Metallremsor: Stålförzinkade Remsor Med Polyesterbeläggning Och Aluminiumramar För Dörr- Och Glasmålar

Innehållsförteckning:

Video: Metallremsor: Stålförzinkade Remsor Med Polyesterbeläggning Och Aluminiumramar För Dörr- Och Glasmålar

Video: Metallremsor: Stålförzinkade Remsor Med Polyesterbeläggning Och Aluminiumramar För Dörr- Och Glasmålar
Video: How to Sand And Polish Stainless Steel to Mirror Finish 2024, April
Metallremsor: Stålförzinkade Remsor Med Polyesterbeläggning Och Aluminiumramar För Dörr- Och Glasmålar
Metallremsor: Stålförzinkade Remsor Med Polyesterbeläggning Och Aluminiumramar För Dörr- Och Glasmålar
Anonim

Metallremsor används vid konstruktion och reparation för att dölja olika sprickor, sömmar, materialfogar … Deras huvudsakliga funktion är dekorativ, men de tjänar också till att stärka strukturer som fönster eller dörrar. Oftast används materialet för byggnadens yttre dekoration, men ibland även för interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Täckremsor är metallprofiler i olika storlekar, men det finns också falska remsor av andra material, men metall är de mest hållbara. De kan ha olika storlekar (längd och bredd), medan ju bredare stången är, desto högre blir kostnaden . Oftast är remsor gjorda av stål och galvaniserad metall. Vissa modeller har en polyesterbeläggning - detta görs för att skydda ytan från skador och ge den ett mer estetiskt utseende.

I de flesta fall används metallband för byggnadens yttre dekoration .… Naturligtvis kan kitt och andra liknande material användas för att maskera lederna, men installationen av remsan är mycket lättare, så många är benägna att detta alternativ. De låter dig dölja materialets fula leder, liksom spår av polyuretanskum i sprickor och öppningar, eftersom materialet kommer att kollapsa över tiden från väderfenomen. Om du installerar falska remsor av metall kan du glömma detta problem.

Det händer att de används i byggnadens inredning. Nu på byggmarknaden kan du dessutom hitta dekorativa föremål som inte bara kommer att stärka strukturen utan också passar perfekt in i ett hus, lägenhet eller kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

För tillverkning av metallremsor används oftast tenn med en polymerbeläggning, aluminium- och aluminiumlegeringar, stål och galvaniserade metallplåtar . Stålprodukter kommer att vara de mest pålitliga, de är inte rädda för temperaturfall, mekaniska skador och andra påverkan. Polyesterbelagda sömmar finns i ett brett utbud av färger, så du kan välja den nyans som passar dina behov. Tjockleken på sådana remsor varierar som regel från 0,5 till 2 millimeter. Och även falska remsor är ofta gjorda av polymermaterial och till och med trä, men sådana produkter är endast lämpliga för inredning i rummet, eftersom de är kortlivade och lätt kan deformeras och förlora sina egenskaper under påverkan av ogynnsamma väderförhållanden.

För utomhusdekoration är det mest lämpligt att använda metalldelar . Metallremsor kan vara vinklade eller U-formade, vilket gör det enkelt att fästa dem på valfri struktur som en ramdel. Bland de viktigaste typerna av falska remsor av metall kan man skilja en remsa för leden, på de yttre och inre hörnen, liksom på basen och på parapet. Detta inkluderar också fönstret ebb, liksom övre och sidobackar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar dem är det lämpligt att använda ett tätningsmedel som uppnår maximal hållfasthet.

Ansökningar

Täckremsor kan användas i en mängd olika applikationer. En av de vanligaste är installationen av plastfönster . Metallister och sluttningar hjälper till att dölja luckorna mellan fönstret och väggen, samt maskerar spår av skum och stärker strukturen.

Plankor för dörrar och grindar används också ofta .… Installation av remsor låter dig ge dörröppningen ett mer färdigt och snyggt utseende. Takplankor kan också användas på golvet för att dölja fogarna mellan golvet och väggen. De används också vid konstruktion av konstruktioner från sandwichpaneler, samt för sidospår vid beklädnad av byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

I alla dessa fall är användningen av täckremsor inte bara en dekorativ funktion, utan låter dig också stärka strukturen, göra den mer pålitlig och stabil. Vid konstruktion från sandwichpaneler hjälper metalldroppar också att skydda materialet från negativa miljöpåverkan - damm, fukt, extrema temperaturer … I det här fallet används täcklistar inte bara vid lederna i materialet, utan också på takfoten, vid lederna med sockeln, på fönster- och dörröppningar.

Förutom allt ovanstående kan metallremsor användas vid konstruktion av olika dekorativa strukturer, till exempel vid installation av glasmålningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Som redan sagts, täckplattor kan ha olika storlekar . Därför måste du noggrant mäta det område på vilket de planeras att installeras innan du köper det nödvändiga materialet och beräkna vilken längd och bredd på de falska lamellerna det kommer att behöva. Det är värt att överväga det faktum att remsan ska vara något bredare än fogen, för att inte bara överlappa den, utan också att gå lite på ytan av väggen, dörren och andra . Den valda produkten måste uppfylla inte bara en estetisk funktion utan också skydda strukturen från negativa yttre påverkan.

Färg täcklister ska matcha färgen på dörren, väggen eller fönsterkarmen (beroende på var remsan ska fästas) eller vara i harmoni med det omgivande utrymmet. Förutom färg är det viktigt att uppmärksamma textur och design - de bör också vara i harmoni med andra strukturella element. Bland materialen är det värt att ge stål eller galvaniserad metall företräde - sådana täckplattor är mer pålitliga och hållbara, men du måste också utgå från det syfte som delarna väljs för.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallremsor rostar inte, de tillför strukturen fullständighet och estetiskt utseende . Dessutom kan du hitta produkter av alla typer och storlekar för en mängd olika ändamål. Och även, om du vill, kan du göra metallremsor på beställning.

Viktigt: det är möjligt att köpa omslagsremsor endast i specialiserade certifierade butiker och välja betrodda tillverkare . Annars är det stor chans att få en produkt av låg kvalitet som har en kort livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen av remsorna utförs med självgängande skruvar med en pressbricka, om så önskas kan det enkelt göras oberoende.

Rekommenderad: