F-formad Aluminiumprofil: Profil 4 Och 10 Mm, Applikation För Fixering Av Paneler, Komposit Och Andra ändamål

Innehållsförteckning:

Video: F-formad Aluminiumprofil: Profil 4 Och 10 Mm, Applikation För Fixering Av Paneler, Komposit Och Andra ändamål

Video: F-formad Aluminiumprofil: Profil 4 Och 10 Mm, Applikation För Fixering Av Paneler, Komposit Och Andra ändamål
Video: ALUMEX /IMAX SLIDING SYSTEM ALUMINIUM PROFILE PUNCH PRESS 2024, April
F-formad Aluminiumprofil: Profil 4 Och 10 Mm, Applikation För Fixering Av Paneler, Komposit Och Andra ändamål
F-formad Aluminiumprofil: Profil 4 Och 10 Mm, Applikation För Fixering Av Paneler, Komposit Och Andra ändamål
Anonim

Den F-formade aluminiumprofilen används mycket för fixering av paneler, komposit och andra ändamål. Det finns 4 och 10 mm profilalternativ, som har sina egna egenskaper. Det är också värt att förstå deras positiva och negativa egenskaper.

Vad det är?

F-formad aluminiumprofil är en produkt som erhålls på basis av aluminiumlegeringar. Nästan alla tillverkare använder legeringar 6060 och 6066 . Den typiska längden på lamellen är 6000 mm. Som standard är profilerna antingen inte målade eller levererade med en anodisk beläggning, som kännetecknas av ökad dekorativ effekt. På begäran av kunder utförs pulverlackering - i detta fall är valet av färger praktiskt taget obegränsat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En profil med ett 4 mm spår är, som det är lätt att förstå, utformat för det fästade materialet upp till 4 mm tjockt . Den vanliga längden på sådana produkter är 4,5 m. Det finns också varianter på 8x10 mm och under 10 mm. Oftast erhålls profilen genom kallböjning. Under alla omständigheter måste det naturligtvis uppfylla de strängaste normerna för ryska och världsstandarder, vilket alltid stöds av ett certifikat. Profilen behandlas med polymerblandningar. För särskilt svåra driftförhållanden utförs förbättrad bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kvalitetsprodukt håller länge. Ansvariga tillverkare tillhandahåller alltid konsultstöd . Beprövad teknik innebär användning av högkvalitativa råvaror och hög effektivitet vid orderutförande, enkel installation.

Fördelar och nackdelar

De främsta fördelarna med en aluminiumprofil:

  • relativt låg specifik vikt;
  • hög hårdhet och styrka;
  • noll risk för korrosion;
  • ingen fara för magnetisering;
Bild
Bild

Bland nackdelarna är:

  • sannolikheten för kemiska reaktioner i kontakt med en annan metall;
  • hög värmeledningsförmåga (men detta är ett vanligt inslag i metallprodukter).

Användningsområde

F-formade aluminiumprofiler används ofta. Så det tas ofta till klädda fasader. Men samma block kommer till nytta vid dekorativ kantning av volymetriska detaljer. Detta är mycket viktigt när du skapar ett antal reklamdesigner.

Ofta köps en aluminiumprofil för polykarbonatpaneler (ark). I detta fall bör tjockleken på polykarbonatarket inte överstiga 16 mm.

Profilen är gjord på ett sådant sätt att även små istappar inte dyker upp i slutet. Men du kan också använda profiler:

  • för kompositfixering (aluminiumkompositpaneler);
  • för att slutföra efterbehandling av fönsterlutningen;
  • vid mottagning av utsidan av de volymetriska bokstäverna;
  • som den yttre ramen på ett däck;
  • vid installation på omkretsen av ett steg eller en trappa, med kakel eller porslin av stengods;
  • vid spänning av lastbilar;
  • som en del av utställningskonstruktionen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa fall kan ha sina egna finesser . Så, om vi pratar om att installera aluminiumkompositpaneler, bör deras tjocklek vara 3-4 mm. Annars är profilen helt oanvändbar. Samma krav gäller för användning av andra plastfolier, antingen i eller utanför byggnader. Varje mekanisk belastning på profilen är oacceptabel, eftersom den är utformad enbart för en dekorativ effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

På kundens begäran rullas (rullas) produkten längs radien med hjälp av industriella mekaniska rullar. Typisk färg är icke-anodiserat silver. Vid avslutning av fönsterlutningar fixeras profilen med flytande spik. Fyllmedlet väljs efter eget gottfinnande. De vanligaste är dock:

  • PVC -paneler;
  • sandwichpanel;
  • gipsskivor.

För att bilda volymetriska bokstäver täcks profilen i förväg med en polymersammansättning. Produktens höjd för installation på kanten av ett steg eller en trappa under beklädnadsprocessen kan vara 9 eller 11 mm. Dess standardlängd är 2, 5 eller 2, 7 m. För din information: istället för aluminiumkonstruktioner kan profiler baserade på polerad, förkromad mässing också användas här.

Om en aluminiumprofil används för att spänna en lastbilskaross, används främst ett hörn med en sektion på 100x100 mm. Anslutningen görs med lim- eller stålnitar. De är monterade strikt inifrån.

Sådana profilstrukturer förenklar design och installation avsevärt. Viktigare är att de också ger en lösning på problem som är ouppnåeliga med andra beklädnadsenheter.

Det är också nödvändigt att påpeka sådana viktiga tillämpningsområden som:

  • registrering av entrégruppen;
  • beredning av skiljeväggar inuti byggnaden;
  • dekoration av moderna fasader under byggandet av en ny eller rekonstruktion av en gammal byggnad.

Rekommenderad: