Nichrome Cutter: För Trä Och För Skärning Av Plast, Gör-det-själv Nichrome Wire Sticksåg

Innehållsförteckning:

Video: Nichrome Cutter: För Trä Och För Skärning Av Plast, Gör-det-själv Nichrome Wire Sticksåg

Video: Nichrome Cutter: För Trä Och För Skärning Av Plast, Gör-det-själv Nichrome Wire Sticksåg
Video: Никель-хромированная проволока: режьте что угодно! - Демо | FozzTech 2024, Maj
Nichrome Cutter: För Trä Och För Skärning Av Plast, Gör-det-själv Nichrome Wire Sticksåg
Nichrome Cutter: För Trä Och För Skärning Av Plast, Gör-det-själv Nichrome Wire Sticksåg
Anonim

Nichrome cutter används inte bara i industrin utan också i vardagen. Det används aktivt för att skära trä, skum och några andra material.

Med hjälp av sådan utrustning kan du enkelt göra en original fasad. En sådan maskin gör att du snabbt och exakt kan skära skummet. Han klarar uppgiften mycket bättre än en kniv eller till och med en hacksåg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Nichrome cutter tillverkas med nichromtråd. Det är en speciallegering som innehåller flera metaller:

  • krom;
  • nickel;
  • järn;
  • kisel;
  • mangan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvaliteten på sådan tråd regleras av inhemska standarder (GOST 8803-89 och 127660.

Krom ger tråden den nödvändiga styrkan, och nickel ger seghet. Sådana legeringar kan berömas för deras höga strömbeständighet.

Ju större tjocklek, desto lägre är motståndet, vilket i sin tur beror på trådens uppvärmningsnivå.

Om vi pratar om de positiva egenskaperna hos nichrome, är det absolut nödvändigt att nämna plasticitet. Således klarar tillverkaren att få slutprodukten med önskat tvärsnitt. Det kan i sin tur ha följande form:

  • oval;
  • trapets;
  • fyrkant.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra kvaliteter som nichromfräsar värderas för. Denna metall rostar inte, den är motståndskraftig mot korrosion även i aggressiva gas- och flytande miljöer.

Dessutom har fräsarna hög värmebeständighet, motståndskraft mot mekanisk belastning och låg vikt.

En av de främsta nackdelarna är de höga kostnaderna, som inte kunde annat än påverka efterfrågan.

En nichromskärare är en anordning som används för lockig skärning av trä och skum. Det finns två huvudelement i dess design:

  • skärande del;
  • energikälla.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom designen på enheten är enkel kan du göra ett verktyg själv hemma. I jämförelse med en enkel sticksåg har en sådan enhet många fördelar.

En av dem är frånvaron av en metallram respektive, och skärdjupet är inte begränsat av någonting. Det är därför en nikromskärare oftast används för att skära ut volymetriska delar.

Verktyget uppvisar en hög skärhastighet, medan användaren inte behöver anstränga sig onödigt. Tack vare dessa egenskaper kan du avsevärt spara tid.

Bild
Bild

Vyer

Sticksågen kan inte jämföras med nichromskäraren när det gäller hastighet och kvalitet på arbetet. Enheten levereras alltid komplett med en gänga, men vid behov kan du byta ut skärelementet om det har gått sönder under en längre tid.

Bland all den föreslagna utrustningen av den beskrivna typen kan skärare särskiljas:

  • på trä;
  • för skum.

Med hjälp av sådana enheter skärs plast ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du väljer en skärare måste du veta vilka punkter du måste uppmärksamma först.

Det viktigaste är tråden, den vidare användningen av verktyget beror på den och dess egenskaper . Om bokstaven H finns på dess yta är den idealisk för att skapa värmeelement.

Det är med en sådan tråd som verktyget ska utrustas.

Om det finns en avgränsningsdosa i brännarens design är skärdjupet också begränsat . Vid tillverkning av enheten oberoende används detta element inte i strukturen, därför kan material av vilken tjocklek som helst bearbetas.

Bild
Bild

Vad ska man göra av?

Alla, som har till hands det minsta antalet delar, kan montera en nichromskärare med egna händer för att utföra de enklaste hushållsuppgifterna. En sådan sticksåg gjord av nichrom dragning, under förutsättning av monteringsschemat, kommer inte att vara ett enda år.

På Internet tvekar inte mästare att dela hantverk. Om du monterar verktyget själv tar det lika mycket pengar som att montera en sticksåg. Men funktionaliteten kommer att vara väldigt annorlunda.

Vem som helst med en 12V -klassning kan användas som strömkälla, medan strömstyrkan bör ligga på 5 till 10 A. En datorenhet är en idealisk lösning.

Bild
Bild

Skärelementet är nikromtråd

För tillverkning måste du först göra ett handtag med ett klipp i ena änden. Tråden är fäst på ena sidan, på den andra, en vikt installeras och kontakterna är anslutna till strömförsörjningen.

Så snart enheten är inkopplad blir skärelementet väldigt varmt . Det är på grund av den skapade temperaturen att det är möjligt att klippa plywoodskivan utan svårigheter. Detta är detsamma som att skära smör med en het kniv.

Bild
Bild

Kanterna kommer att brännas något som efter att ha använt en laserskärare

Experter rekommenderar att arbeta på gatan, eftersom materialet röker lite under driften av sådan utrustning. Ett rum med välorganiserad ventilation är också lämpligt.

Rekommenderad: