Profil "ljuslinjer" För Tak: För Stretch Och Gipsskiva, Välj En Aluminiumprofil För LED -remsa

Innehållsförteckning:

Video: Profil "ljuslinjer" För Tak: För Stretch Och Gipsskiva, Välj En Aluminiumprofil För LED -remsa

Video: Profil
Video: Stretch ceiling black glossy with decoration #Shorts 2024, Maj
Profil "ljuslinjer" För Tak: För Stretch Och Gipsskiva, Välj En Aluminiumprofil För LED -remsa
Profil "ljuslinjer" För Tak: För Stretch Och Gipsskiva, Välj En Aluminiumprofil För LED -remsa
Anonim

Modern design, interiören i vardagsrum, hus på landet, stugor, lägenheter och kontor föreslår mer och mer sofistikerade läckerheter för dekoration, till exempel takbelysning. En av de fashionabla lösningarna är paneler och skär för LED -remsor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En ljuskrona är en klassisk taklampa i bostäder eller kommersiella utrymmen. Även taklampor, som till exempel sattes in i utrymmet ovanför undertaket, gav vika för LED-paneler i alla konfigurationer. Individuell produktion av sådana belysningsenheter har gått långt bortom tiotals och till och med hundratals standardlösningar.

Bild
Bild

Under de senaste åren har LED -kretsar, linjer, vågor, sicksack blivit mer och mer efterfrågade, vars ljusstyrka helt har kommit ikapp traditionella ljuskronor och fyrkantiga infällda lampor, strålkastare och flexibla lysrör. En glödande kvadrat, rektangel, triangel, polylinje eller kurva ger nu samma mängd ljus som ett fast område avgränsat av en stängd väg (triangel, rektangel, parallellogram, polygon, cirkel, godtyckliga och slutna kurvor).

Konsumenten behöver bara välja det material som han kommer att kunna implementera denna lösning med.

Bild
Bild

Vyer

Konturljuslinjer bör göras smala - till exempel går deras bredd (tvådimensionell tjocklek som syns på taket) oftast inte längre än 5 cm. Konturens längd kan vara godtycklig - på kundens begäran. I verkligheten ser det ut som en takprofil i aluminium med en transparent diffusor som belyser hela rummet.

Bild
Bild

Den enklaste lösningen är att placera den lysande profilen med en remsa som är transparent för överfört ljus runt omkretsen . Detta är exakt vad de första LED -remsorna var för cirka 10 år sedan, när sådana lampor just kom in på marknaden. Om taket är tvånivåer och bildar ett vackert jämnt steg, till exempel i mitten av ett rum, kan kanten på detta takfall också ha en öppen kontur som släpper in ljus genom en smal dihedral diffusor. Bredden på den glödande konturen kan antingen ökas (två sidor 5 cm vardera) eller förbli densamma (de totala 5 cm delas i två sidor på 2,5 cm).

Ju tunnare och ljusare det glödande konturen ser ut, desto snyggare och elegantare ser hela taket ut.

Bild
Bild

Lysdioder som lyser med maximal ljusstyrka tenderar att värmas upp till 60 grader . Även om de inte är lysrör eller glödlampor, vilket betyder att de inte ska bli varma, gör kinesisk produktion, som syftar till en enorm och konstant försäljningsvolym, allt för att försäljningen av lysdioder aldrig ska upphöra (fungerar i en marknadsekonomi). Om du slår på dem med reducerad ström - som det ska, baserat på volt -ampereegenskaperna hos vita lysdioder - så värms kretsen upp högst +35, men då lyser den flera gånger mindre.

Bild
Bild

därför överskottsvärme från nästan-topp-lysdioder måste släppas ut genom metallen … För detta ändamål tillverkas lagerstyrningar, som tar över värme och fungerar som en slags primitiv värmeradiator, i form av P-, C-, S-, L-formade aluminiumprofiler. Förutom lysdioder innehåller deras inre hålighet ledningar eller ett kretskort med ledande banor på vilka lysdioder är lödda.

Bild
Bild

Den dolda tejpen kan också vara gjord av en plastprofil vars färg helt smälter samman med takets färg . Diffusorn är inte transparent, utan vit, som höljet på en enkel "patron" LED -lampa. Ljusa konturer för ett gipstak är ytmonterade - både profilen med hålrum för LED -rader med ledningar och diffusorn är en vanlig låda, ofta gjord i form av en hel struktur.

Bild
Bild

Hantverkare och särskilt kräsna kunder kan slå en ränna i taket (och betonggolvet) för denna belysningslåda. Då behövs inget undertak eller undertak alls - en inbyggd struktur av denna formfaktor skär direkt in i ett vanligt tak.

Bild
Bild

Installationsregler

En infälld struktur för ett enkelt (icke-falskt) tak monteras enligt följande

  1. Taket är markerat för den framtida belysningsboxen med en enkel penna, konstruktionsmarkörer och andra medel som hjälper till att tydligt och effektivt rita planen.
  2. Med hjälp av en spårskärare skärs ett spår (kanal, ränna) under strukturen.
  3. I botten av detta spår borras hål för plastpluggar, själva pluggarna sätts in. Om taket är betonggips behöver du en speciell borr som bryter igenom hårda mineraler som betong eller sten.
  4. LED -panelernas profil används. Den sätts in i kanalen och säkras med självgängande skruvar skruvade i pluggarna.
  5. En LED -remsa eller fragment av långsträckta LED -enheter är monterade i profilen. LED -belysning (tillsammans med ledningar om de ersätter den "tryckta" enheten) är säkert fastsatt inuti. Belysningskretsens funktion kontrolleras.
  6. Själva reflektorn appliceras och skruvas fast (limmas eller panelutskotten sätts in i motsvarande profilspärrar).
Bild
Bild

Den sammansatta strukturen torkas av spår av damm. LED -konturbelysning är klar att användas.

Bild
Bild

I ett undertak eller undertak måste grundläggande guider tillhandahållas inom vilka LED -kretsenheten är installerad. Detta tak, i enlighet med kundens krav, tillverkas i leverantörens verkstad på en individuell order, levereras till platsen och monteras av hantverkare. Sedan LED -remsor, fästelement, konturaggregat köps för den resulterande strukturen och installeras i ett sådant tak.

Hela strukturen är helt redo att fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED -kretsar installeras inte bara i tak, utan också i väggpaneler, gipsskivor, dörr- och fönsterbågar, och till och med i kaklade badrumsbeklädnader. Modern design är listig för uppfinningar - det är inte ett problem att genomföra nästan vilken lösning som helst.

Rekommenderad: