Drills "Interskol": Hur Tar Jag Bort Och Byter Patron? Vilket Instrument Ska Man Välja: Slagverkande Eller Obetonad? Reparation Av Elektrisk Borrmixer

Innehållsförteckning:

Video: Drills "Interskol": Hur Tar Jag Bort Och Byter Patron? Vilket Instrument Ska Man Välja: Slagverkande Eller Obetonad? Reparation Av Elektrisk Borrmixer

Video: Drills
Video: Lund IV 2013 - Preliminary Debate 2 2024, Maj
Drills "Interskol": Hur Tar Jag Bort Och Byter Patron? Vilket Instrument Ska Man Välja: Slagverkande Eller Obetonad? Reparation Av Elektrisk Borrmixer
Drills "Interskol": Hur Tar Jag Bort Och Byter Patron? Vilket Instrument Ska Man Välja: Slagverkande Eller Obetonad? Reparation Av Elektrisk Borrmixer
Anonim

Det ryska företaget "Interskol" under en relativt kort arbetsperiod lyckades framgångsrikt etablera sig på marknaden för verktygstillverkare. Detta blev möjligt på grund av kombinationen av hög kvalitet, rik erfarenhet och professionalism hos tillverkare och ett förmånligt pris på varor. Hittills har över 40 miljoner enheter Interskol -produkter sålts inom Ryska federationen, och detta är inte att nämna leveranser utomlands via onlinebutiken.

Under en ganska lång tid har en av de mest populära produkterna av märket varit elektriska borrar, som skiljer sig åt i kvalitet jämfört med andra tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Varumärket Interskol erbjuder över 15 modeller av borrmaskiner. Deras sortiment inkluderar slag- och icke-slagverksinstrument, en- eller tvåväxlad. Kapaciteten varierar t.ex. du kan välja en borrhammare på 300 W, eller så kan du rösta på modellen DU-22 / 1200ERP2, vars effekt når 1200 W.

Borrarna skiljer sig också i vikt, till exempel är massan på den ena lika med 1 kilo, och den andra väger nästan 4. Detta påverkas av funktionerna i verktyget.

Företaget erbjuder övningar för arbete med ömtåliga föremål (tegel, kakel eller keramik), samt modeller för alla typer av material, inklusive trä och metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi analyserar varumärkets prispolicy, erbjuder Interskol-märket ett ganska bra pris för sina produkter av hög kvalitet. Tänk till exempel på den enklaste borrhammaren D-10 / 300ER. Dess pris är 1 490 rubel. Naturligtvis, när uppsättningen funktioner växer, ökar också betalningen för enheten.

Till exempel börjar kostnaden för en kraftfull tvåväxlad slagborrmaskin DU-16 / 1050ER, lämplig för arbete som mixer, vid 4 520 rubel. Kort sagt, fler alternativ kräver mer pengar. Men när du väljer någon modell förblir produktens höga kvalitet oförändrad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Företaget "Interskol" använder all den mest moderna tekniken vid tillverkning av sina produkter.

  • Var och en av modellerna är redo att skryta med en högpresterande motor. Dessutom är borrarna utrustade med borstväxling, vilket ger ett lika högt vridmoment både framåt och bakåt.
  • Hammerfria borrar av detta märke används för att göra hål både i mjuka material (till exempel i trä) och i mer hållbara strukturer (metall, stål, plast). Slagborrar är mest efterfrågade, som mästerligt kombinerar möjligheten till konventionell borrning och borrning med axiell påverkan (det vill säga borrning). Dessa verktyg kan ge tillräckligt högt vridmoment och är väl lämpade för att skapa hål med stort djup.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det bör noteras den höga hastigheten på borrarna. Detta gör att du kan arbeta med verktyget snabbt och exakt.
  • Den viktigaste fördelen är naturligtvis tillförlitligheten hos produkterna från detta märke. Men även om något händer med instrumentet kan du alltid kontakta servicecenteret. De finns i stort antal i många städer i Ryssland.
  • Naturligtvis noterar varje ägare av ett verktyg från detta företag den tillräckliga kostnaden för produkter, och detta är en nyckelfaktor vid köp, särskilt i kombination med utmärkt kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Ägare av Interskol -verktyg märker fortfarande nackdelarna med borrmaskiner.

  • Dessa inkluderar till exempel den svaga inbyggda belysningen av arbetsområdet för vissa modeller av detta företag. Många noterar den otillräckliga längden på elektriska ledningar, vilket inte alltid är bekvämt när man arbetar i stora utrymmen.
  • Det händer att hastigheterna inte växlar omedelbart, men detta beror troligen på den specifika modellen och dess användbarhet.
  • Vissa typer av borrar är utrustade med tillräckligt breda ventilationshål genom vilka skräp och produktionsavfall kan komma in.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det viktigt att komma ihåg att alla brister är förknippade med de förhållanden under vilka detta verktyg används, med dess användbarhet.

För att undvika problem måste du vara försiktig när du köper, bekanta dig med borren i butiken och ställa konsulten de frågor du är intresserad av.

I alla fall konvergerar mångfalden av åsikter om en sak - produkterna från varumärket Interskol har ett stort antal fördelar, på grund av vilka man helt kan förbise mindre brister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Som nämnts ovan erbjuder det ryska företaget ett ganska brett utbud av borrar. Din uppmärksamhet kan riktas mot en låghastighetsborrmaskin med en hastighet på 650 varv / min eller verktyg med högt vridmoment. Du kan välja rätt borrmaskin från elektriska och pneumatiska modeller. Det är möjligt att köpa långsamma verktyg eller de som är utformade för enklare och mer standardarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta en titt på Interskols produktsortiment med några av produkterna som exempel.

Chock

De mest populära bland slagborrar är nästan alla erbjudna modeller, eftersom var och en av dem har sina egna egenskaper, och köparen väljer en produkt utifrån sina egna behov.

  • Modell DU-13 / 780ER är en av de bästa. Dess effekt når 780 W, vilket är tillräckligt för storskaliga byggnadsarbeten. Bekvämlighet ligger i närvaron av ett extra handtag, vilket är viktigt när man arbetar med mycket hårda ytor. Diametern på en lämplig borr når 13 millimeter och varvtalet är 2700 rpm. Den väger 2,2 kilo och är bekväm nog för långvarigt arbete.
  • Och här modell DU-16 / 1000ER kan produceras med märket "Professional", eftersom dess effekt når 1000 W och borrdiametern når 16 millimeter. De främsta fördelarna: metallväxellåda, som säkerställer säkerheten, det extra handtaget hålls på ett aluminiumfäste, närvaron av en hastighetsomkopplare samt en ganska smidig varvtalsreglering, vilket naturligtvis är bekvämt när du arbetar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Obetonad

I kategorin "borrlösa borrar" den mest fördelaktiga prismässigt är modellen D-10 / 300ER - priset på den officiella webbplatsen når inte 1,5 tusen rubel lite. Den är anpassad för arbete med borrar med liten diameter, lämplig för arbete med termoplastiska material, och dess lilla volym och låga vikt påverkar resultatet av processen endast från en positiv sida.

Den kanske dyraste och mest professionella modellen i denna kategori är modellen D-16 / 1050R2.

Priset är 5 tusen rubel, men kvaliteten på denna borr kan anses vara den bästa. Utan tvekan är detta den mest kraftfulla motorn som ger verktyget hög prestanda under en ganska lång period. Metallhuset på växellådan av lätt legering gör att den kan arbeta under ganska svåra förhållanden. 16 mm nyckelchucken är idealisk för stora verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar

Sladdlös slagborrmaskin DAU-10 / 18L2 är utmärkt för många typer av byggnadsarbeten … Slagläget säkerställer en framgångsrik borrprocess på hårda ytor, litiumjonbatteriet låter borren förbli laddad under lång tid, modellen har en hög energiförbrukning och det finns också en LED-bakgrundsbelyst arbetsyta, som är mycket bekvämt. Priset, i jämförelse med elverktyg, är ganska högt och når 6 290 rubel, men det är fullt motiverat.

Tillverkare har förutsett och ett billigare alternativ från samma kategori, till exempel en sladdlös borrmaskin DA-10 / 12M2 (2 enst.). Det finns också ett bra fodral med verktygets optimala position, och en laddare med en bekväm laddningsindikator och en bakgrundsbelysning som riktas exakt dit du behöver det.

Egenskaperna hos denna modell kombineras perfekt med alla jobb och överensstämmer helt med kostnaden. Perfekt för nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borrmixer

I den här kategorin, förmodligen den mest populära är modellen D-16 / 850ER … Den har en kraftfull elmotor som ger en långvarig process, metallkroppen hjälper borren att hålla sig i gott skick under lång tid.

Med denna borrmixer kan du inte bara blanda blandningar (från kitt till färg), utan också arbeta med en borr. Du kommer definitivt att behöva det om dina planer inkluderar en gör-det-själv-översyn.

Priset börjar på 4 tusen rubel, men kvaliteten kommer säkert att glädja dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du funderar på att köpa en borr är det viktigt att bekanta dig med några av egenskaperna hos ett verkligt högkvalitativt verktyg.

  • Var först och främst uppmärksam på enhetens kraft. Detta påverkar hur snabbt och effektivt borren utför sin uppgift. För hushållsarbete finns det tillräckligt med effekt på 500-700 watt.
  • Se om det finns en hastighetsjusteringsfunktion. Till exempel kräver slagning eller slipning en högre hastighet, och det tar cirka 500 varv / minut att dra åt en skruv. Därför är justering viktigt.
  • Borrdiameter. Det är känt att en sådan diameter anges i instrumentpasset för betong, metall och trä. Åtminstone når den 0,6 centimeter och växer sedan till 30 centimeter på multifunktionella modeller. Ett mellanvärde är dock tillräckligt.
  • Fokusera på typen av borrchuck. Det kan vara snabbkoppling eller nyckel. Utan tvekan är det mycket enklare att använda den första än den andra, eftersom du kan förlora den här nyckeln från den viktigaste. Men det händer också att en chuck med en snabb klämma inte håller länge. Det är upp till dig att bestämma.
  • Små saker som elektronisk hastighetsväljare, mjukstart eller knapphållning är också viktiga. Med deras hjälp kan du förenkla byggprocessen avsevärt och spara tid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

När du arbetar med något elverktyg är det först och främst nödvändigt att iaktta säkerhetsåtgärder.

  • Kontrollera enheten för eventuella skador, se till att inga elektriska ledningar passerar genom borrplatsen, låt inte vatten komma in, fixera borrhålet i chucken, kontrollera detta innan arbetet påbörjas.
  • Bekanta dig med borranslutningsdiagrammet för att undvika alla slags problem när du arbetar med verktyget. Markera det framtida hålet och tryck samtidigt på startknappen jämnt och skjut verktyget i riktning mot märket.
  • Släpp bara knappen när du drar ut borren helt ur det resulterande hålet. För storskaligt arbete är det bekvämt att använda stativet, men dess tillförlitlighet måste övervakas.
Bild
Bild

Hur repareras?

Störningar kan uppstå i såväl de elektriska som mekaniska delarna av borren. Du kan kontakta servicecentra för företaget "Interskol", som ligger i Rysslands stora städer. Här kan du byta ut de felaktiga delarna, men du kan sköta reparationen själv.

Till exempel, vid en chuckfel, är det nödvändigt att demontera borrkroppen, ta bort chucken själv och kontrollera kugghjulens skick i växellådan. Om tänderna förstörs eller fästelementen är slitna måste växeln bytas ut mot en ny

Bild
Bild
  • Problemet kan vara slitage eller bränning av borstarna. Detta kan lätt identifieras genom att det finns gnistor i kontaktområdet. Borstarna måste bytas ut mot nya. Skruva loss alla skruvar som förbinder kroppen och ta bort borstehållaren.
  • Problem uppstår ofta när man trycker på knappar, detta beror på frekvent användning av verktyget. I det här fallet kan du själv kontakta servicecenteret eller leta efter delar i butikerna.

Rekommenderad: