Skåphandtagsprofil: För Skjutdörrar Och Svängdörrar, 10 Och 16 Mm, Andra Storlekar, För övre Gångjärn Och Underskåp För Spånskiva, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Skåphandtagsprofil: För Skjutdörrar Och Svängdörrar, 10 Och 16 Mm, Andra Storlekar, För övre Gångjärn Och Underskåp För Spånskiva, Andra

Video: Skåphandtagsprofil: För Skjutdörrar Och Svängdörrar, 10 Och 16 Mm, Andra Storlekar, För övre Gångjärn Och Underskåp För Spånskiva, Andra
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Skåphandtagsprofil: För Skjutdörrar Och Svängdörrar, 10 Och 16 Mm, Andra Storlekar, För övre Gångjärn Och Underskåp För Spånskiva, Andra
Skåphandtagsprofil: För Skjutdörrar Och Svängdörrar, 10 Och 16 Mm, Andra Storlekar, För övre Gångjärn Och Underskåp För Spånskiva, Andra
Anonim

Moderna designalternativ använder möbeldesigner med dolda handtag. Sådana produkter ser så snygga ut som möjligt. Oftast är de utrustade med speciella profilhandtag. Artikeln kommer att diskutera de främsta fördelarna och nackdelarna med sådana produkter, samt vilka typer de kan vara.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Profilhandtag har ett antal viktiga fördelar. Det viktigaste av dem bör lyftas fram.

  • Bekvämlighet . Med sådana handtag kan du öppna olika möbelstrukturer så bekvämt som möjligt. Som regel går de längs hela produktens längd. Sådana element kommer dock inte att synas utifrån.
  • De kan vara lämpliga för olika möbler . Profilhandtag används i stor utsträckning vid tillverkning av olika modeller av skåp, inklusive gungskåp, skjutbara garderober och köksmodeller med gångjärn.
  • Säkerhet . Först och främst säkerställs säkerheten i köket genom frånvaron av utskjutande små element. Oftast i kök används vanliga raka modeller med kromfinish.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med profilhandtag för möbler . Det bör bara noteras att sådana element kan vara obekväma när man öppnar massiva möbler. Om det finns sådana produkter i rummet kombineras ofta klassiska och dolda handtag.

Bild
Bild

Vyer

Profilhandtag kan göras i olika utföranden. Låt oss bekanta oss med de mest populära modellerna.

Över huvudet . Dessa sorter har den mest enkla designen. Dessutom har de en relativt låg kostnad. Sådana möbelprodukter kan installeras både på ovansidan och på undersidan av konstruktionerna. Overhead -modeller kan också fixeras på sidoänden, i detta fall kommer deras längd att sammanfalla med ändens längd. Ibland är de fästa på baksidan av produkten, medan de förblir helt osynliga.

För närvarande tillverkas speciella ultratunna aluminiumhandtag av denna typ, de kommer inte att tynga hela strukturen.

Bild
Bild

Tapphål . Handtag av denna typ är infällda i möbelns ände. De är helt dolda av fasaden. För den starkaste fixeringen i MDF, spånskivor, används ytterligare fyllmedel, som säkerställer produktens tätaste passform på konstruktionens yta. Dessa profilhandtag tar vanligtvis upp en halv eller en tredjedel av möbelns längd. De vanligaste alternativen är L-formade eller C-formade delar. Den första typen används främst på golvskåp; de placeras ofta direkt under bänkskivan. Den andra typen används oftare för alla andra skåp; den kan också användas vid tillverkning av nischer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design och mått

Profilhandtag kan produceras i en mängd olika färger och utföranden. De är ofta tillverkade av en mängd olika förkromade bearbetade metaller . Och även vissa modeller är gjorda med en guld- eller silverbeläggning.

Bild
Bild

Ibland appliceras en speciell pulverfärg på ytan på sådana handtag, vilket kommer att imitera åldrat brons . De mest populära bland köpare är sådana produkter tillverkade i matt svart, grafit, aluminium matt, mörkbrun.

Bild
Bild

Storleken på dessa möbelhandtag kan också variera . Men oftast finns det modeller där den totala längden kan nå upp till 2, 7 meter, deras höjd är 10, 16 mm och bredden kan vara 200-400 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Låt oss markera de mest populära tillverkarna av sådana möbelhandtag

  • MAKMART . Detta företag tillverkar en mängd olika möbelbeslag, inklusive handtagsprofiler. De kan tillverkas med en vacker matt svart, brons, matt vit finish. Modeller kan tillverkas i en mängd olika storlekar. Alla dessa produkter är tillverkade av bearbetade metaller med olika skyddande beläggningar.

Bild
Bild

BOYARD . Detta tillverkningsföretag tillverkar profilhandtag, som huvudsakligen är gjorda av stål eller nickel. De finns i matt eller högblank krom. Sortimentet av produkter inkluderar slutmodeller, handtag-fästen, som ofta används för garderober och för gungkonstruktioner.

Vissa sorter produceras i stil med antikt brons, och det finns också alternativ för blankt guld, antikt zink.

Bild
Bild

STRÅLE . Detta företag säljer profilhandtag med en elegant och modern design. Alla har tydliga linjer, är de mest praktiska att använda, oftast förvärvas de för moderna, högteknologiska, minimalistiska stilar. Märkets produkter har en bred färgpalett, så om det behövs kan du hitta en lämplig modell för alla möbler. De flesta modellerna är gjorda av aluminium. Vissa prover produceras med en vacker satengyllen finish, sådana exemplar passar perfekt in i nästan vilken design som helst, oftare tas de vid tillverkning av svängstrukturer. Många prover är helt enkelt gjorda av polerat rostfritt stål, detta alternativ anses vara universellt.

Rekommenderad: