Impregnerat Drag: Tjära Med Bitumen Och Oljat Drag, GOST, Bandförbrukning Och Vikt 1 M3. Hur Ska Rengöringsmaterialet Förvaras?

Innehållsförteckning:

Video: Impregnerat Drag: Tjära Med Bitumen Och Oljat Drag, GOST, Bandförbrukning Och Vikt 1 M3. Hur Ska Rengöringsmaterialet Förvaras?

Video: Impregnerat Drag: Tjära Med Bitumen Och Oljat Drag, GOST, Bandförbrukning Och Vikt 1 M3. Hur Ska Rengöringsmaterialet Förvaras?
Video: *Graphic* Don't Drink and Drive (Fatal Car Crash) 2024, Maj
Impregnerat Drag: Tjära Med Bitumen Och Oljat Drag, GOST, Bandförbrukning Och Vikt 1 M3. Hur Ska Rengöringsmaterialet Förvaras?
Impregnerat Drag: Tjära Med Bitumen Och Oljat Drag, GOST, Bandförbrukning Och Vikt 1 M3. Hur Ska Rengöringsmaterialet Förvaras?
Anonim

Ett sådant obeskrivligt material som drag är nödvändigt för användning i många branscher för specifika ändamål: i konstruktion, VVS, vid tillverkning av fartyg, när rör och kablar läggs. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på egenskaperna hos det impregnerade släpet och med de grundläggande kraven som gäller för detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Tow är en speciell avfallsprodukt från den primära bearbetningen av lin, hampa och andra liknande grödor. Det ser ut som en hård, sliten fiber. Den har en liten aseptisk effekt och goda isoleringsegenskaper . I byggbranschen används den som en dämpande, stoppande, torkande produkt. Inom VVS -industrin används den som en pålitlig tätning av olika gängade röranslutningar för att undvika eventuella läckor.

Bild
Bild

Oakum har följande viktiga egenskaper:

  • den impregnerade modellen har den längsta livslängden;
  • på grund av miljösäkerhet är det möjligt att använda i gängade anslutningar med stor diameter;
  • inte utsätts för skador från biologiska skadedjur;
  • är ett höghållfast material;
  • har god porositet;
  • har en hög fuktabsorbering;
  • motståndskraftig mot slitage;
  • utesluter limning av rörprodukter till varandra i sanitära anläggningar;
  • antiseptiska egenskaper finns;
  • inte kan orsaka en allergisk reaktion hos människor.
Bild
Bild

I tillverkningsprocessen är produkterna numrerade från 8 till 24 enheter . Ju större beteckning desto högre materialkvalitet. Linne utan orenheter har en beige färg. Släp av god kvalitet ska vara torrt och stankfritt.

Hartsdrag är en tejpprodukt impregnerad med hartsbitumenmastik, på grund av vilken utveckling av förruttnande processer utesluts. Den måste tillverkas i enlighet med GOST 12285-77 (16183-77) i enlighet med följande tekniska krav:

  • den oljade produkten är gjord i form av en tejp med låga indikatorer på korta fibrer av lin, hampa, kenaf och behandlad med vattenavvisande och ruttningsmedel;
  • med hänsyn till typen av råmaterial och dess sammansättning, är den hartsartade produkten indelad i skeppsbyggnad och konstruktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varvsversionen är gjord av en kort hampa, följt av impregnering med harts som släpps ut av barrträd. Eldens massa i produkten ska inte vara mer än 10%.

Byggalternativet är utvecklat i två typer: den första och den andra

Modellen av den första typen är gjord av en kort fiber av lin och kenaf av olika parametrar eller deras blandning. Elden bör inte överstiga 18% av den totala massan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dragning av det andra alternativet erhålls från en blandning av linfiber av kort fiber, kenaf och linbast av olika antal. I detta fall bör bränderna i produkten inte vara mer än 24%. Den första och andra produkten behandlas helt med barrharts eller ett speciellt repsmörjmedel av ett visst märke:

  • för att uppnå den önskade konsistensen av kompositionen används vanligt fotogen eller motorbränsle som utspädningsmedel för impregnering;
  • massfraktionen av den impregnerande kompositionen i produkten måste ligga i intervallet 25% till 35% av den totala massan;
  • tätheten hos den bearbetade tejpen ska inte vara mindre än 200 ktex;
  • den impregnerade modellen får inte bryta under sin egen vikt med en längd på 1,5 meter;
  • den impregnerade delen ska inte fastna vid metallplattan medan den trycker ordentligt mot den;
  • när produkten är böjd i en vinkel på 90 grader i 15-graders frost bör kompositionen inte spricka och bryta av från modellens yta.
Bild
Bild

Ansökningar

Impregnerat drag är ett effektivt hjälpmedel i konstruktionen. För sådant arbete används balalternativet oftast. Den används för tätning av sömmar, olika fogar av konstruktionsdelar av metall och trä. På grund av den högkvalitativa fyllningen av luckorna mellan kronorna kommer huset inte att krympa. Det är också ett idealiskt material för att fylla tomrum mellan fönster- och dörrkarmar och väggar. Den impregnerade produkten kan användas tillsammans med cement, gips och andra lösningar.

Bild
Bild

I VVS -riktningen är detta material nödvändigt för tätning av skarvar och för reparationsarbete i vattenförsörjnings-, värme- och avloppssystem . I detta fall är impregneringen oljebitumen, harts-bitumenmastik och specialtillverkade lösningsmedel.

Bild
Bild

Konsumtion

Beroende på användningsområde är produkten uppdelad i två alternativ:

  • användning i VVS -området;
  • för tätningsteknik.

Den totala konsumtionen av en produkt i denna typ av arbete kan variera kraftigt, därför skiljer sig en liknande produkt från varandra i form av förpackningar. Tätningsprodukten kommer i små rullar eller balar. För att korrekt beräkna den erforderliga mängden för specifikt arbete, bör du veta vikten av bogsering i 1 m3.

Kubikkapaciteten beräknas enligt följande: balens längd, bredd och höjd multipliceras

Eftersom dragbalar är helt olika bör tillvägagångssättet vara individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss till exempel ta en bal med följande parametrar:

  • längd - 0,45 m;
  • bredd - 0,5 m;
  • höjd - 0,8 m;
  • vikt - 10 kg.

Vi multiplicerar: 0,45x0,5x0,8 = 0,18 m3

Så vi fick reda på att i en 10-kilos bal med de angivna parametrarna 0, 18 kubikmeter. Det kommer inte att vara svårt att beräkna vikten på 1 m3:

10: 0, 18 = 55, 6 kg

VVS -alternativet finns i små rullar. Kostnaden för bogsering beror på lösningen som användes för impregnering.

Bild
Bild

Hur ska materialet förvaras?

För att bibehålla kvaliteten bör det färdiga materialet förvaras i slutna, välventilerade rum utan värmesystem och uppfylla alla brandsäkerhetskrav. Det omgivande området måste också uppfylla liknande krav. Särskilda avlopp bör finnas när det rör sig om ytvatten . För att säkerställa ytterligare säkerhet för produkter från olika föroreningar och fukt, bör individuell förpackning användas.

Rekommenderad: