Jigsaw "Zubr": Egenskaper Hos En Sticksåg. Översikt över Elektriska Och Andra Modeller. Vad är Filen Inställd För?

Innehållsförteckning:

Video: Jigsaw "Zubr": Egenskaper Hos En Sticksåg. Översikt över Elektriska Och Andra Modeller. Vad är Filen Inställd För?

Video: Jigsaw
Video: Лучший лобзик для дома MAKITA 4329 ровно ли пилит? Макита 4329 лобзик 2024, Maj
Jigsaw "Zubr": Egenskaper Hos En Sticksåg. Översikt över Elektriska Och Andra Modeller. Vad är Filen Inställd För?
Jigsaw "Zubr": Egenskaper Hos En Sticksåg. Översikt över Elektriska Och Andra Modeller. Vad är Filen Inställd För?
Anonim

En elektrisk sticksåg anses vara ett oumbärligt verktyg vid reparationsarbete. Byggmarknaden representeras av ett stort urval av denna teknik, men sticksågar från varumärket Zubr förtjänar särskild uppmärksamhet.

Dessa enheter är utformade för att skära inte bara trä, plywood, metall, utan även material av epoxiharts och plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sticksågen som produceras av Zubr OVK är en handhållen maskin som kännetecknas av hög kvalitet och inte har några analoger bland de verktyg som produceras av utländska företag. Anläggningens ingenjörer studerar ständigt konsumenternas efterfrågan och fyller på produktlinjen med nya modeller.

På grund av att all utrustning är noggrant utvald för kvalitet och testad, utmärks den av lång livslängd, säkerhet och tillförlitlighet.

Precis som produkter från andra märken är Zubr sticksåg konstruerad för att skära olika material längs en böjd och rak bana. Alla modifieringar av enheten har utökad funktionalitet, de har ett läge för inställning av lutnings- och sågvinkel.

Bild
Bild

När man arbetar med ett sådant verktyg det är viktigt att se till att sulan fäster jämnt på ytan på materialet som bearbetas … När du skär produkter är det omöjligt att tillåta okontrollerad rörelse av enhetens position. Material som har en solid struktur rekommenderas att klippas med minsta växel innan du ställer in styrrullen.

Huvuddragen i Zubr -sticksåg är att den kan skära oregelbundet formade träprodukter, för detta bör du dessutom köpa en speciell kompass (ibland tillhandahålls den av tillverkaren som en komplett uppsättning). Fräsar eller borrar med stor diameter används för att skära trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare den unika designen kan en sådan sticksåg användas för att klippa i en vinkel inte bara 90 °, utan också 45 °. Enkla modeller av enheten har två skärvinklar-0 och 45 °, medan professionella modeller har vinkeljustering med olika steg: 0-9 °, 15-22 °, 5-25 ° och 30-45 °. Justering görs genom att ändra lutningen på sulan.

Vid arbete med plast och metall rekommenderas att smörja bladytan med maskinolja, och vid skärning av akryl och PVC bör den fuktas med vatten.

Sticksågar "Zubr" är utrustade med ett trestegs pendelmatningssystem, hastigheten styrs av en speciell styrenhet, dessutom har designen ett inbyggt grenrör till vilket en dammsugarslang och en laserpekare är anslutna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Eftersom tillverkaren förser marknaden med Zubr -sticksågar av olika modifikationer, är det nödvändigt att uppmärksamma produktens produktivitet och den maximala snittjockleken innan du köper den eller den modellen.

Följande modeller anses vara de mest populära alternativen

  • L-P730-120 … Detta är ett professionellt elverktyg som är försett med en nyckellös chuck och har en effekt på 730 W. Designen består av ett metallhölje, som rymmer växellådan, produktens sula är gjuten. Tack vare svamphandtaget blir skärprocessen bekväm. Slagfrekvensen justeras automatiskt, sågslaget är 25 mm, det kan kapa trä upp till 12 cm tjockt. Dessutom kompletteras verktyget med ett självrengörande system och en pendelrörelse.
  • ZL-650EM … Denna modell tillhör serien "Master", dess effekt är 650 watt. Strukturens kropp är tillverkad av hållbar metall, vilket ökar dess tillförlitlighet. Enhetens chuck är inte snabbklämd, sticksåg är utrustad med ett pendelslagsläge och elektronisk justering av slaglängden. Sågslaget är 2 cm och tjockleken på materialets snitt överstiger inte 6 cm. Denna modell används främst för att skära trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ZL-710E … Detta är en handhållen maskin som kombinerar arbetskomfort, driftssäkerhet, enkel användning och möjlighet att justera skärvinkeln samtidigt. Konstruktionen ger ett bekvämt handtag med en halkskydd. Sticksågens sula är tillverkad av stål och kan ställas in i olika lägen beroende på önskad skärvinkel. Modellen har en dammutsugningsfunktion eftersom den är utrustad med ett grenrör som en dammsugare kan anslutas till. Verktygets produktivitet är 710 W, en sådan enhet kan skära stål 10 mm tjockt och trä 100 mm tjockt.
  • L-400-55 … Modifieringen är avsedd för professionellt bruk. Trots att det inte finns någon pendelrörelse och nyckellös chuck i designen klarar 400 W -sticksåg enkelt att klippa 55 mm tjockt trä. Enheten är lätt i vikt och har god manövrerbarhet. Dessutom innehåller paketet en inbyggd nyckelhållare, en dammsugaranslutning och en skyddande skärm. Slagfrekvensen justeras automatiskt på handtaget.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • L-570-65 … Effekten hos en sådan maskin är 570 W, den är konstruerad för att skära trä med en tjocklek av högst 65 mm. Sågslaget i denna modell är 19 mm. Designen inkluderar en skyddande skärm, pendelslag och elektronisk justering av slagfrekvensen. En sådan ändring är lämplig för både enkelt arbete och kan användas av erfarna hantverkare under byggnationen. Enheten är anmärkningsvärd för sitt överkomliga pris och höga kvalitet.
  • L-710-80 … Det är en professionell maskin som har fått många positiva recensioner för sin problemfria drift. Enhetens effekt är 710 W, filslaget är 19 mm. Verktyget kan snabbt och enkelt kapa trä upp till 8 cm tjockt. Designen är utrustad med en pendelslag, en skyddande skärm och en hastighetsregulator. Dessutom har denna modell möjlighet att ansluta en dammsugare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren, förutom elektriska sticksågar, producerar också laddningsbara sådana, men sådana ändringar är på många sätt sämre i prestanda. Därför, om storskaligt arbete planeras, är det bäst att föredra elektriska maskiner. För rutinmässiga reparationer kan du köpa de enklaste el- och batterimodellerna.

Subtletter av val

För att Zubr -sticksågarna ska klara specifika uppgifter så effektivt som möjligt, innan du köper den, är det viktigt att inte bara uppmärksamma design och pris utan också de tekniska egenskaperna.

  • Typ av mat … Verktygsmaskiner som drivs från det elektriska nätet har hög produktivitet, men deras främsta nackdel är kabeln, vilket gör arbetet obekvämt. När det gäller batteriserierna utmärks de av rörlighet, säker drift, men batteriet måste laddas ofta. Dessutom tappar batterierna över tiden och måste bytas ut mot nya, vilket medför extra kostnader.
  • Kraft … Det maximala skärdjupet beror på denna indikator. Zubr elektriska sticksågar produceras med en kapacitet på 400 till 1000 watt. Därför måste de väljas i enlighet med volymen och typerna av planerat arbete.
  • Skärdjup … Den är inställd för varje material separat. Det är bäst att ge företräde åt universella modifieringar som inte bara kan skära trä, utan även metall och andra hållbara ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Slagfrekvens … Det påverkar arbetshastigheten avsevärt. Ju högre frekvens, desto bättre blir snittet. Det rekommenderas att köpa maskiner med hastighetsregulator. Tack vare detta, för skärning av mjuka material, kan du ställa in en hög frekvens och för hårda - en låg.
  • Extra utrustning … För att inte betala två gånger är det nödvändigt att ge företräde åt de modeller som är utrustade av tillverkaren med en uppsättning filer, guider och andra typer av enheter. Samtidigt spelar sågar en stor roll, deras minimisats bör bestå av blad för skärning av mjukt, hårt trä, plast, metallplåt, PVC, gjutjärn och keramiska plattor. Med alla dessa filer till hands kan du enkelt klara alla typer av arbete. Det är också viktigt att förtydliga systemet för att fästa filer och möjligheten att enkelt byta dem.

Dessutom bör du vara uppmärksam på förekomsten av styrskenor i designen, som gör att du kan skära materialet i en viss vinkel. För bekvämt arbete bör sticksågan vara utrustad med en laserstråle eller belysning.

Rekommenderad: