Sidenfilt (40 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fyllmedel, Hur Man Väljer Tunt Och Varmt För Vintern Från Natursilke

Innehållsförteckning:

Video: Sidenfilt (40 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fyllmedel, Hur Man Väljer Tunt Och Varmt För Vintern Från Natursilke

Video: Sidenfilt (40 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fyllmedel, Hur Man Väljer Tunt Och Varmt För Vintern Från Natursilke
Video: Bomull 2024, April
Sidenfilt (40 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fyllmedel, Hur Man Väljer Tunt Och Varmt För Vintern Från Natursilke
Sidenfilt (40 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fyllmedel, Hur Man Väljer Tunt Och Varmt För Vintern Från Natursilke
Anonim

Många människor är mycket känsliga för kvaliteten på sin egen vila, inklusive natten. En av de faktorer som säkerställer ordentlig sömn är underkläderna på och under vilka vi sover. Detta gäller särskilt filtar, som är utformade för att ge värme och komfort på vinterkvällar, svalka på varma sommarnätter. Vi kommer att prata om sidenfiltar, som har varit populära i mer än ett dussin år.

Fördelar och nackdelar

Sidenlinne har alltid varit uppskattat, och idag är det särskilt relevant. Det ovanliga tyget, som kom från mystiska Kina för många tusen år sedan, blev omedelbart populärt bland finsmakare. Det är sant att bara de som hade råd med ett sådant dyrt nöje. Siden har alltid varit dyrt.

Filtar av siden med silkefyllning är mycket slitstarka, och de är också lämpliga för nästan alla - på grund av deras allergivänlighet . Det finns inga giftiga ämnen i sammansättningen av en sådan produkt. Dessa produkter är praktiska när som helst på året - på vintern behåller de perfekt värmen, och på sommaren kommer du inte att "steka" under dem, eftersom siden är väl ventilerad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till plusserna siden filtar, det faktum att de hållbar, perfekt tvättbar (men bara i manuellt läge), säkerställ hälsosam sömn.

När det gäller nackdelarna är detta kostnaden . Som redan nämnts kan silkesprodukter inte kallas billiga. Den andra faktorn är det stora antalet förfalskningar. Skrupelfria säljare skickar ofta bort tyger med orenheter för natursilke.

Om du tar hand om produkten på ett felaktigt sätt tappar den utseendet. Vissa köpare föredrar ullfiltar eftersom siden känns "halt" för dem. En ullprodukt är dock tätare och tyngre, mindre hållbar, du kommer inte somna under den i varmt väder.

Bild
Bild

Visningar

Så, tillverkare erbjuder sidenfiltar och alternativ med sidenfyllning. Du väljer helt enkelt ett”omslag” av sidenmaterial (ett dyrare alternativ) eller en produkt fylld med sådant material.

Kom ihåg att fyllmedlet är tillverkat av trådarna på en domesticerad sidenmask. Detta material genomgår inte kemisk behandling, vilket garanterar produktens elasticitet, liksom miljövänlighet och förmågan att inte deformeras under användning.

När du väljer en filt, bestäm själv vad det ska tjäna.

Täcket ska köpas inte quiltat, utan slätt, eftersom quiltningen kan skada fibrerna i natursilke. På grund av det kan silketrådar "komma ut".

Bild
Bild
Bild
Bild

Hela säsongen, vinter och lätta, tunna sidenfiltar har olika vikter: sommarvägerna väger cirka ett kilo, vintertvå - två eller tre gånger tyngre. Dessa produkter är lämpliga för både vuxna och barn.

Oavsett under vilken tid produkterna används behåller de perfekt värme, fästingar och parasiter kommer aldrig att starta i dem. Frånvaron av olika skadliga mikroorganismer i sidenprodukter säkerställs genom närvaron av sericin, ett protein som silkesmasklarver producerar .… Sådana filtar elektrifierar inte, luft cirkulerar perfekt i dem.

Sidenfiltar rekommenderas starkt av läkare - det här tyget är användbart för personer som lider av artrit och astma.

Det sägs att silke stimulerar regenerering av människokroppen. Det är därför silkesfiltar rekommenderas även för nyfödda barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För att känna tröst under en sidenfilt får du inte ha fel när du väljer storlek. En för kort filt får dig inte att sova gott.

Om du ofta vänder dig i en dröm är en fyrkantig filt lämplig för dig.

Bild
Bild

Vanligtvis anges storleken på produktförpackningen. Många tillverkare som verkligen bryr sig om potentiella köpare anger den ryska storleken i centimeter och dess analoga i den europeiska beteckningen.

För dubbelsäng Vanligtvis väljs eurofiltar, vars storlek är 200 × 220 cm. Men nyligen har tillverkare tillverkat ytterligare en eurostorlek för dubbla möbler - 195 × 215 cm.

Om du har en liten säng , och du sover ensam, då ska du inte lägga extra pengar på dyra centimeter av en sidenfilt. En och en halv filt, vars storlek är 160 × 190, kommer att värma dig perfekt på vintern och skapa mys under sommarvärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är den gjord av?

Det är värt att notera att högkvalitativa sidenfiltar endast tillverkas för hand och applicerar silkeslager ovanpå varandra i ett kors och tvärmönster tills det finns tillräckligt med material. Långklammer silke tillverkat av naturlig sidenmask, jämnt lagt i denna ordning, är en stark, homogen massa. Sådant inte konstgjort, men naturligt sidenfyllmedel är jämnt, innehåller inte klumpar.

Sedan sys den manuellt på produktens silkeslättskydd. Omslaget kan tillverkas av en blandning av bomull och siden, vilket är mycket billigare.

Många tillverkare använder vilda sidenmaskstrådar för högkvalitativt fyllmedel i vissa fall och tämda i andra. Fibrer av Mullbery -sorten (mullbärsträd) är särskilt uppskattade, för vilka silkesmaskar odlas i fångenskap med hjälp av en speciell teknik: endast ett par sidenmaskar används (det bör finnas två larver i kokongen).

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådant material behandlas inte alls med kemikalier, på grund av vilken den oblekta fibern inte deformeras, den är elastisk och behåller sin elasticitet. Mullbery sort behåller perfekt värmen, trådarna i sådant siden är blanka och vita.

Trådarna i den vilda sidenmask måste behandlas med speciella lösningar, därför är priset på sådant siden mycket lägre. Trådar av sådant siden sorter Tussa (trådarna erhållna från ekmaskmask - och sedan blekta) har en gulaktig färg, de ser ut som bomullsull. Produkter tillverkade av dem är mer tunga.

Det bästa alternativet är att köpa en filt gjord av en blandning av Mullbery och Tussa trådar. De är hållbara och prisvärda.

Det bästa alternativet är att köpa en filt gjord av en blandning av Mullbery och Tussa trådar. De är hållbara och prisvärda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

För att göra en lyxig present till dig själv eller nära och kära behöver du bara köpa en sidenfilt. Ett brett utbud av sådana produkter erbjuds för närvarande av en mängd olika tillverkare.

Den naturliga färgen på siden i ekens silkesmask är praktiskt taget svart eller grått . Det är osannolikt att någon av köparna skulle ha valt underkläder i den här färgen. Därför används kemikalier som kan bleka fibrerna och ge dem glans. I vissa fall använder tillverkare olika fetter, ibland även ister.

Men färgen på materialet från sidenmask är vit, den är slät och mjuk vid beröring, därför kostar det mer. Färgerna på omslagen på sidenfiltar kan dock vara väldigt olika - det kan inte annat än att glädja köparna.

Säker, klassisk färg på sidenfilt - vit , glädjande för ögat med sin adel. Materialet trimmat med guldrör är i allmänhet högsta klass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Champagne silke filt kommer att dekorera ett sovrum, inrett i klassisk stil. Det kommer att vara lämpligt som en present till nygifta. I ett jacquard -satinöverdrag kommer det att värma alla och hjälpa till att uthärda sommarvärmen.

Bild
Bild

Pastelfiltar är på modet nu: rosa, persika, beige . Sådana lätta filtar verkar viktlösa på grund av naturligt sidenfyllmedel. För större ädelhet trimmas de med dekorativa rör. Ibland har de knappar och öglor för att fästa flera filtar med olika vikter. Detta är användbart i fall där du behöver "värma upp".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Idag finns det ett stort antal sidenfiltillverkare, men överlägsenhet i produktion och kvalitet - för Kina … Detta är födelseplatsen för siden.

Siden nämndes första gången för 5000 år sedan. Idag producerar Kina mer än hälften av världens sidenfiltar - 54%. Den kinesiska exportbudgeten och lyxvaror över hela världen. Sidenfiltar från Kina är av hög kvalitet och vackra.

Bild
Bild

Varumärke " Alice ", som har fabriker i Kina och Moskva, har etablerat sig som en av de bästa. Hon producerar lyxiga och klassiska täcken. Vid tillverkning av produkter från detta företag används endast den högsta kvalitén av Mullbery -siden och produktionen bygger på klassiska traditioner. Först ångkokas silkesmaskkokonger och blötläggs sedan i rinnande vatten. Filtäcken från "Alice" sys av 100% bomull eller satin.

På andra plats är tillverkare från Indien . De exporterar 14% av sidenprodukter över hela världen. Även om indianer är bättre kända som leverantörer av råvaror till filtar - siden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte på de sista platserna och tillverkare från Europa - Tyskland, Österrike . Deras sidenfiltar uppfyller de strängaste internationella miljöstandarderna.

Ryska tillverkare är väl medvetna om reglerna för tillverkning av kvalitetsfiltar - och idag konkurrerar de med kända tillverkare.

Populärt företag OnSilk , som levererar filtar av egyptiskt siden. Detta företags fabriker ligger i Kina. Fyllmedlet är tillverkat av natursilke av högsta kategori, omslagen är gjorda av högkvalitativ satin. Produkter är som regel inte quiltade, vilket gör att siden kan behålla sina kvaliteter. Mullbery -fyllmedlet bearbetas enligt den speciella senaste tekniken "Silk NanoPS".

Bild
Bild
Bild
Bild

Kingsilk Är en rysk filttillverkare med de bästa fabrikerna i Kina. Filtfiltarna är av högsta kvalitet, och en blandning av kvaliteter finns också.

Det finns många företag som tillverkar lätta sidenfiltar. Det är dock bättre att vända sig till tid och kvalitetsprovade tillverkare.

Hur väljer och bestämmer man äkthet?

För att välja "rätt" filt, besluta först om en budget. Den dyrare och högkvalitativa filten kommer att tillverkas av Mullbery silk - ett elitmaterial som behåller sin höga kvalitet i årtionden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Billigare är förstås Tussa -siden. Detta material har bearbetats med kemi. Strukturen hos en sådan fiber är inte densamma som för premiummaterial.

Så här är några tips:

  • Ta produkten i dina händer . Ju tyngre filt desto dyrare är det, men det blir också bättre att värma en sådan produkt.
  • Sidendukar är av sämre kvalitet.
  • Packa upp locket och kontrollera fiberfärgen - Mullbery ska ha en skimrande färg, grädde, inte vit. Fibersträngar är elastiska och svåra att bryta. Fläckar krävs - svart och gult. Deras frånvaro talar om en falsk.
  • Be säljaren att tända siden - om det luktar organiskt material, protein, är du på rätt väg.
  • Vävtråd - är också ett viktigt faktum. Täcket ska vara fluffigt och fluffigt. Om väven är för tät är den inte siden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Siden är ett material som måste omsorgsfullt omhändertagna, men å andra sidan är du inte rädd för parasiter och kvalster. Om du vill tvätta sådant tyg, använd specialläget i din tvättmaskin. Om så inte är fallet, tvätta den för hand, eller ännu bättre, ta produkten till kemtvätt.

Hjälpsamma ledtrådar:

  • Torka i skuggan.
  • Järn fuktig.
  • Om du har planterat en fet fläck, tvätta bara med händerna. Det finns en speciell dragkedja på omslaget, vänd filten ut och in.
  • Använd endast speciellt sidenpulver.
  • Slå produkten regelbundet.
  • Det är bäst att bära påslakan på sidenfiltar.
  • Undvik att placera tunga föremål på produkten - fibrerna kan skadas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att med ordentlig vård kan en sidenfilt vara upp till 20 år, vilket innebär att endast en god sömn väntar på dig. Din kropp kommer att "andas" i en dröm, du kommer inte att vara allergisk mot tyg, du kommer att kunna bli av med reumatism, sömnlöshet och depression.

Genom att välja rätt kvalitet, tillverkare och färg på filten, kommer du inte bara att göra din inredning vacker, utan också att känna sig ung och utvilad.

Vackra interiörer

Sidendukar kan ge harmoni och smak till ett rum - om de väljs korrekt. Om ett sidenfilt samtidigt är ett överkast, försök sedan att matcha det med tapeten - eftersom inredningens skönhet inte bara beror på tapetens färg, utan också på hur hela rummet är inrett.

Bild
Bild

Sidenfiltar passar perfekt in i den klassiska interiören - vit, persika, beige, de kan harmoniskt betona alla fördelar med rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silke ser också bra ut i en inredning i engelsk stil - speciellt om det finns många små kuddar i olika storlekar på sängen.

Bild
Bild

Om du verkligen gillar filten, men det inte alls passar in i ditt sovrums design, spela med siden genom att uppdatera lampskärmens design eller någon annan detalj.

Rekommenderad: