Skummad Polyetenplåt: Polyetenskum 20-50 Mm Och Ark Med Andra Tjocklekar, Omfattningar

Innehållsförteckning:

Video: Skummad Polyetenplåt: Polyetenskum 20-50 Mm Och Ark Med Andra Tjocklekar, Omfattningar

Video: Skummad Polyetenplåt: Polyetenskum 20-50 Mm Och Ark Med Andra Tjocklekar, Omfattningar
Video: Comparing Foam Types 2024, Maj
Skummad Polyetenplåt: Polyetenskum 20-50 Mm Och Ark Med Andra Tjocklekar, Omfattningar
Skummad Polyetenplåt: Polyetenskum 20-50 Mm Och Ark Med Andra Tjocklekar, Omfattningar
Anonim

Vid utförande av olika byggarbeten är det ofta nödvändigt att skapa ett fuktsäkert, ljudisolerande eller isolerande lager. Ofta används speciella skummade polyetenplåtar för tillverkning av sådana ytor. Idag kommer vi att prata om vad detta material är, överväga dess sorter och applikationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Skummad polyeten är i form av mjuka ark med relativt tunn tjocklek. De är rektangulära och har en finkornig struktur . Sådant material är ganska elastiskt och mjukt, det är vanligtvis något varmt vid beröring. Polyetylenskum i ark produceras genom extrudering eller formsprutning av den skummade massan under ett visst tryck. I detta fall kan polyeten med varierande täthet användas. Materialet har låg värmeledningsförmåga, det anses vara helt säkert för människor och deras hälsa, eftersom freon inte används för sin produktion. Och även polyetenskum har utmärkta vattenavvisande egenskaper.

Denna typ av material är ganska lätt att arbeta med . Det kan avsevärt minska risken för antändning av andra använda underlag, därför används det ofta för ytterligare skydd av träkonstruktioner. Skummad polyeten har en hög slitstyrka och hållbarhet. Det skadas praktiskt taget inte av små gnagare eller insekter.

Materialet har en låg kostnad, så det kommer att vara överkomligt för nästan alla köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Skummad polyetenplåt är av flera huvudvarianter

Osydd . Detta är det billigaste alternativet. För dess tillverkning används extrudering medan en smält polymermassa läggs till grund. Ett sådant arbetsstycke är fyllt med gas (oftast butan). Samtidigt, under processen med att hälla i formen, kommer blandningen under påverkan av atmosfärstryck, små gasbubblor tenderar att komma ut till ytan, i denna form stelnar de snabbt och bildar en cellulär struktur. Vanligtvis tillåter denna teknik dig att skapa ett material med en stor porstruktur.

Bild
Bild

Kemiskt sytt . För tillverkning av denna typ av skummad polyetenplåt används nästan samma teknik som i den tidigare versionen. Men samtidigt används en särskild behandling med väteperoxid som ett ytterligare förfarande. Det gör det möjligt att ta bort alla eventuella defekter i materialet. Samtidigt blir basen mycket tätare, cellerna är mindre.

Bild
Bild

Sytt med fysiska eller strålningsmedel . Denna typ av polyetenskum är den dyraste. I detta fall sker tvärbindningen av molekylerna i polymermassan på grund av elektronflödet, som avges av strålning. Bestrålning tillåter bildning av tvärbindningar, som avsevärt stärker materialets molekylära gitter. I slutproduktionsstadierna erhålls den mest elastiska och mjuka basen med en jämn yta, samtidigt som den tål betydande tryck. Polyetenskum, sytt på detta sätt, återställer sin ursprungliga form mycket snabbare efter deformation, och det fäster också mycket bättre vid andra material jämfört med tidigare typer.

Bild
Bild

Sådant skumplåt av polyeten kan variera beroende på storleken. Först och främst, när du väljer ett material, bör du vara uppmärksam på tjockleken på arket. Som regel kan den variera från 20 till 50 mm.

Bredden på varje enskilt ark kan också vara olika . För standardmodeller kan det vara 600-1200 millimeter, men det finns prover med andra värden. Produktens längd kan nå cirka 1500-3000 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Skummad polyeten kan användas inom olika konstruktionsområden, men oftast är det nödvändigt att skapa ett tillförlitligt lager av ljudisolering, som isolering, fuktskydd … Materialet kan fästas på golv, tak, väggbeklädnader . Om du vill förbättra de isolerande egenskaperna hos en sådan bas kan du komplettera den med tunn aluminiumfolie, som bara är limmad på ena sidan av arket. Sådana fundament läggs oftast på betongkonstruktioner - i detta fall fungerar de som speciella värmesköldar som reflekterar infraröd strålning in i det inre rummet. På så sätt sparas värme mycket mer effektivt.

Denna typ av polyeten i ark används ibland för att skapa förpackningar . En osydd variant passar bättre för dem, medan denna typ inte rekommenderas för installationsarbete. Skummade polyetenplåtar är det bästa alternativet för att skapa ett ytterligare tätskikt för dörrar och tvåglasfönster. De används också i de fall det krävs för att utföra den mest exakta transporten av annat material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ark används i stor utsträckning inom maskinteknik . Oftast används sådant material som en pålitlig isolator för olika kylutrustningar och luftkonditioneringssystem. Ibland används sådan polyeten vid tillverkning av dubbelsidig tejp, olika fästband, individuella element som är utformade för att absorbera vibrationer. I tunga lastbilar, med hjälp av sådant material, skapas ofta isolering i bagageutrymmena.

Skumplåt används också inom det medicinska området . Där har de fått stor tillämpning på grund av deras elasticitet och flexibilitet: produkter får lätt tillbaka formen även efter svåra deformationer. Grunderna med sådana egenskaper kommer att vara ett utmärkt alternativ för tillverkning av olika korsetter, skosula.

I dag i butikerna kommer konsumenterna att kunna hitta olika små mattor tillverkade av detta material. De låter dig sova på marken, samtidigt som den skyddar människokroppen på ett tillförlitligt sätt mot nedkylning.

Rekommenderad: