Jetbandsågar: Har Sågar För Metall, Sten Och Trä. Valet Av Duk. Användarmanual

Innehållsförteckning:

Video: Jetbandsågar: Har Sågar För Metall, Sten Och Trä. Valet Av Duk. Användarmanual

Video: Jetbandsågar: Har Sågar För Metall, Sten Och Trä. Valet Av Duk. Användarmanual
Video: Staffansbågar Sågning Staffan 2024, Maj
Jetbandsågar: Har Sågar För Metall, Sten Och Trä. Valet Av Duk. Användarmanual
Jetbandsågar: Har Sågar För Metall, Sten Och Trä. Valet Av Duk. Användarmanual
Anonim

Rätt val av maskinpark och iakttagande av driftsförhållandena från tillverkaren är nyckeln till framgångsrikt arbete både för små verkstäder för bearbetning av material och för stora fabriker. Vår artikel handlar om egenskaperna hos de populära modellerna av Jet -bandsågar och invecklingarna med att välja rätt såg för olika arbetsförhållanden.

Lite om märket

Jet Equipment & Tools grundades i den amerikanska staden Seattle i slutet av 50 -talet av XX -talet och var i början av sin resa engagerad i leverans av japanska och taiwanesiska industrimaskiner till den amerikanska marknaden. I slutet av 1980 -talet övertogs företaget av det schweiziska industriföretaget Walter Meier AG. Sedan 2003 upphör varumärkets produkter att vara exklusiva i USA och började levereras till världsmarknaden, och redan 2004 dök företagets första representationskontor upp i Ryssland.

Sedan dess har företaget sålt mer än 10 tusen enheter av sina produkter på den ryska marknaden och blivit ledande inom leverans av bandsågar för små och medelstora verkstäder i Ryska federationen. År 2013, efter omorganisationen av det schweiziska bolaget, tog JPW Tool AG över försäljningen av taiwanesiska verktygsmaskiner, som sedan dess ägt rättigheterna till Jet -märket.

Bild
Bild

Särdrag

I själva verket är bandsågar en moderniserad version av en hacksågmaskin, där skärbladet har en märkbart längre längd och görs stängd. Bältet drivs av en elmotor. Alla maskiner som tillhandahålls av företaget utmärks av användningen av högkvalitativa komponenter och en utmärkt monteringskvalitet, vilket säkerställer deras tillförlitlighet och överensstämmelse med de tekniska specifikationerna med de verkliga.

En viktig fördel med de amerikansk-schweiziska-taiwanesiska varumärkena är tillgången på reservdelar till dem i lagren till det officiella SC i Ryssland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering

När det gäller en uppsättning egenskaper hos kraft, kostnad, dimensioner, produktivitet och utrustning med hjälpsystem, alla maskiner, inklusive jetbandsågar, det är vanligt att dela in sig i följande kategorier:

  • hushåll (vanligtvis anslutet till ett 220 V -nätverk);
  • halvprofessionell;
  • professionell (kräver nästan alltid ett trefas 380 V-nätverk).

Enligt automatiseringsnivån skiljer sig följande typer ut:

  • manuell (alla åtgärder för montering och demontering av arbetsstycken utförs av operatören);
  • halvautomatisk (det finns åtminstone en hydraulcylinder som sänker ramen);
  • automatisk;
  • utrustad med CNC (maskinen monterar och demonterar inte bara arbetsstycken automatiskt, utan kan också bearbeta dem enligt förinställda lägen med feedback).
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt materialet som enheten är avsedd för bearbetning är Jet -bandsågar uppdelade i:

  • verktygsmaskiner för metall och sten;
  • maskiner för trä och plast;
  • universella maskiner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Jet -företaget tillverkar cirka 50 typer av metallskärmaskiner och cirka 15 enheter avsedda för träbearbetning. De mest populära modellerna för snickeri på den ryska marknaden är följande enheter.

  • JWBS-10 - en av de billigaste och enklaste sågarna med en effekt på 0,37 kW med en enda skärhastighet och en maximal bredd på arbetsstycket som skärs på 25 cm på ett djup av upp till 10 cm.
  • JBS-12 100001021M - hushållsmodell med en effekt på 0,8 kW. Den maximala webbhastigheten är 800 m / min. Närvaron av en växellåda låter dig justera bearbetningshastigheten (2 varvtal finns tillgängliga). Måtten på arbetsbordet för denna modell är endast 40x48 cm, och den maximala bredden på snittet som utförs med dess hjälp är 30 cm. Det är möjligt att luta arbetsytan i en vinkel på upp till 45 °.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • JWBS-15-M - en halvprofessionell modell med en effekt på 1,8 kW med en såghastighet på 760 m / min, vilket möjliggör bearbetning av arbetsstycken upp till 35,6 cm i höjd.
  • JWBS-18-T - en halvprofessionell maskin som drivs av ett industriellt elnät med en effekt på 3,5 kW. Den har två arbetshastigheter - 580 och 900 m / min, vilket gör det möjligt att använda enheten för bearbetning av träslag med olika hårdhet. Den maximala höjden på arbetsstyckena som ska bearbetas är 40,8 cm och deras bredd bör inte vara mer än 45,7 cm. Närvaron av ett T-format spår gör det möjligt att skära ut delar av komplexa former.
  • JWBS-20-T - kraftfull (6 kW) professionell enhet med två bearbetningshastigheter (700 och 1280 meter per minut). Blad med en bredd på 3 till 38 mm kan installeras på maskinen, det maximala skärdjupet är 40,6 cm och bredden är 50,8 cm. Denna uppsättning egenskaper gör att enheten kan användas för att såga och dela alla träslag i stort -skaliga industrier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana installationer för metallbearbetning är de mest populära bland ryssarna

  • J-349V - en hushållsbärbar maskin (vikt mindre än 20 kg) med en effekt på 1 kW med en smidig justering av bearbetningshastigheten (från 30 till 80 m / min), en roterande (upp till 60 °) ram och en maximal arbetsstycksdiameter på 12,5 cm.
  • MBS-56CS - en hushållsbudgetmaskin med en effekt på 0,65 kW med tre hastigheter (20, 30 och 50 meter per minut), en roterande ram (från -45 ° till 60 °) och en maximal diameter på arbetsstycken som bearbetas - 12,5 cm.
  • HBS-814GH - halvprofessionell modell med en effekt på 0,75 kW, växellådan låter dig ställa in hastigheter på 34, 50 och 65 m / min. Arbetsstycksdiameter - upp till 20 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • MBS-1213CS - en halvprofessionell version med en effekt på 1,5 kW med en smidig varvtalsreglering i intervallet från 40 till 80 m / min och en maximal arbetsstycksdiameter på 30 cm.
  • HBS-2028DAS - professionell halvautomatisk maskin med en effekt på 5,6 kW med en tryckcylinder och smidig justering av banhastigheten från 20 till 100 m / min. Arbetsstyckenas diameter är upp till 51 cm.
  • MBS-1012CNC - en professionell CNC-maskin med en effekt på 1,1 kW för högprecisionsarbete på metall och sten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av duk

De viktigaste faktorerna när du väljer ett skärblad är hårdheten och segheten hos det material som skärs. I detta avseende finns det fyra huvudtyper av dessa förbrukningsvaror. Det här är dukarna:

  • för metall;
  • på trä;
  • sten;
  • för plast.

När du väljer en duk måste du också ta hänsyn till måtten på arbetsstycket. Ju större den är, desto större bör tänderna vara på det använda bladet. Vid bearbetning av stora metallarbetsstycken måste du också vara uppmärksam på tändernas inställning: det är önskvärt att breda och smala inställningar alternerar på bladet. Om det blir nödvändigt att skära arbetsstycken i olika storlekar med en såg, bör du välja alternativet med variabla tänder och alternerande inställning.

Valet av ett blad för Jet -maskiner underlättas av det faktum att bruksanvisningen för var och en av maskinerna innehåller ett blad med blad som används på dem för olika material och dimensioner av arbetsstycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Innan du påbörjar arbetet, se till att du läser bruksanvisningen för modellen av maskinen du köpte och strikt följa alla instruktioner i den.

  • Kom ihåg särskilt att regelbundet kontrollera remskivorna och remmarna för brott och skador. Underlåtenhet att följa denna regel är inte bara förenad med skador på dyr utrustning utan också allvarlig skada för operatören.
  • Var noga med att följa operatörens klädkrav som anges i instruktionerna. Använd i synnerhet inte handskar eller lösa arbetskläder.
  • Kontrollera nivån på skärpan av tänderna regelbundet och byt ut bladet så snart det blir tråkigt. Att arbeta med ett trubbigt verktyg är strängt förbjudet. Därför måste du regelbundet lägga ut och vässa bladet (i denna sekvens).
Bild
Bild

Efter att ha hittat trubbighet, ta bort duken, vänd ut den och häng upp den. Låt den hänga i minst 4 timmar och först då kan du börja lägga och vässa den.

  • I de fall materialtillförsel till skärdelen är svår är det nödvändigt att byta ut vaxbeläggningen på arbetsytan.
  • Om du skär värdefulla träslag eller dyra metaller, är det värt att minska skärhastigheten till lägsta möjliga för att spara material. Det är också nödvändigt att minska hastigheten i fall där arbete utförs på en metalldel, vars tjocklek är mer än 2,5 cm.
  • Innan du påbörjar några reparations- eller underhållsarbeten, inklusive byte av blad, koppla bort maskinen från strömförsörjningen genom att stänga av maskinen som den är ansluten till eller genom att dra ut kontakten ur uttaget. Använd endast originaldelar som är certifierade av tillverkaren för reparation av enheten.
  • Byt ut strömkablarna så snart skadan upptäcks.
  • Försök aldrig smörja delar inuti motorn. För att undvika rökbildning, använd endast vattenlösliga, inte oljebaserade, skärvätskor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd aldrig någon maskin för att skära explosiva dammmaterial.

Rekommenderad: