F-formad Profil I Plast: Beskrivning Av PVC-profil För Paneler, Storlekar Och Färger. Vad Behövs Det För?

Innehållsförteckning:

Video: F-formad Profil I Plast: Beskrivning Av PVC-profil För Paneler, Storlekar Och Färger. Vad Behövs Det För?

Video: F-formad Profil I Plast: Beskrivning Av PVC-profil För Paneler, Storlekar Och Färger. Vad Behövs Det För?
Video: PVC-profil extrudering linje 2024, Maj
F-formad Profil I Plast: Beskrivning Av PVC-profil För Paneler, Storlekar Och Färger. Vad Behövs Det För?
F-formad Profil I Plast: Beskrivning Av PVC-profil För Paneler, Storlekar Och Färger. Vad Behövs Det För?
Anonim

Bland de många designalternativen spelar F-profilen i plast en viktig roll. Det är nödvändigt att förstå egenskaperna hos denna PVC -profil för paneler, naturligtvis, redan innan du beställer eller köper. Det finns olika storlekar och färger på sådana produkter, men du bör tydligt förstå vad själva profilen är till för.

Vad det är?

Det bör noteras att den F-formade profilen av plast inte är gjord av några abstrakta plaster, utan av strikt betong PVC. Det används främst för installation av plastfönster. Identisk termisk expansion visar sig vara en mycket betydande fördel, eftersom strukturerna inte deformeras . Enkel installation är också till fördel för sådana produkter jämfört med alternativa tekniska lösningar. Mer detaljerad information kan endast erhållas för en specifik modell. Huvudsaken är att de alla är återanvändbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och färger

I den överväldigande majoriteten av fallen målas sådana produkter vita. Detta är ganska rimligt: typiska dubbelglasade PVC-fönster har en liknande färg.

Dessutom, även när du använder fönster av annan färg, passar den vita tonen perfekt in i miljön på grund av dess mångsidighet. Men om du använder laminerade beläggningar blir det inga problem med att ge en annan färg.

Det kan till och med ändras under drift, till exempel med följande färger:

  • mörkgrå;
  • ljusgul;
  • ljusgrön;
  • ljusbrun;
  • nöt;
  • citron;
  • Rött träd;
  • havsvåg.
Bild
Bild

Färgen på profilen måste dock matcha husets fasad. Om ett hem är designat i klassisk stil, är det meningslöst (och till och med skadligt) att använda prickiga färger. Trä nyanser är mer acceptabla. Om du inte gillar dem kan du överväga ett alternativ med svaga, dämpade färger. Det är absolut nödvändigt att övervaka kompatibiliteten hos den valda färgen med tonen i dörrar och tak.

När det gäller måtten beror mycket på tillverkaren. Till exempel har en av de mindre listerna en 10 mm hylla. I detta fall kan dess övergripande dimensioner vara 3000x10x60 mm. Och även till försäljning finns det alternativ (i mm):

  • 18x40x25;
  • 20x60x22;
  • 25x60x3000;
  • 35x35x3000.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är därför, när du väljer, det är värt att klargöra vad detta eller det här numret betyder i produktmärkning.

Vad är det för?

Den F-formade hörnprofilen används för väggmonterade paneler. Dess huvudsakliga syfte i detta fall är att dekorera de inre och yttre hörnen . Strukturen kommer att stänga luckorna och luckorna mellan plattorna som gör att fukt kan passera genom eller störa byggnadens utseende. Panelerna kommer att vara perfekt anslutna längs hela längden. Vissa modeller är avsedda för installation av en plastlutning från sandwichpaneler.

Sådana produkter ger perfekt vidhäftning till ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det som är viktigt, tillsammans med detta, visar sig profilen också vara den avslutande delen av finishen. Det kompletterar visuellt kompositionen, ger den nödvändiga estetiken . Sådana produkter behövs för att utrusta vinklar över 90 grader. Typiskt är sådana strukturer gjorda av material som är resistenta mot solljus och är mycket elastiska.

Det är möjligt att helt täcka ytan med PVC -paneler med hjälp av olika extra element . De ger högkvalitativ och pålitlig installation. Det bör förstås att "F" -profilen endast är ett av dessa element och därför bör användas tillsammans med andra delar. Plankor av detta slag monteras utan lim. Om det är nödvändigt att till exempel klibba tapeter, räcker det bara att demontera stapeln under arbetets längd och sedan återställa den till sin tidigare position.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fixar man det?

Detta arbete orsakar inga svårigheter. Profilremsorna skärs helt enkelt till önskad längd. Sedan fixeras de på spåren. Vissa människor använder flytande lim, men det är bara värt att göra i ett fall - när det är klart att du inte längre behöver ta bort strukturen . I alla andra situationer kommer ett sådant steg bara att komplicera processen och sedan skapa ytterligare svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland uppstår mindre luckor under installationen av profilen . Beläggning med vit silikon hjälper till att eliminera dem. Profilen börjar installeras från toppen av lutningen och gradvis gå ner. Längs kanterna på profilen, efter avsågning med önskad mängd, markera med en penna på 50 mm. Dessa områden måste skäras i 45 graders vinkel. Det bör inte finnas några problem även för oerfarna personer med installationsarbetet på installationen av profilen.

Rekommenderad: