Filt "Bonbon" (47 Bilder): Vad Det är Och Vad Det är Till För, Ursprunget Till Barnets Modell, Val Av Tyg Och Storleken På Rutorna

Innehållsförteckning:

Video: Filt "Bonbon" (47 Bilder): Vad Det är Och Vad Det är Till För, Ursprunget Till Barnets Modell, Val Av Tyg Och Storleken På Rutorna

Video: Filt
Video: Friday Fun LIVE with Bonnie! 2024, April
Filt "Bonbon" (47 Bilder): Vad Det är Och Vad Det är Till För, Ursprunget Till Barnets Modell, Val Av Tyg Och Storleken På Rutorna
Filt "Bonbon" (47 Bilder): Vad Det är Och Vad Det är Till För, Ursprunget Till Barnets Modell, Val Av Tyg Och Storleken På Rutorna
Anonim

Oavsett hur många intressanta saker som finns i vardagen finns det aldrig många av dem. Och om vissa användare är nöjda med de välbekanta klassikerna, är andra i ständig jakt på kreativitet och nyhet och dekorerar varje rum i hemmet med något ovanligt. Ta till exempel en filt: den kan inte bara vara varm, mjuk eller tillverkad i ljusa färger. Idag är formens särart viktig: fokus för modern design är filt "Bonbon".

Vad är det och vad är det för?

Filt "Bonbon" - ursprungligen ett dekorativt inslag i stilen, vars ursprung är baserat på lapptäcke teknik som länge har funnits bland olika folk i världen. Vid ett tillfälle berodde detta på brist på vävnad, så varje flik användes. Idag har produkten flera namn: "Bombon", "Biscuit", "filt från puffar", "marshmallow".

Idag är filtar i Bonbon -stil gjorda av en ny, presentabel typ av textilier, och valet av tyg utförs noggrant med ett urval av färger. Tekniken är ett slags dekorativ och tillämpad konst och, i jämförelse med det vanliga platta lapptäcken, skiljer det sig i struktur och volym som uppnås genom tryckning.

Bild
Bild

Filt "Bonbon" är ett tyg tillverkat av textilier, som har två olika sidor: en platt vridning och en voluminös framsida, bestående av fragment-kvadrater av samma storlek. Kanvas kant kan vara lakonisk, gjord i form av en bred kant, dekorerad med volang, volang eller fläta med pomponger. I allmänhet liknar produkten miniatyrpuffar installerade i rätt ordning, fixerade på en plan bas.

Funktionalitet

En ovanlig filt är inte bara en inredning: det är en oberoende accent i ett rum, vilket indikerar en speciell atmosfär och en designidé. Det kan vara grunden för en stil eller en länk som förbinder enskilda inredningsartiklar genom färg.

En sådan produkt är multifunktionell:

används för avsett ändamål som en filt som täcker användarens kropp under sömnen

ersätter lätt en filt, blir till ett överkast och ger sovplatsen ett snyggt, välskött utseende

Bild
Bild
Bild
Bild

beroende på storlek kan det bli ett tillfälligt omslag på en soffa, fåtölj eller stol

om nödvändigt, förvandlas till en filt-kokong, som täcker användaren i en fåtölj eller på en soffa i ett kallrum

blir den första mattan för ett barn som just har lärt sig att sitta (mjuknar ett fall)

Funktioner och Fördelar

Pufffiltar är unika. De är inte massproducerade, så ingen av dessa produkter har en kopia. Även om storleken är densamma är textilier och fyllningstäthet alltid olika. I grund och botten skapas sådana produkter enligt tidigare förberedda skisser med ett mönster, där fragment av olika mönster markeras.

Tack vare detta tillvägagångssätt kan du komma på vilket mönster som helst: från enkla diagonala ränder, sicksack eller en "schack" till en prydnad eller en volymetrisk geometrisk figur, olika silhuetter eller abstraktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Värdighet

Ovanliga filtar har många fördelar. Dom är:

  • skiljer sig praktiskt taget inte i termiska egenskaper från en vanlig filt, vilket ger en känsla av komfort och värmer användarens kropp utan överhettning;
  • på grund av det lätta fyllmedlet som används som fyllning har de inte mycket vikt, därför är de bekväma och enkla att använda;
  • är tillverkade av textilier av naturligt ursprung som inte irriterar ens känslig hud, därför är de lämpliga för allergiker;
Bild
Bild
  • utförs för användare i olika åldrar, inklusive nyfödda, småbarn i förskolan och skoltiden, ungdomar och vuxna (inklusive äldre);
  • utrustad med ett naturligt foder på den sömlösa sidan, som ger produkten värme, skapar maximal komfort och eliminerar fidgeting under sömnen;

kan vara ett oberoende designelement eller tillverkas som en uppsättning, kompletterad med omslag eller färdiga kuddar av liknande stil, liknande sidor för en spjälsäng, sittöverdrag för fåtöljer eller en soffa, texturerade leksaker av ett identiskt material

har ett allergivänligt fyllmedel med utmärkt luftutbyte och hygroskopicitet, motståndskraftigt mot bildandet av en miljö för mikroorganismer

Bild
Bild
Bild
Bild
  • på grund av textilens täta struktur släpper de inte in och ackumulerar inte damm, vilket förhindrar bildning av dammkvalster - en källa till klåda och rodnad i huden;
  • de är mobila och kan vid behov enkelt vikas, vikas för förvaring i linnelådan på möbler, utan att ta mycket plats;
  • är en av de mest populära handarbetsteknikerna som även en oerfaren hantverkare kan klara av, med hjälp av tekniker från proffs som vet hur man enkelt och snabbt kan göra sådana saker;
  • alltid önskvärd som en present till dig själv eller nära och kära;
  • i de flesta fall tål de tvätt i en tvättmaskin på en känslig cykel vid 30 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet är Bonbon -filtar värda pengarna, sticker ut positivt mot bakgrunden av klassiska motsvarigheter eller filtar, överkast. De är snygga och dyra.

Brister

Filtar med en ovanlig "ottomansk" konsistens kan inte användas som madrassöverdrag, vilket varierar mjukheten hos madrassytan. Om detta verkar utåt möjligt bör man tänka på: en ojämn yta kränker ryggens korrekta position. Detta gäller särskilt för spädbarn vars ryggrad ännu inte har rätt kurvor.

Andra nyanser inkluderar den begränsade formen: av kvadratiska element kan filten bara vara rektangulär eller fyrkantig. Dessutom har fragmentens storlek också begränsningar: om rutorna är stora förlorar filten sin attraktivitet, texturen förändras, ritningen blir obegriplig, uppdelad i separata fragment.

Bild
Bild

Dessutom måste filtarna torkas korrekt efter tvätt. De kan inte hängas, det är viktigt att torka på ett horisontellt plan, torkning med värmeanordningar eller ett strykjärn är uteslutet. Oftast används dessa tillbehör som överkast.

Det tar tid att göra dem, vilket kräver tålamod, uthållighet och noggrannhet när du gör produkten. När det gäller könet gillar tjejer dessa filtar mer. Pojkar är mer benägna att traditionella alternativ, särskilt om produktens struktur är uttalad. Detsamma kan sägas om män: en sådan produkt är lämplig i det inre av makarnas rum, men det är inte alls klart i ungkarlens hus.

Visningar

Filtar med ottomaner är indelade i två rader: för barn och vuxna. Beroende på detta skiljer de sig åt i färg och färgtema.

Till babyfilt använda tecknade tryck. I grund och botten tillverkas sådana produkter i form av uppsättningar med olika textur för varje produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vuxenprodukt mer strikt: oftare har ritningen av rutor ett blommigt och blommigt tema. En sådan produkt kompletteras med ett vanligt kuddfodral av pufftextilier. Detta gör att du kan undvika överbelastning av textur och samtidigt behålla huvudbetoningen.

Bild
Bild

Hur svårt är det att göra: vad är det för fel på instruktionen?

Oavsett hur många beskrivningar det finns på Internet är de ofta så förvirrande att om man följer sådana instruktioner är det svårt att uppnå ett bra resultat. Ibland verkar det som om produktionen liknar en kanvasöm med tillägg av vaddering. Faktum är att göra en Bonbon -filt mycket enklare. Detta kräver inte långtråkig grundspårning, inriktning av kanter, ansträngande passform. Om du följer instruktionerna från professionella hantverkskvinnor är allt ganska klart och enkelt.

Slutsatsen är detta: bombonerna själva förbereds inledningsvis, som består av två rutor av olika storlekar (de stora kombineras med de mindre gjorda av gasväv och lägger veck i mitten av varje ansikte: det är därför rutorna ser ut runda).

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan slipas de på alla sidor, kopplas i rader och sedan i ett enda stycke, för att inte glömma att sy på kanten med fläta med pomponger. Slipa sedan av med en bas uppvärmd med vadderad polyester i form av en lockig söm. Sedan gör de små snitt inifrån och ut, fyller bomberna med fyllning, "stänger" hålen med handsömmar, vänder filten över ansiktet, stänger eversionsersättningen med en hemlig söm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte vill vända produkten inifrån och ut kan du bara lägga bonbonskiktet och den isolerade basen ut och ut, slipa ner dem och göra kanterna.

Dimensioner

Dimensionerna på den ottomanska filten är varierade. Du kan binda till sängens parametrar, mäta måtten på en klassisk filt, överkast, matta. Vissa modeller är gjorda med hänsyn till användarens höjd och konstruktion, så produkten visar sig ofta vara icke-standard.

Konventionellt är måtten på sådana filtar indelade i tre grupper:

För nyfödda och barn dagis, förskoleålder och grundskolebarn - cirka 70x100, 80x100, 100x100, 110x100, 110x140, 120x140 cm;

Bild
Bild
Bild
Bild

Tonårs , något rymligare, med parametrar nära enkelsängar: 80x180, 80x190, 90x180, 120x180 cm;

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter för vuxna med stora mått: 140x180, 140x190, 150x200, 160x200, 180x200 cm och mer (gjord för enkelsängar och dubbelsängar).

Bild
Bild

Material och färger

Ingredienserna är den viktiga delen. Du bör inte experimentera med fyllning, ersätta fyllmedlet med bomull eller garnrester - en sådan ersättning kommer att göra vikten tyngre och förstöra utseendet efter tvätt.

De viktigaste "ingredienserna" i Bonbon -filten är:

naturtyg av två, tre, fyra kontrasterande toner med eller utan mönster (chintz, satin)

Bild
Bild
  • basmaterial (tät kaliko);
  • flor;
  • isolering (syntetisk vinterisator);

fyllmedel (holofiber, syntetisk vinterisator, syntetiskt ludd)

Bild
Bild
Bild
Bild
  • förstärkta trådar för att matcha textilier;
  • säkerhetsnålar;
  • sax;
  • linjal;
Bild
Bild
  • kartongpuffmall;
  • kantdekor (satin- eller repband, fläta);
  • diagram över den framtida produkten.

Färglösningar för en pojke eller en flicka är olika. I grund och botten väljs nyanser med hänsyn till författarens eller kundens preferenser. Tjejer älskar alla toner av Barbie, så den här filten kan vara rosa med grå, turkos, lila. Teckningarna är mer än symboliska: dockor, glass, godis, björn, fitta och andra vackra och söta föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

För pojkar gör de alternativ för ett marint tema, grönt, gult, som dekorerar produktens yta med en mängd tryck: ränder, burar, prickar, abstraktion. Tonpaletten för vuxna är mer återhållsam. Dessa är monokromatiska, strikta nyanser av pastellfärger, ibland ljusa kontraster mellan två mättade färger.

Bild
Bild

Vackra interiörer med bombfilt

Eftersom filtret i "kex" -stil är unikt i sig och omedelbart lockar uppmärksamhet, är det att föredra att göra en viss hänvisning till de befintliga interiörartiklarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil kan uttryckas genom tryck av bomboner, deras nyanser, speciella element (till exempel björnar, solar talar om barns teman och användarens lilla ålder). Stilar för äldre barn är gjorda med en lägre ljusstyrka på utskriften, men tonvikten ligger på färg: det kan till exempel upprepas i tonen av gardiner, tapeter, bordsljusskärm, blomkruka, bildmönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte vara nitisk med en färg och fylla hela rummet med det: en överflöd av färg påverkar tanken på design negativt och skapar en förtryckande atmosfär.

När du väljer färg på ämnena är det värt att överväga: det är att föredra att använda ljusa nyanser av pastellfärger, eftersom de kan ge ljus, värme in i rummet, vilket visuellt ökar rummets utrymme.

För att få täcket att se vackert ut inuti får vi inte glömma rutornas storlek. Små är universella och passar perfekt in i helhetsbilden, stora skapar en illusion av dekorativa kuddar som läggs i rader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna filt ser vacker ut i olika stilar. Det mest typiska designalternativet är land (om modellen består av ljusa färger). För att passa en produkt i en klassisk eller modern stil måste du göra den monokromatisk utan ytterligare inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den arabiska versionen är också möjlig: guldklädsel, en liten upprepning av rummets färgkombination, max två färger - och filten från "Tusen och en natt är klar"!

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill visa lyx bör du välja dyra textilier med följeslagare (en lossar enfärg, förbinder de två andra med ett mönster). Några små saker spelar roll: trycket ska vara premium, spetsigt, men inte färgstarkt.

Rekommenderad: