Kashmirfilt (19 Bilder): Hur Man Väljer Rätt, Fyllnadsegenskaper, Alla Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Kashmirfilt (19 Bilder): Hur Man Väljer Rätt, Fyllnadsegenskaper, Alla Fördelar Och Nackdelar

Video: Kashmirfilt (19 Bilder): Hur Man Väljer Rätt, Fyllnadsegenskaper, Alla Fördelar Och Nackdelar
Video: Hållbart distansarbete - en del av kampanjen Friska arbetsplatser belastar rätt 2024, April
Kashmirfilt (19 Bilder): Hur Man Väljer Rätt, Fyllnadsegenskaper, Alla Fördelar Och Nackdelar
Kashmirfilt (19 Bilder): Hur Man Väljer Rätt, Fyllnadsegenskaper, Alla Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Moderna tillverkare erbjuder konsumenten ett stort urval av filtar, allt från produkter från syntetiska tyger till naturprodukter från naturmaterial. Naturligtvis är de senare av högsta kvalitet och hälsosammaste. Dessa kan vara produkter gjorda av får- eller kamelull, bambu eller bomull, och det varmaste och mest bekväma av bergbockfluff - kashmir.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Kashmir erhålls från den mjuka underrock av en bergsget, vars familjemedlemmar mestadels finns i Indien, Pakistan, Afghanistan, Mongoliet, Kina och Iran. På den ryska marknaden kan du ofta hitta kashmirprodukter från Mongoliet och Kina. Kashmirbockens ludd anses vara det varmaste i världen, därför anses kashmirfyllmedlet vara det bästa råmaterialet för tillverkning av filtar. Endast 100-200 gram råvaror av hög kvalitet kan erhållas från ett djur per år.

För att bara göra en filt kan du behöva ull från tjugo vuxna getter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kanske är det därför kashmirfiltar har sådana exceptionella egenskaper som:

  • Produktens viktlöshet - det är förknippat med varje hårs exklusiva finhet, vilket är ungefär tre gånger finare än ett hår.
  • Filtar "andas" bokstavligen - tack vare de finaste utsmyckade fibrerna skapas otaliga små luftkamrar.
  • Ökad mjukhet - naturfibrer är så släta att de kan konkurrera med siden i sin ömhet.
  • Produkterna är hygroskopiska - det är omöjligt att svettas under en kashmertäcke på grund av dess unika förmåga att dra in överflödig fukt.
  • Produktens unika värmeledningsförmåga - du hittar knappt varmare filtar.
  • Kashmir är allergivänligt - det får aldrig dammkvalster.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kashmir filtar och överkast har blivit populära runt om i världen med ett antal fördelar som skiljer dem från andra produkter med liknande funktioner.

Bland de främsta fördelarna med kashmirprodukter är följande parametrar:

  • Som en naturlig råvara orsakar kashmir inte allergier. Sådana produkter är oumbärliga för barn, liksom för personer som lider av allergiska reaktioner.
  • Kashmirprodukter är idealiska för att hålla värmen, vilket kan vara mycket viktigt för invånare på de hårda nordliga breddgraderna.
  • Kashmirprodukter är nästan viktlösa, det här är kanske det bästa alternativet för dem som inte kan somna under vikten av en skrymmande bomullstäcke.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mångsidighet är en annan obestridlig egenskap hos denna produkt. Under den kalla årstiden kommer en kashmertäcke att hålla dig varm, och du kommer inte att känna dig varm när du sover under den under sommaren. Kort sagt, komfort kommer att garanteras när som helst på året.
  • Produkter gjorda av getdunk har en ovärderlig läkande effekt. De kan lindra ledvärk i samband med reumatism, vilket helt enkelt är oumbärligt för äldre. Att sova under en så mjuk och varm filt kommer att lindra stress och lugna nervsystemet.
  • En annan av de mycket viktiga fördelarna är hållbarheten hos kashmirprodukter, ett sådant filtfyllningsmedel rullar aldrig och går inte i klumpar. En täcke av get kommer att tjäna dig i många år och behålla sitt ursprungliga utseende.

Av nackdelarna kan bara det höga priset på produkten kallas, vilket i princip är motiverat av alla de fördelar som anges ovan, liksom några hängda krav på rengöring och vård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val

För att välja rätt kashmertäcke som ger dig värme och komfort när du sover måste du köpa produkten från välrenommerade tillverkare. När du köper indiska, iranska eller afghanska filtar behöver du inte tvivla på naturligheten. Naturligtvis är sådana produkter något dyrare än en liknande produkt från Kina, men deras kvalitet låter dig inte bli besviken över ditt val.

Efter att ha bestämt tillverkaren måste du välja en av två typer, eftersom kashmirfiltar kan vara quiltade eller vävda:

  • Quilt filt har en kudde av naturlig bomull, inuti vilken mjuka fibrer av berggetull är placerade. Hela stycket är snyggt sytt för att hjälpa fyllmedlet att hålla sig på plats. Vid användning är det lämpligt att ta på sig ett påslakan på en sådan filt, så att den förblir ren under en längre tid.
  • Vävd filt är i själva verket ett oklanderligt mjukt och varmt överkast som du kan gömma utan att använda ett påslakan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvätt och skötsel

Om du bestämmer dig för att köpa en dyr kashmertäcke måste du veta hur du sköter en sådan produkt på rätt sätt. Och det första du ska göra är att noggrant studera den vårdinformation som rekommenderas av tillverkaren, som appliceras på de insydda taggarna, etiketterna och taggarna.

Vissa tillverkare tillåter att kashmirprodukter tvättas och torkas i tvättmaskiner av trumtyp, samtidigt som de strikt observerade temperaturen som anges på produkten. Ändå är det bättre att föredra handtvätt med mjuka rengöringsmedel speciellt utformade för känsliga tyger.

Det är nödvändigt att tvätta produkten i varmt vatten, cirka 40-50 C, varefter det är nödvändigt att skölja den mycket noggrant två eller tre gånger i kallt vatten.

Det är nödvändigt att torka kashmirfilten strikt på plana horisontella ytor, bort från värme- och värmeapparater, samt undvika direkt solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du efter torkning bestämmer dig för att stryka filten, bör detta göras mycket försiktigt med ett lite varmt strykjärn genom en fuktig gasduk.

Vissa tillverkare tillåter bara kemtvätt av sina produkter, i så fall måste du ibland ta dem till kemtvätt, det är också lämpligt att ventilera sådana saker regelbundet i varmt men inte soligt väder. I vilket fall som helst bör du undvika att du tvättar kashmirartiklar ofta, då håller de dig mycket längre och kommer att se ut som nya i flera år.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du förvarar kashmirartiklar för långtidsförvaring måste du vara försiktig så att nattfjärilar inte startar på platsen där dina föremål kommer att förvaras.

För att göra detta, placera moderna anti-malprodukter på rätt plats i förväg, kom ihåg att uppdatera dem efter utgångsdatumet som anges på förpackningen. Det bästa stället att förvara kashmirprodukter är i träskåp och byråer. Om det under långvarig användning har bildats små pellets på produkten, skär dem inte av med ett blad, ta bara bort dem försiktigt för hand. Därmed kommer du inte att skada integriteten hos den dyra varan.

Bild
Bild

Kom ihåg att kashmirfiltar och överkast är elitvaror - svårigheten att få råvaror till produkterna motiverar deras höga kostnad. Men när du överväger alla fördelar som du får med köp av dessa produkter, då kommer deras pris inte att verka för högt. När allt kommer omkring, bara genom att svepa in dig i en viktlös och mysig kashmirfilm på en vinternatt, kommer du äntligen att förstå vad en söt och verkligt helande dröm är.

Du kommer att lära dig mer om kashmirfiltar i följande video.

Rekommenderad: