Black & Decker Jigsaw: Att Välja En Sticksågshållare För Din Sticksåg. Egenskaper Hos Elektriska Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Black & Decker Jigsaw: Att Välja En Sticksågshållare För Din Sticksåg. Egenskaper Hos Elektriska Och Andra Modeller

Video: Black & Decker Jigsaw: Att Välja En Sticksågshållare För Din Sticksåg. Egenskaper Hos Elektriska Och Andra Modeller
Video: GAZIROVKA - Black (2017) 2024, Maj
Black & Decker Jigsaw: Att Välja En Sticksågshållare För Din Sticksåg. Egenskaper Hos Elektriska Och Andra Modeller
Black & Decker Jigsaw: Att Välja En Sticksågshållare För Din Sticksåg. Egenskaper Hos Elektriska Och Andra Modeller
Anonim

Sticksågen är ett nödvändigt verktyg i konstruktionen. Urvalet av sådana enheter på marknaden är ganska stort. En av de ledande positionerna intas av Black & Decker -sticksågar. Vilka modeller av verktyg av denna typ erbjuds av tillverkaren, vad är deras egenskaper? Hur använder jag min Black & Decker -sticksåg korrekt? Låt oss ta reda på det.

Om tillverkaren

Black & Decker är ett välkänt amerikanskt märke som har tillverkat olika elverktyg sedan 1910. Det är populärt inte bara i Amerika, utan också i många länder runt om i världen. Detta märke finns också representerat på vår marknad.

Bland de produkter som säljs i Ryssland erbjuder Black & Decker -märket ånggeneratorer, borrar, trädgårdsutrustning och naturligtvis sticksågar.

Bild
Bild

Typer och egenskaper

Alla elektriska sticksågar av TM Black & Decker kan delas in i tre typer.

För lätt användning

Dessa instrument har en effekt på 400 till 480 watt. Gruppen innehåller 3 modeller.

  • KS500 . Detta är den enklaste lågenergimodellen som är utformad för daglig användning. Hastigheten på denna enhet är oreglerad och når tomgångsvarvtalet upp till 3000 rpm. Sågdjupet på trä är bara 6 cm, modellen kan såga genom metall 0,5 cm tjocka. Sågar med T- och U-formade redskap är lämpliga för detta verktyg. Filhållaren öppnas med en nyckel. Enheten kan fungera i en vinkel på upp till 45 grader.
  • KS600E . Detta instrument har en effekt på 450 watt. Till skillnad från den tidigare modellen är den utrustad med ett hastighetsreglagehandtag, har en port för anslutning av en dammsugare som samlar sågspån under drift och är utrustad med en laserpekare för ett smidigare raksnitt.
  • KS700PEK . Den mest kraftfulla modellen i denna kategori. Strömindikatorn här är 480 watt. Enheten är dessutom utrustad med en pendelrörelse i 3 lägen. Det universella filklippet på KS700PEK -modellen kräver ingen nyckel, öppnas genom att trycka på.
Bild
Bild
Bild
Bild

För allmänt bruk

Här ligger effekten hos enheterna i intervallet 520-600 W. Denna grupp innehåller också 3 modifieringar.

  • KS800E . Enheten har en effekt på 520 watt. Skärdjupet för trä är 7 cm, för metall - upp till 5 mm. Verktyget har ett icke-tangentbart tilt-läge. Utrustad med en behållare för lagring av filer, kommer bladen alltid att finnas till hands under arbetet.
  • KS777K . Denna enhet skiljer sig från den föregående genom den innovativa formen på fodralet, vilket möjliggör utmärkt visning av skärplatsen.
  • KSTR8K . En kraftfullare modell, effektindikatorn är redan 600 W, driftshastigheten är 3200 rpm. Enheten kan såga 8, 5 cm tjockt trä. Den har en bekväm kropp som är utrustad med ett extra stopp. Detta gör att de kan arbeta med båda händerna. Som ett resultat kommer du att kunna klippa materialet bättre i en rak linje.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tunga

Dessa är professionella sticksågar som har en effekt på upp till 650 watt. Det finns 2 modeller som visas här.

  • KS900SK . Innovativ modifiering. Denna sticksåg anpassar sig automatiskt till det material du behöver klippa genom att välja önskad hastighetsinställning. Den har en bekväm design som gör att du kan se skärlinjen. Utrustad med ett dammutsugningssystem. Enheten kan också såga trä med en tjocklek på 8,5 cm, metall - 0,5 cm tjock och har en effekt på 620 watt. Verktygssatsen innehåller tre typer av filer, samt ett bekvämt fodral för att bära och lagra.
  • KSTR8K . Detta är en mer kraftfull modell (650 W). Resten av KSTR8K skiljer sig endast från den tidigare modifieringen endast i design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Black & Decker -sticksåg är lätt att använda, men den bör övervakas av en kunnig professionell första gången du använder den. För att arbeta säkert med verktyget bör du följa enkla regler:

  • låt inte vatten komma in i enheten;
  • lägg inte verktyget i händerna på ett barn;
  • håll händerna borta från filen;
  • använd inte sticksåg om sladden är skadad;
  • använd inte enheten om instrumentets vibrationer har ökat;
  • utför underhållet i tid: rengör fodralet från damm, smörj rullen, byt borstar på motorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av Black & Decker -sticksågar är ganska bra. Köpare pratar om den höga kvaliteten på enheterna, om deras ergonomi och tillförlitlighet. De gör sitt jobb perfekt.

Nackdelarna med verktyget inkluderar bara det betydande buller som enheten producerar under drift, men detta gäller alla sticksågar.

Rekommenderad: