Fästelement För Däck: Dolda Och öppna Fästelement, Kläm- Och Monteringsklämmor, "Snake" Och "Cobra", Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Fästelement För Däck: Dolda Och öppna Fästelement, Kläm- Och Monteringsklämmor, "Snake" Och "Cobra", Andra Alternativ

Video: Fästelement För Däck: Dolda Och öppna Fästelement, Kläm- Och Monteringsklämmor,
Video: 15 Foot MONSTER Stuck in POOL DRAIN! 2024, April
Fästelement För Däck: Dolda Och öppna Fästelement, Kläm- Och Monteringsklämmor, "Snake" Och "Cobra", Andra Alternativ
Fästelement För Däck: Dolda Och öppna Fästelement, Kläm- Och Monteringsklämmor, "Snake" Och "Cobra", Andra Alternativ
Anonim

Terrassbräda är unik genom att den kan monteras på nästan alla sätt utan att förlora kvaliteten på resultatet. Strukturen är en förstärkning som möjliggör användning av olika material vid konstruktion av terrasser. Bristen på fästelement för terrassbrädor är behovet av ett individuellt urval av resurser för konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna funktioner

Denna terrassutrustningsteknik utförs med vissa verktyg: en elektrisk borr och bultar. Det kräver stora installationskunskaper, eftersom den minsta avvikelsen från normen kan leda till att strukturen kollapsar . Däckningen utförs genom att borra brädans yttre yta. I detta skede appliceras en elektrisk borr för att påverka strukturen hos den kovalenta polära bindningen.

Ett tjockt molekylskikt bryts ner och skapar utrymme för elektronmoln att röra sig och utlösa intensiva kemiska reaktioner . Resultatet är en kraftfull struktur som tål tung belastning, men kortlivad på grund av aggressiv installationsteknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter fästs terrassen på stockarna. För att öka konstruktionens styvhet används självgängande skruvar och bultar . I detta skede är det viktigt att hålla ett lika avstånd mellan lagermaterialen, eftersom ansträngningarna annars blir ojämna och terrassen kan gå sönder. Öppna fästelement för en däckbräda är ganska enkla att utföra med vissa färdigheter och är inte på något sätt sämre i lageregenskaper och styrka, men de har ett dåligt utseende jämfört med ett slutet utrustningssystem.

Bild
Bild

Det finns en annan teknik för att fixa terrassbrädor. Dess väsen ligger i användningen av WPC - brädor som innehåller en träpolymerkomposit. Varje år får dessa material fart i hushålls-, industri- och byggnadskonsumtionen av flera skäl.

  • Lång livslängd: hållbarhet på grund av intensiv brunisk rörelse i molekyler, samt hög motståndskraft mot korrosion, vilket minskar risken för skador på den yttre beläggningen under regn.
  • Slitstyrka: WPC -golvbrädor har en molekylär aluminiumfilm (skyddar beläggningen från syrepåverkan och efterföljande sönderdelning).
  • Inget behov av konstant underhåll: på grund av sina naturliga fysikaliska egenskaper behöver WPC -material inte konstant bearbetning och målning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen med dessa resurser för fixering av terrassbrädor är deras svaghet mot ultravioletta strålar . Vid temperaturer som överstiger 30 grader börjar de avge en obehaglig lukt och avger kemiska reagenser, vid temperaturer över 40 grader börjar materialet smälta och gradvis ändrar form. Installationen utförs med samma teknik som konventionella material, med undantag för användning av clips istället för bultar.

Man bör komma ihåg att de förstnämnda används för att utrusta den centrala delen av brädet, och självgängande skruvar behövs för att fästa extrempunkterna . Av ovanstående kan vi dra slutsatsen att det är möjligt att använda WPC -skivor endast på platser med låga temperaturer, annars kan många problem uppstå.

Att utrusta en terrass med konventionella material är opraktiskt med en öppen fastsättningsmetod om skönhet är i första hand, inte praktiskt.

Bild
Bild

Varianter av dolda fästelement

Tack vare denna teknik är det möjligt att med framgång fästa trägolv utan rädsla för höga belastningar på konstruktionen, korrosion och slitage. Livslängden är också lång - enligt genomsnittliga uppskattningar kan terrassbrädor tillverkade med dolda fästelement användas i 5-10 år . Den största skillnaden från öppen utrustning är terminalerna som inte är utanför, utan inuti kortet.

Den mest populära monteringsmetoden är Twin Stud . Tack vare honom är det möjligt att inte bara uppnå dränering av hög kvalitet vid kraftig nederbörd genom att skapa ett gap för brädorna att svälla, utan också att ge en tillförlitlig anslutning i stockarna för en träskiva.

Konstruktionens tillförlitlighet och styvhet uppnås genom användning av speciella dubbar, och tack vare galvaniserade fästelement korroderar inte strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klämma och plastklämmor, som används som extra skydd för strukturen, ger skivorna styvhet. En kontakt används för att hålla ihop dem. Installationsarbete kräver inte ett stort antal verktyg och arbetskunskaper, så Twin Stud -tekniken kan hanteras ensam. Valet av typ av dolda fästelement utförs enligt följande.

  • För att fixa terrassen i slutdelen: i detta fall används teknikerna "Key", "Cat" och "Cobra".
  • För att fixa element som skärs i en vinkel på 45 till 90 grader måste du använda "Ormen" och speciella hörn.
  • Om det är nödvändigt att installera fästelement under däck, använd "Bridge", "Crab", "Omega".
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyckel

Brittisk terrassteknik använder legeringar av rostfritt stål för att uppnå maximal korrosionsbeständighet. Utrustningen har formen av en nyckel, från vilken namnet på fästtekniken kommer . Den kan endast användas för terrass, vars tjocklek inte överstiger 2 mm. Annars tål "nyckeln" inte belastningarna och klyftorna. Samma situation uppstår med tunnare brädor.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Nyckel" låter dig få en slät, men samtidigt hård yta . Klämman ger extra styrka och förhindrar för tidigt slitage av strukturen. De resulterande produkterna har lång livslängd och bra skydd mot miljöpåverkan och nederbörd.

Bild
Bild

Kobra

Denna teknik för att fästa metallmaterial har blivit utbredd inom hemmet. Den används för snabb installation av terrasser och markiser med hjälp av profilresurser från olika träslag. Utseendet kännetecknas av närvaron av vinkeländar riktade i olika riktningar . En av ändarna har en horisontell förlängning, som påminner om en kobra. Den andra basen har 3 riktningar, vikande i olika vinklar från 45 till 90 grader.

Bild
Bild

Installationen utförs på samma sätt: under proceduren används dubbade fästelement som kräver ytterligare fräsarbete . "Cobra" har ett brett spektrum av applikationer, möjliggör högkvalitativ installation utan att offra tid och ekonomiska kostnader, erhåller en stabil och styv struktur som inte kräver ständig vård och underhåll, och ger också flera alternativ för att utrusta terrassbrädor.

Bild
Bild

Katt

Den används för installation av terrassbrädor med en tjocklek av 20 mm och högre och för användning av profilmaterial utan spår. En viktig förutsättning är tillverkning av trä med låg densitet. " Cat" låter dig hålla den yttre delen av strukturen intakt, medan den inre ytan inte förstörs av tung belastning . Utseendet på strukturen representeras av ett dubbad fästsystem, tack vare vilket flera brädor är anslutna till varandra. En av ändarna har ett skarpt stopp, vilket gör det möjligt att skapa ett mellanrum av metall.

Under installationen rekommenderas förborrning - det undviker problem vid användning och ökar också konstruktionens livslängd . Det resulterande fästelementet är anslutet till fördröjningen genom hålet. Den största fördelen med "Koshka" är enkelheten och snabbheten i installationen, vilket gör det möjligt att vägra ytterligare procedurer i form av svetsning och verktyg.

Gapet bildas automatiskt, bibehåller strukturens integritet och ursprungliga form. Användningsområdet är detsamma som för "Cobra".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orm

Den används vid individuellt val av vinkel för däck. För utrustningen används korrosionsbeständiga material för att säkerställa ett slätt och högkvalitativt golv . Strukturens utsida består av galvaniserade plattor och runda hål som förbinder fästelement. Ytterligare hål finns på sidorna, det viktigaste är närmare den centrala delen.

Bild
Bild

"Snake" ger högkvalitativ installation utan att skapa luckor. Denna effekt uppnås genom frånvaron av ett särskilt utsprång. Strukturerna är mycket motståndskraftiga mot nederbörd och miljöförhållanden. Huvudmodifieringen - "Båt" består av lövträ och många anslutande element.

Utseendet består av rektangulära plattor anslutna med skruvar och bultar. "Båten" används överallt, har en solid konstruktion och universella fästelement, bestående av medeltäthetskivor. Den har en lång livslängd och en skyddande yttre beläggning som skyddar skivorna mot korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krabba

Den används för dold installation av terrassbrädor för att få ett slätt och stelt golv. För att skapa strukturen används rostfritt stål, anslutet med ett spår för att öka materialets hållfasthet . Utseendet består av platta golvanordningar, fästa ihop genom att ansluta element i en horisontell och vertikal form. Mellanrum är släta extra element som inte har vassa ändar.

Bild
Bild

Bro

Den används för fasad- och terrassbrädor, vars höjd inte överstiger 10 mm. De mest utbredda är vid utrustning av produkter från WPC. Utsidan består av en platt metallplatta med ett runt hål i mitten . Strukturens ändar vilar på metallstöd, som också har sidohål.

Den största fördelen med "Most" är att denna utrustning gör att du kan bli av med effekten av korrosion på strukturen.

Bild
Bild

Omega

Den används för utrustning och beklädnad av terrassbrädor med ett symmetriskt spår. Den har flera modifieringar som skiljer sig åt i egenskaper, men har samma form ."Omega" används för installation av olika strukturer, möjliggör reparations- och installationsarbete med olika verktyg, samt för att ge brädorna hållbarhet och större styrka, tillsammans med en lång livslängd. När du arbetar kan du använda trä av valfri tjocklek och storlek, fästningar görs endast med skruvar, och installationen kräver inte mycket ansträngning och tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och tillbehör

Följande verktyg behövs för att fixa däckbrädorna

  • Skruvmejsel och hammare.
  • Elborr, skruvmejsel.
  • Skruvar, bultar och skruvar.
  • Installationsutrustning, elsvetsning.
  • Såg efter trä.
  • Måttband.
  • Brevpapper: lim, linjaler, pennfodral.

Endast med dessa verktyg och enheter blir det enkelt att arbeta med terrass.

Rekommenderad: