När du tvättar en bomullstäcke måste du också lägga speciella bollar i trumman, som används för att tvätta ner produkter eller ersätta dem med vanliga tennisbollar. Denna metod minskar bomullsklumpar under tvätt. Efter att produkten har torkat måste den dammsugas igen. Detta kommer att bli av med eventuellt kvarvarande tvättmedel från fyllmedlet.

Filtar av bomull släpper inte ut den fukt de fått, de måste torkas då och då. Det är bättre att torka dem utomhus, utan solens direkta strålar, så att locket inte bleknar och så att din nya produkt inte förlorar sitt vackra utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Ett elegant satintäcke kan användas för att skapa en snygg och vacker inredning för ditt sovrum. Det kommer att bli för dig inte bara en mysig fristad på kalla snöiga nätter, en sådan liten sak kommer att göra alla rum vackrare. När du väljer ett täcke med satinsida behöver du kanske inte köpa en filt. Sängen, dekorerad med den, kommer i sig att ha ett elegant utseende. Speciellt om denna satinsida är dekorerad med ett originalt mönster eller lyxigt broderi.

Rekommenderad: