Borrhammare Hitachi: Egenskaper Hos Den Sladdlösa Borrhammaren, Modellserie, Val Av Borste Och Fat För Den. Reparation Av Fel

Innehållsförteckning:

Video: Borrhammare Hitachi: Egenskaper Hos Den Sladdlösa Borrhammaren, Modellserie, Val Av Borste Och Fat För Den. Reparation Av Fel

Video: Borrhammare Hitachi: Egenskaper Hos Den Sladdlösa Borrhammaren, Modellserie, Val Av Borste Och Fat För Den. Reparation Av Fel
Video: FixarTV | Verktyg | Välj Rätt Borrhammare 2024, Maj
Borrhammare Hitachi: Egenskaper Hos Den Sladdlösa Borrhammaren, Modellserie, Val Av Borste Och Fat För Den. Reparation Av Fel
Borrhammare Hitachi: Egenskaper Hos Den Sladdlösa Borrhammaren, Modellserie, Val Av Borste Och Fat För Den. Reparation Av Fel
Anonim

Elverktygsföretaget Hitachi behåller sin position som marknadsledande inom liknande byggmaskiner. Användarna anser att utrustningens prestanda och kraft är den främsta kvalitetsfördelen. När man utvecklar nya arter är varumärkets specialister beroende av optimering och måttlighet. Alla dessa egenskaper kan observeras i Hitachi roterande hammare, som är tillgänglig för användare i olika modifikationer.

Bild
Bild

Vad det är?

Hammarborr kom till människors tjänst under 1800 -talet, när gruvindustrins utveckling började. Dess huvudsakliga funktion är att slå till vid borrning. Tekniken fick sitt derivatnamn från det latinska ordet perforo - att slå. Om du gör en bokstavlig översättning av ordet "puncher" får du "punching machine".

De som inte har erfarenhet av byggnadsarbete och teknik ser kanske inte så stor skillnad mellan en borrmaskin och en borrmaskin . Den första är mycket lättare och passar uteslutande för enkelt arbete i vardagen. Det är bekvämt att borra hål för fästelement, till exempel för att installera hyllor eller en spegel. Det används för att arbeta med material som gips, trä eller betong. Kort sagt, vad hon kan borra. Men hon kan inte längre bryta igenom en kraftfull vägg genom och igenom, och här kommer en stansare till hjälp för byggarna. Han borrar inte bara igenom materialets tjocklek, utan slår samtidigt igenom det med slag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slagkraften hos Hitachi-perforatorer har en start från 1, 4 J till 20 J. I vikt, från 2 till 10 kg. Följaktligen bestämmer dessa indikatorer utrustningens kraft och dess syfte. För japansk teknik blir det inte svårt att stansa ett hål upp till 32 mm i diameter i metall och upp till 24 mm i betong. Denna indikator beror på ändringen av Hitachi -enheten.

Perforatorer används för arbete i vardagen, liksom på storskaliga byggarbetsplatser och vägreparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Perforatorer skiljer sig åt i flera typer.

  • Elektrisk eller laddningsbar . De fungerar både från elnätet och från batterier. De är fästa på själva instrumentet eller på ett speciellt bälte.
  • Pneumatisk . De används under svåra förhållanden, till exempel i explosiva miljöer.
  • Bensin . De fungerar som jackhammare. Används oftast vid vägarbeten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare av Hitachi -märket spårar efterfrågan över hela produktlinjen. Det största intresset för byggmarknaden orsakas av roterande hammare av batteriklass, i synnerhet på litiumjonceller. Den sladdlösa borrhammaren är idealisk för tuffa, kraftiga byggjobb. Men det betyder inte alls att tillverkaren har övergivit lätta nätverksmodeller. Ledaren i denna klass tillhör Hitachi DH24PH roterande hammare. Det tas oftast för byggnadsarbete i vardagen.

Modellutbudet kännetecknas också av typen av patroner: Max och Plus. Typ 1 SDS -skaftlåsmekanism används på tunga bergborrar. Plus går till vanliga storlekar på munstycken. Förkortningen SDS är en förkortning för Steck-Dreh-Sitzt, som översätts från tyska med "infoga, vrid, säkra".

Bild
Bild

Dimensioner

Det finns tre huvudklasser av bergborrar på byggmarknaden. Den mest populära är ljusklasstekniken. Det står för cirka 80% av det totala antalet producerade bergborrar. Utrustning som väger upp till 4 kg, med en effekt på 300-700 W, med en chock på upp till 3 J. Fungerar i tre lägen:

  • borrning och mejsling;
  • endast borrning;
  • bara mejsling.

Sådan utrustning köps oftast för hushållsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

En genomsnittlig borrmaskin i vikt kan nå 8 kg. Den har en effekt på 800 till 1200 W, en effekt på 3 till 8 J. Den fungerar i två lägen. Till skillnad från sin lätta bror är ett av lägena uteslutet från det. Det finns en "borrning + mejsling" -funktion, men de andra två varierar beroende på hammarborrens syfte. Sådan utrustning köps för produktionsbehov.

Tung utrustning fungerar också i formatet "2 lägen". Perforatorer av denna klass har den största vikten - mer än 8 kg, slagkraft upp till 20 J. De har en effekt från 1200 till 1500 W. Tungvikt används för att bryta och borra mycket hållbara ytor och material.

Bild
Bild

Övriga tillbehör

När du köper en Hitachi roterande hammare får användaren själva verktyget med alla komponenter i enheten och ett fodral för att förvara och bära den. Det rekommenderas att rådgöra med butiksspecialisterna innan du köper, vilka andra ytterligare enheter som kan behövas för dess vidare drift. Som regel innehåller sortimentet alltid en mängd olika bilagor, tillägg, förbrukningsvaror.

Det finns följande typer av bilagor:

  • konstruktion borra;
  • borr;
  • mejsel;
  • topp;
  • skulderblad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom köps adaptrar, adaptrar, förlängningssladdar för kablar. Hitachis utvecklare noterar särskilt att de flesta komponenterna är universella och lämpliga för olika typer av roterande hammarmodifieringar. För att utrustningen ska fungera är det nödvändigt att smörja regelbundet med en speciell teknisk vätska.

Borstarna och pipan ingår redan i den allmänna satsen för den köpta roterande hammaren . Tekniken tenderar dock att gå sönder. Varje komponentdel kan alltid hittas och köpas i specialaffärer, ersätta den trasiga med en ny själv eller genom att överlåta den till proffs. Att köpa tillägg eller reservdelar för reparation kommer inte att vara ett ekonomiskt problem för ägaren eftersom Hitachi har en överkomlig prispolicy.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du går och handlar måste du fråga dig själv - i vilket syfte krävs en stansare. Om till exempel betongväggar ska förstöras, är det värt att titta närmare på sortimentet av medelstora och tunga perforatorer. Och det är också värt att omedelbart tänka på var arbetet kommer att utföras. Och detta är ett nytt val för köparen. Vilken är bättre: kör på el eller batterier.

Bild
Bild

En sladdlös borrmaskin kan förresten kosta 2-4 gånger dyrare än en liknande nätverksborr. För att undvika prisfällan rekommenderar erfarna användare att köpa en extra kabel av rätt längd.

Det är omedelbart värt att bestämma hur man använder perforatorn . Det bästa alternativet är i "tre" -läget, vilket gör att du kan byta det när du arbetar med olika material. Detta kommer att hålla utrustningen igång så länge som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför Hitachis roterande hammare med liknande utrustning från andra tillverkare, bör följande egenskaper noteras:

  • brist på onödiga nyskapade funktioner;
  • stabil effektnivå;
  • strukturell tillförlitlighet.

Tack vare detta bildas ett övergripande gott intryck om tekniken, från vilken händerna är minst trötta. När det gäller priset upprätthåller det japanska märket roterande hammare en övergripande prisbalans i jämförelse med andra tillverkare. Kostnaden för utrustning, till exempel i onlinebutiken med lätta borrar, sträcker sig från 5, 5 tusen rubel till 13 tusen rubel. Priset kan vara högre med 1-2 tusen rubel om enheten köps på ett servicecenter. Samtidigt får borrhammaren en garanti för reparation och underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Borrhammaren är en kraftfull och robust teknik. Men han behöver också viss omsorg och uppmärksamhet. Vid köp får varje användare en bruksanvisning som gör att utrustningen kan fungera länge.

  • Vid utbyte av reservdelar måste utrustningen utan avbrott kopplas från elen.
  • Starten av driften och slutförandet utförs i "inaktiv" -läge.
  • Arbetet med att borra djupa hål utförs steg för steg, eftersom det är nödvändigt att ständigt rengöra borren från små partiklar och smuts.
  • Tekniken ska inte fungera med full kapacitet, bara i vissa fall. Det är bäst att hålla sig till den "gyllene medelvägen".
Bild
Bild
  • Borrhammaren är inte en hammare, även om den ibland används för detta ändamål. Arbete i detta läge är tillåtet med högst 20% av den totala produktiviteten.
  • Instruktionerna anger tydligt tidpunkten för smörjarbete, byte av kolborstar. Detta måste alltid komma ihåg.
  • Efter avslutat arbete blåses tekniken igenom. För att göra detta måste det fungera i viloläge i 1-2 minuter. Detta kommer att bli av med damm.
  • Enheten måste torkas ren. Det ska vara en ren och fuktig trasa, aldrig våt.
  • Användning av rengöringsmedel som bensin och lösningsmedel är förbjuden. Det är tillåtet att utföra rengöring med en tvålösning med låg koncentration.
  • Efter rengöring torkas tekniken med en torr trasa och skickas till sitt fodral.
  • Enheten förvaras på en torr plats utom räckhåll för barn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Felsökning

Vid störningar är det nödvändigt att ta reda på vilken del de kan relatera till: mekanik eller elektricitet.

Typiska elektriska fel:

  • knappen fungerar inte;
  • det finns ingen smidig start och hastighetskontroll;
  • gnistor kommer från borstarna.

Typiska mekaniska fel:

  • det finns främmande buller;
  • slaget var borta;
  • fett "spottar".
Bild
Bild

För att åtgärda dessa problem är det inte alls nödvändigt att kontakta servicecenteret. Reparation kan göras för hand. Låt oss ta en titt på vilka åtgärder som måste vidtas vid några fel. Om stansen inte svarar på knappen.

  • Ledningar brann ut eller föll ur terminalen. Byt ut eller återför kablarna till deras plats.
  • Ledningarna i nätverkskabeln var vridna och brutna i handtagets område. Skadan avlägsnas och kabeln återansluts.
  • Slitna motorborstar. De byts ut.
  • Damm igensatt. Demontera och rengör.
  • Utveckling av en knapp. Det håller på att bytas ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns någon mjukstart och hastighetskontroll, är troligtvis orsaken fel på tyristorn. Knappen byts ut.

Vid en gnista av borstarna händer detta när de pressas svagt mot rotoruppsamlaren, eller om de är slitna. Det är nödvändigt att byta ut dem.

När motorn börjar sprinkla med gnistor ligger orsaken i dammet på borstarna och uppsamlarkontakterna. Rengöring kommer att rätta till situationen. När borsten börjar gnista på ena sidan beror problemet på ett sammanbrott i statorlindningen. Om på båda sidor - rotorn brann ut. Det är nödvändigt att byta ut hela motorn eller dess enskilda delar.

Onormalt mekaniskt buller kan uppstå när det finns ett lagerproblem. De byts ut.

Naturligtvis är varje fall olika. Ibland låter bullret bara sin ägare veta att det är dags att byta smörjmedel.

Bild
Bild

Om enheten började spotta ut fett, uppstod problemet på grund av slitage på oljetätningarna. De kommer att behöva bytas ut.

När borrhammaren börjar hamra dåligt är problemet i kompressionskolvringen. Det är bara slitet. En annan orsak till dålig prestanda hos utrustningen kan vara närvaron av damm och smuts i smörjmedlet. Ersättning kommer att krävas.

Om perforatorn slutar slå, är detta ett symptom på anfallareformation. Erfarna användare rekommenderas att fasa ut emeriet och återställa det till sitt ursprungliga utseende.

Rekommenderad: