Täcke Holofiber (27 Bilder): Vad Det är, Fördelarna Och Nackdelarna Med Fyllmedlet, Varför är Det Bättre än Vadderingspolyestern, Vi Väljer Helårs- Och Vintermodeller

Innehållsförteckning:

Video: Täcke Holofiber (27 Bilder): Vad Det är, Fördelarna Och Nackdelarna Med Fyllmedlet, Varför är Det Bättre än Vadderingspolyestern, Vi Väljer Helårs- Och Vintermodeller

Video: Täcke Holofiber (27 Bilder): Vad Det är, Fördelarna Och Nackdelarna Med Fyllmedlet, Varför är Det Bättre än Vadderingspolyestern, Vi Väljer Helårs- Och Vintermodeller
Video: Pukkins - Lek och lär dig färger med Play Doh - Täcken och kuddar i lera 2024, April
Täcke Holofiber (27 Bilder): Vad Det är, Fördelarna Och Nackdelarna Med Fyllmedlet, Varför är Det Bättre än Vadderingspolyestern, Vi Väljer Helårs- Och Vintermodeller
Täcke Holofiber (27 Bilder): Vad Det är, Fördelarna Och Nackdelarna Med Fyllmedlet, Varför är Det Bättre än Vadderingspolyestern, Vi Väljer Helårs- Och Vintermodeller
Anonim

Det finns en åsikt bland människor att naturlig isolering, som ett fyllmedel för produkter, har företräde framför syntetiska substitut. Enligt många konsumentrecensioner är detta en missuppfattning. Holofiber -filtar har blivit mycket populära som bekväma och funktionella produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tillverkare erbjuder ett brett utbud av sängkläder, men det moderna fyllmedlet - holofiber har dykt upp ganska nyligen. Det blir gradvis mer populärt. Holofiber -fyllmedlet är en syntetisk polyesterfiber. Detta material har utmärkta isolerande egenskaper på grund av sin ihåliga struktur. Det skapar ett bra luftgap, som är utformat för att isolera människokroppen från den yttre miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets huvudsakliga drag är tillverkningsmetoden. Fyllelementen hänger inte ihop, vilket gör filten mjuk och lätt. Enligt den nya tekniken löds alla fyllnadsfibrer vid höga temperaturer. Duken av moderna fyllmedel är skapad av ett stort antal mikroskopiska fjädrar, vilket gör filten viktlös och fjädrande. Holofiber -produkter är bra för att sova, de är praktiska och har många positiva egenskaper.

Bild
Bild

Innan du köper med ett innovativt fyllmedel måste du bestämma hur mycket bättre det är vad gäller egenskaper och tekniska egenskaper.

Bild
Bild

Tekniska indikatorer och produktvarianter

Varje holofiber -modell har sin egen termiska nivå. Det bildas enligt densiteten i själva isoleringen.

På varje filtpaket indikeras densitetsparametern med punkter:

  • Fem prickar betyder extra varma vinterfiltar med en fyllnadsvikt på 900 gram per kvadratmeter.
  • Fyra punkter - en varm filt som väger 500 gram per kvadratmeter.
  • Tre prickar representerar en helårsprodukt på 350 gram per kvadratmeter.
  • En lätt filt som väger 220 gram per kvadratmeter har två prickar på förpackningen.
  • En prick är det tunnaste sommarfiltet. Fyllmedlet väger 180 gram per kvadratmeter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den nya utvecklingen av tillverkare är en helårsfilm, den är universell. I denna version, med hjälp av knappar och knappar, är två typer anslutna - en ljus- och en sommarprodukt. Båda modellerna används på vintern, och på varma sommardagar kopplas de bort.

Det finns flera alternativ för att distribuera modernt fyllmedel i en filt:

  • Den quiltade fyllningen är ansluten till produktens överkorg. Den har en stor nackdel - livslängden är minimal. Efter en kort tid börjar fyllmedlet röra sig bort från locket och vila i mitten av filten. Produkten har ett lågt pris.
  • Karostep -metoden har en söm av mönster och mönster. Isoleringen är ordentligt fastsatt på locket.
  • Det mest pålitliga är kassettfyllning av filtar. Metoden är den dyraste. På grund av att holofiberfyllmedlet är jämnt fördelat i produkten är dess rörelse under locket omöjligt. Hela produkten är uppdelad i separata sektioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Täcken är gjorda av naturliga tyger, till exempel satin eller calico. I billigare alternativ används syntetmaterial.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med fyllmedel

Liksom alla produkter har modeller fyllda med holofiberisolering sina fördelar och nackdelar, de senare egenskaperna är mycket mindre.

Positiva egenskaper:

  • Hög temperaturreglering. Tack vare sin ihåliga struktur anpassar sig isoleringen till miljön. Under svala dagar kommer filten att värmas upp och hålla värmen inne, och på varma dagar kommer den inte att tillåta en person att överhettas, vilket skapar svalhet.
  • Bra luftcirkulation. Holofiberfibrer är luftgenomsläppliga. Produkten andas och den omgivande luften cirkulerar inuti.
  • På grund av det ökade slitstyrkan skrynklas produkten inte och återställer snabbt sin ursprungliga form.
  • Produkten, vars fyllmedel är holofiber, absorberar all överflödig fukt.
  • Den syntetiska fibern har en ihålig struktur. Produkter tillverkade av sådant material är lätta och luftiga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fyllmedlet är allergivänligt och lämpligt för personer med ökad allergisk reaktion eller astma. I en sådan filt finns det ingen lukt alls, och den kan inte absorbera främmande lukt. Dammkvalster i syntetiskt fyllmedel är inte kapabla till vital aktivitet.
  • Inga limkomponenter används för holofiberfiltar, vilket gör dem miljövänliga och hälsosäkra.
  • Det är möjligt att tvätta produkten i en automatisk tvättmaskin, utan att tillsätta speciella tvättmedel. Täcket torkar snabbt och kräver inga speciella förvaringsförhållanden.
  • Materialet har god brandbeständighet. Isoleringen är inte brandfarlig och kan inte sprida sig.
  • En mängd olika modeller för alla sängar. Produkten kan vara: för barn; 1,5 säng eller dubbelsäng.
  • Statisk spänning ackumuleras inte, så damm lägger sig inte på produkten.
  • Prisvärd prisklass.
Bild
Bild
Bild
Bild

Två huvudsakliga nackdelar: inte alla kommer att trivas med filten, det är för varmt; efter frekventa tvättar tappar fyllmedlet sin form. Det finns också en möjlighet att en sådan filt kommer att förlora sin lätthet och elasticitet på grund av frekvent användning.

Bild
Bild

Tips för att välja en bra produkt

Varje person köper en filt utifrån sina preferenser och önskningar.

Om du väljer holofiberisolering, var uppmärksam på några funktioner:

  • En mängd olika material används för att göra filtlocket. Det bästa alternativet är att köpa en produkt med ett naturligt toppskikt och egenskaper med hög hållfasthet.
  • Sömnad måste vara av hög kvalitet. Utskjutande ändar av trådar, krokiga stygn, osyade delar av locket med synligt fyllmedel är inte tillåtna i produkten.
  • Filten ska vara fri från främmande lukt. Om det finns en obehaglig lukt från produkten betyder det att syntetiska limmade fibrer eller andra oacceptabla tillsatser har tillsatts fyllmedlet.
  • Köp en holofiber-filt endast i betrodda butiker och från kända tillverkare.
  • Välgjorda förpackningar talar om en bra tillverkare. De billigaste artiklarna läggs i dåliga påsar. Alla egenskaper hos filten och fyllmedlet föreskrivs på förpackningen.
  • Tappa inte ur sikte på det attraktiva utseendet på de presenterade modellerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om modellen har ett lågt pris, som köparna först och främst uppmärksammar, har produkten brister. Du bör inte snåla med kvaliteten, eftersom tillsatserna kan vara giftiga och orsaka allergiska reaktioner hos konsumenten. När du inte vet vilken som är bättre att köpa en holofiber -filt, hjälper kundrecensioner dig att avgöra. Baserat på rekommendationer från experter är det bättre att välja en produkt baserad på material som andas.

Bild
Bild

Skötsel och tvättmetoder

Varje material och produkt måste skötas, och några av dem kräver speciella vårdmetoder för att filten ska hålla sig varm i många år. Modeller med holofiber måste också behandlas särskilt.

När du använder måste du följa några enkla regler:

  1. När du tvättar produkten ska du inte använda klorhaltiga tvättmedel.
  2. Du kan tvätta den för hand eller i en automatisk maskin vid en temperatur som inte överstiger 40 grader.
  3. Torka filten från direkt solljus.
  4. Ventilera produkten två gånger om året.
  5. Välj sängkläder i naturlig bomull för att undvika att statisk elektricitet bildas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Restaurering av produkter

Under långvarig användning kan filten deformeras och bli oanvändbar. Det kommer att förlora sina positiva egenskaper, bli mindre elastiskt och tyngre.

För att återställa sitt ursprungliga utseende krävs det att luckan öppnas och all isolering tas bort. Behandla den med en borste speciellt utformad för ullfibrer. Man bör komma ihåg att det ursprungliga tillståndet inte kan returneras helt, men filten kommer att återföra sin viktlöshet och återställa termoregleringen. Återställ holofibern till produkten, ge den dess ursprungliga form.

Bild
Bild

Holofiber -filten är väldigt varm, viktlös och praktisk. Om den fungerar korrekt och omhändertas, kommer den att glädja ägaren i många år och värma under de kalla årstiderna. I jämförelse med syntetisk vinterisator är modeller med holofiber mer naturliga eftersom inga limkomponenter används vid tillverkningen. Synthepon -filtar är inte avsedda för skydd under vintersäsongen. Dessutom kan syntetisk vinterisator avge skadliga ämnen.

Rekommenderad: