Brazier Från En Trumma I En Tvättmaskin (24 Bilder): Hur Man Gör Ett Rökhus Från En Tank Med Egna Händer, Alternativet "ram" Från En Gammal Maskin

Innehållsförteckning:

Video: Brazier Från En Trumma I En Tvättmaskin (24 Bilder): Hur Man Gör Ett Rökhus Från En Tank Med Egna Händer, Alternativet "ram" Från En Gammal Maskin

Video: Brazier Från En Trumma I En Tvättmaskin (24 Bilder): Hur Man Gör Ett Rökhus Från En Tank Med Egna Händer, Alternativet
Video: Twenty Thousand Leagues Under The Sea by Jules Verne | Part 1 of 2 | Audiobook with subtitles 2024, April
Brazier Från En Trumma I En Tvättmaskin (24 Bilder): Hur Man Gör Ett Rökhus Från En Tank Med Egna Händer, Alternativet "ram" Från En Gammal Maskin
Brazier Från En Trumma I En Tvättmaskin (24 Bilder): Hur Man Gör Ett Rökhus Från En Tank Med Egna Händer, Alternativet "ram" Från En Gammal Maskin
Anonim

Idag är det ganska billigt att köpa olika varianter av grillar i nästan alla butiker: från engångsdesign till smidda produkter. Men du behöver inte slösa tid och pengar, för på balkongen, i garaget eller på landet kan du alltid hitta lämpliga delar för att montera den ursprungliga grillen gratis.

Bild
Bild

Vad kan man göra av?

Ett av de mest lämpliga alternativen för ombyggnad skulle vara en trumma från en gammal tvättmaskin. Du kan göra det till en brazier på bara 2-3 timmar på egen hand och utan större ansträngning. Du behöver inga speciella färdigheter för detta, läs bara de enkla instruktionerna.

För att skapa en hemlagad grill måste du överväga alla finesser i designen av denna produkt. Det mest grundläggande är brännaren.

Bild
Bild

Den bör vara både rymlig för en stor mängd kol och kompakt, så att dess drift inte kräver att utrusta en separat plattform.

Och det måste naturligtvis vara hållbart så att du inte behöver göra det om igen för nästa säsong.

Bild
Bild

Om du har en gammal tvättmaskin som står på tomgång, uppfyller trumman från den perfekt alla krav som beskrivs ovan . Som regel är trummor gjorda av höghållfast rostfritt stål, som klarar utmärkt korrosion och höga temperaturer. En brazier, ombyggd från en tvättmaskintrumma, kan installeras på utomhusgården, utan att oroa sig för dess säkerhet vid dåligt väder. Dessutom kräver dess drift inte förbehandling, eftersom det är hygieniskt på grund av frånvaro av rost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trummans konstruktion möjliggör förekomst av många små hål i dess väggar.

De kommer att tillåta luftstrålar att cirkulera fritt genom grillens kropp, stimulera kolmoln och förkorta tiden för tillagning av grönsaker eller kött.

Detta möjliggör betydande besparingar i tändmaterial.

Trumman i sig, förutom sin styrka, är mycket lätt , som gör att du kan ta brännaren av den med dig till naturen eller lägga den i garderoben tills nästa gång - det tar inte mycket plats. Och du kan använda den i många år.

Bild
Bild

Köpt brazierdesign görs vanligtvis mycket hantverk, delarna för att montera brazier och stativ är slarviga och ofta farliga med sina vassa kanter. Före användning måste de arkiveras för att göra dem säkrare. Trumman har inga vassa hörn, därför kommer en hemlagad grill att vara 100% säker, och om du visar din fantasi lite, blir det vackert.

Bild
Bild

Vad behöver du bygga?

Det mest överraskande är att inga speciella element krävs för tillverkning av en grill. Om höjden på den framtida grillen inte är viktig, förutom själva trumman, kan inget annat användas. Om du behöver göra det på ett stativ behöver du också ett metallrör. Längd och diameter måste väljas beroende på trummans storlek och den önskade höjden på den tillverkade produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att använda ett rör för att göra ett grillställ . Du kan se dig omkring och vara smart: gamla metallhyllor, blomsterställ eller en ram från en gammal stol är bra. Det viktigaste är att förstå: är det möjligt att passa den hittade produkten under grillstället.

Av andra förbrukningsmaterial måste du förbereda ett dussin bultar och två hörn 40 cm långa. Längden är ungefärlig, du kan använda alla tillgängliga trimmer och justera dem under monteringsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktygen bör förberedas i förväg: en borr, tång, en slipmaskin, ett måttband, en fil, en markör och en metallsåg. Det senare kan uteslutas om du har god erfarenhet av kvarnen. Det viktigaste är att iaktta säkerhetsåtgärder och inte klippa bort överskott från tvättmaskinens trumma.

Bild
Bild

Tillverkningsinstruktion

När allt förberedande arbete är klart börjar processen med att montera själva grillen. Först skärs ett rektangulärt hål i trumkroppens plana vägg med en slipmaskin. Detta blir luckan till den framtida grillen. Med en hacksåg kan du trimma kanterna så att de blir jämnare. Om trumman till en början är för stor kan den i förväg delas upp i två delar med en kvarn. Sedan måste den ena delen sättas in i den andra och fogen svetsas för att undvika risk för värmeförlust.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan, i hörnen av den resulterande rektangeln, borras hål för bultar med en diameter på cirka 10 mm. Med hjälp av de resulterande hålen fästs metallhörn på luckans kanter och säkras med bultar. Detta gör att du kan fördela spettarna jämnt när du steker kebaberna.

Detta slutför processen för att göra brazier i princip . Ytterligare manipulationer för att dekorera det kan göras efter eget gottfinnande. Det vanligaste alternativet är att fästa tre korta rör (cirka 10 cm långa) på ovansidan av höljet, som grillen är installerad på. Så, grillen kommer också att fungera som en grill.

Bild
Bild

Efter det måste du förbereda stativet. Om en färdig produkt används för detta (blomsterställ, ställ, färdiga ben), räcker det bara med att kontrollera dess stabilitet och installera brännaren ovanpå. Om ett rör används måste det först fästas på marken och sedan måste trumkroppen skruvas fast. Du kan använda ett tunt metallrör genom att dela det i tre delar och göra ett stativ. I det här fallet är det inte nödvändigt att svetsa ihop dem, du kan fästa dem tätt med bultar och ett hörn, göra dem avtagbara.

Det rekommenderas också att fästa ett tvärrör för att göra det resulterande stativet mer stabilt.

Att montera grillkroppen kommer att likna den med ett färdigt stativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa trummodeller har fabrikshål för att fästa den på tvättmaskinens kropp . De kan uttråkas till diametern på de använda rören, och trådar kan klippas på själva rören. Efter det återstår det bara att skruva fast rören i hålen, efter att ha fått en vikbar version av benen för grillen. Det är värt att vara särskilt uppmärksam på att montera rören i hålen så att de inte dinglar när de vrids, annars blir grillen inte stabil. Detta kan göras även om det inte finns någon erfarenhet av sådant arbete alls.

Om det finns en möjlighet och övning att använda en svetsmaskin, kan ett roterande stativ göras.

För detta används profilrör och hörn, från vilka ett stativ är monterat, vilket är fäst vid trummans axel. Efter montering kommer brännaren att rotera och blåsa kolen oberoende när den roterar genom sidohålen.

Bild
Bild

Ett annat alternativ för grillning: gör ett rektangulärt hål i trummans rundade sida. Då fungerar grillen som en grill, men dess drift kräver en viss skicklighet. Dessutom behöver en sådan grill definitivt dörrar för att bibehålla kammarens inre temperatur. Och även trumkroppen kan skäras över, fästas med bultar - du får en fullfjädrad bärbar grill för campingälskare.

Bild
Bild

Den färdiga grillen behöver inte målas, eftersom den initialt är skyddad från miljöpåverkan.

Du kan måla stativet om det inte är av rostfritt stål. Som dekoration kan du tänka på alternativ för olika användbara enheter: gör en baldakin för grillen så att den kan användas i regnigt väder, fäst hållare för inventering (gafflar, spett, tång), uppgradera stället för grillen eller spett ovanpå fallet.

Bild
Bild

Förutom sitt direkta syfte kan brännaren användas som en öppen spis i naturen eller som sommarresidens under den svala årstiden.

En sådan härd kräver inte konstant kasta ved, utan fungerar på grund av konstant luftcirkulation inuti. Om du också ger det ett estetiskt utseende, kommer det att ge en viss romantik till friluftslivet.

Bild
Bild

En hemlagad brazier från trumman i en gammal tvättmaskin kommer att tjäna en lång service med minimala kostnader för tillverkning och hjälper till att steka en bagge på kortast möjliga tid.

Det ursprungliga utseendet kommer att tilltala nära och bekanta människor och insikten att den är gjord för hand kommer att ge kebabarna som tillagas på den en speciell smak. Ett rökeri från en maskintank är en originalidé som kommer att tilltala många.

Rekommenderad: