Zubr Nutrunners: Jämförelse Av Batteri Och Elektriska Modeller, Funktioner I Chocknätverksenheten

Innehållsförteckning:

Video: Zubr Nutrunners: Jämförelse Av Batteri Och Elektriska Modeller, Funktioner I Chocknätverksenheten

Video: Zubr Nutrunners: Jämförelse Av Batteri Och Elektriska Modeller, Funktioner I Chocknätverksenheten
Video: Power generating suspension system 2024, Maj
Zubr Nutrunners: Jämförelse Av Batteri Och Elektriska Modeller, Funktioner I Chocknätverksenheten
Zubr Nutrunners: Jämförelse Av Batteri Och Elektriska Modeller, Funktioner I Chocknätverksenheten
Anonim

En slagnyckel är ett elektriskt verktyg som är utformat för att dra åt och skruva loss muttrar. Ganska ofta används en sådan enhet i däck och andra verkstäder. På marknaden kan du hitta många verktyg i denna riktning från olika tillverkare. Modellutbudet av Zubr nutrunners är av stort intresse för köpare. Vad är dessa enheter och hur man använder dem, låt oss ta reda på det.

Om tillverkaren

Zubr är ett inhemskt märke under vilket olika elverktyg produceras. Det grundades i början av 2000 -talet, och under dess existens har det inte bara erövrat hemmamarknaden utan också gått in på världsnivå. Bland de produkter som TM "Zubr" erbjuder finns olika byggverktyg, trädgårdsprodukter, fästelement och naturligtvis skiftnycklar.

Bild
Bild

Funktioner: fördelar och nackdelar

Zubr -skiftnyckeln är snarare ett professionellt verktyg som kan användas väldigt lite i vardagen, eftersom vi sällan skruvar och drar åt muttrarna hemma, förutom när vi byter hjul på en bil. Men vissa köper fortfarande denna enhet för sig själva.

Zubr -mutterskenan har ett antal fördelar

  • Hög kvalitet . Strikt kontroll i alla produktionsstadier, liksom seriös acceptans av varje produkt, tillåter endast högkvalitativa kopior att nå köparen.
  • Pris . Priset för Zubr -skiftnycklar är ganska demokratiskt, verktyget är tillgängligt för en stor del av befolkningen i vårt land.
  • Innovation . Varje dag är företagets anställda engagerade i vetenskaplig forskning, som leder sina prestationer för att förbättra produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vyer . Laguppställningen är ganska bred. Alla hittar en enhet med nödvändig funktionalitet.
  • Garanti . Garantitiden för Zubr nutrunners är 5 år.
  • Service . För en snabbare och bättre lösning på problem som uppstår med utrustning under garantiperioden har företaget öppnat ett nätverk av servicecenter, inte bara i Ryssland utan även utomlands. Och antalet sådana centra växer.

Men Zubr -mutterlöparna har också nackdelar. Billiga modeller har för lite kraft. Du måste välja dyrare alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

För att välja Zubr nutrunner, det finns flera aspekter att uppmärksamma.

  • Var kommer du att arbeta . Alla nutrunners av detta märke kan delas in i två typer: laddningsbara och drivs av ett elnät. Om du ska använda instrumentet nära en plats där det finns ett uttag, är det bättre att föredra nätverksmodellen. Men om du måste arbeta, till exempel, på gatan utanför det elektrifierade området, kan du inte klara dig utan en batterimodell. Det är sant att batteriet måste laddas i förväg.
  • Vilket arbete kommer du att göra . För professionell användning, välj kraftfulla modeller med högt vridmoment. I vardagen är också enklare modifieringar lämpliga.
  • Vilken skruvhastighet behövs . För snabbare arbete, välj enheter med en slagmekanism. Deras hastighet är flera gånger högre än för konventionella slagnycklar.
  • Pris . Kostnaden för enheten spelar en viktig roll i valet. Allt beror på det belopp som du är villig att betala för denna produkt. Så den mest budgetmodellen kommer att kosta dig 3 tusen rubel, medan en professionell skiftnyckel kostar cirka 7 tusen rubel.
  • Bekvämlighet . Skiftnyckeln måste vara ergonomisk. Du borde vara bekväm med deras arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

I raden av Zubr nutrunners presenteras flera modifieringar idag. Här är de mest populära.

ZGUE-350

Kraftfull enhet som drivs av det elektriska nätverket. Utrustad med stötdämpningsmekanism. Skiftnyckeln har en metallkropp, ett bekvämt ergonomiskt handtag är delvis täckt med en gummikudde och glider inte i handen. Nätsladden är 5 m lång, vilket gör att du kan använda den utan att ansluta en förlängningssladd.

Effektverktyget är 350 W, det kan leverera vridmoment upp till 300 N * m. Den har en backknapp, det är bekvämt att byta enhetens riktning med en knapptryckning. Kostnaden för modellen är cirka 7 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

ZGUA-18-Li K

Denna modell är batteridriven. Verktyget har ett ökat vridmoment, som är 350 N * m. Hans batteri är också ganska rymligt - 1,7 A * h.

Enheten är utrustad med en bakgrundsbelysning, vilket är bekvämt när du arbetar på mörka platser, och den har också en backknapp. Skiftnyckelns vikt är liten, den är bara 2, 2 kg. Det är bekvämt att hålla i handen. Kostnaden är cirka 7 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

ZGUA-12-Li KNU

Ännu en laddningsbar modell. Batterikapaciteten här är 1,5 A * h. Men enheten levereras med ytterligare ett extra batteri, vilket gör att du kan öka enhetens drifttid utan att ladda. Liksom den tidigare modellen har den en belyst arbetsyta och säljs i en praktisk resväska.

Skiftnyckel ZGUA-12-Li KNU är ganska kompakt, väger bara 1 kg. Det kommer att vara bekvämt även för det rättvisare könet. Kostnaden är cirka 4 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder

Det är inte svårt att arbeta med Zubr -nutrunners. Vem som helst kan hantera dem. Men innan du arbetar med den här enheten måste du noggrant bekanta dig med bruksanvisningen. Eftersom användningen av ett batteri eller nätenhet inte är mycket annorlunda, bör du överväga hur en batteridriven mutterdragare fungerar.

Ursprungligen, efter att du köpt enheten, bör du ladda batteriet ordentligt . För att göra detta måste du installera den på laddaren, som säljs i satsen, och lämna den i 5 timmar för en hel uppsättning kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter installerar vi batteriet i enheten. Detta måste göras försiktigt och sätta in det i ett speciellt fack tills det klickar. Sedan måste du välja rätt bit som du ska använda och installera den på enheten. Slagnyckeln är redo att fungera. Observera att de första 2-3 gånger du behöver gå igenom hela laddnings- och urladdningscyklerna för batteriet. Detta gör att batteriet når sin maximala kapacitet.

För att verktyget ska fungera länge måste det regelbundet underhållas . Torka av skiftnyckeln från damm, smörj in motorn. Använd endast olja för smörjning som är speciellt utformad för pneumatiska motorer. En konventionell maskin fungerar inte här, eftersom den har hög viskositet kan motorbladen helt enkelt hålla ihop och det kommer att misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av Zubr nutrunners är mestadels bra. Köpare säger att verktyget är utmärkt valuta för pengarna. Det gör ett utmärkt jobb med att hantera nötter. Batterimodellen kan bäras med dig i bilen: om du plötsligt behöver byta hjul på vägen finns en assistent till hands.

Bland de negativa aspekterna av slagnycklar noteras ibland att de deklarerade egenskaperna inte motsvarar verkligheten. Därför fungerar vissa modeller inte som professionell utrustning.

Rekommenderad: