Belfort Ek (36 Bilder): Kombination Med Wenge, Möbler Från MDF Och Spånskiva, Barns Byrå, Euroskåp Och Andra Alternativ För Att Använda Färg I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Belfort Ek (36 Bilder): Kombination Med Wenge, Möbler Från MDF Och Spånskiva, Barns Byrå, Euroskåp Och Andra Alternativ För Att Använda Färg I Interiören

Video: Belfort Ek (36 Bilder): Kombination Med Wenge, Möbler Från MDF Och Spånskiva, Barns Byrå, Euroskåp Och Andra Alternativ För Att Använda Färg I Interiören
Video: Gör det själv - Montera foder och lister 2024, Maj
Belfort Ek (36 Bilder): Kombination Med Wenge, Möbler Från MDF Och Spånskiva, Barns Byrå, Euroskåp Och Andra Alternativ För Att Använda Färg I Interiören
Belfort Ek (36 Bilder): Kombination Med Wenge, Möbler Från MDF Och Spånskiva, Barns Byrå, Euroskåp Och Andra Alternativ För Att Använda Färg I Interiören
Anonim

En mängd blekt ek är dess belfortfärg, som ofta används i olika inredningslösningar. Den vitkalkade ytan ser alltid dyr och solid ut, men det är känt att den här färgen i naturen bara finns i mycket unga träd, som inte huggs av för vackra möbler. Ändå lärde de sig att få den unika färgen Belfort artificiellt, vilket utsatte trädet för särskild bearbetning. Därefter kommer vi att titta närmare på denna färg, dess fördelar och nackdelar, och också överväga framgångsrika kombinationer med andra nyanser och dess fördelaktiga användning i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ser färgen ut?

Belfort -färg hänvisar till en av sorterna av blekt ek, som ofta används vid tillverkning av möbelprodukter och relaterade material. Belfort ek ser ut som en ljus grädde, ibland mjölkaktig, beroende på belysningen är denna nyans ljus, har ljusa ådror . För att få en så trendig och efterfrågad nyans täcks trä vanligtvis med speciella färgämnen och utsätts för en annan kemisk behandling.

Träets ton beror vanligtvis på ekens ålder, men om vi pratar om dess konstgjorda färgning kan nyansen variera beroende på färgämnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Möbler i Belfort -ekfärg ser särskilt fördelaktiga ut i en klassisk inredning, men idag tillverkar många tillverkare möbler i denna nyans även för moderna interiörer. Med Belfort -möbler kan du visuellt utöka utrymmet, vilket gör det luftigt och viktlöst . Dessutom kan denna färg betraktas som ädel, eftersom den verkligen ser dyr och elegant ut. Länge valde ädla och högt uppsatta personer blekt ek till sina hem och gods. Belfort ek anses vara mycket slitstark, den har vanligtvis en mycket praktisk yta. Repor och andra skador på den blekta ytan är nästan osynliga, dessutom kan naturmålad ek alltid ges till restauratörer som återställer sin tidigare ljusa nyans och tar bort alla typer av brister.

Det är ganska svårt att hitta nackdelarna med denna färg, men det är värt att notera att det är bäst att noggrant kombinera det med andra ljusa nyanser i interiören, föredra kontrasterande och mörka . Annars blir rummet väldigt ljust och irriterande, som påminner om ett sjukhus. Och det är också värt att förstå att den krämiga nyansen i möbler mycket lätt smutsas, det blir smutsigare snabbare än någon mörkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination med andra färger

Belfort ek passar bra med många andra inredningsfärger och nyanser. Denna färg är i bra harmoni med färgen på wenge och wenge tsavo . Ekens krämiga färg spelar mycket framgångsrikt med den rika bruna - denna komposition avslöjas särskilt tydligt på möblerna i vardagsrummet. Väggarna för hallar och vardagsrum ser original ut, vars ram är gjord i färgen wenge tsavo och fasaderna är gjorda i färgen på belfort ek.

Belfort ek kallas ofta för ett varmt färgschema, eftersom det har en behaglig krämig nyans ., medan den framgångsrikt kan kombineras med ett alternativ från ett kallt färgschema - med loredos färg. Loredo tall är mer strukturerad, det kan perfekt betona alla varma nyanser, det är särskilt fördelaktigt att använda denna kombination inte bara i möbler, utan också i olika vägg- och golvbeläggningar, till exempel träpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blekad ek kan harmonisera mycket bra med pastellfärger, samt korall-, lax- och lavendelfärger . Speciellt om vi överväger interiören i sovrum och vardagsrum. Vanligtvis, om möblerna väljs i färgen på Belfort -ek, görs extra accenter med hjälp av olika textila saker så att rummet inte verkar tråkigt. Till exempel görs accenter med gardiner eller överkast i sovrummet, liksom dekorativa kuddar och mattor.

Om sovrumssatsen är gjord i Belfort -ekfärg, medan rummet har diskret tapet och ett klassiskt mörkt golv av laminat eller parkett, Du bör definitivt lägga till textil accenter genom att till exempel lägga en rosa filt på sängen och en beige matta på golvet, medan dekorativa kuddar kan vara silver eller med mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användning i interiören

Under de senaste åren har designers använt ljusa nyanser i interiören allt oftare, och därför blir den blekta ekbelforten allt mer populär och efterfrågas. Med hjälp av Belfort ek kan du lägga till ljus och sofistikering i alla, även det minsta rummet.

Denna nyans används vid tillverkning av väggpaneler, golv och dörrar och naturligtvis vid tillverkning av möbler . Möbler behöver inte vara naturliga ek, målade i önskad nyans. Sådana möbler är ett dyrt nöje, varför många tillverkare erbjuder ett utmärkt och samtidigt lönsamt alternativ. Idag har tillverkarna lärt sig att återge önskad ekfärg på nästan vilken yta som helst. Möbler av MDF och laminerad spånskiva är mycket efterfrågade.

Sådana produkter är flera gånger billigare än från naturligt trä, men samtidigt har de mycket bra egenskaper, och med rätt vård kommer de att hålla i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köksfasader är mycket ofta gjorda av MDF i Belfort -färg . Som regel för interiörer i klassisk stil, men det finns också moderna alternativ. Klassiska kök är också gjorda av laminerad spånskiva: Belforts ekfasader i kombination med mörka element, till exempel wenge -sidoväggar, ser fördelaktiga ut.

Laminerad spånskiva i belfortfärg används ofta för bänkskivor, skåpfasader och annat dekorativt arbete i inredningen . På grund av sitt estetiska utseende, homogena och rika konsistens är detta material baserat på naturligt trä mycket efterfrågat, och det är också hållbart. Hela möbler produceras aktivt av spånskiva till ett överkomligt pris, inklusive barns byråer, väggar och sängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gångar av laminerad spånskiva i Belfort -ekfärg anses vara tillgängliga för köp . Små alternativ kan inkludera ett kompakt men högt skåp, ett klädhängare, ett eller flera skåp och en spegel. Det finns ett stort antal alternativ för sådana korridorer. Och även tillverkare erbjuder ofta euroskåp i denna färg eller i kombination med wenge. Alternativ med och utan speglar ser bra ut.

I sovrummet i lantlig stil eller Provence kan du hitta en bra uppsättning i gräddfärg . Belfort ek är i perfekt harmoni med sådana stilar. Sängen kan snidas eller utan onödiga detaljer. Klädbord och garderober ser bra ut i Belfort -ekfärg. För ett vardagsrum i klassisk eller Provence -stil rekommenderas designers också att välja ljusa nyanser av möbler och textilier, inte att glömma de viktigaste accenterna och detaljerna.

Till exempel kan en soffa väljas med en unik färg på klädseln i Belfort ek, eller dekorativa kuddar som är flera nyanser mörkare kan användas som accenter.

Rekommenderad: