Mått På Däckskivor: Tjocklek Och Bredd På Utomhusbrädor, Polymerskivor 4-5 Och 6 Meter, WPC-skivor Av Andra Längder

Innehållsförteckning:

Video: Mått På Däckskivor: Tjocklek Och Bredd På Utomhusbrädor, Polymerskivor 4-5 Och 6 Meter, WPC-skivor Av Andra Längder

Video: Mått På Däckskivor: Tjocklek Och Bredd På Utomhusbrädor, Polymerskivor 4-5 Och 6 Meter, WPC-skivor Av Andra Längder
Video: Tillverkar bromsrör med Biltemas dubbelkoningsverktyg! 2024, Maj
Mått På Däckskivor: Tjocklek Och Bredd På Utomhusbrädor, Polymerskivor 4-5 Och 6 Meter, WPC-skivor Av Andra Längder
Mått På Däckskivor: Tjocklek Och Bredd På Utomhusbrädor, Polymerskivor 4-5 Och 6 Meter, WPC-skivor Av Andra Längder
Anonim

Terrassbräda - ett av de mest populära materialen som valts för att avsluta ett sommarhus eller ett privat hus. De flesta föredrar det, eftersom det är helt säkert för miljön, mångsidigt, lämpligt för alla ytor. När du väljer en specifik typ är det viktigt att ta hänsyn till de råvaror som virket är tillverkat av, samt beräkna dimensionerna korrekt. Det rätta materialvalet kommer att påverka konstruktionens komplexitet, liksom driftstiden. Låt oss ta en titt på standardstorlekarna som används för fasningsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardstorlekar

Råvarornas sammansättning, från vilken terrassbrädan därefter tillverkas, innehåller en träpolymerkomposit, en uppsättning hårt trä. Klädbrädor tillverkas av många tillverkare av polymerträ och WPC i olika storlekar. Men ofta har deras bredd ett enda värde lika med 140 mm, vilket inte beror vare sig på träslag eller på råvaran som ingår i kompositionen .… Till exempel, om lärk, cederträ eller exotiskt trä väljs som råvara, kommer standardstorleken att vara från 1,5 till 6 meter. Brädor av denna längd används oftast för att avsluta olika ytor som används för dans, liksom för att lägga bryggor, bryggor och andra liknande platser. I sällsynta fall används brädor, vars längd inte överstiger 60 cm. I detta fall används följande trädslag som råvaror:

  • teak;
  • rosenträ;
  • merbau och andra.

Tjockleken på brädorna varierar från 24 mm till 4 cm . Oftast gäller detta efterbehandlingsmaterial från arter som cederträ, lärk. Men det finns också brädor med en tjocklek på 20 mm till 25 mm, tillverkade av exotiska träslag.

Bredden varierar från 140 mm till 160 mm beroende på golvbrädornas material . I detta fall är följande dimensioner standard: längd 3000 mm, tjocklek 40 mm och 50 mm, bredd på en stång som når 15 cm. I sällsynta fall är brädans tjocklek bara 18 mm. Eftersom det inte finns några tydliga krav på dimensioner kan tillverkare tillverka brädor med en bredd på 300 mm. Det är viktigt att komma ihåg att, oavsett träslag och råvaror från vilka de är gjorda, kommer de allmänna egenskaperna att vara liknande, det vill säga:

  • terrassbrädor är resistenta mot fukt;
  • har utmärkt värmekapacitet;
  • ruttna praktiskt taget inte.

Den enda skillnaden kommer att vara i vad den högsta tillåtna lasten kommer att vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller brädor av träpolymerkomposit (nedan WPC), som är baserade på material av plast och trämjöl, har WPC-golvbrädan oftast följande dimensioner:

  • längd från 2-3 meter till 6 m;
  • tjocklek från 10 mm till 2, 8 cm;
  • bredd från 15 cm till 16,5 cm.

En sådan bräda har en betydande livslängd på grund av de material som den är tillverkad av. En sådan golvbräda väger som regel väldigt lite, behöver inte särskild omsorg efter installationens slutförande.

Ofta används en plastskiva med följande dimensioner för efterbehandling av WPC -golv:

  • längd 3 m, tjocklek från 18 mm till 30 mm, bredd 15 cm;
  • längd 4 m, tjocklek från 30 mm till 40 mm, bredd 16 cm;
  • längd 5 m, tjocklek från 40 mm till 50 mm, bredd 16,5 cm.

Genomsnittspriset för 1 sådan bräda varierar från 1 500 rubel till 6 000 rubel. Om det är en värmebehandlad tall, kan priset för 1 bit inte vara mer än 4000 rubel, och om en värmebehandlad ask eller värmebehandlad ek används som råvara, beroende på många faktorer, priset för 1 stycket kan nå upp till 6500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått på terrassbrädor från olika tillverkare

Decking översätts från engelska som ett adjektiv som betyder "av trä". Oftast användes däck för beklädnad av marinor och båtdäck. Således började de göra golvbrädor av mahogny, liksom av valnöt. De innehåller gummi, som är en polymer liknande egenskaper som naturgummi. Vi använde den för att impregnera brädorna innan de läggs, så att fukt inte kommer in. Följaktligen är sådana brädor inte föremål för sönderfallsprocessen. Tack vare den här egenskapen används däck när enheten:

  • landsvägar;
  • bad;
  • golvbeläggning;
  • bryggor;
  • båtdäck och så vidare.

Ett brett användningsområde beror på de många prover som presenteras på marknaden, olika i storlek och utseende. Totalt finns det tre typer av däck på byggvarumarknaden.

  • Massiva träplankor. Råvaran i detta fall är ett träd med tät struktur med en stor mängd harts. Denna typ av råmaterial är ganska säker för miljön och har ett genomsnittligt pris på marknaden.
  • Värmebehandlade träskivor. För tillverkning används en uppsättning trä som har genomgått värmebehandling vid en temperatur på 125 till 190 grader Celsius. Detta gör att golvbrädorna kan läggas utan rädsla för sprickor efter att byggnaden har krympt.
  • Kompositskivor. Råvarorna är trä, plastpolymerer, cellulosa. Särskild vård för sådana golvbrädor krävs inte, men detta material tolererar inte effekterna av yttre faktorer alls, vilket avsevärt minskar livslängden.
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära tillverkarna, liksom parametrarna på deras brädor, presenteras i tabellen . Av uppgifterna i denna tabell följer att idag importerar både importföretag och inhemska tillverkare golvtillverkning. Det är viktigt att förstå att det är ett mycket dyrt nöje att lägga terrass, och därför bör du vara extremt försiktig när du väljer material. Om priset för 1 bräda är för lågt bör du tänka på kvaliteten på det presenterade provet eller säljarens kompetens. Därför är det bäst att lita på pålitliga tillverkare, inklusive:

  • Polywood - rysk produktion;
  • Dortmax - rysk produktion;
  • LignaTek - rysk produktion;
  • Twinson - belgisk produktion;
  • Werzalit - tysk produktion;
  • Monodeck är en fransk produktion.

Var och en av de nämnda tillverkarna har redan etablerat sig som skaparen av förstklassiga material som helt uppfyller kvalitetsstandarden. Var och en av dem tillverkar produkter i ett stort antal färger och texturer.

Den enda skillnaden är i kostnad, eftersom importerade material har ett högre pris jämfört med inhemska prover.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken bredd och tjocklek ska jag välja?

Eftersom golvbrädor ofta hittar sin tillämpning i den yttre miljön, det vill säga att de är utomhus, bör materialet väljas med hänsyn till alla egenskaper och egenskaper. Till exempel bör brädor ha en räfflad yta för att skydda människor från fall under isiga förhållanden eller andra extrema temperaturer. Det finns dock många detaljer att tänka på, baserat på parametrarna för de valda proverna. Låt oss analysera hur man väljer rätt bredd och tjocklek på terrassbrädor.

Vilka är fördelarna med en räfflad profil? Väl på en sådan yta kommer vattenpartiklar in i det interkostala utrymmet utan att röra skosulan på en person som passerar över ytan. Å andra sidan kommer rester av smuts, nederbörd, löv, trädgrenar och annat gatuskrot alltid att samlas i samma utrymme. Följaktligen är en korrugerad yta mest lämplig för gatan, samtidigt som den kräver betydande underhåll för att undvika kontaminering. En trädgårdsslang, ett starkt vattentryck, är lämpligt som rengöringsmedel, som enkelt rengör sådana golvbrädor. De bör rengöras när de blir smutsiga, vilket förhindrar att skräpet torkar ut och framkallar en smaklös lukt i mellankostrummet. Och det bör också komma ihåg att det är svårare att rengöra försummad smuts, eftersom torkat skräp inte bara luktar illa, utan också knappast sticker av ytan.

Att välja en korrugerad profil bör baseras på var exakt brädorna kommer att placeras . Om detta är en gatubeklädnad av stigar, terrasser eller lusthus är det bäst att välja frekvensen som skyddar människor från att falla, men samtidigt inte kommer att orsaka obehag för stövlarna. Steg kräver mindre frekventa och djupare nedskärningar. Det räcker bara att välja tätare dubbelbrädor med grund korrugering.

Som regel läggs de områden där människor går i skor med tjockare brädor för att undvika ytterligare böjningar. Den totala belastningen på materialet bör också beaktas . För trappsteg, terrasser bör däckprover användas som har en större tjocklek och når 48 mm. Om det här är vanliga spår kan du välja en tunnare tjocklek - från 19 mm till 22 mm, liksom en genomsnittlig - upp till 33 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

För stegen används en dubbelskiva, vars tjocklek måste vara minst 30-40 mm … Om det här är gatubrettar, till exempel för stigar, lusthus och andra, kan du välja en mindre tät tjocklek lika med 20-24 mm. Det är viktigt att komma ihåg att beläggningens slitstyrka beror på det valda materialet, eftersom en av huvudindikatorerna är den högsta tillåtna belastningen på brädorna.

När du väljer ett efterbehandlingsmaterial bör du därför ta hänsyn till miljöfaktorer, till exempel väderförhållanden, säsongstemperaturfall, luftfuktighet. Den mänskliga faktorn är inte mindre signifikant, nämligen:

  • gå i skor på brädans yta;
  • förhållande till beläggningens skick.

Det är viktigt att känna till eller åtminstone förstå egenskaperna och egenskaperna hos de material som säljarna erbjuder . Det bör förstås att beläggningen först och främst måste vara säker, miljövänlig och hållbar. I inget fall bör du göra ett val till förmån för utseende eller pris. Ett golvbeläggning av hög kvalitet för en terrass eller gata kommer att kosta en ganska slant, men det kommer att hålla länge, med förbehåll för grundläggande säkerhets- och underhållsregler. Om du fortfarande vill spara på material är det bäst att ge företräde åt prover av bättre kvalitet på inhemsk produktion.

Som nämnts tidigare kommer tillverkaren att erbjuda en mängd olika färger, texturer, samtidigt som det kräver ett lägre pris än europeiska företag.

Rekommenderad: