Borrhammare AEG: Egenskaper Och Reparation Av Sladdlösa Hammare

Innehållsförteckning:

Video: Borrhammare AEG: Egenskaper Och Reparation Av Sladdlösa Hammare

Video: Borrhammare AEG: Egenskaper Och Reparation Av Sladdlösa Hammare
Video: How to repair electric hammer 2024, Maj
Borrhammare AEG: Egenskaper Och Reparation Av Sladdlösa Hammare
Borrhammare AEG: Egenskaper Och Reparation Av Sladdlösa Hammare
Anonim

AEG borrhammare är av hög kvalitet och kan användas under lång tid. Den tyska koncernen erbjuder flera modeller som är utformade för att lösa vissa specifika uppgifter. Valet mellan dem är ganska svårt om du inte känner till några av finesser.

Bild
Bild

Specifika versioner

Bland batterimodifieringarna med tillbehör av ytterligare redskap enligt SDS + -systemet sticker 18v BBH18 -modellen ut. Själva stanshuset liknar den latinska bokstaven L. Det hjälper till att slå hål upp till 2,4 cm i storlek även i en betongyta. Energin för varje stöt är tillräcklig för att enheten ska fungera med hög prestanda. Eftersom enheten har möjlighet att avbryta vridning kan du också haka väggar med den.

Bumpless -läget är värdefullt vid bearbetning av metall- eller träkonstruktioner . Själva kroppen, tillverkad av starkt stål, är nästan oförstörbar. Och kopplingen ger ytterligare skydd till de inre komponenterna. Samtidigt skyddar det användaren. Batteriet är tillverkat med en speciell teknik för att minska risken för överbelastning.

Bild
Bild

BBH 12 anses också välförtjänt som en intressant batterimodell. Enheten kan göra hål med en diameter på upp till 1, 3 cm. Liksom i det föregående fallet finns ett stötfritt läge för normalt arbete med trä och metall. Dessutom finns det en adapter för bitar och en batteriladdningsindikator. Massan på borrmaskinen är 2 kg och under drift avger den 80 dB brus. Det betyder att det helt enkelt är utslag att använda din enhet utan hörselskydd.

När du behöver den mest praktiska och produktiva enheten bör du föredra KH 24 IE -modellen . Det är en 3-läges, vändbar borrhammare som kan stansa hål från 1,3 cm (i verktygsstål) till 3 cm (i de flesta träslag). Förutom kopplingen skyddas användaren av ett par halkfria handtag. SDS + chucken är utformad på ett sådant sätt att verktygsbyten är enkla. Perforatorn uppskattas av konsumenterna som en solid enhet som gör att de med säkerhet kan lösa de flesta uppgifterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att kontakta specialiserade tjänster för reparationer så sällan som möjligt är det nödvändigt från början att välja exakt den borrmaskin som uppfyller de specifika kraven. Det finns inga speciella hemligheter för erfarna hantverkare, men trots allt är inte alla erfarna hantverkare. Den viktigaste klassificeringen av borrmaskiner är enligt antalet lägen som de har. Enkelmodiga enheter har ingen speciell användning i vardagen, de behövs främst av proffs för att lösa ett smalt arbetsområde.

Samtidigt klarar tekniken själva av uppgifterna på ett briljant sätt.

Bild
Bild

Tvålägesmodellerna kombinerar hammarborrning med konventionell borrning eller mejsling . Trefunktionsenheter har maximalt med möjligheter. Efter att ha behandlat antalet funktioner som används måste du vara uppmärksam på nivån på kraft och styrka. Dessa siffror ska inte förväxlas eftersom stötens kraft aldrig absorberar all förbrukad effekt. Lagen om energibesparing utesluter skapandet av enheter där all ström går utan förlust in i rörelsen av verktygets arbetsdel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men slagkraft och kraft är nära besläktade. Om det finns mer än en indikator, så är den andra också mer, du ska inte jaga dem igen, eftersom en "starkare" enhet alltid är tyngre. Hemma är inte bara en lätt borrmaskin att föredra. Det är önskvärt att dess patron också fixeras eller tas bort utan nyckel. Ja, det här är något mindre pålitligt, men tidsbesparingen motiverar skillnaden. För att inte fördjupa oss i den avlägsna tekniska och fysiska djungeln listar vi flera kriterier som en hushållare måste uppfylla:

  • effekt inte mindre än 600 och inte mer än 900 W (det är denna korridor som är optimal enligt de flesta experters uppfattning);
  • slagkraft från 1, 2 J, men inte mer än 2, 2 J (du behöver fortfarande inte bryta igenom armerade betongväggar igen);
  • närvaron av alla tre huvudlägena (eftersom det inte är känt i förväg vad som måste mötas);
  • justering av vridfrekvensen (så att olika ytor kan bearbetas);
  • en hylsa som skyddar mot att borr eller borr fastnar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur repareras?

Även om det blå AEG -märket sitter fast på enheten ger det inte en fullständig garanti för att det inte går sönder. Problem kan påverka både de mekaniska och elektriska komponenterna i bergborren. Båda är arrangerade på ungefär samma sätt som i en elektrisk borr. Men det finns en skillnad i metoden för överföring av ansträngning. Medan borrmakare föredrar att utrusta dem med ett växelpar, använder borrtillverkare en fullformad växellåda. Oavsett vad som exakt gick sönder är det första du ska göra att rengöra fodralets utsida. Då kommer kontaminering inte in. Ett typiskt arbetsflöde är följande:

  • öppna höljet;
  • tvätt av delar;
  • noggrann visuell inspektion;
  • byte av problemdelar;
  • täck vid behov med det fett som anges i bruksanvisningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När hammarborrkronan inte vill flytta till arbetsläget behöver du inte öppna huset . Det räcker med att rengöra patronen från smuts. Om detta inte hjälper måste det ändras. Men vid fel på omkopplaren måste du fortfarande demontera enheten. Men du kan hitta problemet även utan att kontakta specialister.

Låt oss säga att en stansare bara inte fungerar. Det första steget bör alltid vara att kontrollera om det finns ström i nätverket. Även om det finns en, är det användbart att kontrollera matningskabelns hälsa. För batterimodeller rekommenderas att kontrollera batteriets laddning och kvaliteten på kontakterna.

Du kan kontrollera om strömmen flyter med en testare.

Bild
Bild

Ibland fungerar inte borrmaskinen helt enkelt på grund av de oxiderade kontakterna på startknappen. Du kan titta på dem genom att öppna bakstycket. Även om det inte finns några synliga tecken på oxidation, kommer testaren att säga det sista ordet. Kontakter behöver inte ens rengöras. Mycket mer korrekt att ändra hela stansen.

Elmotorborstarna kan bytas ut för hand . Men ankaret tillåter inte sådan behandling, som statorn och andra delar av motorn. Endast kvalificerade specialister bör arbeta med det. Om hastighetsregulatorn går sönder är det bäst att ändra den helt.

Försök att fixa något utan ersättning är ineffektiva.

Rekommenderad: