Sovrumsmöbler (91 Bilder): Ljusa Inbyggda Möbler I "Provence" -stil, Vilken Du Kan Välja För Inredningen I Ett Mörkt Sovrum

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsmöbler (91 Bilder): Ljusa Inbyggda Möbler I "Provence" -stil, Vilken Du Kan Välja För Inredningen I Ett Mörkt Sovrum

Video: Sovrumsmöbler (91 Bilder): Ljusa Inbyggda Möbler I "Provence" -stil, Vilken Du Kan Välja För Inredningen I Ett Mörkt Sovrum
Video: HOW TO decorate in a WHITE COLOUR Palette | Our Top Interior Styling Tips 2024, Mars
Sovrumsmöbler (91 Bilder): Ljusa Inbyggda Möbler I "Provence" -stil, Vilken Du Kan Välja För Inredningen I Ett Mörkt Sovrum
Sovrumsmöbler (91 Bilder): Ljusa Inbyggda Möbler I "Provence" -stil, Vilken Du Kan Välja För Inredningen I Ett Mörkt Sovrum
Anonim

Även om det inte behövs en mycket stor mängd möbler för att dekorera inredningen i ett sovrum, bör den här verksamheten bemötas med stort ansvar. Detta är ett av de viktigaste rummen i huset, för det är där en person vilar och får styrka för framtida prestationer. Utrymmet ska vara mysigt, vackert, multifunktionellt och, viktigast av allt, bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Med rätt inställning till valet av interiörartiklar och inredning blir atmosfären i rummet trevlig och avkopplande.

Huvudtyperna av sovrumsmöbler är skåp, inbyggda och modulära möbler

Modul

Ett särdrag är att det representerar enskilda sektioner, som tillsammans bildar rymliga omklädningsrum, garderober för linne och andra bagateller. Alla element har samma design, vilket ger en helhet till miljön. Denna vy är perfekt för att dekorera ett rum med en icke -standardstorlek eller form - det modulära systemet gör att du kan ordna garderober och sängbord i ett bekvämt format.

Med hjälp av hörnmöbler kan du använda utrymmet funktionellt, samtidigt som du lägger till det antal skåp och mezzaniner du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skrov

Om du har ett större rum till ditt förfogande kan du välja skåpmöbler eller, som det kallas annars, en uppsättning . Fördelen är att när du köper skåpmöbler köps allt du behöver direkt - en säng, garderober, sängbord, ett toalettbord och hyllor. Jämfört med modulmöbler är skåpmöbler mycket tyngre och mer massiva och är som regel tillverkade i grädde, beige och pastellfärger.

Det kan skapas av massiv ek, vilket hjälper till att göra interiöreliten och minnesvärd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpmöbler tar mer plats, det har också hörnväggar . Om så önskas kan du köpa en bild som fälls upp från element i olika höjder och bildar en multifunktionell och elegant inredning. Många möbelföretag förlitar sig på skåpsystemet, eftersom du genom att köpa standardblock skapade av designers kan förkroppsligar en integrerad inredning med det nödvändiga antalet möbler och deras storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt

Om det finns behov av en modern rumsdesign kan du välja inbyggda eller radiusmöbler . Det används för att skapa en högteknologisk, modern eller loftstil. För att skapa en sådan interiör behöver du inte många möbler, bara en säng med lådor eller ett podium med förvaringsutrymme i det, samt ett omklädningsrum med skjutdörrar. Med denna designmetod kommer det att vara omöjligt att känna igen lagringssystemets placering. Det kan vara bakom glansiga dörrar eller "gömma sig" i nischer.

Mezzaniner och hyllor måste inredas i samma färgschema som hela rummet. Detta hjälper interiören att "dölja" allt onödigt och uppnå minimalism i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Kombinerade sovrumsmöbler är relevanta när det är nödvändigt för att ge maximal inredning. Detta är ett idealiskt alternativ för ett litet rum, eftersom det använder glidmekanismer, olika layoutsystem och ställningar och hyllor kompletterar det övergripande systemet. När du inreder ett icke-standard eller litet rum kan du framgångsrikt använda kombinerade möbler . På natten fälls lyftsängen tillbaka, och på morgonen återvänder strukturen tillbaka, vilket avsevärt sparar utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Headsetelement

Om de färdiga lösningarna från tillverkaren inte passar dig, kan du göra ett val till förmån för enskilda inredningsartiklar, men det här är en mycket lång process.

När du väljer måste du utgå från många parametrar: rummets storlek och form, samt budgeten och dina egna idéer och önskningar.

Säng

Den allra första möbel som du behöver välja i sovrummet är naturligtvis sängen .… Det är från henne som hela inredningen i rummet kommer att baseras. En person tillbringar en tredjedel av sitt liv i en dröm, så vikten av att välja rätt säng kan inte överskattas. Designen måste vara säker, bekväm och ergonomisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkt alternativ för att spara utrymme kan vara en säng på benen eller med möjlighet att ordna förvaringsskåp under den. Nu i möbelbutiker presenteras ett stort utbud av designalternativ, valet kan bli ett verkligt dilemma. För att inte bli helt förvirrad är det värt att komma ihåg de viktigaste parametrarna som du måste bygga på när du väljer:

  • sängens utseende eller design;
  • dess dimensioner;
  • pris;
  • färgschema i designen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de viktigaste punkterna när du väljer en plats för en bekväm sömn är orienteringen mot tillväxten av en person som vilar i den här sängen, han ska inte uppleva obehag. Sängens bredd kan väljas efter de framtida ägarnas gottfinnande, men det är värt att komma ihåg rummets storlek. Ramen ska inte heller vara mindre än madrassen, annars kommer den senare att bula ut och glida.

Tillverkningsmaterial är också av stor betydelse, nu föredrar tillverkare fiberboard- och MDF -sängramar, men de skiljer sig inte i hållbarhet eller styrka . Om valet föll på en metallram eller en massiv träram, bör du komma ihåg att det kommer att hålla mycket längre. I alla fall bör man komma ihåg att möbler ska vara naturliga och miljövänliga. Du bör också komma ihåg om hoppare, standardnumret på dem är som regel 30 stycken. Överlappningar installeras på strukturramen och påverkar dess tillförlitlighet och stabilitet. Man måste komma ihåg att bredden mellan hopparna måste observeras, den får inte överstiga deras egen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig parameter för att välja en sovplats är dess bredd ., det finns vissa regler för att anpassa sängen till rummets storlek. 160 - 180 cm är allmänt accepterade sängstorlekar, men det finns också mönster med en bredd på 2 m. Följande råd kan hjälpa dig att välja rätt storlek - det bör vara ett minsta avstånd på 70 cm mellan väggen och sängen.

När du installerar sängen bör du komma ihåg att det inte heller kommer att vara kritiskt att placera den bredvid sidoväggen, men bara om det inte är för mycket utrymme och det inte finns något annat platsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Piedestaler

När du väljer nästa möbel bör du också vara uppmärksam på rummets dimensioner. Sängbord är ett slags allmänt namn för olika mönster och inredningselement som används för att lagra saker och olika små saker . Mycket ofta använder tillverkare alternativet där kantstenarna ligger på sängens sidor. Rummets utseende beror på vilket material kantstenarna är gjorda av och vilken storlek och typ de är.

Om sängborden väljs oproportionerligt mycket till resten av interiören kommer allt arbete med att förbättra rummet att bli till intet. I regel skapar kantstenar möjlighet att lägga till en lampa eller lampa till dekorationen av rummet, vilket kan vara en utmärkt accent i utformningen av sovrummet. Hyllor är ett alternativ till sängbord - det här är en uppsättning medelstora hyllor, även lämpliga för förvaring av saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För inte så länge sedan började sängbord gjorda av glas användas . Den uppenbara fördelen med denna design är att den organiskt passar in i nästan alla interiörer utan att förstöra den. De reflekterande ytorna på produkterna hjälper sängborden att visuellt förstora utrymmet, samtidigt som de smälter in i omgivningen.

Sängbord i glas bör dock vara under ägarens noggranna uppmärksamhet, de får inte vara fingeravtryck eller fläckar, för tack vare den speglade ytan är allt skräp dubbelt märkbart.

Hängande sängbord är ett annat intressant och originellt fynd av designers . De ser ut som om de flyter över golvet, samtidigt som de sparar sovrumsutrymme. De ligger på sängens sidor, är ganska rymliga och är utformade för en anständig last.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp

För att lagra större saker i rummet installeras garderober och garderober . Det är här de mycket modulära möblerna kommer in - en färdig lösning för att dekorera förvaringssystem som passar perfekt in i interiören, tack vare ett enda färgschema. En bra idé för designers är att täcka möbelfasader med textilier, som kan användas som rymdzon. Det är också en underbar accent i rummet: mönstret på textilierna kan upprepa elementen i rummets design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte alltid möjligt att ordna förvaringsutrymmet symmetriskt i förhållande till sängen, som är det centrala elementet i rummet. Trots detta kommer placeringen av garderober eller små garderober i rummet att vara ganska lämpligt. Glöm inte den allmänna tonen i sovrummet, det beror till stor del på hur lagringssystemets fasader ser ut . För en modern inredning som drar mot en minimalistisk stil är släta dörrstängare perfekta. Snidade, rikt dekorerade fasader med ett överflöd av dekorativa element kommer att harmonisera i klassisk stil eller i Provence -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Befintliga garderober, som spelar rollen som en rymlig byrå snarare än en fullvärdig garderob, är nu mycket populära bland tillverkarna . Denna möbel passar perfekt in i interiören i rokoko- eller barockstil, där överflödet av möbler i rummet är karakteristiskt för dem. Vanligtvis, om det finns ett garderobskåp i rummet, så har ägaren ett fullvärdigt omklädningsrum, och garderoben fungerar bara som en extra förvaringsplats för överdimensionerade föremål som måste vara i närheten.

Bild
Bild

För att försköna och lägga till lite variation i den vanliga interiören är små handgjorda byråer, snittade miniatyrskåp eller hyllor väl lämpade . En byrå är en mycket multifunktionell möbel, den kan enkelt ersätta ett omklädningsrum eller en garderob i ett litet rum, och det tar också väldigt lite plats, det är bekvämt och enkelt att lagra små bagateller och saker som behövs av ägare ganska ofta i den. Om det är nödvändigt att byta ett enkelt rum med något original eller okonventionellt, kan du lägga till en liten storlek och höjd på ett garderobfodral för flera sektioner.

Den intressanta utformningen av fasaden på denna möbel kommer att bidra till att skapa unikhet i rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en situation där ett rum inte kan skryta med stora dimensioner, men det är nödvändigt att placera ett förvaringssystem någonstans, kan små hängande skåp som ligger nära varandra komma till undsättning. De kan placeras under själva taket, vilket avsevärt kommer att spara utrymme för en byrå, som i alla fall kommer att behövas för att lagra dagliga bagateller och andra saker. Om det finns en öppen spis i sovrummet, kan det perfekt passa in i vilken inredning som helst, medan utrymmet runt det kommer att vara lämpligt att ge under hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sminkbord

Med tillräckliga dimensioner av rummet har du råd med ett toalettbord, det kommer med en ljus fåtölj, en stol med armstöd eller en bekväm puff. När du integrerar dessa föremål i inredningen är det nödvändigt att komma ihåg om rätt belysning och spegel. Det kan vara miniatyr och skrivbord, eller det kan hängas på väggen.

Belysningen kan sträcka sig från ljus (för att applicera och ta bort smink) till dimma, vilket kan bidra till att skapa en avkopplande atmosfär på kvällen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design: utifrån rummets stil

När du inreder ett utrymme bör du komma ihåg att allt måste göras i samma stil för att ge rummet en elegans.

För detta ändamål finns det olika designlösningar - Provence, barock, högteknologiska interiörer:

  • När du väljer en Provence -stil, som annars kallas franskt land, är alla möbler artificiellt "åldrade" för att ge atmosfären en äkthet . Som regel är möbler gjorda av naturmaterial, ljusa färger används i designen - mjukblå, ljusgrön, beige eller vit. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt detaljer, höjden på möblerna minskas medvetet och bredden ökar tvärtom. För Provence-stilen, snidade fasader och smidda ben på sängen är närvaron av ett stort antal dekorativa nackdelar som gör rummet mer bekvämt relevant.
  • När du väljer en högteknologisk stil kan du inkludera blanka ytor i designen och samtidigt ett minimum av möbler . Minimalism spåras i allmänhet i allt - det finns praktiskt taget ingen inredning, de befintliga lagringssystemen utförs så funktionellt som möjligt. Denna stil kännetecknas av raka linjer, mörka, ibland till och med svarta toner, men ljusa fläckar av belysning ger det ett futuristiskt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Barock antar pompa och lite luftighet i utformningen av rummet . Många mönster och draperier i inredningen, trädetaljer och smidda möbelben gör det möjligt att uppnå detta. Utförandet av sovrumsmöbler i barockstil kommer att innebära massivitet och tillförlitlighet.
  • Art deco- och jugendstilar har också vunnit popularitet de senaste åren . Moderniteten kännetecknas av rundhet av linjer, flytande former och en allmän minimalistisk inställning till miljöbildningen. Denna stil tenderar att använda trä som huvudmaterial för möbler, som i sin tur har utsmyckade dekorationer med inslag av asymmetri. Art Deco -stilen har ett relativt litet antal inredningselement som kombinerar elegans och noggrannhet. Möbler ska se sofistikerade ut och utformade för att fokusera på vad ägaren har råd med. Sovrum utformade i denna stil är rika på dekorativa element och detaljer. De ser lyxiga och elit ut, medan du måste vara beredd på motsvarande kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

I den moderna världen presenteras ett stort antal produkter från vilka du kan göra interiörartiklar för ett sovrum.

De viktigaste är:

  • Spånskiva;
  • trä (massivt trä);
  • smidd metall;
  • faner och LMDF.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest budgetmässiga alternativet av ovanstående är laminerad spånskiva .… Möbler är gjorda av resterna som erhållits under längsgående sågning av stockar, främst av spån, uppifrån, med hjälp av papper, det är laminerat.

Även om strukturen och ytan kan vara väldigt olika, finns det uppenbara nackdelar med att använda möbler av detta material:

  1. Mycket lös struktur på materialet, efter en kort tids användning lossnar skruvarna och möblerna blir oanvändbara.
  2. Även om det finns ett stort sortiment av modeller, tenderar tillverkarna att använda samma, vilket gör dessa möbler lätt att känna igen och inte särskilt tillförlitliga.
  3. Vid pressning av spån används ett element som därefter frigör formaldehyd, vilket har en negativ inverkan på hälsan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träfibrer används vid tillverkning av möbler av fanerad och laminerad MDF , men samtidigt används inga hälsofarliga material vid pressning. Färdiga brädor är starkare än laminerade spånskivor och kan hålla mycket längre. Möblers utseende, säkerhet och stabilitet beror till stor del på beläggningsskiktets beskaffenhet. Laminatgolv kommer dock att kosta mindre och möbler gjorda av det kommer att se mycket enklare ut än av fanerad MDF. Ytan på den senare ser mycket ut som laminerad spånskiva, vilket hjälper till att skilja den från laminerad MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest prestigefyllda och dyra alternativet för material för tillverkning av möbler är massivt trä. Det har många positiva aspekter, bland dem:

  • ergonomi;
  • kvalitet testad genom drift;
  • möbler med vederbörlig hänsyn kan användas i cirka 20 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den träslag som används återspeglas i priset på möbler, de mest hållbara arterna är bok, ask, ek, björk eller valnöt, och denna lista är inte uttömmande .… Möbler av al och tall kommer att bli billigare, konsistensen är mjukare.

Smidda möbler är praktiskt taget inte involverade i designen nu, men blir snabbt populärare eftersom det är det mest hållbara och pålitliga materialet . Tekniken för tillverkning av sådana möbler är ett hjälpmedel för att skapa vissa motiv, vilket ger ett stort utrymme för kreativitet. Smidda sovrumsmöbler skapas personligen för kunden, vanligtvis består de av en standarduppsättning - en säng och ett förvaringssystem. Naturligtvis kan du öka antalet objekt, allt beror på ekonomisk kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer ett sovrumsset är det inte alls nödvändigt att ha en komplett uppsättning artiklar, så rummet blir bara så komplett som möjligt. I grund och botten, när du väljer en inredning i ett sovrum, bör du vara uppmärksam på hur högkvalitativt material användes vid tillverkningen. En viktig punkt är också underhållet av ett enda stilmotiv, felaktiga möbler kan förstöra interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör vara uppmärksam på bekvämligheten med möblerna, oavsett hur vackert det är, det viktigaste är ägarens komfort, eftersom sovrummet främst är avsett för avkoppling. I sin tur är belysning mycket viktigt för ett mörkt rum. När du väljer bordslampor, lampor eller lampor måste du komma ihåg att rummet alltid ska vara tillräckligt upplyst.

Tja, det sista men ändå det viktigaste urvalskriteriet är den totala budgeten. Även till minimal kostnad kan du inreda ett rum med smak och komfort, samtidigt som du använder det användbara rummet funktionellt. Små dekorativa element hjälper till att göra rummet vackert, ger det livlighet.

Rekommenderad: