LDPE -film (16 Bilder): Vad är Det? Produktion Av LDPE-ärmar Och Halvärmar, Egenskaper Hos Den Sekundära Filmen, GOST

Innehållsförteckning:

Video: LDPE -film (16 Bilder): Vad är Det? Produktion Av LDPE-ärmar Och Halvärmar, Egenskaper Hos Den Sekundära Filmen, GOST

Video: LDPE -film (16 Bilder): Vad är Det? Produktion Av LDPE-ärmar Och Halvärmar, Egenskaper Hos Den Sekundära Filmen, GOST
Video: Advances in Acute Mechanical Circulatory Support (Navin K. Kapur, MD) June 16, 2016 2024, Maj
LDPE -film (16 Bilder): Vad är Det? Produktion Av LDPE-ärmar Och Halvärmar, Egenskaper Hos Den Sekundära Filmen, GOST
LDPE -film (16 Bilder): Vad är Det? Produktion Av LDPE-ärmar Och Halvärmar, Egenskaper Hos Den Sekundära Filmen, GOST
Anonim

Polyeten är det mest efterfrågade materialet från plast, som har gått in i vardagen för varje person. Filmen tillverkad av högtryckspolyeten (LDPE, LDPE) efterfrågas väl och produkter från detta material finns överallt.

Bild
Bild

Vad det är?

LDPE -film är en syntetisk polymer erhållen vid tryck från 160 till 210 MPa (med hjälp av radikalpolymerisation). Hon har:

  • låg densitet och transparens;
  • motståndskraft mot mekanisk skada;
  • flexibilitet och elasticitet.

Polymerisationsförfarandet utförs i enlighet med GOST 16336-93 i en autoklavreaktor eller en rörformig reaktor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Filmen har ett antal fördelar

  • Genomskinlighet . På grundval av detta är materialet jämförbart med glas. Därför är det så populärt bland sommarboende som odlar grönsaker i växthus och växthus.
  • Fuktmotstånd . Produkter för industriella och hushållsändamål, tillverkade av polymera material, tillåter inte att vatten passerar igenom. LDPE -film är inte heller något undantag. Därför kommer allt som är förpackat eller täckt med det att skyddas noggrant från fuktens negativa effekter.
  • Brytstyrka . Uppnås genom materialets goda plasticitet. När den sträcks till vissa värden går filmen inte sönder, vilket gör det möjligt att packa produkter i flera lager med spänning och bilda ett pålitligt skyddande skal.
  • Miljövänlighet och säkerhet . Genom sin struktur är filmen kemiskt neutral; den kan användas för säker förpackning av livsmedelsprodukter, läkemedel, hushållskemikalier, gödningsmedel och så vidare.
  • Lätt att bearbeta . Eftersom det finns en möjlighet att använda LDPE -film igen efter bearbetning, minskar detta avsevärt kostnaden för råvaror.
  • Multifunktionalitet . Materialet kan användas i olika industrier, bygg, jordbruk, handel.
  • Låg kostnad .
  • Relativ stabilitet till fluktuationer i temperaturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med polyeten:

  • låg motståndskraft mot gaser, vilket gör den olämplig för förpackning av livsmedelsprodukter som försämras under oxidationsprocessen;
  • överför ultraviolett strålning (eftersom materialet är transparent);
  • oförmåga att motstå höga temperaturer (vid 100 ° C, polyeten smälter);
  • barriärprestanda är relativt låg;
  • känslighet för salpetersyra och klor.
Bild
Bild

Vyer

Polyetenfilmen är indelad i 3 typer

  1. LDPE -film från primära råvaror . Det vill säga, för tillverkning av materialet användes råvaror som inte tidigare hade bearbetats till någon form av slutprodukt. Denna typ av polyeten används i livsmedelsförpackningar och andra områden.
  2. Sekundär LDPE . För sin produktion används sekundära råvaror. Denna typ av film är teknisk och praktiseras överallt utom i livsmedelsindustrin.
  3. Svart LDPE -film . Anses också som tekniskt material. Svart film med en specifik lukt. Ett annat namn är konstruktionspolyeten. Det praktiseras vid tillverkning av plaströr och behållare. Det är bra att täcka sängarna med plantager med denna film för att ackumulera solvärme tidigt på våren, samt för att undertrycka ogräs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra och tredje typen av polyetenfilmer kännetecknas av ett mer överkomligt pris än material från primära råvaror.

Högtrycksfilmer klassificeras enligt ett antal parametrar. Till exempel med fokus på materialets syfte: förpackning eller för jordbruksbehov. Förpackningsfilmen är i sin tur indelad i teknisk och mat. Svart film är också lämplig för förpackning av mat, men eftersom den är tätare och starkare än mat är det opraktiskt att använda den i vardagen.

Dessutom praktiseras också klassificering av LDPE -filmer efter tillverkningsform

  • Ärm - polyetenrör, lindat på en rulle. Ibland finns det veck (veck) längs kanterna på sådana produkter. De är grunden för tillverkning av påsar, liksom för förpackning av liknande produkter "korv".
  • Duk - ett enda lager LDPE utan veck eller sömmar.
  • Halvärm - en ärmklippning från ena sidan. I expanderad form används den som duk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Filmer gjorda av högtryckspolymerer började praktiseras som förpackningsmaterial för cirka 50-60 år sedan. Idag används den både för förpackning av livsmedel och livsmedelsprodukter och för tillverkning av påsar . Detta material gör det möjligt att bevara integriteten och förlänga produkternas hållbarhet och skydda dem mot fukt, smuts och främmande lukt. Påsar av en sådan film är motståndskraftiga mot veck.

Livsmedel placeras i polyetenpåsar för förvaring . I många fall används stretchfilm för dessa ändamål. Krympfilm används i stor utsträckning i förpackningen av följande varukategorier: flaskor och burkar, tidskrifter och tidningar, brevpapper och hushållsartiklar. Det är möjligt att packa även mycket stora föremål i krympfilm, vilket förenklar deras transport mycket.

På krympväskor kan du skriva ut företagslogotyper och alla typer av reklammaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förtjockat LDPE används för förpackning av byggmaterial (till exempel tegelstenar och beklädnad, värmeisolering, skivor). Vid konstruktions- och reparationsarbete används en filmduk för att dölja möbler och utrustning. Byggrester kräver robusta, högtryckspolymerpåsar som är slitstarka och skärsäkra.

Inom jordbruket har LDPE -film fått en extraordinär efterfrågan på grund av sin egenskap att inte låta vattenånga och vatten passera igenom . Utmärkta växthus är byggda av det, som är betydligt billigare än deras glasprototyper. Botten och toppen av skyttegravar och underjordiska strukturer för jäsning och lagring av saftigt foder (till exempel silogropar) är täckta med en filmduk för att påskynda jäsningscykeln och bevara jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det praktiska med att använda detta material noteras också i den sekundära bearbetningen av råvaror: filmen smälter utan mycket ansträngning, har en hög viskositet och god svetsbarhet.

Rekommenderad: