Oracal Film (37 Foton): Färgpalett Och Utskrift På Oracal, Vita Klistermärken På Glas Och Spegelfilm, Svart Självhäftande Orakel Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Oracal Film (37 Foton): Färgpalett Och Utskrift På Oracal, Vita Klistermärken På Glas Och Spegelfilm, Svart Självhäftande Orakel Och Andra Typer

Video: Oracal Film (37 Foton): Färgpalett Och Utskrift På Oracal, Vita Klistermärken På Glas Och Spegelfilm, Svart Självhäftande Orakel Och Andra Typer
Video: ORACAL 970RA Vehicle Wrap Application Video - ORAFOL Americas 2024, April
Oracal Film (37 Foton): Färgpalett Och Utskrift På Oracal, Vita Klistermärken På Glas Och Spegelfilm, Svart Självhäftande Orakel Och Andra Typer
Oracal Film (37 Foton): Färgpalett Och Utskrift På Oracal, Vita Klistermärken På Glas Och Spegelfilm, Svart Självhäftande Orakel Och Andra Typer
Anonim

Oracal film används i stor utsträckning inom inredning, reklam och andra aktiviteter som involverar användning av självhäftande element. Dess färgpalett sträcker sig från svartvit svartvitt till ett komplett utbud av nyanser av ljusa färger, klistermärken på glas och spegelfilmer produceras, utskrift på textens eller bildens yta är tillåten.

Självhäftande orakel och andra typer av märkta tryckfilmer gör att du inte kan begränsa möjligheterna inom inredning, autotuning, vilket ger ett brett utbud av alternativ för deras användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Oracal film är ett självhäftande vinyl- eller PVC-baserat material som används för efterbehandling inomhus eller utomhus . Dess struktur är tvåskiktad, med pappersunderlag. Den främre delen är vit eller färgad, basens baksida är täckt med ett lim. Oracal anses vara en plotterfilm - ganska tät att klippas med specialmaskiner. Den kommer i rullar.

Alla produkter är uppdelade efter deras egenskaper och syfte . Det finns alternativ för applikationer, full klistring, aggressiv miljö, metalliserad och fluorescerande. Med hjälp av plotterskärning framställs framgångsrikt ett brett utbud av reklamprodukter, autoinställningselement och inredning av detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och markeringar

Oracal -filmer är märkta med varumärkets namn och siffror som anger serien som produkten tillhör. Rullmaterialets dimensioner beror på dess bredd. Vanligtvis är det 1 m eller 1,26 m, rullarnas längd är alltid densamma - 50 m, i ark säljs den med parametrarna 0,7 × 1 m. Oracalfilmens densitet varierar beroende på serien, dess underlag har en indikator på 137 g / m2, gjord av silikoniserat papper. Tjocklek - från 50 till 75 mikron, tunna versioner används oftare för ytor med ett stort täckningsområde.

PVC -filmer för plotterskärning kan ha vissa beteckningar

Oracal 641 . Den mest populära och prisvärda filmen, ekonomiversionen, har upp till 60 färgvariationer. Den kan ha en matt och blank yta, varierande grad av transparens. Speciellt populärt när man dekorerar speglar och möbler.

Bild
Bild

Oracal 620 . Universalfilm för applikationer, lämplig för silketryck, flexografi, offset och screentryck. Rekommenderas för inomhusbruk, för utomhusbruk, livslängden är högst 3 år.

Bild
Bild

Oracal 640 . Ansökningsmaterial för allmänna ändamål, har standardegenskaper, lämpliga för reklam, inredning. Det finns transparenta och färgade alternativ.

Bild
Bild

Oracal 551 . Filmen för reklam- och informationsändamål, som innehåller polymermjukgörare och UV -stabilisatorer, är resistent mot miljöpåverkan. Det är ett tunt (0,070 mm) material som används för att täcka fordonets sidor, från kryssningsfartyg till taxibilar.

Polyakrylatlim ger god vidhäftning av filmen till kollektivtrafikens sidor, ger en tät passform även över ett stort täckningsområde.

Bild
Bild

Oracal 6510 . Specialiserad film med en fluorescerande halvblank beläggning. Den produceras i 6 färgvarianter, den används i reklam, design, registrering av officiella fordon och autotuning, för att applicera identifieringsmärken för den mörka tiden på dagen. Lyser under UV -ljus. Lämplig för plotterskärning, har en tjocklek på 0, 110 mm.

Bild
Bild

Oracal 8300 . Filmen för att skapa glasmålningar har en transparent målad yta som är resistent mot ultraviolett strålning. I samlingen med 30 ljusa rena färger erhålls mellanliggande nyanser genom att kombinera dem. Materialet är konstruerat för långsiktig kontinuerlig drift, lämpligt för design av reklamstrukturer, skyltfönster, falska glasmålningar.

Bild
Bild

Oracal 8500 . Material med genomskinliga (ljusspridande) egenskaper. Lämplig för plotterskärning, ger enhetlig färgning i alla ljus- och betraktningsvinklar, har en matt yta utan bländning.

Denna specialiserade sort används i reklambelysningskonstruktioner vid dekoration av bakgrundsbelysta vitrinskåp.

Bild
Bild

Oracal 352 . Metalliserad polyesterfilm med topplack. Det säljs i rullar 1 × 50 m, med hjälp av lim av polyakrylat, vilket garanterar permanent vidhäftning. Tjocklek - från 0,023 till 0,050 mm.

Bild
Bild

Oracal 451 . Specialfilm för att skapa applikationer på bannern. Lätt att klippa med en plotter, fast vid bannertyger. Produkterna är fokuserade på medellång och kort sikt, lämpliga för tryckning med termisk överföringsmetod. Serien är inriktad på våt applicering, polyakrylatlim ger permanent vidhäftning, tjocklek - 0, 080 mm.

Bild
Bild

Oratape . Monteringstyp, finns i rullar, kan vara med eller utan stöd. Transparent material med polyakrylatlim, lämpligt för torr och våt applicering, återanvändbart.

Bild
Bild

Var används den?

Tillämpningsområdet för orakelfilmer är mycket omfattande. Enkla reklam- och informationsmaterial är gjorda av ekonomiska alternativ: klistermärken på glas- och spegelytor, på dörrar och väggar . Invändiga filmer används för att dekorera väggar, möbler. De lämpar sig bra för att skära med en plotter, de fästs med magneter på valfri metallyta. En glidande garderob med en orakelapplikation får ett designers utseende. Dessutom, med hjälp av en film, är innerdörrar, skärmar, skiljeväggar ofta dekorerade. Oracal är väl lämpad för att skriva ut bilder med offset- eller screentryck, silketryck, flexografi.

Filmen används i reklam - när den används på fordon, inklusive bussar och vagnar . Matta och blanka alternativ väljs utifrån kraven för användning. Ljusspridningsfilmer används för att skapa speciella reklamstrukturer, säkerställa deras synlighet i vilken belysning som helst. Självhäftande metalliserad polyesterfilm för plotterskärning fungerar bra för tryckning eller som applikationsunderlag. Med dess hjälp görs klistermärken, snittsymboler och andra element som används för dekoration eller är av informativ karaktär (tallrikar, etiketter).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det fluorescerande oraklet används främst där synligheten av den applicerade bilden krävs i vilket ljus som helst . Det används för att göra identifieringsmärken för specialfordon och utrustning. Målade glasprodukter är lämpliga för att dekorera fönster och glasstrukturer.

Tack vare den transparenta strukturen går inte ljusöverföringen förlorad. Denna inredning låter dig uppnå en original inredning, är väl lämpad för kommersiella föremål och är lätt att applicera. Oracal monteringsfilm används för klistermärken, hjälper till att överföra dem till glasytan, karosseriet, displaystrukturen.

Detta är ett bekvämt alternativ om du måste arbeta med en applikation som har många fina detaljer eller är fixerad på ojämna ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla typer av orakala självhäftande filmer kan delas in i kategorier. Huvudindelningen utförs efter typen av täckning . Glans används vid tillverkning av vinyldekorelement, matta alternativ kan användas i autotuning och andra områden. Genom närvaron av pigment utmärks transparenta och färgade filmer . Båda alternativen är lämpliga för att skriva ut en mängd bilder och text på sina ytor.

Speciella sorter är inriktade på en smalare applikation . Till exempel används reflekterande eller ljusspridande filmer framgångsrikt i reklamindustrin vid tillverkning av ljuslådor, skyltar, vitrin med minimal energiförbrukning. Lysrörsapplikationer är tydligt synliga på fordonets sidor, i strålkastarnas strålar - de ser ljusare ut under konstgjord belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kasta

Filmer av denna typ är produkter med ökad styrka, motståndskraftiga mot töjning. Tjockleksintervallet är högre här - från 30 till 110 mikron, glans når 80–100 enheter . Utrustningen för produktion av film är liten, blandningen bereds i portioner, vilket avgör bredare möjligheter för tillverkning av dekorativa produkter med en original konsistens.

Under gjutningen matas PVC -blandningen direkt på ytan av ett speciellt papper som sätter texturen . Denna film kan vara präglad, texturerad, matt och blank. Oracal av denna typ är väl kompatibel med ojämna ytor, är inte rädd för extrema temperaturer. I vissa fall (för förstörbara kontrolletiketter, garantitätningar) tillverkas lätt förstörbara material, men vanligtvis är deras draghållfasthet ganska hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalandrerad

Denna kategori inkluderar alla filmer i ekonomiklass tillverkade av vinylkloridhartser. De har en tjocklek på 55–70 mikron, krymper när driftstemperaturerna ändras och tål inte betydande töjning . Under produktionen passerar den smälta basmassan mellan kalandervalsar, sträckta, präglade, kylda och lindade till rullar. Redan vid ingången till en speciell maskin, är bredden och tjockleken på det framtida materialet inställt.

När det gäller glans är utbudet av kalandrerade filmer 8–60 enheter . Oracal av denna typ är inte lämplig för att klistra in komplexa krökta ytor. Men den är så enkel att använda och billig som möjligt i jämförelse med gjutna analoger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpalett

Oraklets färgpalett beror till stor del på metoden för dess framställning. Den mest populära versionen - Oracal 641 - har 60 färgvarianter: från transparent till svart matt eller blank. Bland monokroma alternativ är vita eller gråa färger också populära. Metalliserade filmer har placerats i en separat kategori; det finns finish för guld, silver, brons.

Bland gjuttyperna kan du hitta ett orakel med en original ytstruktur: trä, sten och andra material . Självhäftande filmer med rena ljusa färger är populära: blå, röd, gul, grön. Lugna nyanser - beige, persika, pastellrosa - används vid design av möbelfasader.

Glasmålningsfilmen är genomskinlig, när olika färger läggs över varandra är det möjligt att få nya toner i grundserien med 30 färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Oracal film är ett registrerat varumärke som ägs av Orafol Europe GmbH. Det är den enda officiella tillverkaren som har tillstånd att sälja produkter med detta namn. Själva namnet lyckades dock sprida sig bland designers och blev ett känt namn. Idag kan nästan vilken PVC -film som helst med ett självhäftande underlag vara inofficiellt betecknad på detta sätt.

Förutom Orafol inkluderar stora varumärken följande företag:

  • Japansk 3M;
  • Kinesisk promofilm;
  • Italienska Ritrama;
  • Holländaren Avery Dennison.

Till salu kan alla dessa filmer presenteras som vinyl. Det bör noteras att europeiska tillverkare alltid fokuserar på kvaliteten och tillförlitligheten hos sina produkter. Den genomsnittliga livslängden för Oracal -märkt film når 3 år med den mest intensiva användningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asiatiska märken började senare tillverka men kom snabbt i kontakt med sina konkurrenter. Idag använder även framstående designers kinesiska vinylprodukter för att hylla dess variation och design. Orafol, som äger varumärket Oracal, är ett internationellt erkänt företag med huvudkontor i Berlin. Företaget går tillbaka till 1808, dess moderna namn har varit sedan 1990. Under XX -talet kallades företaget Hannalin GK, senare - VEB Spezialfarben Oranienburg. Sedan 1991 har det varit privatägt; 2005 öppnades ett representationskontor i USA.

Företaget har länge specialiserat sig på tillverkning av färger för tryckindustrin. Som en ledande tillverkare av filmmaterial för design och reklam började det positionera sig efter 2011, efter förvärvet av American Reflexite Corporation, som producerade ORALITe, Reflexite. Sedan 2012 har ORACAL A. S blivit en del av Orafol -koncernen, idag är denna division baserad i Turkiet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

Användningen av orakelfilmen innebär att en viss sekvens av handlingar följs. För att skapa applikationer används en plotter - ett specialverktyg som möjliggör exakt skärning. Självhäftande rullar används i bulk, ofta med en bild redan tryckt på den. Plotterskärning används endast för att erhålla lockiga delar.

Du kan limma filmen på följande ytor:

  • glas;
  • metall;
  • trä;
  • betong och tegel;
  • plast;
  • byggbrädor och plywood.

Innan du klistrar in måste varje bas vara noggrant förberedd. Det rengörs från damm, smuts, grovhet, det rekommenderas att rengöra det, ta bort fettavlagringar med lösningsmedel eller alkohollösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oraklet limmas torrt eller vått. Varje metod har sina egna fördelar och nackdelar. I avsaknad av erfarenhet är det bättre att använda "våt" teknik.

För att utföra arbetet behöver du en spruta med rent vatten, en skrapa eller skrapan, en papperskniv för skärning. Låt oss överväga handlingarnas ordning.

  • Den förberedda och rengjorda ytan fuktas.
  • Filmen skalas av från underlaget.
  • Du måste montera beläggningen från mitten till kanterna. Skrapan slätar ut rynkor och veck. Du måste arbeta med verktyget noggrant och undvika starkt tryck.
  • Efter att ha plattat plattan helt på ytan inspekteras filmen med avseende på närvaro av luftbubblor. Om de hittas utförs punkteringar med en vass nål.
  • Med en våt appliceringsmetod kan oraklet korrigeras, limmas. Genomsnittlig torkningshastighet vid rumstemperatur är 3 dagar. Om det finns ett tvångsventilationssystem i rummet, kontrollera tätheten efter 1-2 dagar. Om du hittar områden som sträcker sig från ytan måste du stryka filmen igen med en skrapa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med den torra metoden frigörs vinylbeläggningen gradvis från underlaget . Limning börjar från ett hörn, du måste flytta gradvis och frigöra inte mer än 1–4 cm av oraklet på en gång. Filmen ska hållas något spänd och pressa den mot ytan. Denna metod är bra för applikationer, men låter dig inte ändra klistermärkenas placering om de redan har fäst sig på beläggningen.

Rekommenderad: