Gråblått Sovrum (40 Foton): Hur Man Inreder Inredning I Kalla Färger

Innehållsförteckning:

Video: Gråblått Sovrum (40 Foton): Hur Man Inreder Inredning I Kalla Färger

Video: Gråblått Sovrum (40 Foton): Hur Man Inreder Inredning I Kalla Färger
Video: Inreder sovrummet | Före & Efter | | | Elin Kero 2024, April
Gråblått Sovrum (40 Foton): Hur Man Inreder Inredning I Kalla Färger
Gråblått Sovrum (40 Foton): Hur Man Inreder Inredning I Kalla Färger
Anonim

Blågrått sovrum ser snyggt, modernt och mysigt ut … Men om du överdriver det med antalet accenter kan du uppnå motsatt effekt. Därför är det värt att följa vissa regler för att harmoniskt dekorera ett rum i dessa nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgfunktioner

Var och en av färgerna i detta sortiment har sina egna egenskaper, som du bör vara medveten om innan du gör en av dem dominerande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blått tillhör det kalla spektrumet, tack vare vilket det kan ge friskhet, lugn och lugn till interiören . Det är också associerat med sommar, himmel, hav, vilket har en positiv effekt på atmosfären i sovrummet. Denna färg hjälper till att slappna av, hjälper till att somna. Ljusare nyanser av blått kan visuellt förstora rummet, vilket är användbart om lägenheten har små dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med blått visas bara om du överdriver det. Om det är för mycket av det, kan sovrummet bli obehagligt och motbjudande, för kallt att känna . Dessutom kan en överdriven mängd blå trim utåt minska kostnaden för den övergripande bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grå är en grundfärg, men beroende på nyanser kan den gå in i ett av spektra. Att vara neutral, främjar avslappning, minskar känslomässig stress och nervös spänning och ger också vila för ögonen . Denna färg kan visuellt öka rummets storlek. Om det inte finns tillräckligt med belysning i rummet kan det börja trycka ner, vilket bör beaktas när du köper lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka nyanser av grått som inte balanseras av andra ljusa färger kan vara överväldigande, vilket inte är särskilt önskvärt i en sovrumsdesign. I allmänhet, så att det monokroma spektrumet inte orsakar depression och inte trycker ner, rekommenderas det att endast använda det med tillhörande färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiören i gråblå toner är ett av de klassiska alternativen för att kombinera olika färger . De harmoniserar och eliminerar varandras brister. Så, grå minskar aktiviteten hos sin följeslagare, och blå, tvärtom, gör det mindre blekt. När du kombinerar måste du behålla balansen och använda nyanser av samma mättnad. Ju mörkare det gråa, desto ljusare ska det blå vara, och vice versa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med rätt mättnadsbalans och val av nyanser kommer ett sovrum i en liknande färg att vara ett bra ställe att koppla av. I den kommer miljön själv att agera lugnande.

Bild
Bild

Kombinationsalternativ

Om blått är den dominerande färgen, kan du förkroppsliga mönster i stilarna klassisk, Provence, neoklassisk, Medelhavet . Grå, å andra sidan, förkroppsligar mer moderna trender, till exempel minimalism, industriell. För att den gråblå designen inte ska verka för arrogant eller bleknad är det bäst att välja finish, möbler och inredning med olika texturer. Kombinationer av siden, sammet, läder, frottimattor, åldrat trä, glas och brons kommer visuellt att berika interiören. För att göra intrycket av en design mer djupgående bör du kombinera matta, blanka, spegel- och metallytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en blå färg används som dekoration kommer grå möbler att balansera den . Alltför ljusa tapeter rekommenderas inte för hela rummet. Det är att föredra att bara göra en vägg aktiv och den andra neutral. Om väggarna eller golvet är gjort i grått kan blå accenter läggas till med textilier - gardiner, överkast, kuddar, möbelklädsel. I ett svartvit rum är ljusa målningar också lämpliga, vars ämnen sträcker sig från klassiska landskap till surrealistiska abstraktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ljusare nyanser av dessa färger används kan den yttre förkylningen minskas genom att använda möbler . De föremål som är gjorda av trä eller imiterar dess struktur kommer att vara lämpliga. I det här fallet ska möblernas färg vara nära naturlig - brun, beige.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta behöver ett gråblått sovrum spädas ut med någon annan färg .… I det här fallet är det bäst att välja olika nyanser av vitt och beige. Till exempel, i ett sådant sovrum kan du sätta en vit läderfåtölj eller soffa, som inte bara kommer att se harmonisk ut, men också snygg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra lösningar

Dämpade grå nyanser på golvet och väggarna gör inte rummet tråkigt, utan ger det tvärtom en lakonisk balans . Vitt har introducerats som en kompletterande färg med lampor, bokhylla, tak och dörrar. Blått finns i flera nyanser samtidigt: från ljust azurblått till rikt "smutsigt". Denna färg används för matta, fåtöljer, sängkläder och en av bågarna.

Bild
Bild

Grått är dominerande, eftersom det representeras av väggdekoration, säng, gardiner, matta . Den balanseras av blå accenter: en ljus fåtölj, ett mönstrat vitt och blått överkast och ett ljust sängbord. Tillhörande färger är vita och beige i form av golv och möbler.

Bild
Bild

Mängden blått och grått är ungefär jämnt balanserat . Tapetmönstret skapar en känsla av volym och mjukhet, medan accentväggen är dekorerad med två grå och svarta mönstrade ränder. Gardinerna i grundfärger smälter in i väggarna, men de ljusgula fläckarna hjälper dem att sticka ut. Grå möbler (fåtöljer, skrivbord och stol, säng, golvlampans ben) kombinerar flera texturer samtidigt. För att inte överbelasta interiören med alternering av bara två färger, tillkom mörkbrunt och vitt i form av små möbler och dekorationer.

Rekommenderad: