Ek- Och Wengefärg (64 Bilder): Skrivbord, Säng Och Andra Möbler, Kombination Av Ljus Och Mörk Wenge Med Ek I Korridoren Och Andra Interiörer

Innehållsförteckning:

Video: Ek- Och Wengefärg (64 Bilder): Skrivbord, Säng Och Andra Möbler, Kombination Av Ljus Och Mörk Wenge Med Ek I Korridoren Och Andra Interiörer

Video: Ek- Och Wengefärg (64 Bilder): Skrivbord, Säng Och Andra Möbler, Kombination Av Ljus Och Mörk Wenge Med Ek I Korridoren Och Andra Interiörer
Video: Säkerhetskontroll 2021 - Hur man steg för steg gör en säkerhetskontroll vid uppkörning 2024, April
Ek- Och Wengefärg (64 Bilder): Skrivbord, Säng Och Andra Möbler, Kombination Av Ljus Och Mörk Wenge Med Ek I Korridoren Och Andra Interiörer
Ek- Och Wengefärg (64 Bilder): Skrivbord, Säng Och Andra Möbler, Kombination Av Ljus Och Mörk Wenge Med Ek I Korridoren Och Andra Interiörer
Anonim

Naturligt trä har aktivt använts för tillverkning av möbler i många år. Varumärken använder träets skönhet för att skapa fantastiska interiörer och originella möbler. Även syntetmaterial av högsta kvalitet kan inte matcha skönheten i naturligt trä.

Var och en av träslag har speciella tekniska och estetiska egenskaper. För att uppnå maximal visuell effekt kombinerar tillverkarna färger som är karakteristiska för olika sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av möbler är gjord?

Färgerna ek och wenge ser inte bara bra ut separat, utan harmoniserar också perfekt i en duett. Möbeldesigners har utvecklat många nyanser av varje färg. Den mest populära är dock kombinationen av klassiska alternativ: wenge är en mörk och rik färg, ek är ljus och mjuk. Kontrasterande duetter ser imponerande ut och är alltid relevanta utan att förlora popularitet.

Denna färgkombination används ofta för tillverkning av följande typer av möbler

Säng . Detta är ett måste av sovrumsmöbler. Modellen från naturliga träslag kommer att tillföra charm och sofistikering till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skrivbord . Det är omöjligt att föreställa sig en studie utan den. Även bord är placerade i sovrum och vardagsrum. Detta element kan bli en inre accent som lockar andras uppmärksamhet. Vissa modeller är dekorerade med sniderier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köksset . I denna del av huset kommer möbler i färgpaletten av wenge och ek att se attraktiva ut. Denna kombination används både för premiumprodukter och för budgetprodukter tillverkade av syntetmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar . Det unika med denna kombination avslöjas maximalt i stora möbler. Duon med kontrasterande nyanser är perfekt för ett rymligt vardagsrum eller en hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med detta färgschema gör de också:

  • byråer;
  • nattduksbord;
  • garderober.

Trämöbler har många fördelar, men den största nackdelen är det höga priset. Inte alla köpare har råd att dekorera ett hem med naturliga ek- och wengeprodukter.

Tillverkarna började producera ett billigare alternativ, vilket gjorde det så likt som möjligt till ovanstående sorter. Så färgkombinationen blev utbredd och populär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lätt wenge med ek

Om det första alternativet är en komposition av kontrasterande toner, så är kombinationen av ek och ljus wenge dess motsats. I detta fall erbjuder designers en duett av två ljusa och känsliga nyanser. Detta är ett snyggt alternativ för små lägenheter där mörka möbler inte fungerar . För ett mer uttrycksfullt utseende kan materialet skilja sig åt i ljusstyrka, värme och andra visuella egenskaper. Texturer kan också variera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av färger i interiören

En komposition av ek- och wengeblommor kan införlivas i nästan vilken design som helst. Detta är ett mångsidigt färgschema som sömlöst kompletterar interiören. Den vanligaste kombinationen av nyanser (mörkt och ljust trä) ser bra ut tillsammans med olika inredningsartiklar, hushållsapparater, modern elektronik och andra färger i interiören.

För att stämningen i lägenheten ska se så harmonisk ut som möjligt måste följande expertråd beaktas

Möbler där wenge -färg finns, ser fördelaktigt ut med en mängd olika nyanser av grönt: mörkgrön, olivolja, kärr, ljusgrön och andra alternativ. Ett sådant intervall kommer att ge atmosfären en naturlighet, eftersom duetten av brunt och grönt ofta finns under naturliga förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om inredningen verkar tråkig och monoton för dig, detta färgalternativ kommer att återuppliva det och ge det dynamik . Dessa färger kan användas som vägg- och takfinish, eller förkroppsligas i möbler och dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ek och dess många nyanser är bra för små utrymmen . Det är också ett snyggt designalternativ för en hall, litet kök eller badrum. Ljusa färger kommer att lägga till ljushet i interiören och visuellt öka rummets storlek. Dessa egenskaper kan också tillskrivas en färgduo om ek är den dominerande nyansen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna kombination ser bra ut med andra nyanser av brunt och beige . Om interiören innehåller möbler gjorda av olika träslag, kommer den att passa in i stilen utan problem. Wenge- och ekfärger är idealiska för inredning av ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en trevlig och bekväm atmosfär i rummet, välj varma ekfärger i kombination med mörk wenge . För små rum rekommenderas att välja en färg - ljus wenge och ek, i varma färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Duon kommer också att vara kompatibel med klassiska färger - svart och vitt . Designers använder ofta detta alternativ på grund av dess mångsidighet och relevans. Det är en tidlös klassiker som fortfarande är efterfrågad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat vinnande alternativ är en kombination av en antracit- eller elfenbensduo . För att skapa en ljusare design kan du välja en känslig ljusgrön ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler tillverkade med färgduon ek och wenge , kommer att se bra ut i ett rum som domineras av mörka färger (mörkbrun, vinröd) och "varma" nyanser (orange, gul, röd).

Bild
Bild
Bild
Bild

Wenge med blekt ek i inredningen

Om du kombinerar den klassiska nyansen av wenge med blekt ek får du en färgstark komposition som kan förkroppsligas enligt följande

  • Installera en wengefärgad uppsättning i köket och täck golvet med ett laminat i skuggan av blekt ek. Väggar och tak kan dekoreras i samma färgkombination. För mörka möbler, välj ljusa väggar och måla taket i en färg som står i kontrast med golvet.
  • För kombinerade möbler är detta alternativ också bra. Tillverkare erbjuder att kombinera vertikala väggar i wengefärg med horisontell ek.

Obs: med sådana designtekniker kan du dekorera alla rum i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka stilar passar den?

Ek- och wengemöbler är perfekta för både klassiska och moderna inredningsstilar. Trämöbler av ovanstående kvaliteter ser lyxiga och presentabla ut. Hon är vald för design av dyra interiörer. För budgetalternativ använder tillverkarna också denna färgkombination, men för tillverkning av möbler väljer de prisvärda material.

Varje nyans har vissa egenskaper som måste beaktas när man väljer möbler för en specifik design. Beroende på vilken färg som dominerar i duetten väljs kombinationen av färger för en viss interiörstil.

Om huvudtonen i kombination är wenge, är duetten lämplig för följande riktningar

Högteknologisk . En modern trend som kännetecknas av raka linjer, futuristiska former, krom och konstgjorda material (metall och glas råder). Naturliga trämöbler fungerar inte, till skillnad från andra syntetiska motsvarigheter. Designen kännetecknas också av enkelhet och monotoni.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk . Den aristokratiska nyansen av wenge är perfekt för många klassiska designalternativ. Om färgduon är förkroppsligad i möbler, är det lämpligt att endast använda kvalitetsprodukter tillverkade av noggrant utvalda träslag. Detta inredningsalternativ är endast lämpligt för rymliga rum.

Bild
Bild

Industriloft . En populär stil där wengefärgade möbler kommer att se bra ut. Modeller där denna färg kombineras med andra nyanser är också lämpliga. Interiören kännetecknas av enkelhet med minimal inredning. Skillnaden från andra riktningar är att rör, stöd och liknande element inte maskeras utan visas.

Bild
Bild

Land . Mysig och bekväm stil, som är perfekt för att dekorera ett lanthus. Endast naturmaterial används för det. Detta gäller både inredningen av rummet och möblerna. Wenge trämöbler är idealiska för landet. För att förhindra att interiören blir dyster måste den spädas ut med ljusa nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ek dominerar i färgkombinationen är möblerna perfekta för klassiska dekorativa trender.

Starka, hållbara och vackra möbler är gjorda av denna sort. Modeller dekorerade med snidade element kompletterar stilarna barock, rokoko och klassicism.

Färgerna kan också användas för en rustik lantlig stil ."Varmt" trä kommer att skapa en atmosfär av mysighet och lugn i rummet, och den mörka nyansen av wenge kommer att göra inredningen mer uttrycksfull och rytmisk.

För många etniska grupper är ek också bra . Med dess hjälp kan du dekorera en lägenhet i egyptisk stil. De kompletterar färgschemat med guldmönster och dekorativa element. Wenge, som fungerar som ett komplement till huvudfärgen, kommer att accentuera interiören, vilket gör den mer attraktiv.

Bild
Bild

Om du använder en färgkombination där färger harmoniserar med varandra i lika stora proportioner kan den appliceras i följande riktningar

Skandinavisk stil . Det kännetecknas av en design av mörka och ljusa nyanser. Denna teknik används inte bara när du inreder ett rum, utan också när du väljer möbler. Ett bord med en mörk wenge -skiva och ljusa ekben passar perfekt in i inredningen.

Bild
Bild

Minimalism . En populär samtidsstil baserad på enkelhet och lätthet. Det kännetecknas av en monokromatisk design, ett minimum av saker och brist på inredning. Den kontrasterande kombinationen passar perfekt här. En duett av ljus wenge med ek kommer också att se ganska passande ut. Detta alternativ är ofta valt för små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Snygg sovrumsinredning, för vilken möbler med en kombination av wenge- och ekfärger valdes. Kontrastfärger ser inte bara bra ut tillsammans, utan går också bra med vägg-, golv- och takfärger. Färgduon är i harmoni med färgen på gardiner och mattor.

Bild
Bild

Ett annat sovrumsdesignalternativ. Sammansättningen av nyanser valdes inte bara för möbler, utan också för dekoration av rummet. Den ljusa nyansen är dominerande och den mörka kompletterar. I ett så rymligt och ljust rum kan du njuta av din tid och koppla av.

Bild
Bild

Var uppmärksam på köksrummets uttrycksfulla design. Designerna kombinerade wenge med blekt ek. Möbler i mörka färger installerades i den nedre delen av rummet och ljusa hyllor placerades ovanför dem.

Bild
Bild

Minimalistiskt sovrum i modern stil. När de valde möbler föredrog formgivarna wenge som huvudfärg. Färgduon är i perfekt harmoni med den färgfinish som valdes för inredningen av rummet.

Bild
Bild

Ett utsökt och rymligt vardagsrum, dekorerat med en komposition av wenge och ekblommor. Designerna har valt möblerna i mörka färger med vita accenter. Beige väggar ser spektakulära ut med golv. De dekorativa elementen matchas med tonen.

Rekommenderad: