Förstärkt Film (24 Bilder): Polyeten 200-400 Mikron, Mått, Bredd Och Egenskaper, Produktion Och GOST

Innehållsförteckning:

Video: Förstärkt Film (24 Bilder): Polyeten 200-400 Mikron, Mått, Bredd Och Egenskaper, Produktion Och GOST

Video: Förstärkt Film (24 Bilder): Polyeten 200-400 Mikron, Mått, Bredd Och Egenskaper, Produktion Och GOST
Video: JUST NU: SD överväger misstroende mot miljö och klimatminister Per Bolund 2024, Maj
Förstärkt Film (24 Bilder): Polyeten 200-400 Mikron, Mått, Bredd Och Egenskaper, Produktion Och GOST
Förstärkt Film (24 Bilder): Polyeten 200-400 Mikron, Mått, Bredd Och Egenskaper, Produktion Och GOST
Anonim

Förstärkt film är ett polymermaterial som används i industriell och privat konstruktion, hushåll och jordbruk. Det är en av de mest pålitliga och hållbara polymererna som produceras på basis av polyeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Detta material består av två lager av polyeten, mellan vilka en nätram läggs. På grund av denna struktur kännetecknas den av hög hållfasthet och motståndskraft mot töjning och rivning. Förstärkning av materialet görs:

  • polypropen;
  • polyetylenmonofilament;
  • högtryckspolyeten.

I det första fallet blir polymerproduktionen den dyraste. Tillverkningstekniken innebär en styv fastsättning av skärningstrådarna, så belastningen på materialet fördelas jämnare. Vid tillverkning av förstärkta filmer använder ryska företag ofta polyetylenmonofilament (det ser ut som en tjock linje). Ett starkt nät tillverkas av det, som placeras mellan skikt 2 och 3 av polymerfilmer. I det tredje fallet skärs en vanlig plastfilm i bitar och sträcks på specialutrustning. Resultatet är starka trådar med förbättrad molekylär bindning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Materialet har betydande fördelar jämfört med andra typer av polymerer. Huvudsakliga fördelar:

  • hög ljusöverföring, vilket är särskilt viktigt när man ordnar växthus och växthus;
  • mekanisk hållfasthet och hållbarhet (beroende på belastningar och intensitet i drift, kommer produkten att vara från 3 till 6 år);
  • goda hydro- och ångspärregenskaper;
  • brist på deformation;
  • motståndskraft mot solljus;
  • motståndskraft mot extrema temperaturer, på grund av vilka denna polymer kan användas oavsett klimatförhållanden;
  • enkel installation på grund av elasticitet och låg vikt (en rulle på 200 MKM 4x25 m väger ca 20 kg).

Förstärkt polyeten delaminerar inte under intensiva belastningar, vilket inte kan sägas om PVC. Det är säkert för hälsan, eftersom det inte innehåller giftiga komponenter. Med sin hjälp är det möjligt att skapa ett idealiskt mikroklimat för växter inne i växthuset. Materialbanor kan fästas med tejp eller genom lödning. Nackdelarna med förstärkt material inkluderar dess höga kostnad och svagare hållfasthet jämfört med glas.

På grund av dessa funktioner rekommenderas det inte att använda det för byggandet av kapital växthus.

Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Förstärkt polyetenfilm GOST 10354-82 levereras i rullar med en bredd på 2, 3, 4 och 6 meter. Rullens längd är 12, 25 eller 50 m. Men med en individuell beställning kan dimensionerna ökas.

Materialets huvudsakliga tekniska egenskaper:

  • tjocklek 90, 100, 120, 140, 180, 200 eller 400 mikron (mikron);
  • driftstemperatur - från –40 till +90 grader;
  • ljusöverföringskapacitet - inte mindre än 80%;
  • densitet - från 120 till 200 g per kvm. m;
  • motstånd mot vindbelastning - upp till 30 m / s;
  • tvärgående draghållfasthet - upp till 450 N.

Filmbeläggningen finns i olika maskstorlekar. Denna indikator varierar från 8x8 till 20x20 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Jämfört med konventionell plastfolie är den förstärkta produkten mer hållbar. Materialet har en treskiktsstruktur och en ram, tack vare vilken det behåller sin form när det sträcks. Vid oavsiktlig lokal skada på webben utesluts ytterligare raster . Du måste dock limma filmen för att kunna fortsätta använda den utan hinder.

Filmens höga egenskaper bidrar till dess aktiva användning inom bygg- och jordbrukssektorn, liksom för att lösa vardagliga problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under konstruktion

Förstärkt film används när det är nödvändigt att stänga dörröppningar vid inredningsarbete. Det används för att täcka betong när det härdar, för att skydda trä och andra byggmaterial mot fukt och andra negativa effekter . Det ger den nödvändiga graden av tätskikt för tak-, grund- eller fasadarbete.

Bild
Bild

Detta material kan användas för att snabbt bygga ett tillfälligt tak för att gömma sig från regnet eller skapa ett skydd för husbyggnadsutrustning. MEN det fungerar också som ett tillfälligt skydd för icke-glasade fönsteröppningar från penetration av nederbörd och kyla.

Bild
Bild

Inom jordbruk och vardagsliv

Förstärkt film används ofta för att lösa olika jordbruks- och hushållsuppgifter. Det fungerar som ett skydd för trädgårdsredskap, det används för att skapa hållbara skjul för transport, lock för olika el- och bränsleutrustningar. Det används för att täcka grönsaksgrödor i sängarna för att skydda grödan från hagel.

Och eftersom filmen har utmärkta vattentätningsegenskaper, används den vid konstruktion av konstgjorda dekorativa dammar och pooler . Komprimering av silosjord är inte komplett utan förstärkt material. Dessutom används filmen för att täcka växthus och växthusramar. Den är täckt med höstackar och rullar för att förhindra att de ruttnar när de utsätts för atmosfärisk nederbörd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Förstärkt material produceras med hjälp av tillsatser som bestämmer typerna av filmer. Dom är:

  • ljusomvandling - främjar enkel penetration av solljus, men förhindrar utträde av infraröd strålning;
  • ljusstabiliserande - skyddar skuggälskande växter från penetrering av ultravioletta strålar;
  • antistatisk - förhindrar avsättning av dammpartiklar på ytan;
  • hydrofil - förhindrar kondens.

Filmer kan ha olika nyanser, vilket är viktigt att tänka på när man väljer material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Förstärkta tyger för inhemsk och utländsk produktion presenteras på marknaden. Täckmaterial av olika märken skiljer sig åt i tekniska parametrar och pris. Populära tillverkare inkluderar flera företag och företag.

  • " AgroHozTorg ". Engagerad i produktion av dukar med Vural Plastik -förstärkning. De produceras med treskikts coextruderingsmetoden. Under tillverkningen av materialet införs förbättrade tillsatser i råvarorna för alla dess lager, vilket ökar längsgående och tvärhållfasthet, såväl som banans hållbarhet.
  • Folinet . Koreansk tillverkare med produktionsanläggningar i Kina och Korea. Dessa industrier producerar filmer med en högdensitetspolyetenram. De övre och nedre lagren på dukarna produceras med hjälp av ljusstabiliserande tillsatser.
  • " ZOZP " - Zagorsk Plastics Pilot Plant. Producerar förstärkta täckmaterial som är mycket motståndskraftiga mot ultraviolett strålning. De har olika avgifter och storlekar.
  • " Skydda ". Ett inhemskt företag som producerar en film som är förstärkt med ett gjutet plastnät. När det gäller prestanda och tekniska egenskaper är materialet i detta märke inte sämre än dukar från ledande importtillverkare.
  • Izospan . Det bedriver tillverkning av täckplåtar som är resistenta mot UV -strålning och vindbelastning.
  • " Ekonomi ". En kinesisk tillverkare som erbjuder konsumentbudgeten för material. Förbättrande tillsatser används inte vid tillverkning av materialet, varför det är lämpligt att använda filmen endast vid konstruktion av tillfälliga strukturer.

Bland trädgårdsmästare och byggare är förstärkta dukar av varumärket Polinet (Kina och Korea), STREN (Ryssland) och Vuralplastik (Ryssland) populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Filmer förstärkta med mesh finns i transparent, vitt och färgat. Om materialet planeras att användas för konstruktion av växthus eller växthus måste valet göras till förmån för ett transparent eller blått utseende. Den transparenta polymeren ger växter maximal belysning.

När du köper måste du ta hänsyn till ett antal parametrar

  • Mått . De mest köpta materialen är de med en bredd på 3-6 meter och en längd på 25 meter. Formatet väljs i enlighet med måtten på det framtida växthuset, skjulet och andra strukturer. Ofta måste webben klippas. Preliminära beräkningar hjälper till att minska kostnaderna.
  • Förstärkande material . Ramar av polyeten, propen och glasfiber har liknande egenskaper, men de skiljer sig något i pris. Glasfiberförstärkta dukar anses vara mer hållbara.
  • Densitet . För konstruktionsändamål bör företräde ges till tätare material (från 180 till 200 g / m2). För konstruktion av växthus och växthus rekommenderas att du väljer dukar med en densitet på 120-140 g / m2 - de överför ljus bra.
  • Förekomsten av en ljusstabiliserande tillsats . Det rekommenderas att välja material med en sådan förstärkare när du använder filmen i direkt solljus. Strålning minskar livslängden på duken - utan ljusstabiliserande tillsatser håller polymeren från 6 till 12 månader. Med tillägg av förbättringsmedel ökar livslängden till 2-4 år.

När du väljer ett material måste du ta hänsyn till tillverkarens rykte, liksom tillgängligheten av kvalitets- och brandsäkerhetscertifikat.

Rekommenderad: