Shimo Askfärg (59 Bilder): Ljus Och Mörk Färg På Möbler I Interiören, Jämförelse Med "sonoma Ek" Och Andra. Vad Ser Det Ut Som?

Innehållsförteckning:

Video: Shimo Askfärg (59 Bilder): Ljus Och Mörk Färg På Möbler I Interiören, Jämförelse Med "sonoma Ek" Och Andra. Vad Ser Det Ut Som?

Video: Shimo Askfärg (59 Bilder): Ljus Och Mörk Färg På Möbler I Interiören, Jämförelse Med
Video: HOW TO GET THE ARHAUS LOOK | ARHAUS TECHNIQUE DUPE 2024, Maj
Shimo Askfärg (59 Bilder): Ljus Och Mörk Färg På Möbler I Interiören, Jämförelse Med "sonoma Ek" Och Andra. Vad Ser Det Ut Som?
Shimo Askfärg (59 Bilder): Ljus Och Mörk Färg På Möbler I Interiören, Jämförelse Med "sonoma Ek" Och Andra. Vad Ser Det Ut Som?
Anonim

Att leka med nyanser i interiören är mycket för en professionell, men för en amatör är valet av färger och toner ofta en riktig huvudvärk. Det minsta misstaget - och den harmoniska kompositionen går sönder, det går inte att kopiera bilden från tidningen. Och ofta händer felberäkningar just med möbler, dess färger och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om interiörmode idag är ganska liberalt - köp av uppsättningar i en färg anses redan dåligt sätt , och mer uppmärksamhet ägnas åt urval - likväl kan denna verksamhet inte kallas enkel. Vi måste studera funktionerna i alla populära nyanser. Till exempel "aska shimo". Och även det kan vara annorlunda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ser det ut som?

Konsumenternas efterfrågan på massiva askmöbler är hög idag. Och detta är förståeligt: tillverkare använder bara ekologiska råvaror, denna ras torkar inte ut över tiden och styrkan förblir på sin ursprungliga nivå. Ask tillåter också hantverkare att skapa de mest komplexa relieferna. Shimofärg används vid tillverkning av möbler för olika rum, samt golv och dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning av möbler används "shimo light ash" och "shimo dark ash". Idag konkurrerar dessa två nyanser aktivt med "mjölkek" och "wenge" (om de inte överträffar dem i efterfrågan) . Och denna färgprevalens är ganska begriplig - i färdiga möbler ser nyanserna uttrycksfulla och övertygande ut. Tonerna kombineras också med varandra, de utmärks av en viss mångsidighet - de är lämpliga för en typisk finish.

Under de senaste åren har inredningsmarknaden fångats av Scandimania: vita möbler, vita väggar, nordiska anteckningar i skandinavisk stil har slagit rot i typiska ryska lägenheter och har blivit en ny religion inom inredning.

Bild
Bild

För att vara mer exakt blev de en idé som inte snabbt nådde post-sovjetiska rymden, men när den gjorde det, gick den upp på tronen under lång tid. men inte alla gillar den här stilen, vissa avvisar den åtminstone på grund av hur ofta den citeras . Jag skulle vilja göra något mer unikt, men för någon är det helt enkelt trevligare nyanser som är mer bekanta för ögat.

Mjuka, känsliga, lugna färger av "ask-shimo" låter dig bygga inredningen på ett sådant sätt att den är både modern och behåller egenskaperna hos våra barndomslägenheter med sina lugnande pastelltoner. Detta är ett nytt talesätt baserat på fina minnen som redan tycks vara kodade i uppfattningsmönster. Och det är inget fel med det: "shimoaska" passar verkligen perfekt in i interiörer där du inte vill ha radikala lösningar. Men denna färg kommer att vara bra i något nytt, fräscht, ljust, fyllt med dagens energi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Så det finns två nyanser - ljus och mörk. De kan på egen hand dominera interiören: bara ljus eller bara mörkt. De kan samexistera i samma utrymme och spela på kontraster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus

Den första föreningen med honom är det mest känsliga kaffet med mjölk. Det finns ränder, de är ganska tydliga, men tunnas ut, vilket är trevligt för ögat. Beroende på tillverkaren och designerns idéer kan skuggan vara antingen varm eller sval . I vissa kommer det att finnas mer rosaaktig underton, i vissa - blåaktig eller märkbar grå. Vad sådana möbler är bra för: det ljusnar inuti, som om det ger luft in i rummet. Utrymmet kan visuellt utökas med hjälp av en lätt "shimo", det rör sig verkligen bort från skarpa hörn och kontraster som stör de visuella effekterna av att förstora rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Shimo" i en lätt variant passar perfekt till ett hus som väljer provensalsk stil, minimalism och klassiker som grund . Det är en uppfriskande nyans. Det kommer att tilltala människor som är trötta på radikala färger, dysterhet och trånga rum. Det lyser upp rummet och lindrar psykisk stress.

Det kräver ett lämpligt tillägg: även taktilt trevliga texturer, mjuka toner, allmän mjukhet och ljus, känslig komfort. Det är till och med fysiskt lättare att andas i ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörk

Intensiv chokladskugga är vad mörk shimo handlar om. Denna färg är inte längre accentuerad . Men det här är ett bra tillskott: han kommer att betona, markera, göra mer synligt, rama in det som behövs. Denna färg kommer dock att vara lämplig, alla i samma stilar: minimalism, provence och klassiker.

Bild
Bild

Det är efterfrågat vid tillverkning av dörrpaneler, bänkskivor och hyllor, skåpmöbler, golv . Färgen är användbar för de interiörer där det inte finns tillräckligt med djup, där du vill ha någon form av soliditet. Den används ofta av dem som tvärtom är trötta på ljusa fria toner och vill ha en känsla av trevlig ensamhet, ett slutet rum och skapandet av en separat värld.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med andra nyanser

Naturligtvis, när du väljer möbler efter nyans, måste du titta på hela listan för att förstå de fördelaktiga aspekterna av var och en av färgerna. Och "ash shimo" bör också övervägas i det allmänna företaget. Den huvudsakliga skillnaden mellan "shimo" kan betraktas som tydliga träiga ränder.

Vilka nyanser konkurrerar med det

" Karelsk björk ". Mönstret för en äkta karelsk björk liknar marmor, bakgrunden kan vara vit, gul och till och med brunaktig sandig. Mörka fibrer lyser genom de ljusa - det här är tonens huvudhöjdpunkt. Sådana möbler ser lyxiga ut och "shimo" är mycket svårt att konkurrera med.

Bild
Bild

Sonoma ek . Och detta är en mer jämlik konkurrent. Ursprungligen utförd i ljusa nyanser. Tonen är behaglig och mjuk, anpassad efter komfort. Det förstorar också utrymmet visuellt och är lämpligt för olika inredningsstilar. Möbler i denna färg passar bäst för rum med fönster mot norr. Ser bra ut både i monokroma inställningar och i rika färger.

Bild
Bild

Belfort ek . Intrycket av bump är det som utmärker denna färg. Repor är nästan osynliga på den, den är motståndskraftig mot mekaniska skador, vilket är den största fördelen med skuggan. Det går bra med andra toner, kräver inte ovillkorlig solo i interiören. Respektfull, trevlig färg med stora möjligheter. Men den kan inte skryta med sådana distinkta ränder som "shimo".

Bild
Bild

" Blekad ek ". En matt nyans med en uttalad konsistens som ser väldigt ädel ut i inredningen. Den presenteras i ett stort antal nyanser från grädde till gult, från blåvitt till persika. Även en ljuslila version kan hittas. Ser bra ut med pastellfärgade tapeter.

Bild
Bild

Milky Oak . Detta är förmodligen den ljusaste nyansen av ek. Den slutliga färgen beror på bearbetningen - den kan vara från rosa till silver. Färgen kan också vara varm och kall. Det passar bra med wenge -färgen: dessa partners kan skapa de mest fördelaktiga kombinationerna i interiören. Lämplig för alla typer av rum, men oftare tas den till sovrummet, där stämningen ska vara så avkopplande som möjligt.

Det här är naturligtvis inte alla färger i den allmänna paletten, utan bara de som är relaterade till "shimo". Och vanligtvis överväger köparen dem och väljer den som kommer att tilltala honom mer. Det kan inte finnas några vinnare här: valet är alltid individuellt, och varje färg är den bästa där den är mer lämplig och där den ger ägarna mer estetiskt nöje.

Bild
Bild

"Ash shimo" i interiören

Det är intressant att överväga denna färg med exemplet med möbler eller dörrar - de mest märkbara inredningsobjekten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Om du mentalt går runt i huset kan du bestämma de platser där färgen blir mer fördelaktig, eller helt enkelt "prova" den till olika rum i huset

Kök . Sådana headset anses vara mycket motståndskraftiga mot termiska vibrationer, mekanisk spänning och fukt. Möbler i denna färg kommer att vara en bra lösning för kök som är utformade för att inredas i klassisk stil. Och om fasaderna också är dekorerade med sniderier kan du svänga i barockstil, åtminstone på några av dess motiv.

Bild
Bild

Badrum . Att inreda ett VVS-rum med ett ljust askträd är en lösning som blir populär varje dag. Askmöbler accepterar hög luftfuktighet väl, så valet är ganska rättvist. Rummet blir varmare och bekvämare.

Bild
Bild

Vardagsrum . Den mörka shimon är mer än en transparent antydan till den viktorianska estetiken. Men barockstilen kan återigen citeras med hjälp av mörk shimo. Det är inte nödvändigt att köpa hela uppsättningar möbler i den här färgen, till exempel väggar och matgrupper för dem - du kan kombinera olika färger och leta efter färdiga framgångsrika kombinationer på Internet. Endast en kategorisk "shimo" kan skapa illusionen av tomhet i rummet.

Bild
Bild

Sovrum . Eftersom färgen är känslig är den ganska lämplig för ett sovrum. För att skapa en klassisk stil i rummet - ännu mer. Allt är lugnt och skonsamt, utan kontraster och övergångar, lugnande - för många människor ska sovrummet vara just det.

Bild
Bild

Hall . Om det inte är imponerande i filmer är den enklaste lösningen att ta ljusa möbler och göra en lämplig finish. Och "shimo" passar bra för den här uppgiften.

När det i hela huset bara finns en färg på möbler, oavsett hur vackert det är, utarmar det interiören. Slutligen kommer färgen bara att bli uttråkad av sin aktivitet. Därför är det nödvändigt att välja var det är mest lämpligt och inte tvinga honom att utföra alla delar i interiörensemblen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar

Innerdörrar av äkta aska kommer att vara bra även i rum där luftfuktigheten är högre än normalt. Om det här är en dörr av spånskiva eller fiberboard och bara en imitation av aska, är det bättre att inte installera det här alternativet i badrummet . Och i någon imitation kommer du inte att se texturens naturlighet, bara en blek kopia.

Men att göra så att både dörrarna och möblerna i rummet är av samma färg är nog inte värt det nu. Det kan finnas en känsla av undertryckande, suddighet. Det gör de nästan inte längre. Dessutom är det inte ens nödvändigt att göra alla dörrar i lägenheten från en uppsättning. Till exempel, svängdörren till vardagsrummet kan mycket väl ha den avgörande färgen på mörk "shimoaska", medan andra dörrar som syns i korridoren kan målas för att matcha väggens färg, som om de smälter ihop med den . Detta är en trendig teknik nu som verkligen gynnar interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan du kombinera med?

Om det här är ett ljust "shimo", kommer den här färgen att se mer fördelaktig ut mot bakgrunden av bleka väggar (ännu blekare än han själv). Och här om väggen är ljus, men en ton eller två mörkare än den, kan färgen tvärtom gå förlorad, förlora sin uttrycksfullhet . Inredningen kommer att vara helt opersonlig, om tapeter, golv, möbler är gjorda i samma ton - ett slags inre vakuum erhålls. Nej, det ena ska betona det andra, accentuera osv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mörka shimon spelar bra med kontraster . En kombination med vitt, beige, pastell - något definitivt lättare passar honom. Det ser intressant ut mörkt "shimo" med blå nyanser, med delikat turkos, med aqua. Till exempel är en shimovägg och en turkos plyschsoffa en utmärkt interiörkombination.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå eller grön tapet är en bra kombination med mörka dörrar eller mörk "shimo" i möbler . Denna rika och djupa broderskap av färger skapar en aristokratisk inredning. Men att försöka kombinera mörk "shimo" och "wenge" i ett utrymme är ingen bra idé. Endast en erfaren designer kommer att göra det vackert, resten kan inte förena två färger som inte skapar ljusa kontraster eller omvänt skonsamma övergångar. Snarare kommer de helt enkelt att argumentera i interiören.

Massiva askmöbler är ett utmärkt val för små lägenheter där det saknas utrymme, frisk luft och samtidigt som ägarna inte vill ge upp en intressant och livlig textur i materialet.

Rekommenderad: