Spegelfilm: Självhäftande Film Istället För En Spegel Och Tonad Solskyddsfilm På Glas, Arkitektonisk Guldfilm Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Spegelfilm: Självhäftande Film Istället För En Spegel Och Tonad Solskyddsfilm På Glas, Arkitektonisk Guldfilm Och Andra Typer

Video: Spegelfilm: Självhäftande Film Istället För En Spegel Och Tonad Solskyddsfilm På Glas, Arkitektonisk Guldfilm Och Andra Typer
Video: How to install safety privacy one way mirror tinted film less than 3 minutes 2024, Maj
Spegelfilm: Självhäftande Film Istället För En Spegel Och Tonad Solskyddsfilm På Glas, Arkitektonisk Guldfilm Och Andra Typer
Spegelfilm: Självhäftande Film Istället För En Spegel Och Tonad Solskyddsfilm På Glas, Arkitektonisk Guldfilm Och Andra Typer
Anonim

Dekorativa spegelfilmer används som ett alternativ till dyrare produkter som skyddar mot starkt solljus . Sådana produkter är särskilt populära under varma dagar. Tack vare deras användning kommer mindre solljus in i rummen, vilket påverkar temperaturregimen. Funktionerna hos spegelfilmer, fördelar och nackdelar med sådana produkter, liksom metoden för deras installation, kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Spegelfilm är mycket populär bland många människor. Hon fann tillämpning på många områden . En sådan produkt är en polymerfilm med en metallbeläggning som kan reflektera ljus. Sådana material kan vara olika i tjocklek och densitet, ha skillnader i ljusreflektion. Duken, tillverkad av polymermaterial, kan skydda rummet från solen som kommer in i det, samtidigt som det filtrerar UV -strålar och infraröd strålning. Grunden för detta material är ett limskikt, tack vare vilket installationen görs mycket snabbare och bättre.

Transparenta produkter med en självhäftande yta används:

  • för att skydda mot starkt solljus som kommer in i rummet;
  • för fönsterdekoration i hem och kontor;
  • det kan säkerställa sekretessen för människor som bor i ett sådant rum;
  • användningen av sådana material hjälper till att göra fasaden estetiskt tilltalande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Liknande produkter är fortfarande populära bland bilägare . Tack vare en sådan film skyddas bilens interiör på ett tillförlitligt sätt från överhettning. Placering av produkten på vindrutan skyddar förarnas ögon från solens bländande strålar och strålkastare från mötande bilar. Ett sådant filmmaterial, som har en ökad densitet, kan skydda glaset från att gå sönder, samtidigt som de kvarstår de små glasbitarna.

Det är värt att notera att glasfärgning i bilar i vissa länder är förbjudet, eftersom synligheten på natten kan minskas kraftigt på grund av sådan täckning, vilket leder till nödsituationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När du väljer spegelfilmer är det värt att ta reda på vilka tydliga fördelar ett sådant material har och om det har betydande nackdelar.

Denna produkt har vissa fördelar

  • Att installera en självhäftande spegelfilm tillåter minska penetrationen av skadlig infraröd och UV -strålning i rummet , som har en gynnsam effekt på hälsan.
  • Rum värmer mindre .
  • Materialanvändning tillåter dig inte att se utanför huset vad som händer inne i byggnaden , medan allt kommer att vara tydligt synligt från rummet. En sådan enkelriktad synlighet är relevant för människor som bor på bottenvåningarna, liksom för boende i höghus och hus som ligger på platser som besöks mest av människor.
  • Med rätt finish fasaden kommer att se mycket attraktiv utifrån . Sådant material kan användas för att klistra över inte bara fönster utan även entrédörrar, inglasning av balkonger.
  • Använda reflekterande filmmaterial skyddar ytan mot kondens .
  • Materialet kommer att fungera som ytterligare skydd från värmeförlust under den kalla årstiden.
  • Materialanvändning förhindrar blekning av tapeter och tyger , gardiner och andra detaljer i rummet.
  • Likaså liknande material inte brännbart , vilket påverkar säkerheten vid brand. Och filmen har också en antireflekterande effekt.
  • Sälj film i breda rullar , vilket avsevärt minskar antalet skarvar vid limning.
  • Hon har överkomligt pris .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom uppenbara fördelar har sådana produkter också några nackdelar:

  • på kvällen, med det elektriska ljuset tänt, filmen kommer inte att skydda rummet från nyfikna ögon , vilket leder till behovet av att använda ytterligare mörkläggningsgardiner eller persienner;
  • extra uppvärmning rum på vintern genom tonat glas går inte in;
  • i rum som inte vetter mot söder, interiören kan se dyster ut på grund av tonat glas .

Efterfrågan på denna produkt växer stadigt, med tanke på den tydliga fördelen med dessa produkter jämfört med nackdelarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Enligt deras funktionella syfte är självhäftande spegellim:

  • reflekterande solljus och toning;
  • skyddande eller förstärkande;
  • energi sparande.

Det finns många moderna material som kombinerar dessa egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgfilm är ofta tillverkad av tunn transparent polyeten … För att minska ljusgenomsläppligheten för ett sådant material är det belagt med en speciell spray eller målad. När du väljer en produkt bör du ta hänsyn till att metalliserade modeller är att föredra framför målade. De har en stor resurs, samtidigt som de lyser mycket mer. Och eftersom metalliserade beläggningar inte har en fläck påverkar detta utsikten från fönstren. En målad beläggning kan ändra sitt utseende lite, vilket gör den mindre realistisk.

Vid tillverkning av filmreflekterande material används de oftare PVC (polyvinylklorid) . Sådana produkter kan delas in i vissa typer, med olika tillverkningsmetod eller material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalandrerad

Billiga modeller inkluderar kalandrerad film. Billig monomerisk PVC används vid tillverkningen .… En kalandrerad film produceras genom att produkten rullas genom speciella rullar som kallas kalandrar. Kvaliteten på sådana produkter tillfredsställer inte alltid konsumenterna, eftersom en sådan film krymper och deformeras. Dessa produkter klassificeras vanligtvis som ekonomiklass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kasta

Vid tillverkning av gjutna modeller används PVC (polymer) av högre kvalitet. Till skillnad från den tidigare versionen kan gjutna produkter behålla sin storlek länge, de ser mer elastiska ut. Även i ogynnsamma väderförhållanden kan deras livslängd vara mer än 10 år . Gjuten film kan användas för att klistra över ytor i olika former. Med detta alternativ kan du få ett garanterat 100% resultat. Gjutna modeller är av högre kvalitet . Sådana produkter är inte benägna att kraftigt krympa, de är av plast, så de kommer inte att riva lika snabbt som kalandrerade modeller.

Du kan också hitta kalandrerade modeller vid tillverkning av vilka polymer PVC används. Sådana produkter är en korsning mellan alternativen som presenteras ovan. Även om dessa föremål kan krympa, kommer de inte att krympa särskilt mycket.

Solskyddsspegelfilm för fönster kan vara två- och treskiktad. Ytan på sådana produkter är blank eller matt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelfilm klassificeras också beroende på syftet

  • Arkitektonisk dekorativ film … Det används för att dekorera glasfasader.
  • Energi sparande … Används för att bevara värme och reflektera värmeenergi.
  • Solskydd … Sådana modeller kan absorbera upp till 99% av solens ljusa strålar.
  • Vandalsäker … Förekomsten av ett förtjockat polymerskikt kan avsevärt komplicera penetration i bilens interiör eller vilket rum som helst.

Beläggningarna har en annan tonningsgrad, de är också olika i nyanser - produkterna har en mängd olika färger. Vid tillverkning av det metalliserade skiktet kan råvaror som aluminium, brons, titan och nickel användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Interiören använder en spegelfilm i olika färger. Det kan vara guld, svart, blått, samt grått, blått. Ett stort urval av sådana nyanser gör att du kan hitta det lämpligaste alternativet för varje specifikt rum. Spegelglas från gatan ser väldigt intressant och ovanligt ut.

  • I de fall fönstren är låga kan du titta i dem, som i en vanlig spegel.
  • Spegelskivan är lämplig som ersättning för en vanlig inomhusspegel.
  • Spegel solskyddsfilm används ofta som dekoration när du dekorerar en fransk balkong. I det här fallet kan det nedre glaset klistras över med färgad nyans.
  • Sådana produkters attraktiva utseende kommer att se perfekt ut på glasytorna på fönster, loggior eller balkonger.
  • Ark av målat glasfilm kommer att dekorera glasdörrar, de kan användas för att dekorera garderober.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort sortiment av liknande produkter och en mängd olika typer gör att du kan hitta det bästa alternativet genom att välja en färg som passar en specifik inredning.

För utformningen av fasaderna på administrativa byggnader, hus på landet, är det bättre att välja svaga nyanser av sådana produkter . I detta fall är det mer lämpligt att välja en metalliserad film med en bronsfärg med ensidig synlighet på cirka 10%. Från gatans sida har en sådan film en bronsfärg, men inuti är den silver. En sådan beläggning överför inte ultravioletta strålar, och det kommer inte heller att bli någon bländning från ljuset inuti rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Spegelskyddande filmer har blivit en oumbärlig sak för fönsterdekoration i byggnader och kontor i flera våningar, de fungerar som utmärkt skydd mot starkt solljus som kommer in i rummet. Tillämpningsområdet för sådana produkter är olika. Dekorativa filmer kan användas:

  • för att klistra in glas;
  • för dekoration av dörrar, skåp och andra plana ytor;
  • för att dekorera tak och väggar.

PVC -produkter är perfekta för att dekorera tak- och väggytor. Det är värt att notera dekorativ filmbeläggning på taket i form av applikationer eller rosetter ser extremt snygg ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Duken, som inte har ett lager lim, används för sträcktak . En sådan beläggning, till skillnad från modeller för glasytor, är inte transparent, så den kan användas för att dölja rör, armaturer och elektriska ledningar. Nackdelen med sådana dukar är att när lufttemperaturen sjunker blir de spröda och börjar gå sönder . Baserat på detta är det lämpligt att använda dem inomhus.

PVC -filmer kan spegelglas eller målat glas . Metalliserad spegelfilm kan vara transparent eller ogenomskinlig. Det väljs vanligtvis när du klistrar in fönster med ett stort område. Glasmålningar används oftare vid biltuning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom tunna filmer av PVC och annan plast produceras andra material som används för att dekorera glasytor . Blad produceras vanligtvis med en tjocklek på upp till 2 mm. Klistra dem på en perfekt plan putsad yta. Denna duk kan också användas som ersättning för en konventionell spegel. Denna självhäftande film kan installeras på vilken yta som helst, den behöver inte fixeras på väggen på ett speciellt sätt. Om du använder det här alternativet istället för en spegel kan du inte frukta för skador och glasskador.

Tack vare denna beläggning kommer interiören att bli mer intressant. Närvaron av ytterligare spegelytor kommer idealiskt att skjuta isär väggarna och öka utrymmet, göra rummet visuellt rymligare och ljusare.

Samtidigt är en säker filmbeläggning perfekt för familjer med små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man hålla?

Om du behöver fästa en spegelfilm på ytan kan du göra det själv genom att utföra vissa åtgärder

  • Det är nödvändigt att förbereda fönstren . För att göra detta måste de först tvättas och rengöras från damm och sedan torkas noggrant. Alkoholhaltiga medel används för att avfetta ytan.
  • Skall mäta storleken på fönstret och skär filmen.
  • Klipp filmen med hjälp av en prästkniv, sax eller rakblad.
  • Gör en lösning av vatten och tvål , fukta glaset med det.
  • Från filmen följer ta bort skyddsskiktet .
  • Produkten appliceras försiktigt på ytan … Slät ut filmen från mitten till kanten med en rulle eller spatel.
  • Delar som inte matchar storleken på fönstren måste skäras med en vass kniv .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

En av de tydliga fördelarna med toningsmedel är det de kräver ingen särskild vård . Tvättmedel används för att rengöra produkterna. Det är viktigt att de inte innehåller slipande partiklar som kan repa filmen. Och du bör också se till att det inte finns några kemiska föreningar. Använd inte alkoholhaltiga produkter när du tvättar beläggningar.

En hårtork används för att ta bort den gamla filmen . Varm luft ska blåses över beläggningen, ta sedan bort resterna av filmen med en skrapa. Efter demontering ska glaset tvättas noggrant med tvålvatten.

Rekommenderad: