Blum Dörrstängare Gångjärn: Clip Top Blumotion 110 Grader Overhead Och Andra Möbel Gångjärn För Köket, Justering, Installation Och Mått

Innehållsförteckning:

Video: Blum Dörrstängare Gångjärn: Clip Top Blumotion 110 Grader Overhead Och Andra Möbel Gångjärn För Köket, Justering, Installation Och Mått

Video: Blum Dörrstängare Gångjärn: Clip Top Blumotion 110 Grader Overhead Och Andra Möbel Gångjärn För Köket, Justering, Installation Och Mått
Video: Blum BLUMotion Clip Top Hinges Review | Tiny House r(E)volution 2024, April
Blum Dörrstängare Gångjärn: Clip Top Blumotion 110 Grader Overhead Och Andra Möbel Gångjärn För Köket, Justering, Installation Och Mått
Blum Dörrstängare Gångjärn: Clip Top Blumotion 110 Grader Overhead Och Andra Möbel Gångjärn För Köket, Justering, Installation Och Mått
Anonim

För att få kvalitetsmöbler måste du vara mycket uppmärksam på valet av de optimala beslagen. För dörrar på skåp, köksenheter och så vidare är den bästa lösningen att använda gångjärn med en dörrstängare. De är extremt pålitliga och ger också hög komfort under användning. Blum är en av de mest kända och välrenommerade tillverkarna av sådana gångjärn. Denna artikel ger en översikt över Blum möbelgångjärn.

Bild
Bild

Specifikationer

Blum dörrstängare gångjärn har specialdesignats för användning inom möbelindustrin. Företagets katalog innehåller många modeller, så att varje person kan välja det bästa alternativet. Ett utmärkande drag hos modeller med dörrstängare är att de låter dig garantera en mjuk och tyst öppning. De unika tekniska egenskaperna hos Blum -gångjärn dikteras av ett antal fördelar, bland vilka följande bör noteras:

  • strukturell hållfasthet och lång livslängd - endast högkvalitativa material används under produktionen, så att gångjärnen inte förlorar sina egenskaper även vid långvarig användning; deras fjädersystem försvagas inte ens med aktiv användning av möbler;
  • en unik design som låter dig installera Blum dörrstängare gångjärn på alla möbler - det finns modeller även för glas, vilket kommer att vara en utmärkt lösning när du skapar en köksuppsättning;
  • lätt att installera och konfigurera, så även en nybörjarguide kan installera en sådan loop;
  • tyst drift, tack vare vilken hög komfort garanteras vid användning av sådana möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att Blum -gångjärn med dörrstängare har en speciell beläggning som ger pålitligt skydd mot korrosion. När det gäller bristerna finns det nästan inga.

Den enda nackdelen är den höga kostnaden för modellerna, men detta är ganska motiverat, med tanke på den långa livslängden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av slingor

Blum erbjuder ett brett utbud av dörrstängare gångjärn, men de mest populära idag är fyra gångjärn versioner, som gör det möjligt att justera fasaden i flera riktningar samtidigt. Det finns flera typer av sådana gångjärn beroende på deras designfunktioner.

  • Slide-on - delar av gångjärnen sätts in i varandra och ansluts med en speciell skruv för fixering. Det finns speciella hack här som säkerställer en säker anslutning även i avslappnat tillstånd. Dessa modeller är de mest populära och efterfrågade i tillverkarens sortiment.
  • Clip-on - tekniken ger att gångjärnsdelarna är anslutna till tätaren med en enkel snap-fit. Fasaden kan tas bort och installeras utan verktyg. Det räcker bara att dra i spärren. Det är därför sådana gångjärn i katalogen är märkta som snabba installationsverktyg.
  • Nyckelhål - det finns ett hål på skålens axel, som i sin form liknar ett lås. Skruvhuvudet går rakt igenom det här hålet, vilket resulterar i en fixering. Sådana skärinsatser är perfekta för köket på grund av sin lilla storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

90 graders gångjärn är också mycket efterfrågade . Det bör noteras att denna beteckning är extremt villkorlig och tyder på att dörren uteslutande öppnas i en rätt vinkel. I detta fall kan dörrens rörelse variera i intervallet + 110– + 120 grader. De 90 graders överliggande alternativen kännetecknas av en rak axel utan böjningar. Sådana modeller kan användas för fasader som helt täcker ändarna på sidoväggarna.

Här är det värt att ta hänsyn till det tekniska gapet, som kan fluktuera i området 1–5 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest populära linjen är Clip Top Blumotion, som anses vara det bästa alternativet i sitt segment. Eftersom modellerna har tillverkats med innovativ teknik har de en bekväm körning och ett pålitligt stötdämpningssystem. En avancerad dörrstängare säkerställer smidig öppning och stängning av dörrar, och en inbyggd stötdämpare gör att gångjärnet självständigt kan anpassa sig till belastningen, med hänsyn till alla möbler eller dörrar. Bland de främsta fördelarna med denna linje är följande:

  • ett stort antal ytterligare möjligheter, tack vare vilka öppningsvinkeln kan vara 110, 45 och till och med 180 grader, så det är möjligt att skapa dörrarnas bana för att säkerställa maximal komfort;
  • en unik kopp, som också har ett minimidjup, så att gångjärnet med en närmare kan användas på möbler med tunna fronter, vars tjocklek inte är mer än 15 mm;
  • under produktionen använder företaget endast material av hög kvalitet, så att gångjärnen inte går sönder även efter många års användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation och justering

För att ett gångjärn med närmare fullt ut ska uppfylla sina skyldigheter bör du vara mycket uppmärksam på installationsprocessen och strikt följa tillverkarens rekommendationer. Deras särdrag är att de är extremt enkla att montera . I de flesta fall kommer detta inte att kräva användning av ytterligare verktyg, eftersom de inbyggda mekanismerna gör att du snabbt kan dra åt alla slingor utan dem.

Under installationen kommer det att vara möjligt att justera gångjärnen både i bredd och höjd, vilket förenklar installationen . Att justera gångjärnet med en närmare är också en viktig punkt som bör ägnas stor uppmärksamhet. Du måste först bestämma modellnumret och sedan hitta i instruktionerna hur du utför installationsprocessen korrekt. Endast i det här fallet kan det inte råda någon tvekan om att gångjärnen fungerar korrekt och kommer att kunna fungera så länge som möjligt.

Det är nödvändigt att justera gångjärnen tills det är möjligt att säkerställa den mest tysta och smidiga driften av mekanismen . Efter allt arbete måste du öppna möbeldörren flera gånger för att se till att mekanismen är tillförlitlig, såväl som frånvaron av sprickor och andra liknande problem. Vanligtvis finns det en liten lucka eller någon annan nyans som måste korrigeras. Således kännetecknas Blum dörrstängers gångjärn av hög kvalitet, mångsidighet och förmånligt pris.

Dessutom erbjuder företaget ett ganska stort sortiment, så att du kan välja den bästa lösningen för alla möbler.

Rekommenderad: