Avlyssningsmikrofoner: Trådlösa Minimikrofoner För Avlyssning På Avstånd, Riktade Dolda Wi-Fi-modeller För Rum

Innehållsförteckning:

Video: Avlyssningsmikrofoner: Trådlösa Minimikrofoner För Avlyssning På Avstånd, Riktade Dolda Wi-Fi-modeller För Rum

Video: Avlyssningsmikrofoner: Trådlösa Minimikrofoner För Avlyssning På Avstånd, Riktade Dolda Wi-Fi-modeller För Rum
Video: Mini A8 Audio BUG Device | Hidden Audio Listening Device 2024, Maj
Avlyssningsmikrofoner: Trådlösa Minimikrofoner För Avlyssning På Avstånd, Riktade Dolda Wi-Fi-modeller För Rum
Avlyssningsmikrofoner: Trådlösa Minimikrofoner För Avlyssning På Avstånd, Riktade Dolda Wi-Fi-modeller För Rum
Anonim

Numera finns det ett enormt antal väldigt olika sätt att få information, bland dem finns det en otalig. Vi pratar om de så kallade "buggarna", det vill säga avlyssningsanordningar.

I vår artikel kommer vi att gå mer in på de typer av mikrofoner för avlyssning, reglerna för att välja den optimala modellen, och vi kommer att ge en översikt över de mest populära modellerna.

Vyer

Det finns flera typer av mikrofoner för att lyssna på avstånd. Beroende på driftsmekanism finns det tre huvudgrupper av "buggar":

  • riktningssystem;
  • laserutrustning;
  • mikrofon för avlyssning genom väggen.

Den riktade enheten är avsedd för fjärrlyssning i öppna områden, samt för inspelning av telefonsamtal. Huvudproblemet med riktningsmikrofoner är avståndet från ljudkällan, eftersom ljudet på ett avstånd av 100 m dämpas så mycket att det är nästan omöjligt att skilja tal från yttre störningar och störningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns 4 huvudgrupper av riktad avlyssningsutrustning

Rörformig - är ett ihåligt rör med små slitsar fördelade i flera rader på lika avstånd från varandra. I slutet av röret finns en mikrofon med inbyggd röstinspelare och ljudförstärkare. Akustiska vibrationer kommer in i facken och skapar vibrationsvågor - och det är dem som arbetsmikrofonen tar upp. Vågorna som kommer från varje plats smälter samman till en enda våg, förstärkaren förvandlar den till en ljudfrekvens som är tillgänglig för våra öron, och vi kan höra vad som sägs på avstånd.

Den största nackdelen med en rörformad mikrofon är att den bara kan ta upp signalen i en rak linje - du kan inte höra ljudet från runt hörnet, eftersom vågen är kraftigt förvrängd och blir svagare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gradientmikrofoner - är ett par små, sida vid sida-mikrofoner med ökad känslighet. I detta fall bildas signalen genom att subtrahera de akustiska parametrar som fångas av dem. Sedan finns det en mikrofon och en liten förstärkare, de är desamma som i rörformade installationer. Med enheten kan du lyssna på konversationer i rummet eller spela in ett telefonsamtal på kort avstånd.

Tänk på att en sådan enhet, till skillnad från en "bugg", ser väldigt misstänksam ut, så det är osannolikt att den i hemlighet kan placeras i ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasade platta galler - sådan utrustning består av en platt platta, på vars yta signalmottagare är byggda. Ljudvågor som kommer från alla punkter kombineras och överförs till en förstärkare. Du bör dock inte försöka lyssna på situationen i ett bullrigt rum eller på en fullsatt motorväg, eftersom en sådan design tenderar att fånga ljud från alla håll - som ett resultat kommer du bara att få en hel massa problem.

Bild
Bild

Paraboliska mikrofoner - är en anordning gjord av en konkav platta i form av en parabel med en diameter på 25-50 cm. I mitten finns en ljudabsorberare, förstärkare anslutna till en mikrofon. Upptagningselementet plockar upp signalerna och ansluter dem, medan ju högre grad av "konkavitet" cymbalen är, desto mer korrekt och ren blir ljudöverföringen. En sådan enhet tillåter dock inte inspelning av en enda konversation - den kan bara plocka upp ett område.

Till exempel används sådan utrustning för att spela in naturliga ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella i sitt arbete använder hela arsenalen för de presenterade enheterna, men de allra flesta modellerna från listan ovan är helt enkelt inte tillgängliga för gratis försäljning. För vanliga användare finns endast paraboliska mikrofoner tillgängliga.

Är väldigt populära lasermikrofoner , de låter dig lyssna på allt som händer i rummet. Denna enhet läser också vibrationer från fönster i rummet. Principen för dess funktion är enkel: mikrofonen skickar en laserstråle på glaset, reflekterande, den återvänder tillbaka till enheten, men redan i en form som förändras av vibrationer. En inbyggd sensor avkodar inspelningen och sänder den till lyssnaren.

Lasern kan användas för avlyssning på upp till 500 m avstånd, utan att behöva använda buggar som kan väcka misstankar i avlyssningsobjektet. Denna utrustning är dock inte alls billig - prislappen för sådana mikrofoner börjar på en halv miljon rubel. Naturligtvis kan du alltid köpa billiga hemodlade förfalskningar på den svarta marknaden, men de kommer sannolikt inte att fungera korrekt, om de alls fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Speciella enheter används för att lyssna genom väggen . Om du och lyssnaren är åtskilda av endast en vägg, kan du välja just en sådan enhet. Mikrofonen tar upp väggens vibrationer och förvandlar ljudet. Funktionsprincipen är lite som en laser, men med den skillnaden att du måste vara säker på att vara i nästa rum.

För att mikrofonen ska fungera korrekt måste du justera ljudet. För att göra detta bör utrustningen lutas mot väggen och dess känslighet justeras. När du väl har en klar förståelse av tal kan du börja använda tekniken.

Sådana buggar kostar cirka 5 tusen rubel i specialaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Den mest populära torkmikrofonen anses " Super Ear 100 " … Som med många andra paraboliska enheter finns en konkav plastplatta. Denna enhet innehåller kikare samt hörlurar med ett 8x zoomalternativ. En inbyggd högkvalitativ röstinspelare tillhandahålls, tack vare vilken du kan spela in konversationer. För att ingenting ska störa avlyssningen kan du bära hörlurar.

Mikrofonen låter dig lyssna på konversationer på ett avstånd av upp till 100 m. Ljudet förstärks upp till 70 dB, för detta är det inte nödvändigt att justera känsligheten upp till 105 dB.

Utrustningens vikt är något mer än 1 kg, fodralet är hållbart, vilket gör det möjligt att arbeta i låga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrofonmärke " Yukon hur " den tar också upp ljud inom 100 m. Denna modell har dock inte en konkav cymbal, och i storlek är den något mindre än en konventionell scenmikrofon. Batteritiden är ganska imponerande - upp till 300 timmar. Yukon Kak är utrustad med en högkvalitativ brusreducerande funktion, så att du kan lyssna på den även i starka vindförhållanden. Ljudstyrkan kan justeras.

Användare kopplar ofta mikrofonen till ett glasögon eller en kikare, liksom till en kamera. Ett stativfäste ingår för enkel lyssning. Detta är den teknik som journalister och inspelningsstudiooperatörer ofta använder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det finns många olika typer av avlyssningsmikrofoner som säljs nuförtiden. I specialaffärer finns det trådlösa buggar, dolda mikromodeller samt produkter förklädda som dekorativa föremål . De kan fungera via Wi-Fi eller mobiltelefon.

Valet av mikrofon för att lyssna beror till stor del på i vilken miljö du tänker använda den. Huvudpunkterna kommer att vara villkoren och varaktigheten av installationen, behovet av att använda rörelse- och ljudsensorer, de nödvändiga GSM -kontrollalternativen. Produkter med en minikamera och andra inbyggda enheter säljs också.

Det är ganska bekvämt att använda en mikrofon med fristående drift - den kan placeras omedelbart på en avskild plats och inte delta i det tråkiga sökandet efter möjligheter att ansluta till elnätet. Men om du har möjlighet att ofta komma åt lyssningsrummet och kan ansluta sensorn till en strömkälla, är det bättre att välja en sådan enhet - det är billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av apparater förklädd till hushållsartiklar , anses vara den mest framgångsrika - i detta fall minskar sannolikheten för att detektera mikrofonen avsevärt.

Som regel har avlyssningsmikrofoner inte en särskilt stark känslighet, därför är det mycket viktigt att kontrollera utrustningens funktion när du väljer den optimala modellen. För att göra detta måste säljaren tillhandahålla ett SIM -kort och ange dess nummer, och köparen måste ringa och personligen kontrollera hur exakt fyren överför data.

I vår artikel gav vi en översikt över mikrofoner som kan användas för att lyssna på konversationer på avstånd, och nästan alla har råd med sådana modeller. Glöm dock inte att olagligt spioneri är straffbart enligt gällande lagstiftning - om du spelar in någon hemlig konversation utan dess deltagares samtycke, har du alla chanser att befinna dig på platser som inte är så avlägsna.

Så först, se till att du inte bryter mot lagens linje och handla naturligtvis i enlighet med ditt samvete.

Rekommenderad: