Spegellampa (50 Bilder): Belysning Av Målningar Och Speglar Med Lampor Runt Omkretsen I Sovrummet Och Sminkrummet

Innehållsförteckning:

Video: Spegellampa (50 Bilder): Belysning Av Målningar Och Speglar Med Lampor Runt Omkretsen I Sovrummet Och Sminkrummet

Video: Spegellampa (50 Bilder): Belysning Av Målningar Och Speglar Med Lampor Runt Omkretsen I Sovrummet Och Sminkrummet
Video: Makeup Room Decor/Tour 💕✨ | Rosita Rodriguez 💖 2024, Maj
Spegellampa (50 Bilder): Belysning Av Målningar Och Speglar Med Lampor Runt Omkretsen I Sovrummet Och Sminkrummet
Spegellampa (50 Bilder): Belysning Av Målningar Och Speglar Med Lampor Runt Omkretsen I Sovrummet Och Sminkrummet
Anonim

En lampa för målningar är en specifik sak, men nödvändig. Det låter dig se de minsta detaljerna och njuta av skönheten i målningarna. Det finns inget att säga om belysning för speglar. Hon hjälper till att korrigera eller ta bort eventuella brister, för att utföra subtila manipulationer med ansiktet. För att sådana enheter ska fungera med full effekt och verkligen vara användbara måste du känna till några av deras nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Lampor för speglar och målningar avger ljus som inte ger skuggor och andra defekter. De är utformade för enhetlig belysning av inredningsdetaljer. Men trots samma funktioner har de grundläggande skillnader.

Bildbelysning avger ett riktat ljus. Det vill säga att han lyfter fram enskilda delar av bilden. Belysningen används kall, vit för att markera alla färger i målningen.

När det gäller en spegellampa riktas dess ljus mot personens ansikte. Det är mjukt, diffust och inte särskilt ljust för att inte orsaka obehag i ögonen. Spegellampor är en ytterligare belysningskälla, det vill säga att de kan belysa andra inredningsartiklar. Bildlampor, å andra sidan, belyser bara en duk och lämnar den andra delen av rummet i skuggan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga fördelar:

  • belysa detaljer och nyanser;
  • kan användas som nattlampa;
  • skapa en lugn, diskret atmosfär;
  • är en del av inredningen.

Nackdelar kan uppstå om lampan är felaktigt vald: då kan ljuset förvrängas, skuggor eller fläckar visas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glödlampstyper

Bakgrundsljusets kvalitet är till stor del beroende av dess direkta källa - glödlampan. Det finns flera typer som kan användas för bakgrundsbelysning. Viktigt: välj rätt ljuskälla när du har bestämt dig för dess funktion:

  • halogenlampor : ekonomiskt, ge diffust ljus, därför perfekt för belysning av speglar. Men de bör utnyttjas med försiktighet: gasen i deras sammansättning kan vara hälsofarlig. Om en sådan lampa används för att belysa målningar, bör den placeras på ett avstånd av 20 cm, eftersom de blir väldigt varma;
  • fluorescerande lampor: förbrukar också lite energi. Vitt ljus avges, vilket med rätt val av plafond kan göras diffust. Dessa lampor har en ganska lång livslängd. För att belysa målningarna, var noga med att använda lysrör med ett ljusfilter, annars går färgerna sönder under sådan belysning;
  • LED -lampor : den säkraste typen, eftersom dessa lampor praktiskt taget inte går sönder. De har en annan temperaturfärg: varmorange eller djuplila. De ger punktbelysning, så deras användning som extra belysning är irrationell.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glödlampor är betydligt sämre i sina egenskaper än andra typer, varför de sällan används.

Design

  • Väggskärmar . Den mest populära och varierade typen av lampor. De kan vara med runda, ovala, rektangulära nyanser; olika färger. Ligger ofta på ett ben som svänger åt olika håll. Tack vare detta kan ljuset riktas till valfri punkt i det upplysta föremålet.
  • Ljuskronor … De sitter fast i taket och sjunker ner på sidorna. Lämplig för en spegel. Ett slags alternativ som kräver noggrann utveckling.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fläck … Dessa är modeller i form av rör eller LED -remsor. Deras ljus kan vara smalt fokuserat eller ha ett brett ljusflöde. Sådana lampor är placerade på ett ben som böjer sig i olika vinklar. Praktiskt för att belysa bilder. LED -fläckar används ofta för att belysa musei- och galleriutställningar.

Bild
Bild

Visningar

De huvudsakliga typerna av bakgrundsbelysning utmärks:

  • väggbelysning : används för vägglampor och strålkastare. Det är bekvämt: du kan flytta den till valfri punkt i lägenheten, oavsett det upplysta föremålet. Fästelement som tål denna design kan använda skruvar eller fästen. Det finns modeller utrustade med en strömbrytare och en kontakt. I detta fall bör enheten anslutas via uttaget;
  • inbyggd bakgrundsbelysning : Detta är en modern form av belysning som ännu inte är särskilt vanlig. Används för att belysa speglar. Det främsta pluset är att spara utrymme, liksom tid: du behöver inte krama hjärnan, först välja en spegel och sedan tända den. Detta är ett två-i-ett-alternativ;
Bild
Bild
Bild
Bild

Led remsa : universell enhet. Lämplig för både spegel och målning. Den är utrustad med lysdioder med motstånd. Och det är väldigt enkelt att fästa på ytan.

För att fästa tejpen behöver du:

  • dela den i delar, beroende på storleken som motsvarar belysningsobjektet;
  • ta bort det skyddande skiktet under vilket den självhäftande basen är placerad;
  • lim filmen på önskad plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller har dimmare. De låter dig justera ljusstyrkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Bland de vanligaste materialen för lampor är metall, glas och plast. För metallkonstruktioner används aluminium, koppar, mässing, stål.

  • stål : den vanligaste metallen. Lampor av den har en slät, vacker, blank yta. Det behandlas elektrostatiskt: ytan på en stålanordning är galvaniserad i form av krom, nickel, guld, silver, brons;
  • aluminium : mycket lätt, vilket minskar armaturens vikt;
  • koppar, mässing: sådana produkter är dyra. Det finns många typer av metalldatabehandling. Koppar- och mässingskonstruktioner kännetecknas av sin vackra lyster och finess i utförandet. Mestadels görs de på beställning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas- eller kristalljus är perfekta. De är brandsäkra och avger vackert, mångfärgat ljus. Sådana nyanser kan vara transparenta eller matta, vilket hjälper till att göra ljuset mer diffust.

Från okonventionella material används trä, bambu och tyg för belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

När du väljer färg på belysningsarmaturen bör du fokusera på hela interiören. För modern design är vita eller gula lampor bäst lämpade. Dessutom, både för metallfodralet och för glasskärmar.

För att betona klassikernas majestät kan speglar dekoreras med lampor i ädelmetallers färg: brons eller guld. Om bakgrundsbelysningen inte spelar en dekorativ roll, om dess funktion är att understryka belysningsobjektet positivt, använd transparenta modeller som inte kommer att synas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att säga några ord om svart. Det ser ganska fint ut, men du måste experimentera med det med omsorg: den svarta nyansen kan dölja ljuset. Pastellfärger och metallfärger är väl lämpade för dekoration av lampor. De är mångsidiga och passar in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Formerna på belysningsarmaturer för speglar beror på inredningen. För modern design används lampor med raka, jämna linjer. Det kan vara en cirkel, oval, rektangel, fyrkant eller strålkastare. Belysningen av en cylindrisk "bägare" -form ser väldigt elegant ut. Det är vanligtvis placerat på sidorna av spegeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spiralkonfigurationen har ett ganska originellt utseende. Det kommer att passa moderna stilar. Och om vi pratar om lampor i form av en dubbel spiral, kommer dess mjuka, strömlinjeformade former att betona den klassiska interiören perfekt.

Belysning för speglar kan också ha icke-standardiserade konturer: i form av en blomma, fåglar, ankare eller kandelabrar. Allt beror på det stiliserade fokuset. När det gäller bilderna är allt enklare här. I grund och botten belyses de med en fläck, som är i form av ett rör eller tejp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för belysning

I grund och botten är bakgrundsbelysningen installerad på sidorna eller längs omkretsen av det upplysta objektet. När det gäller spegeln, om den är liten, är det bättre att använda belysning med lampor runt omkretsen för det. Det kan vara strålkastare, LED -remsor. Perimeterbelysning kan vara inbyggd eller separat.

Om spegeln är stor passar parade långsträckta sconces på sidorna två meter från golvet bäst. Hängande takkronor används också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativet att belysa spegeln uppifrån är också möjligt. Detta hjälper till att spara utrymme. Men med den här typen av belysning kommer alla brister i ansiktet att synas. Armaturerna på sidorna avger ljus som är nära dagsljus. Men det borde vara minst två av dem, och de tar mycket plats.

För att belysa tavlorna placeras bakgrundsljuset ovanför eller under. Det beror på bildens ämne. För att belysa porträtt är lampan fäst underifrån. Om duken visar ett landskap, sedan uppifrån. Dessutom bör lampan uppta 2/3 av bildens längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för olika rum

  • Oftast används spegellampor i badrummet. Det är mycket viktigt här att en sådan lampa är fuktbeständig. Därför används modeller med ett IP44- och IP55 -index.
  • Sovrum: om spegeln i den är stor, i full längd, installeras lamporna på sidorna, 2 m från golvet. Om vi pratar om ett toalettbord är det bättre att fixa belysningen runt omkretsen. Genom att ändra tonen i belysningen kan du få sin naturliga nyans. Tack vare detta kan du uppnå effekten av en smink- eller sminkspegel i sovrummet.
  • För skåpspegeln kan du välja en lampa med långa ben som svänger åt olika håll, eller så kan du fixa lampan ovanpå. De är placerade så att de inte stör öppningen av skåpet. De kan också bli en ytterligare belysningskälla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en bakgrundsbelysning för en spegel eller målning, följ dessa regler:

  • Säkerhet: Bekanta dig med dess specifikationer när du köper en produkt. Kontakta säljaren om hur du ansluter och fungerar korrekt.
  • Hållbarhet: Beror på armaturens material och dess ledningar. Glasskärmar går sönder ofta. Med detta i åtanke kan du välja plast- eller metallmodeller.
  • För badrummet är huvudförhållandena lampans fuktmotstånd och skydd mot elektriska skador, vilket motsvarar klass 2.
  • Var noga med att överväga storleken på det objekt som ska belysas: ljuset måste träffa hela ytan. Det är troligt att du inte behöver 1 lampa, utan flera.
  • Använd filterlampor för att belysa målningarna för att inte förstöra färgen.
Bild
Bild

Tillverkare

För hög kvalitet och säker belysning, använd produkter från ledande europeiska märken. Dessa är till exempel ett tyskt företag Paulmann och ett italienskt företag Odeon Light.

Dessa tillverkare producerar modeller av olika stilar: från modern till klassisk. Deras variation är slående: från tydliga ergonomiska linjer till pompösa, pretentiösa läckerheter. En omfattande prispolicy och en mängd olika varor ger ett brett utbud av köpare.

Det här är globalt erkända företag som länge gått längre än den europeiska marknaden. De värdesätter deras namn och oklanderliga rykte, så det råder ingen tvekan om kvaliteten på deras produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för inre belysning

Ser väldigt bra ut i interiören. Det är universellt: det kan belysa både en spegel och en bild. Dess klassiska version ser särskilt elegant ut: i bronsfärg, med små nötningar och prydnader på fodralet. Det är utsökt och mystiskt på samma gång.

Bild
Bild

Inbyggd belysning är vacker och funktionell. Det sparar också utrymme. Ljuset i den tillhandahålls av lysdioder. Tack vare denna typ av belysning behöver du inte tänka på hur du väljer en enhet som skulle vara i harmoni med interiören. Denna typ av belysning är lämplig för alla miljöer. Det belyser målningar särskilt positivt. När hon lämnar den andra delen av rummet i skymningen kommer hon säkert att dra ögat mot duken och belysa alla dess nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggskärmar är ett klassiskt alternativ för bakgrundsbelysning. Avlånga, cylindriska i form, de passar diskret in i interiören. Med dem blir atmosfären mjukare och bekvämare, hemma.

Rekommenderad: