DIY Mini Borr: Hur Man Gör En Enhet Från En Motor Enligt Schemat? Hemgjord Handborr Från En Mixer Hemma

Innehållsförteckning:

Video: DIY Mini Borr: Hur Man Gör En Enhet Från En Motor Enligt Schemat? Hemgjord Handborr Från En Mixer Hemma

Video: DIY Mini Borr: Hur Man Gör En Enhet Från En Motor Enligt Schemat? Hemgjord Handborr Från En Mixer Hemma
Video: Hur man byter borr i borrmaskinen 2024, April
DIY Mini Borr: Hur Man Gör En Enhet Från En Motor Enligt Schemat? Hemgjord Handborr Från En Mixer Hemma
DIY Mini Borr: Hur Man Gör En Enhet Från En Motor Enligt Schemat? Hemgjord Handborr Från En Mixer Hemma
Anonim

För små arbeten, särskilt tillverkning av elektriska mikrokretsar, behövs en borr. En vanlig elektrisk borr fungerar inte. Det är känt att många nödvändiga och användbara verktyg för en hemverkstad helt enkelt kan skapas med egna händer. En av dessa nyfikna hemlagade produkter är minibor.

Efter att ha rotat i gamla tillbehör är det ganska lätt att hitta motorer från alla typer av hushållsapparater eller leksaker. Alla andra element som är nödvändiga för aktivitet kan också hittas bland gamla föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Miniboran används ofta för olika uppgifter.

  • Gör hål i plast, kretskort för mikrokretsar och andra föremål … Naturligtvis kommer enheten inte att kunna borra genom tjockt järn, men för att göra ett hål i ett ark upp till en millimeter tjockt kommer det att finnas tillräckligt med styrka.
  • Fästning och skruvning av små hattskruvar och trådar … Sådana fästelement förekommer främst på automatiska maskiner (strömbrytare), elektriska ledningar, i kontorsutrustning, liksom i små elmotorer med låg effekt.
  • Utrustad med specialtillbehör, den kan användas som gravyr eller slipmaskin , för detta placeras sfäriska munstycken med ett grovt arbetsplan i dess patron. Under rotation bearbetar munstycket delen eller tillämpar önskat mönster.

För att förbättra resultatet och inte överhetta ytan, är det lämpligt att använda en oljeemulsion som minimerar friktionskraften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det här är de viktigaste områdena där miniborrningen övas, men bortsett från dem, den har funnits omfattande användning i vardagen, till exempel för bearbetning (rengöring) av två limmade föremål av plast eller glas … Vid förberedelse av lederna rengörs båda produkterna, varefter ytorna justeras så att bitarna ligger nära varandra.

Vad ska man göra av?

Det kan finnas flera alternativ för att göra en mini-borr gjord av dig själv. Din fantasi begränsas enbart av tillgången på nödvändiga ingredienser. En bärbar borrmaskin anses vara optimal ., tillverkad med egna händer från en motor från elektriska apparater. Motorer från en mängd olika enheter kan användas.

Låt oss lista några av dem

Hårtork … Detta alternativ kommer att vara det bästa, eftersom motorns resurs från hårtork är tillräckligt för att borren ska kunna utföra alla sina grundläggande uppgifter. Det begränsande antalet varv per minut för denna motor är 1500-1800.

Bild
Bild

Ljudinspelare … På grund av det faktum att motorn i ljudbandspelaren är extremt liten, är det enda som kan komma ur denna idé en borr för brädorna. Motorn drivs från 6 volt, vilket innebär att du måste hitta en lämplig laddare eller batteri.

Bild
Bild

Fiskespörullar … En liten borr kan göras av en enkel oudarulle. Dess konstruktion kommer att användas som en motor, och manuell rotation kommer att driva chucken med borren. Fördelen med denna metod är den enkla skapelsen och frånvaron av behovet av ström från ett batteri eller ett elnät.

Bild
Bild

Radiostyrda leksaker … Motoreffekten beror på tillverkaren. Kinesiska konsumentvaror är mestadels utrustade med svaga motorer. Exempel på kända märken som WLToys, Maverick eller General Silicone är utrustade med högkvalitativa, hållbara och, viktigast av allt, starka motorer.

Miniborren som monteras på denna grund kommer helt enkelt att "flyga".

Bild
Bild

Från en mixer täckt med damm någonstans i papperskorgarna, kan du också göra en så användbar enhet som en miniborrare eller graverare.

Bild
Bild

Eftersom vi inte behöver "uppfinna hjulet igen", eftersom mixern redan har sin egen kropp och elmotor, har vi gjort en separat beskrivning av hur man gör en borr från den här enheten hemma.

Så, vi behöver:

  • hölje och elmotor från mixern;
  • borrhylsa (bör köpas i en byggvaruhandel);
  • strömbrytare eller knapp.
Bild
Bild

Schemat för att skapa vår hemlagade produkt är följande:

  • demontera mixerkroppen;
  • vi sätter omkopplaren i höljet, sedan ansluter vi den till elmotorn;
  • nu behöver vi en spännhylsa, vi sätter den på motoraxeln;
  • gör ett hål i höljet för att matcha klämanordningens storlek;
  • vi monterar höljet, och vår hemlagade mini-borr är klar för användning;
  • installera en borr eller en graveringsfäste i spännanordningen och använd den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att mixerns elmotor inte är avsedd för långvarig drift, därför måste den stängas av då och då för att förhindra överhettning.

En sådan anordning räcker dock för att utföra enkelt arbete, till exempel att borra hål i brädorna eller gravera delar.

Spännmekanism

Nästa viktiga komponent i enheten är chucken som används för att hålla borren. För att göra en spännanordning måste du köpa en hylsa i förväg .… Det är en klämanordning som kan hålla fast cylindriska föremål. Efter att ha fixerat borren i spännhylsan och spänt den ordentligt på motoraxeln behöver du bara ansluta en strömförsörjningsenhet eller batterier till motorn.

En liknande förenklad version av en minibor kan redan borra hål.

Bild
Bild

Om du inte har någon önskan att ytterligare belasta dig själv och du inte kommer att använda verktyget särskilt ofta kan du låta det vara som det är.

Att hålla den "nakna" motorn i händerna är emellertid obekvämt, och mini-borren ser oattraktiv ut. För att komma igång med mållinjen behöver du ett skal och separata kontrollkomponenter.

Skalalternativ

Om det kommer att vara nödvändigt att gå till Aliexpress eller någon annan liknande portal för att göra en spännanordning för att göra en spännanordning, är allt mycket lättare med höljet. För att skapa det kommer skräp att göra, vilket som vanligt kastas.

Låt oss ta en titt på flera varianter

Antiperspirant deodorantflaska … Enskilda behållare av plast passar perfekt motorns dimensioner från en ljudbandspelare eller en CD -spelare. I en situation där motorn är något större, sätt in den med en liten sträcka. I locket på antiperspirantflaskan måste ett hål skäras för att ta bort hylsan. För större användbarhet kan du längst ner sätta in ett uttag för anslutning av en strömkälla, och på sidan finns en på / av -knapp. Detta gör det möjligt att hålla borren borta från blocket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hållare för anslutning av glödlampor … Alternativet är naturligtvis till liten nytta - det fungerar inte att göra ett hål i en så stark plast, därför måste strömknappen fixeras på skalet med lim.

Baksidan kan tillverkas av en såpbubbla.

Bild
Bild

Röret har rätt storlek . Vilket material som helst - stål, plast eller gummi. Sant, inte lika snyggt som alternativen ovan. Glöm inte att när du fixerar motorn på höljet bör det inte finnas några luckor, annars kommer borren sannolikt att ta slut under drift. Kallsvetsning eller superlim kan användas för hjälpfixering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ström- och kontrollkomponenter

Det är bra om du har en strömförsörjning med en styrenhet för inkommande ström - detta gör det möjligt att ändra borrens hastighet under drift. Om du använder en vanlig strömförsörjning, för ännu större komfort, är det lämpligt att installera en strömknapp på höljet. Kan användas som 2-lägesbrytare (på / av) och avbrytare - det beror på din smak. Det skulle inte skada att utrusta skalet med en plugg som är lämplig för strömförsörjningen.

Rekommenderad: