Hammerless Drill: Välj En Nätverkad Tvåväxlad Borr. Hur Skiljer Sig Slagverket Från Det? Bästa Elektriska Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Hammerless Drill: Välj En Nätverkad Tvåväxlad Borr. Hur Skiljer Sig Slagverket Från Det? Bästa Elektriska Modellerna

Video: Hammerless Drill: Välj En Nätverkad Tvåväxlad Borr. Hur Skiljer Sig Slagverket Från Det? Bästa Elektriska Modellerna
Video: Drill vs Impact Driver vs Hammer Drill 2024, Maj
Hammerless Drill: Välj En Nätverkad Tvåväxlad Borr. Hur Skiljer Sig Slagverket Från Det? Bästa Elektriska Modellerna
Hammerless Drill: Välj En Nätverkad Tvåväxlad Borr. Hur Skiljer Sig Slagverket Från Det? Bästa Elektriska Modellerna
Anonim

En modern borr har många funktioner: den borrar hål i olika material, utför en skruvmejsel, drar åt fästelement, med hjälp kan du slipa och polera trä, blanda lösningar. Idag har järnaffärer ett oöverträffat sortiment av hammarborrar, och detta överflöd komplicerar bara valet. Innan du köper en borr måste du tänka noga på i vilket syfte den ska användas. Studera sedan typer av verktyg, specifikationer, ytterligare funktioner. Denna kunskap hjälper dig att välja rätt modell.

Bild
Bild

Beskrivning

Borrmomentet beror på elmotorn, med hjälp av vilken rotorn flyttar växellådan och spindeln, vilket ökar eller minskar varvtalet. Verktyget har en funktion för kylning av motorn. Borrarna är monterade på en chuck som hålls på spindeln . Borren startas med en startbrytare, som också är en varvtalsregulator. Chuckar, på vilka borrar och andra arbetsverktyg är fästa, är snabbspända och de som dras åt med en skiftnyckel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kammarlösa borrmaskiner behövs för borrning med hög precision, för att hålla motorn igång är det bättre att inte använda dem för arbete med för täta ytor. I detta skiljer de sig från detaljerna hos en slagborrare, som övervinner ett hinder med ett slag.

Egenskaper

Genom att veta vilket arbete som ska utföras kan du välja en borr enligt de tekniska egenskaperna. Låt oss bo mer på dem.

Bild
Bild

Elmotoreffekt

Ju kraftfullare elmotorn, desto mer aktiv, längre borren fungerar och desto hårdare kan hindret övervinnas. Den är lämplig för borrning av tunga konstruktioner, lång kontinuerlig arbetsperiod. Varvtalet och produktens pris beror på motorns effekt. De som inte är ekonomiskt begränsade kan bestämma att för hushållsändamål, för säkerhets skull, är det bättre att välja en modell med en kraftfull motor, eftersom du inte vet på förhand vad du behöver göra i vardagen. Men ett sådant verktyg kommer att visa sig vara ganska tungt. När du monterar möbler eller gör hemreparationer med en borr kan belastningen från ett tungt verktyg kännas mycket snabbt. Därför är det bättre att välja det bästa alternativet när det gäller effekt och viktförhållande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Effekten hos borrlösa borrar ligger i intervallet 250-1500 watt. Laddningsbara modeller för hushållsbruk har en effekt på 550-850 watt. Om verktyget väljs inte för produktionsändamål, utan för hushållsbehov, är inte särskilt kraftfulla, kompakta produkter lämpliga. De kan arbeta upp till fyra timmar om dagen, med pauser efter var tjugo minuters kontinuerlig drift.

Rotationshastighet

Ju fler varv per sekund som borren gör, desto snabbare roterar den och desto mer intensivt producerar den hål. Om du måste göra många små hål när du arbetar med olika enkla ytor kommer en hög rotationshastighet att vara mycket användbar. Rotationshastigheten för borrlösa borrar är 2500-3500 rpm. Ju högre intensitet desto bättre, men ibland är det nödvändigt att minska hastigheten, för detta ändamål finns en hastighetsregulator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borrdiameter och vridmoment

För att förlänga livslängden för elmotorn ska du inte bryta mot de angivna borrparametrarna. Instruktionerna ska ange de maximala storlekarna på borrar avsedda för material med olika densiteter. Oväntad borrdiameter och materialstyrka ökar belastningen på motorn och kan skada den. Och vridmomentkarakteristiken är också viktig, vilket bestämmer skruvning av skruvar i material med olika densitet. Om borren också köps för konstruktionsblandningar bör en modell med högre vridmoment väljas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Borrar kan användas för hushåll, periodisk användning eller professionell, för daglig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell

Denna typ av borr används inte bara i produktionen, vissa skaffar den för hemändamål när mer omfattande arbete behövs än bara montering av möbler. De används för byggande av sommarstugor och uthus, översyn av utdragna reparationer, när arbete krävs med fasta betongytor. Professionella borrar har en stor motoreffekt och klarar långa och tunga belastningar. Intensiteten i arbetet med ett sådant verktyg är 10 timmar utan att skada motorn och huvudkomponenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hushåll

Hushållsborrar tål inte en stark kontinuerlig belastning, arbete med för hårda ytor. Men de har många fördelar: de är ergonomiska, lätta, lätta att hålla och kostar mycket mindre än ett professionellt verktyg. De olika typerna av verktyg inkluderar AC och sladdlösa borrar. Var och en av dem är utformad för specifika arbetsmoment. Verktygets hållbarhet beror på monteringens kvalitet och livslängden beror på konstruktionskunskaperna hos borrens ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nätverk

Elnätet inkluderar en hammarlös borr som drivs av ett uttag. Hon behöver en stabil elförsörjning, eftersom verktyget kan misslyckas från spänningsstötar. När du köper en borr är det bäst att tänka på en stabilisator direkt. Nätverksmodellen behöver inte bytas ut och batteriet är laddat, detta är dess plus. Nackdelen är oförmågan att använda verktyget på platser där det inte finns någon strömförsörjning.

Bild
Bild

Uppladdningsbar

Den batteridrivna borrmaskinen är ganska mobil, det är bekvämt att arbeta med den på gatan, på landet, på platser där det inte finns några uttag. En laddare levereras vanligtvis med en borrmaskin, det är nödvändigt att behålla två batterier, när ett är anslutet sätts det till laddning och arbetet fortsätter med den andra enheten. Sladdlösa borrar har också höga varvtal. För enkelhets skull är de utrustade med omvänd rotation (omvänd funktion), vilket gör det möjligt att skruva in och ut fästelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borrar kan utrustas med en av tre typer av batterier:

  • nickel-kadmium-det har inte tillräckligt med kraft för långsiktig stabil drift, men det är överkomligt i pris;
  • nickel -metallhydrid - något bättre än den föregående, men den är rädd för låga temperaturer, en sådan borr är inte lämplig för vinterarbete på gatan;
  • litiumjon är det dyraste och bästa batteriet, det kan fungera länge utan att behöva laddas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Förutom huvudåtgärden - borrning, har borrfria borrar olika tilläggsfunktioner. Innan du köper ett verktyg bör du noggrant bekanta dig med dem och förstå vad du kan behöva vid kommande användning.

  • Omvändfunktionen är mycket viktig för alla borrar, med dess hjälp utförs omvända rotationsrörelser. Om borren sitter fast i arbetsplanet kan den enkelt dras ut på detta sätt. Hammerlösa borrar är också skruvmejslar samtidigt, så det omvända blir ett obligatoriskt alternativ, så att du kan skruva loss fästelementen från ytan.
  • För att snabbt kunna byta arbetsverktyg köper de en modell med automatisk låsningsfunktion. Förresten, för samma ändamål väljer de borrar med nyckelfria chuckar. De finns i alla sladdlösa verktyg. Detta sparar tid för ominställning. Även om det är nyckelpatronerna som är mer pålitliga och tål en tung belastning.
  • Du kan välja en modell med elektronisk teknostyrning över olika arbetsmoment. Till exempel kan en sådan borr övervaka motoröverhettning, borrrotationshastighet eller överbelastning med mera.
  • Verktyg med ett extra handtag är bekvämare, de kan hållas med två händer, vilket gör arbetet enklare och mer effektivt.
  • Ibland monteras en våg i det extra handtaget som anger borrdjupet. Det ser ut som en stång, som vid önskad borrnivå blockerar åtkomst till ytan och inte tillåter dig att gå djupare.
Bild
Bild

Modeller

Efter att ha granskat kundrecensioner kan vi dra slutsatsen två modeller är särskilt populära.

  • Makita DP4010 elektrisk tvåväxlad borrmaskin Japansk produktion. Den har en nyckelpatron och 720W effekt. Kostnaden för en sådan modell är cirka 9 tusen rubel.
  • Elborr Metabo BE 751 600581810 tillverkad i Tyskland, med en nyckellös chuck, maximalt vridmoment på 30 Nm, två hastigheter och en motoreffekt på 750 W. Det kostar cirka 15 tusen rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en borr bör du fästa vikt vid den yttre fullständigheten. Modeller kommer över i en kartong. Det är att föredra att välja ett verktyg utrustat med ett fodral. Varje detalj kommer att ha sin plats i den, det här alternativet är bekvämt för förvaring och underlättar transport.

Rekommenderad: