Träblekmedel: Vilket är Det Bästa Att Välja? Sammansättning Och Betyg, "Smart Repair" Och "Neomit" Blekmedel, Andra Märken. Hur Och Hur Man Applicerar Med Egna

Innehållsförteckning:

Video: Träblekmedel: Vilket är Det Bästa Att Välja? Sammansättning Och Betyg, "Smart Repair" Och "Neomit" Blekmedel, Andra Märken. Hur Och Hur Man Applicerar Med Egna

Video: Träblekmedel: Vilket är Det Bästa Att Välja? Sammansättning Och Betyg,
Video: Just 3 Days Skin Whitening Permanently | Get Fair Spotless Crystal Clear Skin 2024, April
Träblekmedel: Vilket är Det Bästa Att Välja? Sammansättning Och Betyg, "Smart Repair" Och "Neomit" Blekmedel, Andra Märken. Hur Och Hur Man Applicerar Med Egna
Träblekmedel: Vilket är Det Bästa Att Välja? Sammansättning Och Betyg, "Smart Repair" Och "Neomit" Blekmedel, Andra Märken. Hur Och Hur Man Applicerar Med Egna
Anonim

Träblekmedel är ett speciellt sätt som träproduktägare kan förlänga sina liv. Bearbetningen tar dock lite tid och ansträngning, och det är också nödvändigt att lära sig hur man använder sådana medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Behovet av att använda träblekmedel uppstår när träet börjar spricka, dess kvalitet försämras. Ibland visas en blåaktig nyans på den, vilket också indikerar att träet är långt ifrån den första färskheten och bearbetning krävs.

Bild
Bild

Det finns andra sätt att förbättra utseendet på trä också, men blekmedel har flera fördelar

  • Ett utmärkt skyddande lager bildas. Verktyget är lätt att använda om träytan inte tidigare har behandlats med andra ämnen som bromsar nedbrytningsprocesserna.
  • Kompositionen återställer gradvis träet och hjälper också till att "läka" de områden som tidigare skadades.
  • Blekmedel används för att maskera och återställa specifika områden. De måste dock vara små i storlek för att ämnet ska klara dem.
  • Om trädet har en heterogen nyans kan verktyget framgångsrikt besegra denna attack, skapa önskad färg och fördela den över hela produktens yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

För många trävaruägare visar sig omvandlingen av ytan till det sämre senare vara ett stort problem . Faktum är att trä är ett attraktivt material för alla slags insekter och bakterier, så det kräver särskild uppmärksamhet.

Och dess tillstånd beror direkt på luftens luftfuktighet, eftersom förfallsprocesserna fortskrider snabbare i en sådan miljö.

Många föredrar dock blekmedel inte bara för att det har vissa fördelar, utan också för att det är lätt att använda hemma. Ändå är det nödvändigt att välja sin egen sammansättning för varje träslag, så det är viktigt att veta om sorterna av ett sådant verktyg.

Bild
Bild

Vyer

Blekmedel klassificeras enligt sin sammansättning i ämnen där klor finns, liksom de där det saknas. Idag finns det ett stort antal varianter av sådana verktyg:

  • gruppen med klorinnehållande blekmedel inkluderar de i vilka det finns kalium eller natriumhypoklorit, samt klor eller blekmedel direkt;
  • klorfria formuleringar innehåller väteperoxid, ammoniak, alkali, oxalsyra.

Kompositionens struktur utan klor anses inte vara så hållbar, därför måste det översta lagret uppdateras regelbundet.

Men det fäster vid träet och påverkar inte strukturen lika aggressivt som ämnen med klor, på grund av frånvaron av ammoniak och andra liknande komponenter.

Betyg av de bästa

Det finns många blekningsföretag nuförtiden. därför Innan du köper bör du studera de 7 bästa ämnena för trä med liknande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Neomid 500

Blekmedel "Neomid 500" är en utmärkt produkt som inte bara vitar träprodukter utan också skapar ett speciellt skyddande skikt mot parasiter och små mikrober. Bland andra egenskaper hos detta ämne utmärks det också av dess förmåga att återställa ytan till sin naturliga naturliga nyans . Samtidigt skadas inte strukturen utan träet får skyddande egenskaper.

Eftersom "Neomid 500" hjälper ytan att behålla sina egna egenskaper, får den inte så konstig effekt efter att ha använt produkten.

Bild
Bild

Bland de främsta fördelarna med detta verktyg är följande:

  • "Neomid 500" förhindrar uppkomsten av svamp och efterföljande förstörelse av ytan;
  • kan användas som ett antiseptiskt medel, lämpligt för även de mest känsliga ytorna;
  • lätt att använda hemma - tack vare instruktionerna kan den användas även av dem som inte tidigare har stött på sådana ämnen;
  • har en måttlig kostnad, uppnås en idealisk balans mellan produktens pris och kvalitet;
  • det finns inget behov av att bearbeta träet speciellt innan du applicerar färg - det räcker för att ta bort eventuell grovhet.

Blekmedel produceras i olika format - det finns kapslar från 1 till 35 liter, rysk produktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Senezh Effeo

Senezh Effeo används bäst för de ytor som behöver ljusas upp. Till exempel, om trädet har mörknat något med tiden eller påverkats av yttre faktorer . Verktyget kan kvalitativt desinficera en träyta om det är svampen som fungerar som orsak till försämringen av utseendet, men detta märke är inte specialiserat på kampen mot mikrober av annan typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver bearbeta hyvlat eller hackat virke är Senezh Effeo din bästa assistent i denna fråga.

Ett sådant ämne kan användas både på en byggnads fasad och på dess inre ytor. Bland fördelarna med denna blekmedel finns flera egenskaper:

  • kompositionen innehåller inte ammoniak och klor, så detta ämne kan användas på olika ytor utan rädsla för förstört utseende;
  • bleker ytan djupt, därför är den utmärkt för trä som är i ganska dåligt skick;
  • efter användning kommer du inte att observera defekter i form av kemiska brännskador;
  • skadar inte och orsakar inte irritation på huden, men det rekommenderas fortfarande att använda ämnet i speciella handskar;
  • giftfri för djur, orsakar inte förgiftning;
  • har en söt citron doft, så det finns ingen anledning att uppdatera atmosfären efter jobbet för att bli av med en obehaglig kemisk lukt;
  • är inte brandfarligt, så det är inte nödvändigt att täcka med något annat.

Finns till försäljning i olika förpackningar - från 1 liters behållare till 30 liters behållare, rysk produktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Homeenpoisto

Detta ämne är bra för de skogar där du vill ta bort svamptillväxt och bli av med mögel.

Homeenpoisto är idealisk för trä som tidigare har målats. På grund av dess egenskaper kommer kompositionen att ta bort det tidigare färgskiktet perfekt och också skapa en bra jord för att applicera färska lager av färg och lack.

Den är gjord i form av en geléliknande substans, så det är bättre att applicera detta ämne gradvis i ett tunt lager, annars kan det torka ut ojämnt. Vissa komponenter är frätande, så det är värt att använda speciella handskar när du arbetar med Homeenpoisto.

Bild
Bild

Sagus

Detta ämne är perfekt för blekning av hackade, sågade eller hyvlade träytor, det klarar perfekt att bli lättare och bli av med parasiter och mögel. Bland fördelarna utmärks ett antal faktorer:

  • ämnet tränger djupt in i trädets struktur, därför bleker det perfekt inifrån;
  • kan lämnas på en kall plats - dess struktur kommer inte att förändras;
  • på grund av frånvaron av aggressiva komponenter lämnar det inte kemiska brännskador;
  • är inte brandfarligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fongifluid Alp

Kämpar perfekt mot svampformationer och mögel, kan användas för att ta bort mossa eller lav från träytan. Strukturen innehåller komponenter som gör att du effektivt kan bekämpa mikrober och andra skadliga mikroorganismer . Det kan användas för både profylaktiska och terapeutiska ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasera

"Frost" används främst för ytblekning av hög kvalitet. Om du under processen märker att träet mörknar något, kom ihåg att detta är en normal effekt, eftersom lagret gradvis torkar ut . Kompositionen innehåller element som gör att du aktivt kan bekämpa mossa, lavar och andra skadliga formationer. Kan användas både inomhus och utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smart reparation

Blekmedel "Smart Repair" kan användas för djupblekning av träytor, kämpar perfekt mot svampformationer och utseende av mikrober. Perfekt för dig som letar efter den bästa kombinationen av pris och kvalitet . Lämna den dock inte i solen på länge, annars kan dess egenskaper försämras något.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt blekmedel du behöver måste du följa några regler:

  • var uppmärksam på förpackningen - den får inte skadas;
  • fokusera på ämnets syfte - det bör helt sammanfalla med dina förväntningar som ett resultat;
  • titta på instruktionerna innan du köper - du kan behöva ytterligare material.
Bild
Bild

Hur man använder?

Innan du använder blekmedel är det absolut nödvändigt att läsa bruksanvisningen och även ta hänsyn till förbrukningen av ämnet för den yta som ska behandlas. I allmänhet skiljer sig principen för drift praktiskt taget inte vid användning av ett visst märke och reduceras till en viss algoritm för åtgärder.

  1. Innan du använder ämnet krävs det att bearbeta ytan - att slipa och jämna ut all grovhet. Annars är det inte möjligt att applicera produkten med hög kvalitet, och därefter måste du göra om arbetet.
  2. Hemma kan blekmedel appliceras på trä med en fläck. För att göra detta, kombinera en liten mängd fläckar, blekmedel och väteperoxid och låt sedan ämnet stå en stund. En sådan komposition kommer inte bara att lysa upp trädets yta, utan också förhindra att bakterier uppträder på den eller att parasiter tränger in i den.
  3. Du behöver inte kombinera blekmedlet med andra ingredienser, utan applicera det helt enkelt i ett jämnt lager på önskad yta med dina egna händer. Om du behöver lätta träet ännu mer är det bättre att upprepa proceduren och låta lagret torka. Försök att inte överdriva det, annars kan utseendet senare se lite konstigt ut.
  4. Observera att det är nödvändigt att förvara blekmedlet på en mörk och torr plats där det inte finns direkt solljus, annars kan ämnets struktur skadas allvarligt, vilket kommer att påverka resultatet av arbetet.
  5. Blekmedlet torkar efter att ha applicerats på träet i flera timmar, men det är bättre att lämna det på en dag så att skiktet slutligen fastnar på ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således är användningen och urvalet av blekmedel en enkel sak som även en nybörjare kan göra. Det är dock värt att ägna särskild uppmärksamhet åt förvaring och transport av ämnet, och också för att se till att behållaren inte skadas under köpet, eftersom detta också kan påverka resultatet.

Rekommenderad: