Tabeller Gjorda Av Möbelskivor: Köks- Och Datorbord, Soffbord Och Andra Modeller. Hur Man Gör Från Baluster Och En Sköld Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Tabeller Gjorda Av Möbelskivor: Köks- Och Datorbord, Soffbord Och Andra Modeller. Hur Man Gör Från Baluster Och En Sköld Med Egna Händer?

Video: Tabeller Gjorda Av Möbelskivor: Köks- Och Datorbord, Soffbord Och Andra Modeller. Hur Man Gör Från Baluster Och En Sköld Med Egna Händer?
Video: How to make beautiful table with CNC router 2024, Maj
Tabeller Gjorda Av Möbelskivor: Köks- Och Datorbord, Soffbord Och Andra Modeller. Hur Man Gör Från Baluster Och En Sköld Med Egna Händer?
Tabeller Gjorda Av Möbelskivor: Köks- Och Datorbord, Soffbord Och Andra Modeller. Hur Man Gör Från Baluster Och En Sköld Med Egna Händer?
Anonim

Trä är ett idealiskt material för att göra praktiska och fasta möbler, men med tiden, under den negativa påverkan av solljus och fuktighet, börjar det deformeras och spricka. Möbelpaneler saknar sådana nackdelar. Från dem kan du göra med dina egna händer inte bara högkvalitativa skåp, utan också bänkskivor, som om de används korrekt kommer att hålla i mer än ett dussin år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Brädbordet är en snygg möbel som passar perfekt in i kök och vardagsrum. Möbelbräda kan tillverkas av olika träslag, oftast används lärk, valnöt, björk, aska och tall för produktion. Samtidigt anses ekprodukter vara de mest hållbara och hållbara. Dessa tabeller har många fördelar.

  • Miljövänlighet . Möbelpaneler är tillverkade av massivt trä och innehåller inte giftiga komponenter.
  • Möjligheten att göra egna bänkskivor . Materialet är enkelt att bearbeta, det gör att du kan skapa element i olika storlekar och former av det.
  • Lätt att använda och underhålla . Möbler är inte krävande att underhålla. Tabellerna kan återställas vid behov.
  • Prisvärd kostnad . Jämfört med analoger av naturligt trä är dessa bord mycket billigare.

På grund av de många träslag som används vid tillverkning av paneler kombineras produkterna perfekt med alla dekorationer i rummet.

När det gäller bristerna är bord gjorda av möbelskivor inte motståndskraftiga mot mekaniska skador, därför måste de lackeras eller vaxas för att skydda ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Produkter tillverkade av möbelskivor kännetecknas av sitt solida utseende. Oftast görs tabeller av dem, som, beroende på syftet, kan delas in i vissa typer.

Kök (matsal) . För tillverkning av sådana bord används lärk-, ask- eller ekskivor. De har hög hårdhet och bra kvalitet. Mjukt trä är inte lämpligt för tillverkning, eftersom bucklor kommer att dyka upp på det vid konstant användning. Om du planerar att göra ditt eget köksbord, bör du välja sköldar med en tjocklek på minst 24 mm. Bänkskivans optimala dimensioner är: djup - från 600 till 800 mm, höjd - från 850 till 900 mm, längden bestäms beroende på produktens dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tidning, dator och säng . Eftersom sådana strukturer inte upplever stora belastningar kan de tillverkas av sköldar med liten tjocklek. För att göra ett kaffe- eller datorbord med egna händer måste du i förväg bestämma dess form och storlek. För att ge produkten ett vackert utseende hjälper det att belägga stöden och basen med en primer. Dessa bord kan placeras i vardagsrum inredda i moderna, loft och minimalistiska stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skriven . Denna typ av möbler har en komplex design, utrustad med fasader, lådor och hyllor. Att göra ett skrivbord själv hemma är svårare, eftersom du kommer att behöva göra många delar. Detta kan inte göras utan ett specialverktyg. Innan du monterar ett sådant bord är det nödvändigt att rita upp en ritning och välja en dekorativ finish. Om det är ett skrivbord för barn, bör det vara litet i storlek och originaldesign.

Bild
Bild

Dessutom kan ett hängbord med väggfästen tillverkas av möbelskivor. En sådan förvandlande modell tar minst ett utrymme och kommer ursprungligen att passa in i det inre av alla rum. Bordet kan dessutom lackeras eller dekoreras med självhäftande folie.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Gör-det-själv-bord av möbelskivor är exklusiva möbler som vittnar om husets ägare. För att skapa ett individuellt mästerverk hemma räcker det med lite erfarenhet och en grundläggande uppsättning verktyg. Möbelpaneler är enkla att färdigställa, så att göra bord av dem är inom ramen för alla. För att arbeta behöver du följande verktyg:

  • en cirkelsåg;
  • kontursåg;
  • skruvmejsel;
  • borra;
  • roulett;
  • kvarn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att göra en enkel modell av bordet, för detta behöver du en möbelskiva - 60x160 cm, en stång - 4x4 cm, för stora bänkskivor väljs en tjockare stång. För att produkten ska få ett bättre utseende måste du också ha färg eller lack, benen kan vara gjorda av metall eller baluster. Strukturen fästs med självgängande skruvar. När materialet och verktygen är förberedda kan du gå vidare till den direkta processen för att göra bordet och i följd slutföra vissa steg.

Först och främst skärs bordsskivan . Sågning till skrivbordet utförs enligt en tidigare skapad ritning. För att göra detta dras en skärlinje på skölden och trädet skärs långsamt med en såg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du förbereda stången genom att såga den i 4 delar, klippa av en vinkel på 45 grader vid kanterna . Stången skruvas fast i strukturen med självgängande skruvar, det kommer att ge bordet ett bättre utseende och göra det starkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vidare, på de platser där benen är installerade, är det nödvändigt att skruva in skruvmuttrarna . Först borras hål för dem, sedan skruvas de in. Benen fixeras med skruvade skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att slipa bordsskivan, eftersom den måste bli slät innan den avslutas . Därefter täcks bordsskivan med lack, för bästa effekt appliceras den i två lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att lacken har torkat är bordet klart.

Efter att ha lagt ner ett minimum av ansträngning och ekonomi kan du på samma sätt göra ett vackert soffbord från en möbelbräda. För att göra detta behöver du bara tänka på dess design.

Rekommenderad: