Borr Bosch: Egenskaper För Slag, Slagfria, Batteri Och Elektriska Modeller. Hur Gör Man En Reparation? Hur Tar Jag Bort Patronen?

Innehållsförteckning:

Video: Borr Bosch: Egenskaper För Slag, Slagfria, Batteri Och Elektriska Modeller. Hur Gör Man En Reparation? Hur Tar Jag Bort Patronen?

Video: Borr Bosch: Egenskaper För Slag, Slagfria, Batteri Och Elektriska Modeller. Hur Gör Man En Reparation? Hur Tar Jag Bort Patronen?
Video: EBE OLie 00a)2018-9-22 UFO Congress Czech- Podhrazska ILona, Ivana Whole lecture CC.- 2024, Mars
Borr Bosch: Egenskaper För Slag, Slagfria, Batteri Och Elektriska Modeller. Hur Gör Man En Reparation? Hur Tar Jag Bort Patronen?
Borr Bosch: Egenskaper För Slag, Slagfria, Batteri Och Elektriska Modeller. Hur Gör Man En Reparation? Hur Tar Jag Bort Patronen?
Anonim

Drill Bosch - utrustning som kombinerar hög byggkvalitet, tysk tillförlitlighet och hållbarhet. Enheter av detta märke används i stor utsträckning i konstruktions- och reparationsarbeten av vilken komplexitet som helst. De föredras av amatörer och professionella hantverkare.

Familjen Bosch -borrar är så omfattande att alla kan välja en enhet med nödvändiga tekniska egenskaper och nödvändig funktionalitet.

Bild
Bild

Märkesfunktioner

Bosch grundades för över 130 år sedan i Stuttgart. Det upptäcktes 1886 av elingenjören Robert Bosch. Först var det en liten verkstad som specialiserade sig på att sätta upp elektrisk utrustning. Med tiden har företaget successivt utvecklats. Förutom att installera elverktyg började Robert Bosch reparera tändanordningar för motorer. Senare började Bosch självständigt tillverka elverktyg, kylutrustning, sticksågar och roterande hammare.

Idag anses företaget vara det största industriella företaget i Tyskland.

Dess huvudsakliga verksamhetsområden är att skapa:

  • hushållsapparater;
  • kommunikationsanordningar;
  • utrustning för bilar;
  • produktionsutrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna tillverkas inte bara i Tyskland. Idag finns dess produktionsanläggningar också i Ryska federationen, Kina, Spanien och ett antal andra länder. Både hushållsutrustning och professionell utrustning produceras under varumärket Bosch.

Bland all utrustning som presenteras kan du inte hitta enheter i budgetprissegmentet. Du måste betala mer för högkvalitativ och pålitlig utrustning än för liknande produkter från andra märken. De legendariska borrarna från Bosch är inget undantag. Tänk på deras fördelar och nackdelar, typer och lär dig också tips för att välja och reparera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan du köper något elverktyg är det viktigt att bekanta dig med dess fördelar och nackdelar för att vara "helt beväpnad".

Borrar från tillverkaren Bosch är pålitlig och lättanvänd utrustning, tack vare vilken de föredras av både amatörer och proffs.

All borrutrustning från det kända varumärket är hållbar. Dess långa livslängd uppnås genom användning av kvalitetsmaterial och komponenter som uppfyller de strängaste kraven. Produktens hållbara kropp garanterar säkerheten för inre komponenter vid borrfall eller annan mekanisk påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra fördelar med utrustningen inkluderar:

  • lätt vikt och kompakta dimensioner, vilket säkerställer användarvänlighet (när du använder sådana enheter blir händerna inte trötta på länge);
  • hög produktivitet och noggrannhet för verktyget, tack vare vilket det är möjligt att utföra storskaligt arbete på kort tid;
  • utmärkt ergonomi i styrsystem;
  • optimalt förhållande mellan massa och effekt;
  • en garanti på minst 2 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch borrar är funktionella. De flesta modeller har ytterligare alternativ som förenklar guiden. Dessa inkluderar:

  • automatisk hastighetskontroll;
  • erhålla en konstant hastighet (konstant-elektroniskt system);
  • snabbt byte av patroner (Auto-Lock-system);
  • motorskydd mot eventuell överbelastning;
  • belysning av arbetsområdet (bekvämt vid arbete under begränsad belysning eller fullständig frånvaro).
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra fördelar med Bosch -borrar inkluderar deras förekomst - verktyget kan köpas i nästan alla butiker som specialiserat sig på försäljning av utrustning för konstruktion och reparation. Dessutom säljs enheter i många onlinebutiker.

Dessa enheter har också några nackdelar, vilket framgår av recensionerna från ägarna. Först och främst tillskriver folk priset till nackdelarna. Kostnaden för ett elverktyg från den legendariska tillverkaren är 2 eller till och med 3 gånger mer än för andra enheter med liknande tekniska egenskaper. Dessutom klagar vissa användare på avsaknaden av ett fodral (för vissa modeller) och godtycklig frigöring av självklämmande chuckar vid borrning av täta produkter (hårt trä eller metallplåtar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Bosch -företaget bedriver tillverkning av borrar för hushålls- och yrkesmässigt bruk. Visuellt kännetecknas det första instrumentet av sin gröna kropp, det andra - blått. Hushållsmodeller är utformade för korttidsarbete. Det tar tid för dem att kyla ner motorn.

Professionella verktyg är utformade för att utföra storskaliga konstruktions- och reparationsaktiviteter. De utmärks av sin höga effekt och prestanda.

Under drift värmer de mindre än hushållsmodeller, varför de säkert kan användas för långvarig borrning.

Bild
Bild

Chock

Slagborrar är avsedda för professionellt bruk. De klarar höga och långvariga belastningar. De kan borra starka material med slagläge, skruva fast fästelement i trä-, tegel- eller betongprodukter.

När du använder en mixer med hjälp av sådana enheter är det bekvämt att blanda olika bygglösningar (högst 10 liter åt gången). Alla slagborrar är konstruerade med högt vridmoment.

Bild
Bild

Elektrisk

Sådana enheter fungerar när de är anslutna till ett 220 V. Nätverk. De har en tvåkärnig tråd som skyddas av god isolering, vilket skyddar den från knäck och temperatureffekter.

Företaget producerar de flesta modellerna av borrar med en kabel från 2 till 2,5 meter. Mindre ofta kan du hitta enheter till salu som har en tråd på fyra meter.

Bild
Bild

Uppladdningsbar

Borr utrustad med ett batteri (litiumjon- eller natriumkadmiumversioner). Sådana enheter är mobila. De kan användas var som helst, ända ner till fältet. De behöver inte en nätverksanslutning. De flesta modeller kan fungera i tvåväxladt läge. En unik egenskap hos Bosch sladdlösa borrmaskiner är Hyper -laddningssystemet, som gör att du kan ladda enheten helt på en halvtimme.

Alla enheter är utrustade med en nyckellös chuck, på grund av vilken befälhavaren snabbt kan byta borren med en hand.

Bild
Bild

Obetonad

Enheter som endast är avsedda för borrning av hål. De flesta modellerna har en omvänd funktion och möjligheten att arbeta i flera hastighetslägen, så att de kan användas som skruvmejsel.

Kullager och rullager används vid tillverkning av hammarlösa borrar, vilket garanterar enheternas hållbarhet.

Bild
Bild

Hörn

Detta är en minibor som är praktisk att använda i trånga utrymmen eller när du behöver borra hål på svåråtkomliga platser. Skiljer sig i lätt vikt, kompakt storlek. Sådana anordningar är utrustade med en vinkelväxellåda.

Modellerna har låg effekt, saknar slagverksmekanism och används oftast för läxor.

Bild
Bild

På grund av det stora sortimentet är det ibland svårt för konsumenten att bestämma valet av önskad modell och köpa det bästa alternativet för sig själv. Låt oss ta reda på vad vi ska titta efter när du köper en borr.

Subtletter av val

När du väljer utrustning är det värt att bestämma för vilket arbete verktyget köps. Om du planerar att använda borren sällan eller under en kort tid (den optimala tiden för kontinuerligt arbete är högst 15 minuter) är det bäst att titta närmare på hushållsmodeller. Sådana enheter kännetecknas av liten vikt och dimensioner, svagare effekt och överkomliga kostnader.

Om borren sällan används är det ingen idé att betala för mycket för professionella modeller. För hemmabruk är modeller med en effekt på 500-900 watt med en rotationshastighet på 500 varv / min ganska lämpliga.

Bild
Bild

För professionellt arbete är det bäst att titta närmare på slagborrar med en effekt på 1 kW eller mer .… Med det här verktyget kan du snabbt borra ett genomgående hål.

Du kan välja och stötfria enheter, men det bör komma ihåg att de inte är lämpliga för borrning av "tung" betong, konstgjord eller natursten.

Nästa parameter som du bör vara uppmärksam på är typen av mat. Det kan vara från elnätet eller från det laddningsbara batteriet. Som regel är fristående modeller dyrare än elektriska. Dessutom är det nödvändigt att bestämma vilken uppsättning ytterligare funktioner som krävs.

Följande alternativ underlättar guiden:

  • bakåt (omvänd rörelse) - låter dig ta bort en fastkörd borr eller använda verktyget som en skruvmejsel;
  • klämmor och stopp - med deras hjälp är det enkelt att göra ett hål med önskat djup;
  • flera driftsätt;
  • låsa låsknappen;
  • närvaron av en nyckellös chuck;
  • bakgrundsbelysning.
Bild
Bild

Ju fler funktioner verktyget stöder, desto dyrare blir det.

Tips för användning

Efterlevnad av tillverkarens rekommendationer för korrekt användning av borrmaskinen är en garanti för lång och problemfri drift av utrustningen. Läs instruktionerna innan du använder verktyget för första gången.

  • Det är bara nödvändigt att utföra arbete när du använder korrekt valda komponenter. Annars är risken för överbelastning av motorn hög, vilket ofta leder till för tidigt fel.
  • Ett hushållsverktyg får inte arbeta mer än 4 timmar om dagen, medan den maximala kontinuerliga driften av enheten inte får överstiga 20 minuter. Professionella modeller är utformade för längre användning.
  • Slagläget för borrmaskinen bör användas mindre ofta än den huvudsakliga. Annars blir nyckelfria chuckar snabbt oanvändbara och chucken måste bytas ut.
  • Det är oacceptabelt att slå på backläget när du arbetar med ett slag.
  • Om du behöver borra ett tätt material, bör du först använda en tunn borr, och först då en tjockare.
  • För att batteriet ska fungera länge, håll inte verktyget på laddning längre än tillverkaren rekommenderar.
  • Använd inte en flexibel axel när du använder slagborrar eller höghastighetsborrar.
  • Använd skarpa borrar vid arbete. De skär in i materialet snabbare och bättre och förhindrar överbelastning av motorer.
Bild
Bild

Ibland tar ägarna av borrar väl hand om verktyget, följer alla rekommendationer för användning, men enheten går fortfarande sönder. Det finns en förklaring till detta - alla knutar, även de mest pålitliga, slits ut med tiden. Om borren börjar skräpa kan du försöka reparera den själv.

Hur repareras?

Det finns två typer av borrbrott - elektrisk eller mekanisk. Tecken på elektriska problem - ingen motorrotation, ingen varvtalsreglering eller ingen backfunktion. Om verktyget inte reagerar på att slå på, är det första steget att inspektera tråden vid basen och nära kontakten.

Skada på kabeln orsakar ofta att enheten inte fungerar. Om tråden är intakt bör du demontera enheten och kontrollera med en ohmmeter startknappens startkondensator och motorlindningar.

Bild
Bild

Till skillnad från elektriska störningar är mekaniska skador mycket vanligare. Ofta står användarna inför att kassetten misslyckas. Med detta fel är det ofta omöjligt att ta bort borren på grund av skador på växelanslutningen. I det här fallet måste du byta patron. Processen är enkel, även en oerfaren mästare klarar arbetet. I de flesta modeller är delen fäst på axeln med en skruv.

För att ta bort chucken är det nödvändigt att skruva loss skruven och vrida chucken kraftigt med kraft i motsatt riktning. Om delen installeras med en avsmalnande yta måste den slås ut med lätta slag längs änden längs verktygskroppen.

Efter åtgärderna tas patronen bort, ersättas med en ny och monteras i omvänd ordning.

Rekommenderad: